מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."

shiri67

New member
הצלחת השבת שלי היה מרק הבשר.

היה כיף לאכול מרק מהביל שרתח כל הלילה על הפלטה, כשבחוץ יורד גשם וקר.
אין ספק שזה היה הרבה יותר קל מאשר חמין,ללא השפעות לואי. כולם אכלו שתי צלחות.
לעומתו, פשטידת הכרובית יצאה ממש דוחה..דחוסה ורטובה. לא הגשתי אותה.
 

אפיהיל

New member
גם אני בחרתי להכין מרק בשר תימני שהתבשל על הפלטה בלילה
והיה גם מתאים למזג אוויר וגם מעולה. כולם ליקקו צלחות וביקשו עוד
תכננתי להגיש כאחת מהמנות העיקריות, אבל החלטתי לבסוף להגיש כמנה מקדימה בפני עצמה
ואחר כך היה צילי קון קרנה עם אורז שגם הוא יצא מעדן
היו גם דברים נוספים כמו שניצל (כמובן), ירקות מוקפצים, כרובית בתנור (אחותי), סלט אבוקדו (האחיינית שלי), סלט כרוב במיונז ומיץ לימון, ומלפפונים בחומץ
אבל המרק והצילי קון קרנה היו הלהיט בהא הידיעה.
וזה היה כל כך כיף. כבר כמה שבועות שלא היה לי מצב רוח לבשל, וכתוצאה מכך גם הבישולים יצאו פחות מלהיבים. ופתאום בשבוע שעבר הכנתי את שני המתכונים הללו שזכו להצלחה כבירה במשפחה הגרעינית שלי. ולכן הצעתי לחזור עליהם השבוע כאשר כולנו היינו יחד כלומר עם אחותי ושות'. ושוב יצא מעולה.
איזה כיף. מקווה שיצאתי מהתקופה ה"חשוכה" של חוסר חשק וסבלנות!
 

יפנית 3

New member
אשמח למתכון, הייתי רוצה לנסות


שתמיד תבשלי בכייף ובשמחה למשפחה.
 

אפיהיל

New member
מרק בשר תימני של גיל חובב עם שינויים והערות שלי
כדי שלא תיבהלו מהמתכון הארוך, הרעיון הינו בשר, בצל, גזר, סלרי (או שורש סלרי), תפוחי אדמה, חוויאג פפריקה, מלח, כמו סוכר ומים....
הבסיס הינו המתכון של גיל חובב

ועכשיו הנה המתכון המ-פ-ו-ר-ט למי שרוצה מתכון מפורט עם הערות והארות ושינויים שלי:

מרק בשר תימני בבישול ארוך של גיל חובב עם שינויים של אפיהיל
מצרכים
שימו לב לבשר: זה צריך להיות שריר או כתף 5. אלה נתחים טובים שמתאימים לבישול ארוך ונא לא לחפף בבקשה *
1 ק"ג בשר בקר בקוביות גדולות (אפיהיל: כמרק, עדיף רצועות כמו למוקפץ או קוביות קטנות, תלוי בסוג הבשר).
רבע כוס שמן (לטיגון של הבשר והבצל)
1 בצל גדול קצוץ גס
1 שורש סלרי, כולל עלים וגבעולים (אפיהיל: במקום שורש שמה סלרי. אפילו את כולו תלוי לפי הגודל, חתוך לפרוסות לרוחב)
10 גזרים קלופים וקצוצים גס (אפיהיל: בפירוש 10. אני חותכת לפרוסות דקות)
8 שיני שום קצוצות גס (אפיהיל: שמתי שום פרוס יבש)
1 כפית פפריקה חריפה (אפיהיל: לא שמתי)
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות חוואיג’ למרק (אפיהיל: שמתי של תוצרת פרג. מעולה. גם תבליני מיימון טוב. אם כי נדמה לי שפחות חריף ושצריך יותר. לטעום ולהחליט לפי הכמות של המרק)
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים (אפיהיל: אם רוצים כמרק עדיף לחתוך לריבועים קטנים של 1-1.5 ס"מ) **
מלח אפיהיל: סוכרזית וסוכר גם כן

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר גדול
משחימים בו את הבשר מכל הצדדים.
מוציאים לקערה ***
מזהיבים את הבצל בשמן שנשאר בסיר.
קולפים את שורש הסלרי (אפיהיל: או הסלרי הרגיל) וקוצצים דק. מוסיפים לבצל.
את גבעולי הסלרי ועליו שוטפים היטב (יש בהם הרבה חול), קוצצים דק ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את השום, הגזר, הפפריקות והחוויאג’.
מערבבים ומבשלים יחד על אש בינונית שלוש-ארבע דקות.
מחזירים לסיר את הבשר (כולל הנוזלים שהוא הפריש בינתיים)
מערבבים ומבשלים יחד עוד חמש דקות
יוצקים לסיר מים רותחים כל שיגיעו לגובה של כעשרה ס"מ מעל המוצקים
(זה די הרבה מים, אבל המרק מיועד לבישול ארוך, כך שחלק מהם יתאדו).
מביאים לרתיחה
מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים, ממליחים (אפיהיל: לא לקמצן במלח, כמו חמין), מחזירים לרתיחה ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין שלוש שעות (אפיהיל: אם רוצים על הפלטה, ראו למטה את הפירוט ****).
מקץ שלוש שעות בישול המרק מוכן, אבל הוא טעים יותר ביום שלמחרת


