מרק ברוקולי,כרובית ותפוחי אדמה
מרק ברוקולי, כרובית ותפוחי אדמה
כפית מרגרינה או מחמאה *
1 כפית קמח
6 כוסות מים רותחים
2 כפות אבקת מרק עוף**
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 שקית ברוקולי קפוא
1/2 שקית כרובית קפואה
מלח ופלפל לבן טחון טרי
1/2 חבילה עירית קצוצה
להגשה: קרוטונים.
על אש קטנה מחממים את המרגרינה עם הקמח, עד שהקמח נבלע במרגרינה. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, הברוקולי והכרובית, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את העירית. מגישים עם קרוטונים.
הערה: מומלץ להמיר חלק מהמים בחלב.
לאה:
*השתמשתי בשמן
** לפי בחירתך
הכפלתי את הכמויות!
מקור: חוברת מתכונים של בנק לאומי