היי, יש לנו שרשור עוגות בחושות?

היי, יש לנו שרשור עוגות בחושות?

בא לי קצת לחדש את המגוון.
לא חייב להיות בחושה ממש, יכול להיות גם עם הקצפה וכו' אבל עוגה "יבשה", כזו של יומיום, שאוכלים ליד הקפה.
 

חנהפ

Active member
אתחיל עם העוגות הבחושות שלי:שוקולד בראש

עוגת שוקולד אף פעם אין יותר מידיי מתכונים..

http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/09/blog-post_7.html

רכיבים:
300 גר' שוקולד מריר
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
5 כפות נוזלים (שמתי כף תמצית רום +4 כפות מיץ תפוזים)
6 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם השמן מערבבים לתערובת אחידה
מערבבים לתוך השוקולד את הנוזלים
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה
מוסיפים את השוקולד שהתקרר מעט לקציפה
מנמיכים את מהירות המיקסר
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה
מערבלים במהירות איטית רק עד שרוב הקמח נטמע בבלילה
ומפסיקים את המיקסר.
מסיימים את העירבוב ביד.
יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק +3 תבניות קרטון של מאפינס
אופים בחום 175 מעלות, 40 דקות.
מקפידים להוציא את המאפינס אחרי 20 דקות.
 

חנהפ

Active member
תפוזים ופרג

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/07/blog-post_13.html[/URL]

רכיבים:
3/4 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר
4 ביצים
קליפה מגוררת משני תפוזים
100 מ"ל מיץ תפוזים ( חצי כוס)
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס קמח שקדים
שקית אבקת אפייה (10 גרם )
קורט מלח
1/4 כוס פרג לא טחון
1 שמנת חמוצה (200 גר') אני השתמשתי במיכל וחצי מעדן וניל אלפרו

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
מקציפים סוכר ביצים וגרד קליפת תפוז עד לקבלת קציפה תפוחה.
מוסיפים את השמן, ומקציפים עד לאיחוד השמן בקציפה.
בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמחים, אבקת אפיה ומלח.
מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות
אופציה: אפשר למרוח על העוגה המוכנה שהתקררה ציפוי אבקת סוכר עם מעט מיץ תפוזים
 

חנהפ

Active member
בחושה עם דובדבנים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/07/blog-post_30.html[/URL]

רכיבים:
(2 תבניות אינגליש קייק)
4 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 1 מעדן אלפרו וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/3 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל (40 גר')
200 גר' דובדבנים מגולענים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר
כשמתקבלת קציפה תפוחה מוסיפים את השמן לאט
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח , אבקת הפודינג ומעדן הוניל לסרוגין.
יוצקים מעט מהעיסה לתבנית
מפזרים מהדובדבנים
מכסים בשארית העיסה
בעזרת סכין שתוקעים לתוך התבנית "מציירים" צורת S לאורך התבנית
אופים בחום 180 מעלות 40 דקות
 

חנהפ

Active member
שייש קפה ושוקולד

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/11/blog-post.html[/URL]

רכיבים:
(לשתי תבניות אינגליש קייק):
עוגת קפה :
300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום כהה.
200 מ"ל (1 כוס) שמן
3 ביצים
קורט מלח
150 (1 כוס + 1 כף) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קפה מומסת בכף מים רותחים
3/4 כוס שקדים טחונים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
תערובת שוקולד:
75 גרם שוקולד מריר
1 כפית קפה
80 מ"ל (שליש כוס) חלב/חלב סויה
אופן ההכנה:
עוגת קפה : מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבניות אינגליש קייק.
בקערה גדולה שמים יחד סוכר, שמן, ביצים ומלח,
וטורפים במטרפה עד שהתערובת אחידה.
מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קפה ושקדים
וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
תערובת שוקולד: בקערה נפרדת ממיסים שוקולד, קפה וחלב,במיקרוגל
מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד
ומערבבים בעזרת מטרפה. יוצקים את תערובת העוגה אל תוך התבניות
ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או מרית
יוצרים דוגמת שיש.
אפייה: אופים את העוגות במשך 30-40 דקות,
או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פרורים לחים
מהבלוג עוגיו.נט עם התאמות שלי
 

חנהפ

Active member
אספרסו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_31.html[/URL]

מתכון של שוויצרית


רכיבים:
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל
לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
1 וחצי כפיות קפה נמס
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים היטב תבנית bundt pan אם יש.
מקציפים ביצים וסוכר ל10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, מיץ, אבקת אפיה, קמח וסוכר וניל.
מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים בזרם דקיק את השמן
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל
מנמיכים את מהירות המקצף
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיץ התפוזים
כעת יש לנו קערה עם בלילה של עוגה בחושה

מחלקים ל- 3 קערות:
1. בערך 400 גר' מהבלילה
2. בערך 600 גר' מהבלילה
3. שארית הבלילה בערך 300 גר'
לקערה אחת מוסיפים את הפודינג
לקערה 2 מוסיפי את תרכיז הקפה ועוד כף קמח
לקערה השלישית אפשר להוסיף שוקולד מגולגל בקמח או לוותר
יוצקים את הבלילות לתבנית אפיה מסוג BUNDET PAN או קוגלהוף
בסדר הרצוי לכם, אני יצקתי לפי הסדר, קודם שוקולד, אח"כ קפה ולבסוף את הבלילה הלבנה.
לתנור בחום 170 מעלות למשך כשעה.
להוציא את העוגה האפויה מהתנור
לחלץ מהתבנית רק כשהעוגה קרה לגמרי
לצקת את הזיגוג ולהמתין ליבוש.
 

