מה הייתם מכינים לארוחה איטלקית?

מה הייתם מכינים לארוחה איטלקית?

לארוחה משותפת.
צריכה מאכל אחד.
לא משנה בשרי או חלבי.
יכול להיות גם קינוח.
בא לי משהו מעניין ולא בנאלי.
 
ארוחה איטלקית

אם קינוח-הייתי מכינה טירמיסו
למנות עיקריות:
אם את יודעת להכין לזניה מוצלחת-זה לא כ"כ בנאלי
אותו דבר לגבי קנלוני (פסטה ממולאת)
וגם פסטה יכולה להיות לא בנאלית - אם תבחרי פסטה מעניינת (לא סתם ספגטי, אולי, למשל, חונקי כמרים) ותעשי רוטב מעניין במיוחד (אולי Spagetti meat balls או פסטה פוטנסקה או ארבייטה)
אפשר גם פיצה לבנה (בלי רוטב עגבניות)

ואם מתחשק לך עוד רעיונות-שווה להסתכל בתפריטים של מסעדות איטלקיות-אולי תקבלי השראה
 

עדיקים

Active member
רביולי/ניוקי זה בנאלי או מעניין?

רביולי במילוי בטטה/תרד וגבינות ברוטב עגבניות.
 

yela

New member
רביולי ענק אישי זה מרשים מאוד. רוצה מתכון בלי מתכון?



 

yela

New member
אצלנו הכוכב כבר 20 שנה הוא סלט איטלקי שהבאנו מטוסקאנה

נראה סלט ירקות, אבל הוא יקר במחיר ומושקע באיכות החומרים. לא יצליח אם לא משקיעים בעגבניות איכותיות למשל.
צריך להשיג "עגבניות מגי" ועגבניות שרי, אבל לא עגולות קטנות שהן חסרות טעם יחסית. למצוא עגבניות שרי גדולות ומאורכות, אפשר באדום ושחור.
את העגבניות לקנות בשלות או לפחות 4-5 ימים או שבוע קודם ולהבשיל אותן בבית במקום לא חם ולא קפוא, בשום אופן לא במקרר. עגבניות שורדות במצב מצויין אפילו שבועיים או יותר בחורף.

צריך כמות גדולה של ירקות, לקערה ממש גדולה כי זה מתחסל מהר מאוד כשכולם רוצים לנטרל קצת את הפחמימות .

סלט איטלקי / טוסקאני
תאריך : 21/06/05 16:29
מחבר/ת : יעלה

יש לי סלט אחד מיוחד, בדרך כלל של שבת בבוקר.... שתמיד יהיה עם בלסמי.

סלט הירקות האיטלקי שלי שהבאתי מטוסקנה :

עגבניות עם טעם (או תמר גדולות )
מלפפונים רזים וריחניים, חתוכים קוביות בינוניות
צנונית עגולה פרוסה, רק בעונה
בצל סגול פרוס
פלפל אדום פרוס או חתוך לקוביות כנ"ל.
עלים של כוזברה טריה קצוצים גס
עלים של בזיליקום חתוכים
שמן זית בנדיבות יתר
מעט בלסמי
מעט חומץ בן יין אדום
פלפל שחור גרוס
מלח
זיתים שחורים קלמטה גדול, חצוי ומגולען
צלפים קטנים שלמים או גדולים קצוצים

***להשגת הטעם המיוחד, חייבים את הכוזברה והבזיליקום יחד. אם חלילה הכוזברה בנבצרות, אז לשים רק בזיליקום טר ולא לנסות פטרוזיליה או תחליף אחר.
טיפ חשוב! לערבב את הסלט עם כל חומרי התיבול, לטעום ולתקן תיבול ורק אז להוסיף למעלה את הגבינה / קרוטונים.

- והמהדרין מפזרים למעלה, אחרי הערבוב, פתיתים/דפים של גבינת פקורינו או פרמזן, או גבינת עיזים קשה וטעימה

- אפשר גם "קרוטונים" גדולים של לחם שאור טוב, קלוי מעט (סופג את הרוטב!)

- עגבניות - עגבניות שלא היו במקרר, כאלה שהבשילו בבית או בחנות והן אדומות וטעימות.

אין כמויות במתכון וכל אחד לפי טעמו ולפי נסיונו, אבל לזכור שהעגבניות הן עיקר הירקות והיתר הם תוספת.

מומלץ מאוד ! גם בריא וגם טעים !

 
זה סוג של פנצנלה שאני מאוד אוהבת

אבל מישהי אחרת מכינה סלט


אגב, טעים מאוד להוסיף לפנצנלה גם גזר ונענע.
 

yela

New member
לא משנה אף מרכיב כי הנענע למשל, תעביר אותה לארץ אחרת


אם היא מכינה עם ירוקים, זה עדיין לא כפילות כי זו מנה שהיא גם אוכל למי שלא לוקח הרבה פסטה.

את יכולה להכין ארנצ'יני אם בא לך לעבוד יותר... גם זה הרוב אוהבים
 
תודה רבה, נראה לי שאלך על מלפטי או על נודי

אכן הנענע היא מארץ אחרת


אבל שלחתי את המתכון למכינת הסלט


חשבתי על ארנצ'יני אבל בגלל שאני אכין יום לפני ולא באותו רגע, אני לא יכולה להכין משהו מטוגן וגם לא ריזוטו או ניוקי. לטעמי אלו דברים שחייבים להאכל מיד.
 

yela

New member
ניוקי אלה רומנה נשמרים מצויין גם בהכנה ביום קודם

 
המטבח האהוב עלי :)

למנה ראשונה הייתי מכינה אנטיפסטי, אראנציני וסלט עגבניות עם גבינת בורטה.
&nbsp
למנה עיקרית פסטה או רביולי ברוטב רוזה או שמנת פטריות או לזניה גבינות.
&nbsp
הייתי מגישה על שולחן כמהסוגי לחמים וממרחים שונים דוגמה:שמן זית ובלסמי, פסטו, עגבניות מיובשות.
&nbsp
לקינוח- טרמיסו :)
 
למעלה