לזניה אסיאתית

חנהפ

Active member
לזניה אסיאתית

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/03/blog-post_26.html[/URL]


כיבים:

1/2 חב' דפי לזניה
רוטב בשמל:
5 כפות קמח
שמן
6 כוסות מים
1/2 1 כפות מלח
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
ירקות:
1 בצל פרוס
2 פלפלים אדומים מנוקים מגרעינים
3 גזרים קלופים
1/4 ראש כרוב בינוני
2 חב' פטריות שימג'י
4 שיני שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית ג'ינג'ר יבש
מלח, פלפל שחור
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
בשמל:
מרטיבים את הקמח בשמן, מטגנים כ- 2-3 דקות
מוסיפים את המים והתיבול , מביאים לרתיחה תוך בחישה.
כשהרוטב מסמיך, מורידים מהאש ומקררים
ירקות:
מזהיבים את הבצל במעט שמן
מגררים את הפלפל, גזר על מגררת גסה במעבד מזון
מוסיפים לבצל הזהוב



פורסים את הכרוב דק דק, מוסיפים למחבת
מתבלים
מוסיפים את המים , בפעמיים, תוך עירבוב, המים מתאדים מעט
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות


הירקות אמורים להשאר עם רוטב
ההרכבה:
בתבנית חסינת אש יוצקים 2 מצקות מהבשמל, מסדרים דפי פסטה
עוד 3 מצקות בשמל, מחצית מהירקות, מכסים בדפי פסטה וחוזרים על יציקת הבשמל והירקות

שוב מסדרים דפי פסטה מסיימים בשכבה יפה של בשמל
ולתנור בחום 185 מעלות למשך 40 דקות.
משאירים את הלזניה להתקרר בתנור.
 
נראה מעולה עלאף

שבגלל בצק רווח (למעה זה הבשמל ללא חלב) היתי אומר לזניה בסיגנון צרפתי :)

נראה חבל"ז
 
למעלה