שרשור שבועות התשע"ז, הנה זה בא

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור שבועות התשע"ז, הנה זה בא


יש!!! סוף-סוף!! השרשור האהוב עלי!

אתם כבר מכירים את הנוהל - שרשרו נא לכאן את מיטב מתכוני החלב והדבש, הפירות והירקות.

חג שמח!
 

חנהפ

Active member
מגוון סלטים וגבינות קנויות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_5013.html[/URL]


סלט עגבניות:
חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים
רוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד

ממרח עגבניות מיובשות

שולחן השבת אינו מושלם אם הממרח הזה לא נוכח

רכיבים:

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
עלי בזיליקום משלושה גבעולים
או
חצי כף בזיליקום יבש
4 שיני שום
חופן אגוזי מלך
שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערה של מעד מזון ומעבדים למחית

תוך הוספת שמן זית

כמה?

עד לקבלת מרקם של ממרח לא נוזלי

טפנד

גם הוא שחקן די קבוע בארוחות השבת

רכיבים

המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה

וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים

5-6 גבעולי פטרוזיליה

4 שיני שום

1/2 בצל סגול

פלפל שחור,קורט מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי

תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי
 

חנהפ

Active member
לחמניות שום

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_2713.html[/URL]

רכיבים:

בצק השמרים:

2 כוס קמח רגיל
1 כפית גדושה שמרים יבשים
קורט סוכר
3/4 כוס חלב חמים
2 חלמונים
2 כפות שמן -זית
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ובזיליקום - קצוצים דק
1/2 כפית מלח

מלית השום (כדאי להכין מראש כדי שהחמאה תספיק להתמצק):
50 גר' חמאה מומסת
3 שיני שום כתושים
חופן עלי פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים
5-6 זיתי קלמטה קצוצים
מעט מלח

מריחה סופית:
2 שיני שום טריות כתושות
מעט שמן זית


אופן הכנה:

בצק השמרים:

מערבבים יחד קמח, מלח, סוכר, שמרים, שמן, חלמונים, חלב ופטרוזיליה בקערת מיקסר (אפשר גם באופן ידני כמובן).

לשים באיטיות (בעזרת וו הלישה) עד לקבלת בצק אחיד.

לשים במהירות בינונית כחמש דקות. הבצק אמור להיות רך מאד אך לא דביק. במידה והוא נראה דביק, מוסיפים כפית אחת של קמח בכל פעם ומערבבים היטב - שימו לב שלא להגזים בהוספת קמח.

מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים היטב.

מניחים לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרדדים למלבן גדול של כ- 40*60 ס"מ ומורחים את המלית.




את העלה המרוח מגלגלים בסבלנות לנחש (כך שהנחש יהיה 60 ס"מ אורך).

חותכים את נחש הבצק ל- 12 שבלולים שוים.

מניחים את השבלולים בתבנית במרווחים שווים.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ- 20-30 דקות במקום חמים
עד שהשבלולים ממלאים כמעט את כל הרווחים שבינהם.

אופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות, מברישים במעט שמן זית ואופים עוד 15 דקות.
כשמוציאים מן התנור מורחים בתערובת של שיני השום ושמן הזית.

הערות:
מבוסס על מתכון מאתר ביסים עם התאמות שלי.
 

חנהפ

Active member
לחם ממולא

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%93%D7%92[/URL]
1 לחם כפרי
המילוי:
200 גר' חמאה רכה מאוד
1/3 כוס שמן זית

ירוקים טחונים: חופן עלי פטרוזיליה (חצי חבילה
4 ראשי בצל ירוק
5 שיני שום
מלח, מעט פלפל שחור


250 גר' גבינה צהובה צ'דר או קצ'קבל חתוכה לפסים
אופן ההכנה:
טוחנים את הירוקים, מערבבים עם החמאה, שמן הזית והתיבול

חותכים את את הלחם למעין קוביות, אבל לא עד הסוף
ממלאים את הרווחים במילוי
לסיום דוחפים את פיסות הגבינה הצהובה



עוטפים ביריעת אלומיניום
אופים כ- 15 דקות בחום 180 מעלות
ועוד 5-10 דקות ללא עטיפה
מגישים חם
 

tzivi1

New member
חנהפ, עכשיו נזכרתי בלחם הממולא המושלם שלך שהכנת לאחד המפגשים

ממולא בגבינות ועגבניות שרי שלמות.
יודעת למה אני מתכוונת?
יכולה להעלות מתכון?
 

