לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73347,334 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."'
מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."
10/01/2015 | 19:40
54
373
מרק עוף וירקות עשיר. היה לי זמן אז הכנתי בשני שלבים ואז הוספתי ירקות חדשים, קצצתי יפה, וכו'.
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הקניידעלך נראים רכים ואווריריים כל כך! לי היו כמה "כישלונות"'
הקניידעלך נראים רכים ואווריריים כל כך! לי היו כמה "כישלונות"
10/01/2015 | 19:51
6
114
לא יודעת איך, אבל הרסתי מרק עדשים כתומות שבשבוע שעבר היה להיט. חושבת שהוספתי יותר מידי מים ולא תיבלתי מספיק.
חמין המקרוני היה ממש לא מוצלח - הזהבתי עוף, השקעתי בפסטה פנה טובה, הכנתי לפי בתיה דורון (רוטב לפסטה מבצל מטוגן, תבלינים, רסק עגבניות) ויצא ממש סתמי. בלי הטעם, הצבע והארומה העשירים של הטשולנט הרגיל או חמין של פסח.
והיו חברם של הבן לשבת. מזל שאהבו את המטבוחה והחלות שלי.
משה בתיבה כרוך בבצק שמרים, לפי הרעיון של ביזול, היה כרגיל הצלחה.
מצב הרוח מיום שישי השפיע לי על הבישולים ללא צל של ספק.
בשורות טובות!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לפחות משה בתיבה היה מוצלח... '
לפחות משה בתיבה היה מוצלח...
10/01/2015 | 20:07
45
לצפיה ב-'חמין מקרוני'
חמין מקרוני
11/01/2015 | 10:15
4
47
אצלי במתכון אני מציינת בפירוש כי חייבים לשים הרבה מלח ותבלינים, אפילו יותר מדי כי עלול אחרת לצאת תפל
בנוסף, אם חלילה וחס יוצא תפל, הוספתי לעצמי הערה שפשוט צריך להוציא את המקרוני ולהוסיף תבלינים אליו כמו שאפשר לעשות לכל פסטה לאחר הבישול. כלומר, אפשר לתקן גם אם יצא תפל
ורק אציין כי התבלינים שאני מוסיפה הם מלח, סוכר, כמו סוכר, פפריקה, תבלין לפרגיות ושמן. ושוב, מהתבלינים, יותר לכאורה ממה שצריך. כמו בחמין. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא זכרתי את המתכון שלךוהעוף היה באמת סתמי. הייתי צריכה '
לא זכרתי את המתכון שלךוהעוף היה באמת סתמי. הייתי צריכה
11/01/2015 | 11:01
3
44
באמת לשים לא רק ברוטב אלא גם על העוף, פפריקה ותבלינים נוספים.
 
לא יודעת אם ומתי יהיה לי חשק להכין שוב, אבל אזכור, בע"ה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הכנתי לפני כמה שנים כשהיה להיט בפורום , לא אהבנו ומאז לא '
הכנתי לפני כמה שנים כשהיה להיט בפורום , לא אהבנו ומאז לא
11/01/2015 | 11:10
40
ניסיתי יותר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חמין מקרוני'
חמין מקרוני
11/01/2015 | 13:49
1
32
ממש התעצבתי לראות שלא אהבתם את החמין..
אני ממליצה לנסות את החמין מקרוני של שרי אנסקי (אין בו רוטב - רק תבלון טוב)
יוצא מריח, שחום וטעים. היא מדגישה לשים בסיר (סיר גדול) רק חצי כוס מים רותחים.
אני מכינה עם מקרוני מבושלים אל-דנטה, מתבלנת היטב עם מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה.
על נייר אפיה משומן בסיר מניחים פלחי תפח"א עבים, עליהם את המקרונים המתובלים, שוקי עוף שעברו טיגון קל (אם רוצים חמין בשרי - אפשר גם לא.. )ומכסים במקרונים, יוצקים חצי כוס מים חמים ועליהם שוב נייר אפיה שסוגר את הסיר.
מבשלת או אופה 30-40 ד' ואח"כ על הפלטה.
כפי שאמרתי יוצא נימוח, זהוב וריחני..
אולי עוד נסיון אחד ודי?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יכול להיות שאנסה שוב כי דווקא את הפסטה אהבתי. אבל צריכה '
יכול להיות שאנסה שוב כי דווקא את הפסטה אהבתי. אבל צריכה
11/01/2015 | 16:24
19
לצפיה ב-'מאפינס בננה פרווה מjoy of baking'
מאפינס בננה פרווה מjoy of baking
10/01/2015 | 19:56
2
131
מתכון קליל, פירוונתי אותו, החלפתי קמח רגיל בקמח מלא, יצא ממש טעים.
ל 12 מאפינס בינונים (שירה: יוצא לדעתי מאפינס קצת יותר מבינוני. עשיתי חלק בינוני ועוד כמה מיני)
1 כוס/115 גר אגוזים או פקאנים [שירה: החלפתי בבונדק ושקדים כי זה מה שהיה לי]
1 3/4 (אחד ושלושת רבעי) כוס קמח רגיל [שירה: השתמשתי ב1.5 כוסות קמח מלא)
3/4 (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן (שירה: החלפתי לחום דמררה]
1 כפית אבקת אפיה
1/4 (רבע) כפית סודה לשתיה
1/4 (רבע) כפית מלח
1 כפית קינמון (שירה: הוספתי גם ג'ינג'ר ולדעתי אפשר עוד קצת קינמון)
2 ביצים, לבחוש קלות
חצי כוס/113 גר חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת (שירה: קצת פחות מחצי כוס שמן קנולה)
3 בננות גדולות בשלות מעוכות היטב (כאחד וחצי כוסות או 454 גר)
1 כפית תמצית וניל
 
