שבוע טוב, יש לכן רעיון למרק חלבי לא מחיתי?

michalgad1

New member
שבוע טוב, יש לכן רעיון למרק חלבי לא מחיתי?

מחפשת מרק לערב שבועות אבל החבר'ה לא אוהבים מרקים מחיתיים. יש רעיונות?
 

rinatpol

New member
מרק עדבניות ופלפלים, הוא חלק אבל לא סמיך כמו בטטה.

לא גרבר, ומגישים עם בגט וגבינת עיזים צלויים בתנור. מתכון של בני סיידא, אם נשמע לך מעניין אני אצלם לך בבית.
 

rinatpol

New member
מצ"ב



 

michalgad1

New member
חשבתי לנצל את הפעם בשנה שאוכלים אצלינו ארוחה חגיגית חלבית

פטריות לא ילך אצל חצי מהחבורה. אם יש לך רעיון למרק טוב ולא חלבי אשמח להמלצה
 

חנהפ

Active member
מה על מרק ציזיקי? (קר ולבן)

או מרק דובדבנים, כן מתוק יכול להתאים יופי לקונספט החלבי
 

shira1960

Active member
מרק ברוקולי צ'דר panera bread

מיכל, לא יודעת אם יאהבו אצלך. אני אוהבת. לא הוספתי nutmeg, לא זוכרת אם השתמשתי בציר ירקות, די בטוחה שהוספתי תפוחי אדמה ותירס., ונדמה לי שבאחת הניסיונות השתמשתי בחלב במקום half and half.

בקיצור, ניתן לשחק עם המרכיבים.

http://www.food.com/recipe/panera-broccoli-cheese-soup-150384
 

michalgad1

New member
נקרא מצוין, תודה!

אולי באמת אוסיף תפוחי אדמה ותירס, זה יתקבל בברכה
 

לאה סי

Active member
מרק ברוקולי,כרובית ותפוחי אדמה


מרק ברוקולי, כרובית ותפוחי אדמה
כפית מרגרינה או מחמאה *
1 כפית קמח
6 כוסות מים רותחים
2 כפות אבקת מרק עוף**
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 שקית ברוקולי קפוא
1/2 שקית כרובית קפואה
מלח ופלפל לבן טחון טרי
1/2 חבילה עירית קצוצה
להגשה: קרוטונים.

על אש קטנה מחממים את המרגרינה עם הקמח, עד שהקמח נבלע במרגרינה. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, הברוקולי והכרובית, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את העירית. מגישים עם קרוטונים.
הערה: מומלץ להמיר חלק מהמים בחלב.

לאה:
*השתמשתי בשמן
** לפי בחירתך
הכפלתי את הכמויות!
מקור: חוברת מתכונים של בנק לאומי
 

לאה סי

Active member
חשבתי על המרק הזה, כי הוא עונה לבקשה המקורית שלך:

לא מחיתי, חלבי, תפו"א, כרובית וכו'. טעים מאד!
 
למעלה