שרשור מאכלים לערב פסח

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור מאכלים לערב פסח


מי לא מכיר את תחושת הרעב של ערב פסח
?

אסור כבר לאכול חמץ אך א"א עדיין לאכול מצה - מה אוכלים? מה נותנים לילדים? ולאורחים?

בואו נשרשר מבחר עצות, טיפים ורעיונות לאוכל של ערב פסח.

(עוד שבועים. רק אומרת...)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלינו, מבית אבא/אמא, נהוג לאכול פירה עם כבד. בבית הפרטי

שלנו, אני לא מספיקה להכין דברים שכאלה.

בד"כ יהיה עוף בתנורוסלטים קנויים (מהמבחר שקניתי לליל הסדר).

ופריכיות אורז לקטן שלא אוכל דברים כמו עוף או סלטים, חס וחלילה..
 

yela

New member
כבר אמרתי שאמא ואני קרובות משפחה מדרגה ראשונה??


אצלנו גם היה כבד (זכר לקורבן...) עם תפו"א/פירה.
אבל פעם, בזמן קדום יותר, היו גם ביצים שלא נולדו. לזה הרבה מתגעגעים.

בנוסף או במקביל, לפי טעם אישי, היה גם בורשט מבוסס עוף עם שמיניות תפו"א.

ואמא שלי מזכירה תמיד שהיא כבר היתה מארחת לארוחת צהריים את בני המשפחה שהיו מגיעים מרחוק לימי החג הראשונים. אחרי שגירדה יומיים רצופים כל מיני ירק ופרי על פומפיות מעצבנות כי לא היו מיקסרים לחג.
ואז שואלת למה היום מתלוננים יותר אחרי שעבדו פחות?
 

michalgad1

New member
אצלינו זה היה צלי בקר כי לא אכלו צלי בליל הסדר

.זו בערך הפעם היחידה שאכלנו בקר במהלך השנה. כי היה צריך להכשיר את הבקר בבית...
כן גם היה בורשט שרק המבוגרים התמוגגו עליו ואנחנו הזדעזענו ....
היום מכינים בדרך הכלל על האש
 

אמרלדה

Active member
היו ימים, חבר

והם לא היו מזמן כל כך, שנים ספורות, שהיינו כולנו מתכנסים בחצר של סבא ז"ל (גם אחרי שנפטר) לצורך אפיית מצות שמורות.

והגיעו לשם המון אורחים וחברים, ובני המשפחה שהיו חייבים ללכת לעבוד או הסטודנטים והחיילים, שלא יכלו להתפנות מהבוקר והגיעו רק לצהרים, וכמובן אלה העושים במלאכה, ואת כולם כולם היה צריך להאכיל משהו...

אז אמא ז"ל והדודות היו מכינות סירים של תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, אורז ושעועית ירוקה.
והמשימה העיקרית היתה שלי:
כיכר בשר טחון חריפה-מתוקה בתנור, עם אגוזים ופירות יבשים.
פשטידות על גבי פשטידות, חלקן על בסיס פירה וחלקן על בסיס מצות.
ממולאות בכבד, תערובות שונות של ירקות, פיסות עוף מבושלות קצוצות.
סוג של "מעקודה" - פשטידת תפו"א, ביצים וירקות מרוקאית.
וסיר ענק של ממולאים מעורבים בתנור: פלפלים, בצלים, כרוב לבן, עגבניות, סלקים וכולי - וכשאני אומרת ענק אני מתכוונת למשהו בגודל של סיר גדודי בצבא. היו לי שניים
כאלה. אחד לממולאים בשריים והקטן יותר לצמחוניים. בענק השתמשתי רק לצורך זה, ומיד אחרי זה נוקה, יובש ואוחסן עד ערב פסח הבא.

כיום כבר לא. עדיין אופים מצות אבל כבר אין אוכל, רק פירות וכאלה. גם לא באים כמעט אורחים כי אנחנו לבדנו כמויות של אנשים. ואני אישית מתקשה גם ללכת וגם להכין סדר פסח, אז מוותרת. מקווה שהשנה אלך, כי הקטנצ'יק שלי יהיה שם, אז לא אפסיד אותו.

ואצלי לא מגיעים מראש. אז אין בעיה. הזוגי ואנוכי אוכלים גבינה וסלט... :).
 

חנהפ

Active member
תמיד יש מי ששמחים על חלקי העוף והגרונות מהמרק

סלט ירקות עוף בתנור ותפו"א
ואחה"צ יש עוגת שייש מקמח תפו"א וכמובן לטקס אחד גדול שחותכת למשולשים
 

אורני 12

New member
מעניין שאצל כולם (גם אצלי) יש מסורת קבועה ליום הזה

בגלל תחושת הרעב הפסיכולוגית שמלווה את היום הזה,תמיד יש במקרר תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, ביצים קשות וחביתות ירק
וגם גבינה מלוחה חמד שאותה אוכלים אצלנו רק לקראת פסח. משום מה הפכה
לחברה הצמודה של חביתות הירק.
ארוחת בוקר - עוגיות מצה עשירה (שאותן אנחנו נוהגים שלא לאכול בפסח עצמו) עם גיל/אשל/יוגורט - מנוער, שאותו שותים בעזרת קשית.
בצהריים - מסורת מחמותי שאצלם לא נהוג לאכול קניידלך (טריפוליטאים, ושם
למדו ממני ואוכלים את הקניידלך כתוספת פחמימה שמתבשלת לקראת סוף
הבישול בסיר של בשר עם רוטב כלשהו) - מרק ירקות ועוף עם קניידלך
שאותו אוכלים בצלחת עמוקה מעל אורז לבן (אוכלי קטניות אנחנו).
אצלי יש גם כבדים צלויים שמי שרוצה, מכין לעצמו סלט חתוך גס של תפוחי
אדמה, ביצה קשה וכבד עוף, עם בצל ירוק או בצל מטוגן, ומלח גס. כמובן שמן זית.
לפני הדלקת נרות, חשוב להושיב את כולם לארוחה קלה כדי שיחזיקו מעמד
עד לסעודה שבתוך הסדר.
אצלי זה פריכיות אורז מרוחות בכבד קצוץ, ולטבעונים - ממרח אגוזי מלך.
אם יש במקרה אורח שמסתייג מאורז, סלט גס כמו בצהריים.
 
אצלנו

סלט חתוך גס של תפוחי אדמה ביצה קשה לימון ושמן זית שאבא שלי מכין.
כבד קצוץ ומרק של הסדר.
אבל אצלנו כן אוכלים מצות לפני.
 

יפנית35

New member
אורז עם תוספת של ירק כלשהו...

ארטישוק, שעועית ירוקה ,אפונה או עלי גפן ממולאים שאמא שלי מכינה עם עלים טריים של תחילת העונה.
 
למעלה