שרשור מאכלים ללא בשר, לתשעת הימים (ולא רק)

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור מאכלים ללא בשר, לתשעת הימים (ולא רק)


שרשרו נא את המלצותיכם למאכלים ללא בשר שניתן להגיש בימים שבין ר"ח אב לתשעה באב.

מי שבאמתחתו מתכונים רלונטיים מהפורום הישן, נשמח מאד אם תעלו לכאן.

ויהי רצון שהימים האלה יהפכו מאבל ליום טוב.
 

לאה סי

Active member
פילה אמנון בתנור
חמה ביותר!

מצרכים :
6 נתחי פילה אמנון
6 כפות מיץ לימון טרי
1/3 כפית מלח
תיבול לפילה: 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, 3/4 כפית כמון, 3/4 כפית שטוחה כורכום, 3/4 כפית תבלין מיובש של כוסברה/פטרוזיליה, 3/4 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מתבלים את הפילטים ב-6 כפות מיץ לימון ו-1/3 כפית מלח ומערבבים היטב.
-מערבבים בקערית את כל חומרי התיבול: שמן זית, שום, פפריקה, כמון, כורכום, כוסברה/פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומניחים את הפילטים על נייר אפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה. מברישים כל פילה בתערובת התיבול ומכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.*
*השארתי בתנור 18 דקות
מקור: מתכונים ב-10 דקות
 

חנהפ

Active member
פשטידת שאריות..

נשארה פסטה מסולסלת, גזרתי לפרוסות
במקרר קופסת קוטג' בן אי אלו ימים וגם גליל פרומעז
150 גר' פרמזן, סתם כי הקופסא נסדקה
5 ביצים
1/4 כוס חלב
1/2 שקית ברוקולי מופשר,מבושל וקצוץ גס
10 עלי בזיליקום קצוצים גס
מלח,פלפל
זהו, קצת פרורי חמאה מעל ושומשום לקישוט
לערבב ולאפות כשעה בחום 180 מעלות
יופי של ארוחה יחד עם סלט
 

פ הילה

New member
ספגטי בסיר אחד עם עגבניות וזיתים

1 בצל גדול- חותכת לקוביות לטגן בסיר רחב
2 עגבניות חתוכות לקוביות להוסיף לבצל המטוגן
חצי קופסת זיתים ללא גלעין- לחתוף לחצי ולהוסיף לעגבניות שבסיר
מוסיפה- 2 כפיות שום כתוש.
חבילת ספגטי . מחלקת ל 3.
מוסיפה מים רותחים .
מוסיפה שמנת לבישול
רבע כוס יין לבן
מלח גס.
2 קוביות בזיליקום של דורות
אורגנו יבש.
מבשלת עד שהספגטי מוכן. טועמת ואם צריך מוסיפה תיבול.
כשאני מגישה אז מגרדת גבינה צהובה

 

פ הילה

New member
להיפך , היה הרבה רוטב .

כמות רוטב תלויה בכמות המים שתשימי לבישול הספגטים. אני שמה הרבה מים וכשמסיימת לבשל זורקת את הרוטב כי אצלי לא אוהבים שהספגטים "שוחים" ברוטב. ואין להם אצלי שימוש חוזר.
הילה
 

פ הילה

New member
טורטיות ממולאות עם ירקות ומטוגנות

טורטיות מטוגנות במילוי ירקות מוקפצים (אגרול טורטייה)
[meir-pic] על ידי המתכונים של שושי מאיר מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, עיקריות מטבח כללי טיגון עמוק
מתכון לאגרולים ביתיים עשויים מטורטייה מצופה בפירורי לחם ומטוגנת. מנה טעימה במיוחד ומלאה בירקות צבעוניים. מושלם כמנה ראשונה או לארוחת ערב צמחונית מקורית.
זמן עבודה: 25 דקות
סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
5-7 סועדים
מצרכים למתכון
לטורטיות
חבילת טורטיות מוכנות
1/4 כוס קמח
4-6 כפות מים
למילוי ירקות
1 בצל - רבעים
3 שיני שום קצוצות
1/4 כרוב - רצועות דקות
פלפל אדום - רצועות דקות
פלפל כתום - רצועות דקות
1 גזר - גפרורים
חופן נבטים
1 קישוא - גפרורים
סלסילת פטריות טריות - פרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי
ביצה טרופה
1 כף קטשופ
1 כף חרדל (לא חובה)
פירורי לחם
שומשום
שמן לטיגון חצי עמוק
הוראות הכנה
נתחיל עם הכנת המילוי: במחבת ווק נקפיץ בשמן זית או בשמן רגיל את כל הירקות לפי הסדר הכתוב במצרכים. בכל פעם שנוסיף ירק חדש נערבב ונקפיץ לכדקה. נתבל במלח ופלפל ונמשיך להקפיץ עד שכל הירקות רכים.
נוציא את כל הירקות למסננת ונניח לצינון.
בכוס קטנה נערבב קמח ומים לקבלת עיסה דביקה.
ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כמות נדיבה ממלית הירקות.
נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.
לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.
בצלחת קעורה נטרוף ביצה עם חרדל וקטשופ לבלילה ללא גושים.
בקערה שנייה נערבב פירורי לחם עם שומשום.
נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.
נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד ונוציא לנייר סופג.
מצרפת תמונה של הטורטיות שלי

 

פ הילה

New member
טורטיות באפייה

היות ולא ניסיתי לאפות את הטורטיות אני לא יודעת אם זה אפשרי.
 

פ הילה

New member
פשטידת טונה

מתכון לפשטידת טונה וגבינות

[פשטידת טונה וגבינות עשירה בטעמים]
פשטידת טונה וגבינות עשירה בטעמים צילום: אנטולי מיכאלו

עודכן 07:24 24/05/2011
אוכל נענע 10
רוצים להפתיע את האורחים עם מאפה טעים ומהיר להכנה? פשטידה עשירה בטעמים המשלבת טונה עם גבינות ופירורי לחם



מצרכים:
2 קופסאות טונה
1 גביע קוטג' (250 גרם)
1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
3 ביצים טרופות
1/2 כוס פירורי לחם
קורט מלח ופלפל
2 בצלים בינוניים
100 גרם גבינה צהובה

אופן הכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מערבבים את הטונה, הגבינות הרכות, הביצים ופירורי לחם ומתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים במעט שמן זית.
מפזרים, לפני האפייה, את טבעות הבצל המטוגנות מעל הפשטידה ומעליהן את הגבינה הצהובה.
אופים בתנור במשך כ-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

הערה: אפשר להשתמש בטונה בטעמים, כדי להעניק לפשטידה טעם בגוון שונ: מעושן, חריף, לימון או עשבי תיבול.

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט.
אני לא הכנתי עם בצל מטוגן למעלה

 
למעלה