אורני הביאה עוגת גבינה של פעם מוצלחת, אין לי נסיון עם הקפאה
שלה.
עוגת גבינה של פעם, הביאה אורני
מי שחיפשה עוגת גבינה של פעם, אוורירית וללא תחתית, הנה מתכון שקיבלתי מאלדד רייך שקיבל מנעמי פולני, והמתכון המקורי על שם דיתה מבית השיטה. ההערה בסוגריים - של אלדד.
המצרכים:
חמש שקיות סוכר וניל ( 50 גר'),או 50 גר' סוכר וכפית תמצית וניל
קצת פחות מכוס סוכר, כולל סוכר הווניל, = - 200 גר'
חמש ביצים מופרדות,
שתי כפות גדושות קמח,
כף אחת גדושה קורנפלור,
קליפת לימון מגוררת,
שלושת-רבעי קילו גבינה 9% (שלושה גביעים).- 750 גר
ההכנה:
מערבבים יפה-יפה את החלמונים עם מחצית כמות הסוכר עד שהגוון מלבין, וזהו הקרם. מעין קרם חביב.
מוסיפים לקרם את הגבינה, הקמח, הקורנפלור וקליפת הלימון. לבחוש יפה-יפה.
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף קשה ככל האפשר.
להוסיף את הקצף לתערובת הגבינה, ובערבוב של קלי-קלות, כדי לא להרוג לקצף את מצב הרוח.
שופכים לתבנית 26 מתפרקת משומנת - ולתנור, (עשיתי ב-24 יצאה יותר גבוהה)
שפירושו עשר דקות בחום חזק של 175 מעלות,
ואחר כך להנמיך את העוצמה ל-100 מעלות ולאפות שעתיים !!!!!.