פשטידת ירקות פרווה - כמו סופלה!! ברוקולי / כרובית/ פטריות
פשטידת כרובית או ברוקולי או תערובת ירקות או פטריות פרווה
כרובית גדולה או כמות מקבילה של ברוקולי – מאודה/מבושל 2 כוסות
4 כפות קמח רגיל
כפית גדושה מאוד אבקת אפיה
1 כף אבקת מרק בצל או מרק צמחוני אחר
חצי כוס מים או מרק צמחוני
1 כף חרדל דיז'ון חלק
מעט פלפל שחור
4 ביצים L
2 כפות גדושות מיונז (אפשר להחליף ב-2 חלמונים או 2 כפות שמן נוספות)
מלח – יש מספיק חומרים שתורמים מליחות, אז להוסיף רק אם ממש חייבים.
אופן ההכנה:
הכנת הירקות שבוחרים:
ברוקולי או כרובית - לבשל או לאדות את הברוקולי / כרובית עד שמתרכך. לרסק במזלג או סכין ולהניח בצד לקירור.
פטריות טריות עם / בלי בצל/כרישה – צריך להגיע בסוף לכמות של כ-2 כוסות, לא דחוסות. חשוב להקפיץ קצת קודם במעט שמן מתוך הכמות, אבל לא את כולה.. להפטר מחלק מהנוזלים אבל לא לייבש לגמרי. להוציא הפטריות ולהניח בצד, לנקות המחבת ולהתחיל מחדש עם שמן לפי ההוראות, א-לה מוד דה פאטאשו...
הכנת הבלילה:
ממיסים בסוטאז גדולה את המרגרינה/השמן ומוסיפים תוך בחישה את הקמח ואבקת המרק עד שנוצר בסיס, כמו בצק פחזניות שניתק מהסיר.
להוסיף לאט את המים תוך בחישה עד שנוצר "בצק חלק".
מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) ואת יתר החומרים. אין צורך להוסיף מלח, אלא אם אוהבים ממש מלוח.
מקפלים את הירק לתוך בלילת הבצק ומערבבים היטב.
פשטידת כרובית או ברוקולי או תערובת ירקות או פטריות פרווה
כרובית גדולה או כמות מקבילה של ברוקולי – מאודה/מבושל 2 כוסות
4 כפות קמח רגיל
כפית גדושה מאוד אבקת אפיה
1 כף אבקת מרק בצל או מרק צמחוני אחר
חצי כוס מים או מרק צמחוני
1 כף חרדל דיז'ון חלק
מעט פלפל שחור
4 ביצים L
2 כפות גדושות מיונז (אפשר להחליף ב-2 חלמונים או 2 כפות שמן נוספות)
מלח – יש מספיק חומרים שתורמים מליחות, אז להוסיף רק אם ממש חייבים.
אופן ההכנה:
הכנת הירקות שבוחרים:
ברוקולי או כרובית - לבשל או לאדות את הברוקולי / כרובית עד שמתרכך. לרסק במזלג או סכין ולהניח בצד לקירור.
פטריות טריות עם / בלי בצל/כרישה – צריך להגיע בסוף לכמות של כ-2 כוסות, לא דחוסות. חשוב להקפיץ קצת קודם במעט שמן מתוך הכמות, אבל לא את כולה.. להפטר מחלק מהנוזלים אבל לא לייבש לגמרי. להוציא הפטריות ולהניח בצד, לנקות המחבת ולהתחיל מחדש עם שמן לפי ההוראות, א-לה מוד דה פאטאשו...
הכנת הבלילה:
ממיסים בסוטאז גדולה את המרגרינה/השמן ומוסיפים תוך בחישה את הקמח ואבקת המרק עד שנוצר בסיס, כמו בצק פחזניות שניתק מהסיר.
להוסיף לאט את המים תוך בחישה עד שנוצר "בצק חלק".
מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) ואת יתר החומרים. אין צורך להוסיף מלח, אלא אם אוהבים ממש מלוח.
מקפלים את הירק לתוך בלילת הבצק ומערבבים היטב.