1. לחמם תנור ל 180. להכין 12 שקעים של מאפינס, עם כוסות נייר או למרוח בחמאה או ספריי (השתמשתי בנייר)
2. לשים את האגוזים על תבנית אפיה, לאפרות 8-10 דקות עד שקלוי קלות. לקרר ולקצוץ גס
3. לערבב קמח, סוכר, א. אפיה, סודה לשתיה, מלח, תבלינים, אגוזים.
4. בקערה אחרת לערבב בננות, ביצים, חמאה/שמן וויניל. עם מרית או כף עץ, לקפל את החומרים הרטובים לתוך החומרים ביבשים רק עד שמתמזג והבלילה סמיכה וגושית. לא לערבב יותר מדי. זה לא אמור להיות חלק.
להעביר לתבניות המוכנות.
5. לאפות 20-25 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפינס יוצא נקי. לקרר על רשת 5 דקות ואז להוציא את המאפינס מהתבנית . להגיש חמים או בטמפ' החדר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' המאפינס החביבים עלי (כמעט) ביותר- נראים טוב!!'
המאפינס החביבים עלי (כמעט) ביותר- נראים טוב!!
10/01/2015 | 21:51
30
לצפיה ב-'נראה טעים '
נראה טעים
11/01/2015 | 09:54
5
לצפיה ב-'השוס הגדול - חזרה לשנות ה70 - ג'לי בתוך פרוסות אננס'
השוס הגדול - חזרה לשנות ה70 - ג'לי בתוך פרוסות אננס
10/01/2015 | 20:06
2
146
בפורום אחר, מישהו העלה נושא של "מאכלים שניראו לנו פעם גורמה" והקטע של ג'לי עלה שם, הרבה. בקיצור, בין יתר המאכלים נזכרתי שאמי ז"ל היתה מכינה פרוסות אננס בתוך ג'לי ואנחנו כילדים כמובן חשבנו שזה שיא התחכום וטרנדיות. תודה לא-ל שבמשפחתנו לא אכלו "סלט ג'לי" שהיה כנראה מאוד פופולרי בארה"ב (ירקות שקועים בתוך ג'לי בטעם פירות).
 
קלי קלות. פותחים קופסה של פרוסות אננס (חשוב - להכין רק משימורים. יש משהו באננס הטרי שנוגד את הג'לטין ולא מאפשר לג'לי להיקרש). מסננים היטב. מכינים ג'לי באיזה טעם שרוצים (אצלנו היה טעם ענבים). שופכים את הג'לי הנוזלי עדיין לתוך הקופסה ומעבירים למקרר.
כשרצים להגיש - הופכים את הקופסה על צלחת ופותחים את הצד השני. הג'לי יחליק החוצה. ואז פורסים לפרוסות
 
