פשטידת ירקות פרווה - כמו סופלה!! ברוקולי / כרובית/ פטריות

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
פשטידת ירקות פרווה - כמו סופלה!! ברוקולי / כרובית/ פטריות

פשטידת כרובית או ברוקולי או תערובת ירקות או פטריות פרווה

כרובית גדולה או כמות מקבילה של ברוקולי – מאודה/מבושל 2 כוסות
4 כפות קמח רגיל
כפית גדושה מאוד אבקת אפיה
1 כף אבקת מרק בצל או מרק צמחוני אחר
חצי כוס מים או מרק צמחוני
1 כף חרדל דיז'ון חלק
מעט פלפל שחור
4 ביצים L
2 כפות גדושות מיונז (אפשר להחליף ב-2 חלמונים או 2 כפות שמן נוספות)
מלח – יש מספיק חומרים שתורמים מליחות, אז להוסיף רק אם ממש חייבים.

אופן ההכנה:
הכנת הירקות שבוחרים:
ברוקולי או כרובית - לבשל או לאדות את הברוקולי / כרובית עד שמתרכך. לרסק במזלג או סכין ולהניח בצד לקירור.
פטריות טריות עם / בלי בצל/כרישה – צריך להגיע בסוף לכמות של כ-2 כוסות, לא דחוסות. חשוב להקפיץ קצת קודם במעט שמן מתוך הכמות, אבל לא את כולה.. להפטר מחלק מהנוזלים אבל לא לייבש לגמרי. להוציא הפטריות ולהניח בצד, לנקות המחבת ולהתחיל מחדש עם שמן לפי ההוראות, א-לה מוד דה פאטאשו...
הכנת הבלילה:
ממיסים בסוטאז גדולה את המרגרינה/השמן ומוסיפים תוך בחישה את הקמח ואבקת המרק עד שנוצר בסיס, כמו בצק פחזניות שניתק מהסיר.
להוסיף לאט את המים תוך בחישה עד שנוצר "בצק חלק".
מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) ואת יתר החומרים. אין צורך להוסיף מלח, אלא אם אוהבים ממש מלוח.
מקפלים את הירק לתוך בלילת הבצק ומערבבים היטב.
 

yela

New member
לא חייבים
רואה ששכחתי להעתיק את הסייפא, הנה המתכון שוב

אז הנה מחדש כל המתכון!!


פשטידת כרובית או ברוקולי או תערובת ירקות או פטריות פרווה

כרובית גדולה או כמות מקבילה של ברוקולי – מאודה/מבושל
100 גרם מרגרינה או שמן
4 כפות קמח רגיל
כפית גדושה מאוד אבקת אפיה
1 כף אבקת מרק בצל או מרק צמחוני אחר
חצי כוס מים או מרק צמחוני
1 כף חרדל דיז'ון חלק
מעט פלפל שחור
4 ביצים L
2 כפות גדושות מיונז (אפשר להחליף ב-2 חלמונים או 2 כפות שמן נוספות)
מלח – יש מספיק חומרים שתורמים מליחות, אז להוסיף רק אם ממש חייבים.

אופן ההכנה:
הכנת הירקות שבוחרים:

ברוקולי או כרובית - לבשל או לאדות את הברוקולי / כרובית עד שמתרכך. לרסק במזלג או סכין ולהניח בצד לקירור.

פטריות טריות עם / בלי בצל/כרישה – צריך להגיע בסוף לכמות של כ-2 כוסות, לא דחוסות. חשוב להקפיץ קצת קודם במעט שמן מתוך הכמות, אבל לא את כולה.. להפטר מחלק מהנוזלים אבל לא לייבש לגמרי. להוציא הפטריות ולהניח בצד, לנקות המחבת ולהתחיל מחדש עם שמן לפי ההוראות, א-לה מוד דה פאטאשו...

הכנת הבלילה:
ממיסים בסוטאז גדולה את המרגרינה/השמן ומוסיפים תוך בחישה את הקמח ואבקת המרק עד שנוצר בסיס, כמו בצק פחזניות שניתק מהסיר.
להוסיף לאט את המים תוך בחישה עד שנוצר "בצק חלק".
מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) ואת יתר החומרים. אין צורך להוסיף מלח, אלא אם אוהבים ממש מלוח.
מקפלים את הירק לתוך בלילת הבצק ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית אפיה 26 או מרובעת בנייר אפיה, משמנים אותו מעט, אפשר לפזר פירורי לחם בתחתית כדי שהמנות תצאנה שלמות ויפות. כמובן שאפשר בלי נייר, אבל אז חייבים לשמן בנדיבות ולפזר פירורים בנדיבות.
יוצקים את התערובת לתבנית (מומלץ פיירקס) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שנראה מוזהב היטב.
בתיאבון, יעלה
 

fields5

New member
תודה יעלה, ושאלות

נראה לי שאכין עם בצל לבן וגם סגול וכרשה ופיטריות - אולי שני סוגים.
1. האם 100 גרם מרגרינה זה 100 ג' שמן?
2. תבנית -פיירקס 20:20 ואז יצא גבוה מדי או עגולה 24 - ויצא גובה פשטידה

תודה
 

yela

New member
100 שווה חצי כוס פיירקס ישנה....

או 100 גקם. גם אם מזייפים מעט זה לא קריטי.

יכול לצאת טיפה יותר גבוה אבל זה לא משמעותי
רק תשמרי באפיה שלא יגלוש לך.
 

yela

New member
בוקר טוב! חושבת שייצא דחוס עם קמח תפוא. עדיף תערובת של

מצה ותפוא או רק קמח עוגות עדין.
 
למעלה