אצלנו הכוכב כבר 20 שנה הוא סלט איטלקי שהבאנו מטוסקאנה
נראה סלט ירקות, אבל הוא יקר במחיר ומושקע באיכות החומרים. לא יצליח אם לא משקיעים בעגבניות איכותיות למשל.
צריך להשיג "עגבניות מגי" ועגבניות שרי, אבל לא עגולות קטנות שהן חסרות טעם יחסית. למצוא עגבניות שרי גדולות ומאורכות, אפשר באדום ושחור.
את העגבניות לקנות בשלות או לפחות 4-5 ימים או שבוע קודם ולהבשיל אותן בבית במקום לא חם ולא קפוא, בשום אופן לא במקרר. עגבניות שורדות במצב מצויין אפילו שבועיים או יותר בחורף.
צריך כמות גדולה של ירקות, לקערה ממש גדולה כי זה מתחסל מהר מאוד כשכולם רוצים לנטרל קצת את הפחמימות .
סלט איטלקי / טוסקאני
תאריך : 21/06/05 16:29
מחבר/ת : יעלה
יש לי סלט אחד מיוחד, בדרך כלל של שבת בבוקר.... שתמיד יהיה עם בלסמי.
סלט הירקות האיטלקי שלי שהבאתי מטוסקנה :
עגבניות עם טעם (או תמר גדולות )
מלפפונים רזים וריחניים, חתוכים קוביות בינוניות
צנונית עגולה פרוסה, רק בעונה
בצל סגול פרוס
פלפל אדום פרוס או חתוך לקוביות כנ"ל.
עלים של כוזברה טריה קצוצים גס
עלים של בזיליקום חתוכים
שמן זית בנדיבות יתר
מעט בלסמי
מעט חומץ בן יין אדום
פלפל שחור גרוס
מלח
זיתים שחורים קלמטה גדול, חצוי ומגולען
צלפים קטנים שלמים או גדולים קצוצים
***להשגת הטעם המיוחד, חייבים את הכוזברה והבזיליקום יחד. אם חלילה הכוזברה בנבצרות, אז לשים רק בזיליקום טר ולא לנסות פטרוזיליה או תחליף אחר.
טיפ חשוב! לערבב את הסלט עם כל חומרי התיבול, לטעום ולתקן תיבול ורק אז להוסיף למעלה את הגבינה / קרוטונים.
- והמהדרין מפזרים למעלה, אחרי הערבוב, פתיתים/דפים של גבינת פקורינו או פרמזן, או גבינת עיזים קשה וטעימה
- אפשר גם "קרוטונים" גדולים של לחם שאור טוב, קלוי מעט (סופג את הרוטב!)
- עגבניות - עגבניות שלא היו במקרר, כאלה שהבשילו בבית או בחנות והן אדומות וטעימות.
אין כמויות במתכון וכל אחד לפי טעמו ולפי נסיונו, אבל לזכור שהעגבניות הן עיקר הירקות והיתר הם תוספת.
מומלץ מאוד ! גם בריא וגם טעים !