הערה: לא יודעת מה קרה ולמה, אבל אחרי שהוצאנו מהקופסה ואכלנו, הג'לי שנשאר קצת נמס. לא יודעת למה. אולי היו יותר מדי נוזלים עדיין באננס והם הפריעו לקרישה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עכשיו הבנתי - בFB לא הבנתי מה הצבע האדום'
עכשיו הבנתי - בFB לא הבנתי מה הצבע האדום
10/01/2015 | 21:54
1
47
לצפיה ב-'משום מה היה בסופר רק טעם משמש וטעם ענבים-'
משום מה היה בסופר רק טעם משמש וטעם ענבים-
11/01/2015 | 10:18
26
הוחלט שהמשמש (כתום) קרוב מדי לאננס (צהוב) אז הלכנו על הענבים...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הטבית שהכנתי בפעם הראשונה בתנור יצא אליפות'
הטבית שהכנתי בפעם הראשונה בתנור יצא אליפות
10/01/2015 | 20:06
4
120
הייתם צריכים לראות את הפרצוף של אמא שלי ושל חמותי שהתארחו בשבת, כשסיפרתי שיש חמין בתנור, אממה בלי שעועית,קיגל ותפו"א אלא עם עוף ואורז...
היום בצהריים הן אכלו מלוא הכף ונהנו 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חייבת להכין פעם, במיוחד אחרי האכזבה מחמין המקרוני השבת'
חייבת להכין פעם, במיוחד אחרי האכזבה מחמין המקרוני השבת
10/01/2015 | 21:55
50
לצפיה ב-'טבית זה נהדר, והכי טוב להכין אותו בתנור כי לאורז יש נטייה '
טבית זה נהדר, והכי טוב להכין אותו בתנור כי לאורז יש נטייה
10/01/2015 | 22:52
1
93
מעצבנת לשקוע לתחתית הסיר ולהיחרך כשמכינים אותו על הפלטה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אנסה לזכור'
אנסה לזכור
10/01/2015 | 23:14
24
לצפיה ב-'ואני אכלתי היום אצל חברים חמין פולני, עם שפונדרה'
ואני אכלתי היום אצל חברים חמין פולני, עם שפונדרה
11/01/2015 | 00:21
75
ושעועית וגריסים, וקישקע.
 
די, כבר לא בנויה לזה. כבד ושמן בשבילי. צריכה בשר יותר רזה.
 
חחחה. אהבתי את הסיפור שלך על אמא והחמות. רק אחרי שהתחתנתי
גיליתי שיש בכלל חמין אחר...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הקניידלך נראים סוף. אווריריים. ומתהוללת - כשיש חלות טריות'
הקניידלך נראים סוף. אווריריים. ומתהוללת - כשיש חלות טריות
10/01/2015 | 23:43
8
63
מאפה בית, וגם מטבוחה, תמיד יש מה לאכול. אני בטוחה שהם לא יצאו רעבים. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'החלות היו הפתעה-בזכות הבת, שאימון ספורטיבי שלה בוטל בשל מזג '
החלות היו הפתעה-בזכות הבת, שאימון ספורטיבי שלה בוטל בשל מזג
11/01/2015 | 08:07
7
53
האויר. אני הכנתי את הבצק והיא עשתה את כל היתר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ולי היתה 'נפילה' השבת עם החלות '
ולי היתה 'נפילה' השבת עם החלות
11/01/2015 | 08:37
6
60
רגילה להכין חלות עם קובית שמרים. השבוע לא מצאנו קוביות שמרים בשום מקום שיכולנו להגיע אליו...
 
השתמשתי בשמרים יבשים (מה שמגיע 3 בקופסה - לא רציתי לקנות הרבה). הבצק לא ממש תפח והחלות, למרות שנגמרו (כי לא היה משהו אחר...), לא תפחו גם באפריה ולא היו אוריריות כמו שאנחנו רגילים.
 
מקוה שעד השבוע הבא אמצא קוביות שמרים...
 
שבוע טובת גשום ובריא לכולם! 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע ממש מוזר, אני עובדת רק עם שמרים יבשים'
נשמע ממש מוזר, אני עובדת רק עם שמרים יבשים
11/01/2015 | 08:52
3
52
ומעולם לא הייתה לי בעיה איתם
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'השמרים האלה בשלישיה ממש לא טובים ועלולים להיות ישנים בחנות'
השמרים האלה בשלישיה ממש לא טובים ועלולים להיות ישנים בחנות
11/01/2015 | 11:16
2
31
עדיף היה לקנות שקית של שמרית.
חוץ מזה, מזג האויר היה מאוד קר וצריך היה לעבוד במטבח ממש חם כדי להתפיח תוך פרק זמן דומה לרגיל.
 