חנהפ

Active member
לחם ממולא

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%9C%D7%97%D7%9D+%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90[/URL]


לבצק:
550-600 גרם קמח לחלה
8 גר' שמרים יבשים
2 חלמונים
400-450 מ"ל חלב
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כף מלח
1/2 כפית פלפל לבן
175 גרם גבינת קשקבל מגוררת
עלים קצוצים מ- 4 גבעולי בזיליקום
לירקות:

מלח גס
שמן זית
8 עגבניות קטנות חצויות
או 20 עגבניות שרי חצויות
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלמונים ואת החלב ולשים כ-8 דקות.
מוסיפים את קוביות החמאה תוך כדי לישה וגם את המלח, הפלפל הלבן
. לשים עד שהחמאה נעלמת בבצק. מוסיפים את הגבינה המגוררת והבזיליקום
ולשים רק עד שהגבינה נבלעת בבצק.
מתקבל בצק רך, אך אם הוא רך מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
מעבירים לקערה משומנת במעט חמאה,
מכסים ומתפיחים כשעתיים
אפשר גם להתפיח לילה במקרר
הבצק לא תופח הרבה.
מכינים את הירקות:
מסדרים את העגבניות החצויות בתבנית אפייה כשצדן החתוך כלפי מעלה,
יוצקים עליהן שמן זית, זורים מלח גס
ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להשחמה קלה.
מקררים.
מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות ומניחים תבנית קטנה בתחתיתו.
הכנת הכיכר:
מרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.
משמנים 2 דפי אפיה
ומרדדים את הבצק בינהם


מסדרים את העגבניות על הבצק,

עם עגבניות שרי צלויות
או עגבניות רגילות
מפזרים את הגבינה


מגלגלים לגלילה ממש כמו שמגלגלים סושי -בעזרת נייר האפיה


מניחים לתפיחה ל-45-30 דקות.

מכניסים את התבנית למרכז התנור,
, ואופים 45-35 דקות, עד שפני הבצק זהובים.
כשמוציאים מהתנור, מכסים מייד במגבת
עד שהכיכר מתקררת
 

tzivi1

New member
תודה רבה! האהבה שלי בבית מאוד ישמח לכיכר המפנקת הזו

 

חנהפ

Active member
אורז שחור וירקות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/06/blog-post_80.html[/URL]

הכנת אורז שחור:
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_19.html[/URL]
1 בצל סגול
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 חב' גבעולי אספרגוס
שום כתוש
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
את הבצל קוצצים ומטגנים להזהבה במעט שמן, מתבלים במלח ומניחים בצד


פורסים את הפטריות לפרוסות עבות ובאותה המחבת מזהיבים במעט שמן,
מוסיפים קצת שום כתוש ומלח
עד שאין נוזלים במחבת והפטריות זהובות.





קוטמים כ- 5-8 ס"מ מקצה גבעולי האספרגוס
ומבשלים במים רותחים כ- 5 דקות,
מסננים ושוטפים במים קרים
חותכים את הגבעולים ל- 3
עכשיו מרכיבים את המנה


מחזירים את הירקות למחבת, חימום קצר, מוסיפים את האורז השחור שהתרכך וסונן

גם את האספרגוס


מקפיצים קלות
מתקנים טעמים
 

חנהפ

Active member
סלמון בחלב קוקוס קארי וצ'ילי מתוק

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_7646.html[/URL]


רכיבים:
פילה סלמון ללא עור ועצמות , חתוך לפרוסות עבות
למרינדה:
2 כפות סויה
4 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
להשרות את הדגים במרינדה לפחות שעתיים

לרוטב:

פחית חלב קוקוס
כף אבקת קארי
בצל קצוץ
כפית ג'ינג'ר מגורר דק
2 שיני שום קצוצות
מעט שמן
מלח פלפל
אופן ההכנה:

במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים את הבצל, כשמזהיב מכניסים את השום,
א. הקארי , הג'ינג'ר ובסוף את החלב קוקוס.
מתבלים במלח ופלפל
מביאים לסף רתיחה ומבשלים עד שמסמיך קלות, מוסיפים את הדג (עם המרינדה),
ומבשלים עוד כ- 15 דקות או עד שהדג מוכן

בהגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים קלויים
 

חנהפ

Active member
גלילי דג סול במילוי פטריות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_7556.html[/URL]

רכיבים:

10 יח' פילה דג סול מופשר, סחוט ומתובל במיץ לימון מלח ופלפל שחור
1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
מעט חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס גס

לרוטב:
1 קופסה שמנת לבישול 10%
1/2 פחית קרם קוקוס
1/2 כוס יין לבן
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל שחור גרוס גס


אופן הכנה:
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד לריכוך.

מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ריח השום.

מוסיפים חתיכה חמאה וממיסים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות.

מוסיפים את היין ומתבלים במלח ופלפל, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים, מכבים אש ומניחים בצד עד שמתקרר לגמרי.

בנתיים שמים את הפילטים של הדג בתבנית שתכיל אותם ושופכים מעליהם מים + חומץ ומשאירים כך עד להפשרה.

בקערה מערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.


הרכבת המנה:

שופכים את המים מהדגים ושוטפים אותם היטב. סוחטים כמה שניתן מעודפי מים (בעזרת מגבות נייר).

מניחים פילה דג עם הצד הרחב קרוב אלינו ומניחים לרוחב הצד הרחב כף אחת של מלית. מגלגלים בצורה הדוקה ותוקעים קיסם שישמור הכל מחובר.
מניחים עם התפר למטה בתבנית משומנת בתרסיס שמן.

מפזרים מעל ומסביב לדגים את מה שנשאר מהמלית, שופכים בעדינות מעל הכל את הרוטב.

מכסים בצורה הדוקה את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה של 40 דקות.

אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף לאפות 5 דקות בלי נייר ועוד 5 דקות כשהגריל של התנור מופעל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ורדי פטאייר במילוי לבנה ותרד

מאפים מהממים, טעימים ושורדים טוב הקפאה.

במקור נוף (מ"מאסטר שף") מציעה להשתמש בעולש בר קצוץ אך מונה כתחליף עלי מנגולד או תרד טריים, ללא הגבעולים, קצוצים- השתמשי בעלי תרד טריים.

ויתרתי על החמצוצים שבמתכון המקורי והמרתי 100 גרם זעתר טרי קצוץ בכפית זעתר מיובש.

משתמשים בלבנה יבשה – אני הכנתי לבנה מיוגורט עיזים ואז ניקזתי את הנוזלים. אם משתמשים בלבנה רגילה, היא עשויה להגיר נוזלים ולפגום בבצק.

המרתי את מחצית כמות הקמח בקמח מלא 70% ולשתי ביד, לא במעבד מזון.

