לכבוד החג יש לי פרוסות אנטריקוט

shiri67

New member
לכבוד החג יש לי פרוסות אנטריקוט

יש המלצות להכנה? חשבתי על אחת הארוחות. לא רוצה ליפול בזה, זה ממש יקר.
 

פ הילה

New member
לצערי, שני נסיונות של הכנת אנטריקוט לא הצליחו לי.

ניסיתי גם במחבת גריל פסים וגם צלייה במנגל
 
אנטרקוט יותר מתאים לצליה קלה

או שאת מכינה רוסטביף . אבל זה כדאי להכין מנתח שלם

את יכולה להכין צלי

ואת יכולה גם להכין להם מרינדה - יין אדום,שמן זית, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה , (עם או בלי שום) מעט מלח . שמים אותם בקערה כל הלילה והופכים מידי פעם
ואח"ב צליה קצרה על מנגל או על מחבת פסים או על פלנצ'ה .
 
באופן טבעי, מיד חושבים על סטייק אבל לטעמי הוא לא מתאים

לארוחת חג כי צריך להכין ומיד לאכול.
אנטריקוט הוא בשר מאד רך ואפשר להכין ממנו משהו מוקפץ (בסגנון סיני למשל) או צלי רך ומאד טעים.
 
סליחה על העיקוב

כאמור הכי טוב זה למנגל, או מקסימום אטימה מהירה לתנור שחומם מראש ל 210 מעלות ל12 -15 דקות, למדיום.
אבל לא ממליץ לסעודת חג, אולי כביף וולינגטון עם פטריות בתוך בצק עלים (אבל לא אלים במיוחד)
 

kisslali

New member
פרוסות אנטריקוט = סטייקים

זה בשר די שמן שמתאים לצליה בתנור כנתח או לטגן על מחבת פסים/מנגל. חבל לבזבז על ארוחה בחג.

ללי
 

yela

New member
המעטים שאוכלים אצלי בשר רוצים שיהיה רך ועם רוטב

לכן, מטגנת קלות את הפרוסות
מניחה באלכסון, כמו רעפים, מכינה רוטב בסיר אחרי הטיגון.
עם ירקות שורש, שום ויין אדום טוב. תיבול של טימין, כמה פרוסות עגבניה קלופה.
סוגרת בפיירקס או בסיר ושולחת לתנור לאפיה של שעתיים בחום לא הכי גבוה.
אח"כ מסירה קצת הכיסוי כדי שיהיה קצת שזוף אבל לא מיובש.

מכינה בערך כמו שמכינה אוסובוקו.

בנוסף, מצרפת מתכון נהדר לאנטרקוט עם ירקות ירוקים שמכינה מרצועות כמו שהציעה לך אורני. אוהבים מאוד ושורד חימום לא ממושך!
 

yela

New member
רצועות אנטרקוט עם ירקות ירוקים (על בסיס מתכון ישן של אהרוני)

רצועות אנטרקוט ירקות ירוקים (על בסיס אהרוני) :

מצרכים:
400 גר' אנטרקוט חתוך לרצועות

משרה:
3 כפות רוטב סויה
2 כף שמן
2 כפות ברנדי
2 שיני שום כתושות
2 קוביות ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור

ירקות:
1-2 כפות שמן
3 שיני שום חצויות ומעוכות
2 בצלים קטנים חצויים ופרוסים לאורך
2 קוביות קפואות של שורש ג'ינג'ר
5 בצלים ירוקים חתוכים
2 תפרחות של ברוקלי מפורק לפרחים קטנים
חצי חבילה שעועית עדינה קפואה

לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות ברנדי
1-2 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר חום
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
לבדוק תיבול בסוף ולהוסיף מלח ואת היתר לפי הטעם!

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לרצועות דקות.
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בם את הבשר לחצי שעה לפחות.
שמים מעט שמן בווק וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הבשר לטיגון קצר של כמה דקות. אני מטגנת עד שהנוזלים המיותרים מתאדים! אפשר פחות, לפי טעמכם.
מוסיפים עוד מעט שמן לווק ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר כדקה. מעבירים הבצל לכלי שבו הבשר.
מוסיפים לסיר את הברוקולי והשעועית ומקפיצים כמה דקות, עד שנראה שמתחילים להתרכך מעט. מוסיפים את הבצל הירוק, פלפל שחור ומערבבים עוד 1-2 דקות, לפי האש.
מחזירים לסיר את הבשר, מערבבים כדקה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
בסוף, לפני שמסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
אפשר ורצוי להגיש עם אורז לבן.

 

amysh

New member
זה נראה לי המון זמן אפייה לאנטריקוט

בטח ובטח לאחר צליה קצרה- הרי שכל מה שפרוסות אנטריקוט צריכות זה צליה קצרה ולא יותר,
 

yela

New member
אדבר איתך בעוד כמה שנים...


אוכלי הבשר אצלי הם מדורות קודמים ומעריכים בשר רק אם הוא "נמס בפה".
מכיוון שצעירים לא נגעו אף פעם בבשר אצלי, אז לא מפריע לי לצלות היטב. פשוט בודקת בזמן האפיה ומחליטה לפי הצליה ולפי מה שאעשה עם הבשר הזה בהמשך.
 

amysh

New member
בת כמה את חושבת שאני, ש"עוד כמה שנים"

אגיע לגיל "הדורות הקודמים"?
 

yela

New member
תתפלאי... ברגע שמחליפים דור אחד זה מתחיל לרוץ

לי נדמה שבשבוע שעבר התגייסתי...


גם אם אומרים לנו כל היום ש-50 זה 30 החדש ועוד כיו"ב... זה נכון במידה מסויימת אבל לא אצל כולם וגם תלוי בהרגשה ובמה שאדם עובר או באיזו סביבה הוא חי.
מאחלת לך שבדורך כשתגיעי ל-90 זה יהיה 50 החדש...
 

shiri67

New member
הרבה תודה על הרעיונות וההשכלה

אם אעביר אש בחג, אכין כמה לצהרים.
רעיון האפייה הארוכה בירקות שורש, טעים לי. יחכה לחג ראשון בסוכה.
ושוב תודה גדולה.
 
למעלה