אגב, מישהו אמר לי פעם שאפשר להקפיא את הקוביה ואח"כ לאושש אותה בקערית של מים פושרים.  לא ניסיתי כי אני לא משתמשת בזה כבר שנים אבל אם אצלך זה חיוני, אז שווה לעשות פעם ניסוי באמצע השבוע ואז תהיה תמיד מסודרת מראש.
 
חנהפ, חושבת גם שהכמות שיש בשקית לא דומה למדידה שלנו ויכול להיות ששקית לא מספיקה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אמא שלי היתה קונה קובית שמרים של 1/2 קילו ומקפיאה קוביות'
אמא שלי היתה קונה קובית שמרים של 1/2 קילו ומקפיאה קוביות
11/01/2015 | 11:41
1
25
אפילו לא היה לה משקל, היתה מחלקת לפי העין, מוציאה קצת לפני ההכנה ומשתמשת כרגיל, ויצאו לה חלות הכי אווריריות וטעימות שיש.
אם את אוהבת רק שמרים טריים, תקפיאי קוביה קטנה לשעת חירום.
ראיתי בזמן האחרון כמה אופים שכותבים להשתמש רק בשמרים טריים כי ביבשים יש טעם לוואי של השמרים.
לטעמי המצב בדיוק הפוך.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'בילדותי היתה לנו שכנה הונגריה, היתה לה קונדוטוריה'
בילדותי היתה לנו שכנה הונגריה, היתה לה קונדוטוריה
11/01/2015 | 12:25
34
זוכרת שתמיד נתנה לאמא שלי שמרים טריים ואמרה לה להקפיא.
בעבר השתמשתי ביבשים, כבר כמה שנים שמשתמשת רק בטריים.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'גם אני רק עם יבשים. בכל מקרה, חבל שלא יצאו מוצלחות'
גם אני רק עם יבשים. בכל מקרה, חבל שלא יצאו מוצלחות
11/01/2015 | 11:02
19
לצפיה ב-'מניחה שאלה הרגלים, אמרנו כבר שבשמרים המרכיב הכי חשוב - ה"יד"'
מניחה שאלה הרגלים, אמרנו כבר שבשמרים המרכיב הכי חשוב - ה"יד"
11/01/2015 | 11:07
31
בשבוע הבא את חוזרת לעצמך כמו כלום...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' ממולאי חסה, כמעט סביח וחסה מוחמצת'
ממולאי חסה, כמעט סביח וחסה מוחמצת
10/01/2015 | 23:49
11
168
טוב, אז אתן (גם אתה, שייח, בשם הקיבוצי הזה. מותר כך, על פי האקדמיה) יודעות כבר שהיתה המון חסה השבוע בבית. 
 
הנה לפניכן חסה מוחמצת - סלט עם לימון, מלח ומים. יש המכינים אותו עם חומץ, אבל אנחנו לא אוהבים. נשמר יפה. 
 
כמעט סביח - לא קשור לחסה - מגש ביצים, תפו"א וכרובית במקום חצילים. נכון, בשני חצאי ביצים אין חלמון. זה בגלל שעשיתי את השירות לשלם כבר בעריכה...
הכל מתובל בשמנז, לימון, מלח ופלפל שחור. טעים פחד.
 
והשוס: ממולאי חסה באורז מלא עגול. מומלץ בחום. החסה העדינה שומרת על צורתה, אבל מכל ציפויי הממולאים שאני מכירה, היא הכי עדינה בפה. תענוג. נחטף. 
 
שבוע טוב. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתכון לממולאי חסה ואורז מלא עגול'
מתכון לממולאי חסה ואורז מלא עגול
11/01/2015 | 00:13
2
56
1. משרים לילה מראש, לכל הלילה, 2 כוסות אורז מלא עגול בהרבה מים
למחרת מסננים ומשאירים קצת במסננת
מוסיפים 3 עגבניות רכות מגורדות (הכנתי בפומפיה הפעם)
מלח לפי כמות האורז ופלפל שחור לפי הטעם, אבל שיהיה מתובל טוב.
 