ורדי פטאייר במילוי לבנה ותרד/נוף עתאמנה אסמעיל (מאסטר שף)
מצרכים
לבצק הפטאייר:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
500-550 מ"ל (2 ורבע כוסות) מים פושרים
למלית: 500 גרם עולש בר קצוץ (אפשר להחליף בעלי מנגולד או תרד קצוצים ללא הגבעולים ולותר על הבישול)*
1 ק"ג לבנה יבשה**
2 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים
100 גרם זעתר טרי קצוץ***
100 גרם חמציצים קצוצים (לא חובה)****
מלח ופלפל שחור טחון
להברשה: שמן זית
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
שמים קמח, שמרים ושמן זית בקערת מיקסר עם וו לישה***** ומערבלים כמה שניות. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק שנפרד מהכלי. בסוף הלישה מוסיפים מלח ומעבדים כמה שניות עד שהוא נטמע בבצק. מניחים את הבצק בקערה מקומחת מעט ומכסים בניילון נצמד. מטפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים את המלית:
מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטר מים. מוסיפים עולש ומוסיפים כ-10 דקות או עד שהגבעולים רכים מעט. מסננים היטב ומצננים ל טמפ' החדר******. שמים בקערה לבנה, צ'ילי עלי זעתר, עלי חמציץ, מלח, פלפל ואת עלי העולש שבשלנו ומערבבים (ממש לשים) לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות להתייצבות.
מרכיבים את המאפים מתפיחים ואופים:
חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת חותכן ומציירים עיגול פנימי דמיוני בקוטר 3-2 ס"מ. יוצרים ארבעה חתכים בכל עיגול בצק- משולי העיגול הפנימי ועד השוליים החיצוניים מניחים כדור לבנה במרכז כל עיגול. כורכים את ארבעת חלקי הבצק שיצרנו סביב מלית הלבנה בזה אחר זה ליצירת צורה של ורד . מניחים את הוורדים בתבניות מרופדות בנייר אפיה, מכסים במגבת ומטפיחים 20 דקות עד שהוורדים תפוחים מעט. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים 15 דקות עד שהוורדים מזהיבים. כשהמאפים יוצאים מהתנור מומלץ להבריש אותם בשמן זית.
הערות הבת המתהוללת:
* השתמשתי בעלי תרד טריים, ללא גבעולים שקצצתי ומאז מעכתי (קיווצ'צתי) ידנית, לריכוך.
**השתמשתי בקילו יוגורט עיזים 4% שסיננתי שעות רבות בתוך חיתול עד למרקם כמעט יבש (נשארה חצי מהכמות המקורית.
***השתמשתי בכפית זעתר יבש (תבלין).
****ויתרתי.
*****לשתי ביד.
******המרתי בעלי תרד טריים, כאמור לעיל.

 
פשטידת ברוקולי

2 בצלים פרוסים דק
4 כפות שמן
2 כפות קמח
2 כפות קמח
1 כוס מים
16 פרוסות גבינה צהובה אמריקאית (450 גר')*
560 גר' ברוקולי קפוא מבושל עד לריכוך חלקי**
6 ביצים טרופים היטב
1 כוס פירורי לחם***
4 כפות שמן זית

מחממים תנור ל180 מעלות.
משמנים תבנית קסרול**** ומפזרים פירורי לחם.
מטגנים בצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
מוסיפים מים קרים ומערבבים.
מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים על אש נמוכה עד שהגבינה נמסה.
מוסיפים את הברוקולי ומערבבים.
מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית, מפזרים פירורי לחם ומזלפים שמן זית.
אופים כארבעים דקות.

הערות שוויצרית:
*השתמשתי רק ב 225 גר' גבינה צהובה גאודה
**השתמשתי ב680 גר' ברוקולי של בודק
***השתמשתי רק בחצי כוס
****אפיתי בארבע תבניות ח"פ קטנות בגודל של 450 מ"ל
 
גביניות

גביניות
לילה לפני שמתחילים, מסננים במגבת או חיתול קילו גבינה לבנה 5%
לבצק:
4 וחצי כוסות (630 גר') קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
200 מ"ל חלב
100 גר' חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית מלח
מערבבים קמח עם שמרים וסוכר.
מערבבים חמאה מומסת עם חלב קר לתערובת פושרת,
מוסיפים לקמח ומתחילים ללוש.
מוסיפים ביצים ומלח ולשים כ - 10 דקות לקבלת בצק נח וגמיש.
מכסים ומניחים לתפיחה.

למלית:
1 ק"ג גבינה מסוננת (אחרי סינון המשקל יהיה כ 650 גר')
150 גר' סוכר
2 סוכר וניל
1 ביצה
2 כפות שטוחות (20 גר') קורנפלור
2 כפות שטוחות (20 גר') פודינג וניל
מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל וביצה עד שהסוכר נמס.
מוסיפים קורנפלור ופודינג ומערבבים היטב.

לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מרתיחים כמה דקות.
מקררים.