* אפיהיל: עד היום ניסיתי כבר עם שריר 5 או 8, צאך ואסאדו. כולם מוצלחים

** מבחינת כמות תפוחי אדמה אצלנו צריך יותר מ – 8. אם נשאר לאמצע השבוע מכינה עוד ריבועי תפוחי אדמה עם מלח, כמו סוכר ופפריקה במיקרוגל ומוסיפה)

*** אפיהיל: לי אין סבלנות להוציא את הבשר וכו, אז בהתחלה עושה אותו, מזיזה הצידה בסיר, ומוסיפה לפי הסדר את שאר הדברים....

**** אפיהיל: התחלתי להכין כשעתיים לפני שבת. אורך זמן כי יש הרבה קילופים וחיתוכים. בנוסף, אני לאחרונה מעבירה את הבשר "טיפול" לריכוך. לבסוף הבאתי להרתחה ואש קטנה כשעה ואחר כך שמתי על הפלטה בבעבוע עדין. לדעתי צריך באמצע הלילה או בבוקר להעביר לחום פחות (מותר, כי זה כבר מבושל בשלב הזה). כלומר להרים על רשת וכדומה. כלומר שיהיה חם שלא יתקלקל, אבל לא ימשיך לרתוח ולהתבשל עד לטעם של חמין. כך הוא יותר שומר על הטעם של החוויאג'. אבל בכל מקרה מעולה.
 

shiri67

New member
גם אני התבססתי על המתכון של גיל, כתימני

היתה לי חתיכת בקר מספר 5 וגםחתיכת בשר עגל עם עצם
תיבלתי היטב עם שום כתוש, פפריקה, צילי גריל עוף. סגרתי מכל הכיוונים בסיר. הוצאתי וטיגנתי בצל גדול פרוס, אחר כך שיני שום פרוסות.
החזרתי את הבשר, הוספתי ירקות כמו אצל גיל אבל הוספתי שני קישואים קטנים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולורבי חתוך לחצי, סלק חתוך לרבעים, קוביות דלעת , הרבה גזר. גבעולי סלרי, שמיר ופטרוזיליה.
מלאתי מים רותחים , הוספתי חוויאג למרק ובישלתי שעתיים. שעה לפני שבת שלפתי את הקישואים, סלק,ירק, שורשים והוספתי בטטות קוביות ותפוחי אדמה. הוספתי מלח.
חשוב שירתח במשך הלילה, על מנת שלא יחמיץ.
 

אפיהיל

New member
מה שהופך מרק למרק תימני זה החוויאג'...
למעשה כל שאר המתכון תלוי באילו ירקות אוהבים וכו ולכן יש כל כך הרבה מתכונים שונים שכולם נקראים מרק בשר תימני
אבל הדבר נכון גם לגבי מרקים אחרים. לדוגמא, מרק עוף? כל אחד יש לו את הירקות שהוא מכניס, ואפילו העוף משתנה (כן או לא כנפיים, שלד, כרעיים, גרונות וכו)
כפי שציינתי למעלה, אצלנו התערובת הינה כמו שגיל חובב הציע, כלומר בשר, גזר, תפוחי אדמה וסלרי. אבל אין מתכון "חובה" כלשהו
 

אמרלדה

Active member
הרגשתי בחסרונך פה


מזדהה לגמרי עם תקופות שאין חשק לבשל...
אבל כשיש חשק, זה כיף.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כיף לראות אותך
גם לי חסרת
שונאת את הימים האלה של

חוסר החשק ומקווה שהתקופה הטובה תמשך.
שבוע טוב!
 
איזה יופי של טעמים ותמונות!

וחייבת לומר לכל האלופות כאן
. כל כך מעודד לראות שגם לכן יש לפעמים נפילות..... באמת! קחו את זה ברוח טובה, בשבילי ושכמותי זה ממש מרגיע להרגיש נורמלית ושלא רק לי לפעמים מתפשל....
(מה גם שברור לי שהכל יחסי
)
 

יפנית 3

New member
michalgad1 , תודה על ההמלצה לעוגת שוקולד תפוזית

אהבנו מאוד

כל השבת יישרנו אותה



המלצה לשבת עוגת שוקולד תפוזית מבימקסר
מאת: michalgad1
09/01/15 02:36
עוגת שוקולד ותפוזים, טעמי חורף אמיתיים.
החומרים
ל-2 תבניות אינגלישקייק

4 ביצים
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גרם קמח (3/4 1 כוס)
50 גרם קקאו (1/3 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
1/4 כפית מלח
100 גרם שוקולד מגורר
120 גרם שמן (2/3 כוס)
300 גרם מיץ תפוזים (1/4 1 כוס)
גרידת תפוז מתפוז שלם

אופן ההכנה
מקציפים את הביצים בשלמותן במהירות גבוהה, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
במקביל מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה מלח ושוקולד מגורר. מוסיפים לתערובת את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ורכה.
מעבירים מחצית מקציפת הביצים לתערובת שבקערה ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתאחד, מוסיפים את שאר הקציפה ומערבבים בעדינות עד שהכל אחיד.
משמנים קלות את התבניות ויוצקים את התערובת.
אופים ב-180 מעלות, 35-30 דקות עד שמשחים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.
הכנת ציפוי שוקולד תפוז:
מחממים 1/2 חבילת שמנת (או קצפת צמחית) עם גרידה מחצי תפוז עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה.
מוזגים על העוגות כשהן קרות ומטים אותם מצד לצד לקבלת ציפוי אחיד. מניחים להתקרר לפני ההגשה.
 

michalgad1

New member
שמחה שאהבתם ואני הכנתי בצק לגביניות שהבאת. מחכה שיתפח...

 
למעלה