2.מרתיחים סיר מים עם מעט מלח, אחרי הרתיחה מנמיכים לחום כמעט נמוך
מכינים ליד הסיר את קערת המילוי, צרור חסה שכבר עבר שטיפה וניקיון, או חסלט.
אם יש אפשרות לבחור,
רצויים יותר עלים די גדולים. מכינים ליד הסיר גם קרש עבודה/חיתוך ומגש גדול.
מכניסים עלה עלה (אחרי שמתרגלים אפשר 3 יחד לסיר, מחכים חצי דקה עד דקה
ומוציאים.
מורידים מהעלה ס"מ או שניים מהגבעול למטה. שוטחים על המשטח, אם הגבעול
שנותר עדיין קשה קצת מועכים אותו ביד, שמים מילוי ומגלגלים כמו עלי כרוב. לא הרבה
מילוי. שלי היו עלים די קטנים לכן קצת פחות מכף.
מניחים אחד ליד השני על המגש, ואפשר להכניס למקרר בתוך ניילון.
 
3. לבישול: בסוטאז' רחב מטגנים קלות בצל גדול קצוץ. אח"כ מניחים עליו פרוסות עגבניה
ועליהן את הממולאים צמודים יפה זה לזה (לא היה צריך צלחת לכיסוי, כי הם היו צפופים ולא היתה
סכנה שיצופו.). ממליחים, מפלפלים, בחרתי להוסיף גם פפריקה מתוקה וכורכום. מוסיפים מים
רותחים עד כ-3/4 מגובה הממולאים, מכסים, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש.
 
אני בישלתי 3 שעות על אש מאוד מאוד קטנה, ואחר כך העברתי את זה לעוד שעה וקצת לתנור בחום פלטה. בדקתי והוצאתי. הספיק.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'2 הערות ששכחתי'
2 הערות ששכחתי
11/01/2015 | 00:19
1
53
כמובן שאפשר לבשל ברוטב עגבניות כמקובל, או ברסק או במה שאתן רגילות ואוהבות. אני פשוט לא אוהבת בישול בעגבניות, אז הסתפקתי בשיטה שראיתי אצל הדרוזים בגליל - פרוסות עגבניות מתחת לממולאים וקצת עגבניות מגוררות במילוי.
 
הערה שניה: הכוונה היתה להכין חמין. בכיריים שלי המצב הנמוך ביותר הוא כמעט חום חמין. אולי טיפה יותר. אחרי 3 שעות הרגשתי שצריך תנור, העברתי למצב חמין והכנסתי. כיוון שהכנתי את זה אתמול ורציתי שנאכל היום, כשהוצאתי וראיתי שיצא "בדיוק" ולא נשארו מים, הוספתי מיד 3 כפות מים רותחים לטובת החימום של היום.
 
וסליחה שייגעתי. 3 הודעות. וואלה. הולכת לישון.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אהבתי את הרעיון שלך עם העגבניות. גם אני לא אוהבת רוטב עגבניו'
אהבתי את הרעיון שלך עם העגבניות. גם אני לא אוהבת רוטב עגבניו
12/01/2015 | 17:20
5
לצפיה ב-'הכל יפהפה!!'
הכל יפהפה!!
11/01/2015 | 07:50
14
לצפיה ב-'הממולאים מקסימים ואהבתי את הביצים הריקות'
הממולאים מקסימים ואהבתי את הביצים הריקות
11/01/2015 | 08:09
1
20
לצפיה ב-''
11/01/2015 | 11:03
5
לצפיה ב-'איזה יופי. החסה נראית רעננה לגמרי והכול נראה טעים עד מאד'
איזה יופי. החסה נראית רעננה לגמרי והכול נראה טעים עד מאד
11/01/2015 | 08:47
19
לצפיה ב-'יופי של תוצרת'
יופי של תוצרת
11/01/2015 | 09:59
3
34
הכנתי קובות מבורגול וסולת במילוי בשר (קצוץ ולא טחון) , בתוך חמין חיטה.
יצא 10!!
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע עשר. מה זה "בתוך"'
נשמע עשר. מה זה "בתוך"
11/01/2015 | 11:06
2
31
הנחת אותן על הכל או ממש בתוך המים?
 
יש לי חצי צלחת קובות אורז שהכנתי והכנסתי למקרר, כי נקראתי באמצע למשהו.
מקווה שהיום אסיים את הצלחת ואקפיא אותן, שיחכו לחמין הבא.
 
