המתהוללת איך את מכינה את האמנון בתבלינים?

michalgad1

New member
המתהוללת איך את מכינה את האמנון בתבלינים?

החצי מבקש אמנונים ומחפשת לחדש מתכון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פילה אמנון מתובל אפוי בתנור/מתכונים ב-10 דקות-המלצה של אמא

שלי.

הכנו כמה וכמה פעמים מאז שטעמנו אצל ההורים.

פילה אמנון מתובל אפוי בתנור/מתכונים ב-10 דקות
מצרכים (2 מנות):
4 נתחי פילה אמנון (כ-500 גרם)
4 כפות מיץ לימון טרי
רבע כפית מלח
תיבול לפילה: 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה כורכום, חצי כפית תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, חצי כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מתבלים את הפילטים ב-4 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומערבבים היטב.
-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול: שמן זית, שום, פפריקה, כמון, כורכום, כוסברה/פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומניחים את הפילטים על נייר אפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה. מברישים כל פילה בתערובת התיבול ומכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.
ל-6 מנות: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
ש/ימי לב להתחלה שלה: הלימון והמלח
זה להשריה בלבד. אני שמה יותר לימון להשרייה.
משאירה בתנור 15 דקות.
 
למעלה