לאחר שהבצק תפח מחלקים ל2.
מרדדים למלבן גדול, מחלקים לריבועים (אני חתכתי 4*4).
מזלפים מלית, סוגרים ומהדקים היטב, קיפול כפול.
מתפיחים כרבע שעה.
אופים בתנור שחומם ל180 מעלות 15 - 20 דקות או עד שזהוב.
כשמוכן מברישים בסירופ סוכר קר או מחכים שיתקרר ומורחים סירופ חם.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.





 
עוגת גבינה לעצלנים

עוגת גבינה לעצלנים
תחתית פאי קנויה
500 גר' גבינה לבנה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח
1 סוכר וניל
1/2 כף מיץ לימון
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים הכל היטב, טועמים ומוסיפים סוכר או וניל אם יש צורך.
שופכים על התחתית המוכנה
אופים 35 דקות או עד שיציב אך מעט רוטט במרכז.
מקררים ואוכלים.

אם רוצים לשדרג, זה הרעיונות שניסיתי עד כה:
שיש שוקולד
- ממיסים 100 גר' שוקולד חלבי, מוסיפים לו 2 וחצי כפות מהבלילה, שופכים את הבלילה, מעל את השוקולד ויוצרים צורת שיש עם סכין.
ריבת חלב - מחממים מעט את הריבת חלב ומורחים על העוגה
המוכנה.
גנאש שוקולד לבן - 100 גר' שוקולד לבן, 2 כפות שמנת מתוקה, כפית חמאה, ממיסים בעדינות שמנת, חמאה ושוקולד עד לבלילה חלקה ומורחים על העוגה.

מלית אוכמניות - מורחים על העוגה הקרה.

הערות:
אפשר להכין בסיס לבד:
1 וחצי כוסות בסקוויטים טחונים
3 כפות סוכר
75 גר' חמאה מומסת
מערבבים, משטחים ומהדקים היטב בתבנית עגולה קטנה
אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
ממשיכים עם המלית.

 
עוגת גבינה עם רוטב קרמל מלוח

עוגת גבינה עם רוטב קרמל מלוח
לבסיס:

100 גר' חמאה
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 וחצי (210 גר') קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1 ביצה
למלית:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3/4 כוס (150 גר') סוכר
4 ביצים M
3 כפות קמח
1 כף קורנפלור
2 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף מיץ לימון
לרוטב קרמל מלוח:
1 כוס (200 גר') סוכר
90 גר' חמאה חתוכה ל6 חתיכות
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית מלח (לא טעות!)

מחממים תנור ל180 מעלות.
משמנים בחמאה תבנית מתפרקת בגודל 26 ס"מ.
מכינים את הבסיס:
במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבסיס עד לקבלת פירורים.
מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים קודם לדפנות לגובה של 3 – 4 ס"מ ואח"כ לתחתית.
מקפיאים עד שהמלית המוכנה.
מכינים את המלית:
טורפים את חומרי המלית עד לקבלת בלילה חלקה ושופכים לתבנית.
אופים:
אופים 35 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל 150 מעלות ואופים עוד 15- 25 דקות עד שהמרכז כמעט יציב אך רוטט מעט.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לחצי שעה עם דלת מעט פתוחה.
מוציאים ומחכים שתגיע לטמפרטורת החדר ורק אז מקררים לילה.
מכינים את הרוטב קרמל:
מחממים מחבת בגודל בינוני על להבה בינונית, שופכים לתוכה את הסוכר בשכבה אחידה.
באותו זמן מחממים מעט שמנת מתוקה על אש נמוכה. לא להרתיח!
שומרים על הסוכר כל הזמן אך לא מערבבים, אם יש צורך מטים את המחבת מצד לצד.
ברגע שהסוכר מתחיל להינמס ולקבל גוון חום אפשר להיעזר בכף עץ.
ממשיכים לחמם את הסוכר עד לקבלת נוזל בצבע ענברי (חום עמוק).
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, זהירות, התערובת תבעבע וזה רותח.
מוסיפים את השמנת באיטיות תוך כדי ערבוב.
מחזירים לאש נמוכה ומערבבים כדקה או עד שהרוטב חלק.
מקררים ומזלפים מעל העוגה.

 
למעלה