כיוון םשאני לא מיומנת, החלטתי להתחיל בלי להסתבך, לכן לקחתי טחון. אבל את
צודקת לגמרי - אני יודעת שבשר קצוץ הרבה יותר מוצלח לקובות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הנחתיי אותם מעל , אחרי שהחיטה התבשלה '
הנחתיי אותם מעל , אחרי שהחיטה התבשלה
11/01/2015 | 11:12
1
18
לצפיה ב-''
11/01/2015 | 15:09
7
לצפיה ב-'הצלחת השבת שלי היה מרק הבשר.'
הצלחת השבת שלי היה מרק הבשר.
11/01/2015 | 00:40
11
76
היה כיף לאכול מרק מהביל  שרתח כל הלילה על הפלטה, כשבחוץ יורד גשם וקר.
אין ספק שזה היה הרבה יותר קל מאשר חמין,ללא השפעות לואי. כולם אכלו שתי צלחות.
לעומתו, פשטידת הכרובית יצאה ממש דוחה..דחוסה ורטובה. לא הגשתי אותה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אולי זה יהיה תחליף החמין שלנו בפעם הבאה שנזכה לשבת גשומה. '
אולי זה יהיה תחליף החמין שלנו בפעם הבאה שנזכה לשבת גשומה.
11/01/2015 | 08:10
21
לצפיה ב-'גם אני בחרתי להכין מרק בשר תימני שהתבשל על הפלטה בלילה'
גם אני בחרתי להכין מרק בשר תימני שהתבשל על הפלטה בלילה
11/01/2015 | 10:23
9
42
והיה גם מתאים למזג אוויר וגם מעולה. כולם ליקקו צלחות וביקשו עוד
תכננתי להגיש כאחת מהמנות העיקריות, אבל החלטתי לבסוף להגיש כמנה מקדימה בפני עצמה
ואחר כך היה צילי קון קרנה עם אורז שגם הוא יצא מעדן
היו גם דברים נוספים כמו שניצל (כמובן), ירקות מוקפצים, כרובית בתנור (אחותי), סלט אבוקדו (האחיינית שלי), סלט כרוב במיונז ומיץ לימון, ומלפפונים בחומץ
אבל המרק והצילי קון קרנה היו הלהיט בהא הידיעה. 
וזה היה כל כך כיף. כבר כמה שבועות שלא היה לי מצב רוח לבשל, וכתוצאה מכך גם הבישולים יצאו פחות מלהיבים. ופתאום בשבוע שעבר הכנתי את שני המתכונים הללו שזכו להצלחה כבירה במשפחה הגרעינית שלי. ולכן הצעתי לחזור עליהם השבוע כאשר כולנו היינו יחד כלומר עם אחותי ושות'. ושוב יצא מעולה.
איזה כיף. מקווה שיצאתי מהתקופה ה"חשוכה" של חוסר חשק וסבלנות!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אשמח למתכון, הייתי רוצה לנסות '
אשמח למתכון, הייתי רוצה לנסות
11/01/2015 | 10:33
4
23
שתמיד תבשלי בכייף ובשמחה למשפחה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מרק בשר תימני של גיל חובב עם שינויים והערות שלי'
מרק בשר תימני של גיל חובב עם שינויים והערות שלי
<< ההודעה הנוכחית
11/01/2015 | 11:36
3
1230
כדי שלא תיבהלו מהמתכון הארוך, הרעיון הינו בשר, בצל, גזר, סלרי (או שורש סלרי), תפוחי אדמה, חוויאג פפריקה, מלח, כמו סוכר ומים....
הבסיס הינו המתכון של גיל חובב 
 
ועכשיו הנה המתכון המ-פ-ו-ר-ט למי שרוצה מתכון מפורט עם הערות והארות ושינויים שלי:
 
