עוגת גבינה אפויה מתכון מנצח

נוגה 44

New member
עוגת גבינה אפויה מתכון מנצח

השנה החלטנו על עוגת גבינה אפויה אחת
אבל שתהיה משובחת
אשמח למתכון מנצח
רק בלי פירות הנכדים לא אוהבים
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה לא ממש אוהבת הקפאה/הפשרה

יש את העוגות הלא אפויות והקפואות, למשל
עוגת גבינה בפראלין שהיא מעולה
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_5244.html[/URL]
יש את זאת
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_7366.html[/URL]
בין האפויות אני חושבת שאלה מגבינת שמנת שמטבע הדברים מכילות פחות נוזלים, ישרדו טוב יותר.
 

mykal

New member
אז בלית ברירה

אחזור לאפות את העוגה הזו שתמיד אפיתי לשבועות.
היא עומדת טוב בהקפאה.
לא מאבדת מצורתה ולא מטעמה.
למרות שרציתי לשנות לעוגות קלילות יותר.
לא נורא. (אנחנו מעט בחג אז לא צריכה עוגה גדולה)
 

נוגה 44

New member
תודה רבה

יש לי הסתייגות קלה מהעוגה כי יש בה מדי הרבה קמח וקורנפלור
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני הביאה עוגת גבינה של פעם מוצלחת, אין לי נסיון עם הקפאה

שלה.

עוגת גבינה של פעם, הביאה אורני

מי שחיפשה עוגת גבינה של פעם, אוורירית וללא תחתית, הנה מתכון שקיבלתי מאלדד רייך שקיבל מנעמי פולני, והמתכון המקורי על שם דיתה מבית השיטה. ההערה בסוגריים - של אלדד.

המצרכים:

חמש שקיות סוכר וניל ( 50 גר'),או 50 גר' סוכר וכפית תמצית וניל
קצת פחות מכוס סוכר, כולל סוכר הווניל, = - 200 גר'
חמש ביצים מופרדות,
שתי כפות גדושות קמח,
כף אחת גדושה קורנפלור,
קליפת לימון מגוררת,
שלושת-רבעי קילו גבינה 9% (שלושה גביעים).- 750 גר
ההכנה:
מערבבים יפה-יפה את החלמונים עם מחצית כמות הסוכר עד שהגוון מלבין, וזהו הקרם. מעין קרם חביב.

מוסיפים לקרם את הגבינה, הקמח, הקורנפלור וקליפת הלימון. לבחוש יפה-יפה.

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף קשה ככל האפשר.

להוסיף את הקצף לתערובת הגבינה, ובערבוב של קלי-קלות, כדי לא להרוג לקצף את מצב הרוח.

שופכים לתבנית 26 מתפרקת משומנת - ולתנור, (עשיתי ב-24 יצאה יותר גבוהה)
שפירושו עשר דקות בחום חזק של 175 מעלות,
ואחר כך להנמיך את העוצמה ל-100 מעלות ולאפות שעתיים !!!!!.
 
למעלה