חנהפ

Active member
בחושה עם תפוחים (מאפינס או אינגליש קייק)

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/05/blog-post_18.html[/URL]

רכיבים
4 תפוחים חתוכים לקוביות
כוס וחצי קמח
כוס סוכר חום
אבקת אפיה
סוכר וניל
4 ביצים
חצי כוס שמן
קליפה מגוררת מחצי לימון
כפית קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד , מוסיפים את התפוחים החתוכים
מחלקים לתבנית שקעים,
מתקבלים 12 מאפינס
מעבירים לתנור בחום 170 מעלות
לבערך 30 דק' עד שקיסם יוצא נקי.
 

חנהפ

Active member
עוגת כמו מייפל

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_1022.html[/URL]

רכיבים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
250 גר' קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גר' אגוזי מלך טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון
300 מ"ל מיץ תפוזים
כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל180 מעלות
• מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
• מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
• טוחנים את האגוזים עם הקמח וא. אפייה במעבד מזון
• מוסיפים את היבשים והמיץ לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית
• יוצקים לתבניות
• אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ מייפל בנדיבות
המתכון של מלכי עם התאמות שלי
 

חנהפ

Active member
עוגת וודקה
שאין עליה!!!

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6918.html[/URL]

רכיבים:
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס וודקה
1/4 כוס אמרטו
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
4 ביצים שלמות להקציף עם 1.5 כוסות סוכר
כשמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה מוסיפים 3/4 כוס שמן
משלב זה מוסיפים נוזלים וחומרים יבשים לסרוגין במהירות עירבול נמוכה

משמנים תבנית קוגהלוף ומפזרים סוכר
יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות בחום 170 מעלות
 

חנהפ

Active member
לאוהבי הפרג -שייש פרג ושוקולד

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_1255.html[/URL]


רכיבים:

ל- 2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים מס' 2
½ 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
100 גרם פרג טחון
1 גביע שמנת חמוצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף פרג, לקישוט
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מקציפם חמאה וסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ופרג.
3.מערבלים פנימה את השמנת החמוצה. יוצקים ¾ מהתערובת לתבניות.
4.ממיסים את השוקולד, ומערבבים עם תערובת העוגה שנשארה. יוצקים לתבניות, ומערבבים מעט,
בעזרת סכין או ידית של כף עץ, ליצירת אפקט שיש.
5.מפזרים כף פרג מלמעלה, ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)


רותה טויזר "לחם ארז" .
 

חנהפ

Active member
שייש שמנת ושוקולד -


[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_4188.html[/URL]

רכיבים:
500 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן
4 ביצים
400 גרם סוכר
400 גרם קמח תופח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף אבקת קפה נמס
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות,
עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לשניים.
ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה.
מוסיפים בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.
יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.
אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.
מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.
הערות:
החומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:
הבלילה המתקבלת מתאימה לתבנית כנ"ל+ תבנית אינגליש קייק.
ע"פ מתכון של השף אורן גירון.
 

חנהפ

Active member
ישנה ישנה אבל שווה -ריבה עם שטרויזל

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6470.html[/URL]

רכיבים:
200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
שקית קטנה קמח תופח (או 3/4 2 כוסות או 350 גר')
3 ביצים
1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)
2 סוכר וניל
ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת תותים)



אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.
להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.
להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.
לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת לתבנית אינגליש קייק.
להכניס לתנור 180 מעלות ל20 דקות
להוציא,
למרוח ריבה על פני העוגה.
מעל לפזר את הפירורים.
להמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.
הערות:
ע"פ מתכון של רובנס.
* אפיתי ב- 2 תבניות אינגליש קייק והספיק בדיוק.
*אפשר להמיר את האשל במעדן סויה בטעם וניל
 

חנהפ

Active member
עוגת זברה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_8310.html[/URL]

כיבים:
לתבנית קוגלוהוף גדולה:

420 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גר' סוכר
65 גר' קקאו
8 כפות מים
340 גר' שמן
400 גר' סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
5 ביצים גדולות
122 גר' מים או חלב
ציפוי:
170 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה



אופן הכנה:
לערבב 420 גר' קמח + 2 כפיות אבקת אפיה + 1/2 כפית מלח.
לערבב למשחה 100 גר' סוכר + 65 גר' קקאו + 8 כפות מים.
לערבב היטב 340 גר' שמן + 400 גר' סוכר + 1/2 1 כפיות תמצית וניל.
5 ביצים גדולות להוסיף אחת אחת.
להקציף עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
להנמיך את מהירות המיקסר.
להוסיף לסרוגין מהקמח ו-122 גר' מים או חלב.
להוריד 2 כוסות מהבלילה ולערבב עם משחת הקקאו
כעת יש 2 בלילות.
לשמן היטב תבנית קוגלוהוף גדולה (כזאת עם ארובה).
בעזרת כפות גלידה להניח בתבנית מהבלילה, לפי: 2 כפות מהבלילה הלבנה ובמרכז השלולית כף
מהבלילה הכהה ושוב במרכז השלולית 2 כפות מהבלילה הלבנה וחוזה חלילה
עד שהבלילות נגמרות והתבנית התמלאה.
לאפות כשעה בחום 175 מעלות.
כשהעוגה מוכנה מקוררת יש להפוך למגש.
להמיס 170 גר' שוקולד מריר בשמנת מתוקה.
לערבב היטב, לצקת על העוגה ולתת לנזול מסביב.
 

חנהפ

Active member
עוגת גזר

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6024.html[/URL]

רכיבים:
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות גזר מגורד
1/2 1 כפות קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
3/4 כוס צימוקים בהירים
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה



אופן הכנה:
להקציף ביצים וסוכר.
להוסיף את שאר המצרכים.
לשמן תבנית קוגלהוף ואח"כ לפזר בנדיבות סוכר.
לצקת את הבלילה.
להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות, ולאפות כ 40 דקות.
 
למעלה