קיץ טוב ובריא
מה היה התבשיל/מאפה המוצלח בפסח השנה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיץ טוב ובריא
מה היה התבשיל/מאפה המוצלח בפסח השנה?

אצלנו ככבו:
קציץ הודו ותרד
תבשיל צ'ילי בניחוח קפה
עוגת גזר של מיקי שמו
עוגת שוקולית שאחותי הביאה לפה

בראוניז על בסיס קמח תפ"א שיעלה מצאה עבורי
ביסקוטי חדשים לפסח
עוגיות שקדים אטלקיות



 

חנהפ

Active member
אצלנו הקנלוני היו הצלחה למגדול ועד לקטנטונת

עוגיות שוקולד סדוקות שהכנתי בפעם הראשונה ממתכון שהתגלגל כבר שנים בקלסר היה הצלחה, רשמתי לי להכין כפול ב"ה בשנה הבאה. השנה לא הכנתי הרבה כי בשבת ובחג האחרון לא היינו בבית וגם חלק ממה שהוכן, נותר...עכשיו צריך לחשוב איך משווקים בהצלחה עוגות פסח בימות החמץ....
 

אפיהיל

New member
האם אפשר את המתכון לקנלוני של פסח?
ניסיתי לחפש עצמאית גם בפורום וגם בבלוג שלך אבל לא הצלחתי למצוא
אשמח לקבל את המתכון לרשומות לשנה הבאה בעז"ה
תודה כמו תמיד
 

אורני 12

New member
התסכול הגדול ממה שתוכנן להיות ההצלחה הגדולה

קניתי רבע טלה ותכננתי להכין בתנור עם ירקות שורש, לכבוד שבת והחג השני.
בחרתי רבע קטן שייכנס בדיוק לתבניות הפסח הבשריות שלי, קניתי ירקות שורש
וכידוע - לא היה לי תנור בחג. בכל פעם שפתחתי את המקפיא, הדבר הזה הציץ
עלי בלעג. אבל לא יעזור לו. מקווה לקבל בקרוב את התנור החדש ולהכין כמתוכנן.

 

אמרלדה

Active member
תכף יהיה תנור חדש וכיפי. אולי ליום העצבנות...או

שתשמרי אותו לראש השנה...

אני עדיין בדעה שזו המנה הכי חגיגית שיצא לי אי פעם להכין, בזכותך. רק שפה רוצים פחות ופחות שומנים, ופחות ופחות אוכל כבד, אז אפילו בפסח ממעטת להכין.
 

אורני 12

New member
לא ביום העצמאות אבל בטח בשבת שבה יתארחו כאן יונו ומשפחתו

הנכדים הבן והכלה מאד אוהבים כבש. וגם אני אוהבת כמובן.
בעונה זו מדובר בעיקר בטלאים שהם לא שמנים וכבדים כמו כבש בוגר.
בראש השנה אוכלים אצלי בערבים את סימני החג וכמה מנות שקשורות
לסימנים איכשהו, ובימים אוכלים שאריות או מנות קלות יחסית.
סוג של לתת למסורת להכתיב לנו את תפריטי החגים,
 

אמרלדה

Active member
רעיון יפה לתת למסורת להכתיב האמת שמעולם לא אכלתי כבש עד שלא

לימדת אותי. אצלנו לא היתה מסורת כזו בפסח. מניחה שגם אצלי המסורת מכתיבה, אבל יש שינויים, בגלל שהשלם וילדיו באים ממסורת אחרת :) והוא בכלל היה מוותר על אוכל בשלב זה של חייו אם היה יכול...

טוב שיש מנה אחת כזאת רצינית בספר המתכונים הפרטי, לאירועים חגיגיים במיוחד, בעיקר באביב. אז שוב תודה. :)
 

אורני 12

New member
אצלנו משלבים מסורות. גם אמי באה ממזרח וקצת ממערב ואבי לגמרי

ממערב ואחר כך כל אחד התחתן עם מישהו שהבוא מסורות נוספות, אז
משלבים, אבל הולכים על מסורות באופן עקרוני.
היתרון של טלה שהאביב הוא הזמן שלו, שהוא פחות כבד, פחות שומני
ויותר עדין.
 

סמדרה11

New member
כל הכבוד על ההשקעה !! נראות מרשימות מאד

האם הכנת את הפיסטוק בגירסה פרווה?
אם כן, במה החלפת את החלב והשמנת הצמחית?
 
הכנתי בגירסא חלבית

אבל אם הייתי צריכה להחליף כנראה הייתי מחליפה בחלב קוקוס.
נדמה לי שאחותי הכינה קצפת פרווה מקרם קוקוס. אם תרצי אבדוק איתה איך.
 

אמרלדה

Active member
לדעת כולם, הפרגיות הממולאות בקבב. לדעתי, פשטידת המצות והבשר

שהיתה בסביבה ושימשה כארוחת-חטיף החל מ-12 בצהרים ועד 12 בלילה, לכל מי שהסתובב פה והיה רעב, יחד עם סלט. פריכה ומוצלחת.

והטראפלס של BB ואורני שזכו להצלחה כבירה. כזכור, אין אצלנו עוגות. אבל הם בלטו גם ליד הפירות, האגוזים והחרוסת. שוס.
 
למעלה