רצועות אנטרקוט עם ירקות ירוקים (על בסיס מתכון ישן של אהרוני)
רצועות אנטרקוט ירקות ירוקים (על בסיס אהרוני) :
מצרכים:
400 גר' אנטרקוט חתוך לרצועות
משרה:
3 כפות רוטב סויה
2 כף שמן
2 כפות ברנדי
2 שיני שום כתושות
2 קוביות ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
ירקות:
1-2 כפות שמן
3 שיני שום חצויות ומעוכות
2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים לאורך
2 קוביות קפואות של שורש ג'ינג'ר
5 בצלים ירוקים חתוכים
2 תפרחות של ברוקלי מפורק לפרחים קטנים
חצי חבילה שעועית עדינה קפואה
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות ברנדי
1-2 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר חום
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
לבדוק תיבול בסוף ולהוסיף מלח ואת היתר לפי הטעם!
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לרצועות דקות.
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בם את הבשר לחצי שעה לפחות.
שמים מעט שמן בווק וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הבשר לטיגון קצר של כמה דקות. אני מטגנת עד שהנוזלים המיותרים מתאדים! אפשר פחות, לפי טעמכם.
מוסיפים עוד מעט שמן לווק ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר כדקה. מעבירים הבצל לכלי שבו הבשר.
מוסיפים לסיר את הברוקולי והשעועית ומקפיצים כמה דקות, עד שנראה שמתחילים להתרכך מעט. מוסיפים את הבצל הירוק, פלפל שחור ומערבבים עוד 1-2 דקות, לפי האש.
מחזירים לסיר את הבשר, מערבבים כדקה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
בסוף, לפני שמסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
אפשר ורצוי להגיש עם אורז לבן.