קיץ טוב ובריא
מה היה התבשיל/מאפה המוצלח בפסח השנה?

סמדרה11

New member
פרגיות ממולאות – מנה חגיגית של אמרלדה


פרגיות ממולאות – מנה חגיגית
לתבל פרגיות שלמות בקצת שמנז ומלח ים גס
למלא בקבאבים עשויים מבשר טחון, פטרוזיליה, גרידת לימון, אפשר בצל ותבלינים.
לגלגל, פתח למטה כי זה לא נסגר טוב.
לעטוף כל אחד בחזה אווז מעושן, להקפיד לכסות היטב את הפתח. לגלגל.
תבנית, 200 מעלות, 25-355 דקות.
(לצערי אינני זוכרת למי הקרדיט)
הערות אמרלדה: אני עטפתי בפרוסות הודו מעושן. צריך להקפיד שלא ייחרך, אבל גם אם כן זה טעים.
מועדים לשמחה.
 

אמרלדה

Active member
הקרדיט למישהי אחרת מכאן. אולי היא תקרא ותזדהה (והערות בפנים)

והערות:
זה יהיה מצוין גם בלי העיטוף של החזה. רק לשמן היטב.
אני הכנתי לפי מתכון אחר של קבב, כל מתכון יסכון.
אפשר בהחלט בלי בצל
הפרגיות היו בחלקן קטנות. לכן בעיקר קופלו מעל קבב "מעוך" ביד,
יותר מאשר גולגלו. בסוף נראו כולן מגולגלות...
קלי קלות.
 

אמרלדה

Active member
הי. לא. ולדעתי כדאי להשאיר את הפסטרמה כדי שהיא זו שתיחרך

ולא הפרגית. זה מצוין כך, בלי נוזלים. ומי שרצה הוריד את הפסטרמה אחרי האפיה וויתר עליה.
 

אפיהיל

New member
האם אפשר מתכון לפשטידת המצות והבשר?
ניסיתי לחפש וסליחה אם פספסתי והופיע כבר כאן
אשמח לקבל את המתכון של פשטידת המצות והבשר
תודה ותמיד בשמחות
 

אמרלדה

Active member
אין מתכון, לכן לא פורסם
אבל בואי ננסה יחד

התחתית היתה מורכבת מפירורי מצות שהורטבו, ביצים וקצת קמח תפוחי אדמה, ומל"פ.
תבנית משומנת, דחיסה.
מעליה שכבה של בשר טחון עם תבלינים. אולי בצל, אולי פטרוזיליה. מה שבא לך.
למעלה פיזרתי משהו כמו שטרוייזל ממצות שבורות, הפעם יבשות ועם ביצה. הן יצרו פריכות ויצאו מצוינות.
170 מעלות כשעה. מה לעשות, את זה אני זוכרת כי אלה הוראות הקבע ברוב הפשטידות שלי.

הפריכות למעלה נתנה מרקם נהדר בכל נגיסה. העובדה שאני נוהגת לשים הרבה יותר פלפל שחור מתמיד בכל מאכלי פסח הוכיחה עצמה גם פה, במיוחד שהתפרעתי כי ידעתי שהיא מיועדת רק לשנינו. הילדים יותר עדינים.

סליחה שזה מה שאני זוכרת. זה היה מיועד לסתום חורים. ואכן, סתם. בשביל מי שנכנס - כשנכנס. בשבילנו בעיקר בעמידה ליד השיש ב-11 בלילה עם עגבניה ביד השניה.
 
למעלה