סירות חצילים ממולאות ירקות
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/1642157
מצרכים (4 מנות):
2 חצילים גדולים, יפים ומוארכים
שמן לטיגון החצילים (הרבה שמן...)
1 בצל קצוץ דק (ואפשר גם בצל ירוק)
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
שלב א':
חוצים את החצילים לאורכם
יוצאים את הסירות: בחלק החתוך כמובן חורצים חתך עמוק (זהירות שהסירה לא תטבע...) במרחק של כחצי סנטימטר בהיקף החציל. חוזרים על הפעולה ביתר החצילים.
בתוך הקטע המחורץ חותכים שתי וערב לקוביות קטנות, 1X1 ואפילו פחות. נחתוך עמוק אך שוב ניזהר שלא לפצוע את הקרקעית.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת. כשהמחבת לוהטת מטגנים את החצילים כשהחלק המחורץ כלפי השמן וקליפת החציל פונה למעלה.
מטגנים על אש גבוהה כ-3-4 דקות ומניחים בצד
כשהחצילים מתקררים מעט, זה הזמן לחלץ בעדינות את בשר החציל שטוגן וליצור סירה אמיתית.
התוכן של החצילים חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה
חופן נענע – מוסיף המון
4 כפות פירורי לחם
שלב ב':
בקערה מערבבים את כל הירקות החתוכים יחד עם בשר החציל שהורדנו קודם לכן.
מטגנים טיגון קצר (3-4 דקות) את כל חבורת המילוי.
מכניסים לכל חציל את חומרי המילוי. אין שום בעיה שיעלה על גדותיו – להיפך. התוכן מאבד נוזלים ומצטמק במהלך האפיה
כשהסירות מלאות כל טוב מוסיפים כף פירורי לחם בשכבה אחידה על כל חציל
אופים כחצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות
הפעם קצצתי ממש קוביות קטנטנות, בישלתי יותר זמן וגם אפיתי יותר זמן כדי שהירקות יהיו ממש רכים.
אפשר בהחלט להוסיף בשר טחון ולטגן עם הירקות.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/1642157
מצרכים (4 מנות):
2 חצילים גדולים, יפים ומוארכים
שמן לטיגון החצילים (הרבה שמן...)
1 בצל קצוץ דק (ואפשר גם בצל ירוק)
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
שלב א':
חוצים את החצילים לאורכם
יוצאים את הסירות: בחלק החתוך כמובן חורצים חתך עמוק (זהירות שהסירה לא תטבע...) במרחק של כחצי סנטימטר בהיקף החציל. חוזרים על הפעולה ביתר החצילים.
בתוך הקטע המחורץ חותכים שתי וערב לקוביות קטנות, 1X1 ואפילו פחות. נחתוך עמוק אך שוב ניזהר שלא לפצוע את הקרקעית.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת. כשהמחבת לוהטת מטגנים את החצילים כשהחלק המחורץ כלפי השמן וקליפת החציל פונה למעלה.
מטגנים על אש גבוהה כ-3-4 דקות ומניחים בצד
כשהחצילים מתקררים מעט, זה הזמן לחלץ בעדינות את בשר החציל שטוגן וליצור סירה אמיתית.
התוכן של החצילים חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה
חופן נענע – מוסיף המון
4 כפות פירורי לחם
שלב ב':
בקערה מערבבים את כל הירקות החתוכים יחד עם בשר החציל שהורדנו קודם לכן.
מטגנים טיגון קצר (3-4 דקות) את כל חבורת המילוי.
מכניסים לכל חציל את חומרי המילוי. אין שום בעיה שיעלה על גדותיו – להיפך. התוכן מאבד נוזלים ומצטמק במהלך האפיה
כשהסירות מלאות כל טוב מוסיפים כף פירורי לחם בשכבה אחידה על כל חציל
אופים כחצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות
הפעם קצצתי ממש קוביות קטנטנות, בישלתי יותר זמן וגם אפיתי יותר זמן כדי שהירקות יהיו ממש רכים.
אפשר בהחלט להוסיף בשר טחון ולטגן עם הירקות.