זה מה שהכנתי לשבת. צילמתי במקרה ומשתפת גם אתכם

אורני 12

New member
זה מה שהכנתי לשבת. צילמתי במקרה ומשתפת גם אתכם

אני תמיד מבשלת יותר מכפי שצריך לשבת, כדי ליהנות מהשאריות עוד כמה ימים, לכל היותר עד אמצע השבוע.
השבוע הכנתי אפילו יותר, חלק להקפאה וחלק לארוחות שלי עד יום שלישי בערב. כמה שעות לאחר מכן, אסע לטיול בן שבוע ברומניה.
בתמונות - מיץ שזיפים (במקום ג'לי), קציצות בשר אפויות (הכתמים הירקרקים הם עשבי תיבול), צלי פטריות עם בצל (במציאות פחות חיוור מכפי שיצאו בצילום), עוף בתנור בציפוי שומשום - שניצל סטייל, במיה. את הסלט ואת הטחינה לא חשבתי ששווה לצלם









 

חנהפ

Active member
תהני בטיול, אני רואה שלא רק אני טורחת

במטבח למלא את המקפיא לפני נסיעה..
היום עוגות מישמש, ההיא עם הגבינה שממש חייבים אחת כזאת בעונה ועוד אחת בחושה נהדרת



 

fields555

New member
יפה מאוד ואם תרשי לי, אציע לך להניח את הפרי כשהחצי הפנימי

כלפי חוץ.
 

yela

New member
חנהפ, השנה זו ממש מצוה למלא המקפיא בעוגות מישמשים. נפלאים!

חשבתי שאלה הכתומים-אדומים הם בלאדי ישן, אבל מתברר שזה זן חדש עם שם משונה. ממש טעם גן עדן !
גם אני הכנתי בשבועות את עוגת הגבינה-מישמשים. נפלאה כל פעם מחדש
 

tzivi1

New member
מה זו העוגה המפתה הזו? לא מוצאת מתכון בפורום, ולא בבלוג של

חנהפ.
 

yela

New member
מתכון שלי: עוגת גבינה עם מישמשים ופירורים

עוגה מהבית הקודם, מ-2008. עוגה שהתחילה ממתכון אחרון ובאמצע ההכנה עברה שינוי והפכה לקבועה אצלנו



עוגה חיתוכיות של גבינה מישמשים פירורים

תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (מתקבלת עוגה גדולה מאוד)
מתקבלות 36 חיתוכיות.

בצק פירורים:
1 שקית קמח תופח (340 גרם קמח רגיל + 1 א-אפיה)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 2 סוכר ווניל

להוסיף לפירורים:
1 + חצי שמנת חמוצה (300 גרם, מיכל גדול)
2 ביצים L
קורט מלח

למרוח (כי הבצק הוא בלילה סמיכה מאוד) את הבצק על תבנית גדולה, רחבה.

שכבת גבינה:
לערבב יחד
3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**
3 גבינת טוב-טעם (750 גרם כמו ריקוטה)
חצי שמנת חמוצה שנשארה (100 גרם)
1 שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר (אפשר לטעום ואת הבלילה ולשים פחות סוכר, אבל לזכור שהמישמש חמוץ ! )
תמצית ווניל !

18 מישמשים גדולים חצויים

פירורים:
לפורר במעבד
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס סוכר עם 2 סוכר ווניל
160 גרם קמח רגיל

לפזר את הפירורים על שכבת הגבינה וחצאי המישמשים ההפוכים.

לאפות בחום של כ-175 מעלות במשך 10-15 דקות ואח"כ להוריד ל-160 בערך ולאפות 40 דקות או יותר, עד שמתחיל להזהיב והעוגה יציבה, לא רועדת.

**הערה חשובה: אחרי שמרחתי את הבצק בשכבה אחידה, נותרו בקערה 3-4 כפות של בצק.
התחלתי מזה את תערובת הגבינה (מטעמי חסכון בכלים מיותרים
).
בתיאבון, יעלה

 

יפנית35

New member
נראית טעימה מאוד


יש. במקרר המון גבינות (גם ריקוטה פרסקה) אולי אכין לשבת.
אפשר עם דובדבנים או שלא כדאי ?
 

tzivi1

New member
וואו, נקראת מעולה (אבל יותר מדי שומן בשבילי


תודה, אשמור את המתכון לאירוח.
 

fields5

New member
נתת לי רעיון, מתכוונת להכין עוגת גבינה עם המשמשים שנותרו

מקווה שעוד אמצא היום משמשים כי נותרתי ללא ריבה מרוב שחילקתי לכולם.
וככה נראית העוגת ממש המקורית המשפחתית עם החצי הפנימי כלפי מעלה ומעט סוכר מעל.

 
למעלה