מרק בשר תימני בבישול ארוך של גיל חובב עם שינויים של אפיהיל
מצרכים
שימו לב לבשר: זה צריך להיות שריר או כתף 5. אלה נתחים טובים שמתאימים לבישול ארוך ונא לא לחפף בבקשה *
1 ק"ג בשר בקר בקוביות גדולות (אפיהיל: כמרק, עדיף רצועות כמו למוקפץ או קוביות קטנות, תלוי בסוג הבשר).
רבע כוס שמן (לטיגון של הבשר והבצל)
1 בצל גדול קצוץ גס
1 שורש סלרי, כולל עלים וגבעולים (אפיהיל: במקום שורש שמה סלרי. אפילו את כולו תלוי לפי הגודל, חתוך לפרוסות לרוחב)
10 גזרים קלופים וקצוצים גס  (אפיהיל: בפירוש 10. אני חותכת לפרוסות דקות)
8 שיני שום קצוצות גס  (אפיהיל: שמתי שום פרוס יבש)
1 כפית פפריקה חריפה  (אפיהיל: לא שמתי)
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות חוואיג’ למרק  (אפיהיל: שמתי של תוצרת פרג. מעולה. גם תבליני מיימון טוב. אם כי נדמה לי שפחות חריף ושצריך יותר. לטעום ולהחליט לפי הכמות של המרק)
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים  (אפיהיל: אם רוצים כמרק עדיף לחתוך לריבועים קטנים של 1-1.5 ס"מ) **
מלח  אפיהיל: סוכרזית וסוכר גם כן
 
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר גדול
משחימים בו את הבשר מכל הצדדים.
מוציאים לקערה ***
מזהיבים את הבצל בשמן שנשאר בסיר.
קולפים את שורש הסלרי (אפיהיל: או הסלרי הרגיל) וקוצצים דק. מוסיפים לבצל.
את גבעולי הסלרי ועליו שוטפים היטב (יש בהם הרבה חול), קוצצים דק ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את השום, הגזר, הפפריקות והחוויאג’.
מערבבים ומבשלים יחד על אש בינונית שלוש-ארבע דקות.
מחזירים לסיר את הבשר (כולל הנוזלים שהוא הפריש בינתיים)
מערבבים ומבשלים יחד עוד חמש דקות
יוצקים לסיר מים רותחים כל שיגיעו לגובה של כעשרה ס"מ מעל המוצקים
(זה די הרבה מים, אבל המרק מיועד לבישול ארוך, כך שחלק מהם יתאדו).
מביאים לרתיחה
מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים, ממליחים (אפיהיל: לא לקמצן במלח, כמו חמין), מחזירים לרתיחה ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין שלוש שעות (אפיהיל: אם רוצים על הפלטה, ראו למטה את הפירוט ****).
מקץ שלוש שעות בישול המרק מוכן, אבל הוא טעים יותר ביום שלמחרת
 
 
* אפיהיל: עד היום ניסיתי כבר עם שריר 5 או 8, צאך ואסאדו. כולם מוצלחים
 
** מבחינת כמות תפוחי אדמה אצלנו צריך יותר מ – 8. אם נשאר לאמצע השבוע מכינה עוד ריבועי תפוחי אדמה עם מלח, כמו סוכר ופפריקה במיקרוגל ומוסיפה)
 
*** אפיהיל: לי אין סבלנות להוציא את הבשר וכו, אז בהתחלה עושה אותו, מזיזה הצידה בסיר, ומוסיפה לפי הסדר את שאר הדברים....
 
**** אפיהיל: התחלתי להכין כשעתיים לפני שבת. אורך זמן כי יש הרבה קילופים וחיתוכים. בנוסף, אני לאחרונה מעבירה את הבשר "טיפול" לריכוך. לבסוף הבאתי להרתחה ואש קטנה כשעה ואחר כך שמתי על הפלטה בבעבוע עדין. לדעתי צריך באמצע הלילה או בבוקר להעביר לחום פחות (מותר, כי זה כבר מבושל בשלב הזה). כלומר להרים על רשת וכדומה. כלומר שיהיה חם שלא יתקלקל, אבל לא ימשיך לרתוח ולהתבשל עד לטעם של חמין. כך הוא יותר שומר על הטעם של החוויאג'. אבל בכל מקרה מעולה.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
11/01/2015 | 12:29
6
לצפיה ב-'גם אני התבססתי על המתכון של גיל, כתימני'
גם אני התבססתי על המתכון של גיל, כתימני
11/01/2015 | 19:29
1
21
היתה לי חתיכת בקר  מספר 5 וגםחתיכת בשר עגל עם עצם
תיבלתי היטב עם שום כתוש, פפריקה, צילי  גריל עוף. סגרתי מכל הכיוונים בסיר. הוצאתי וטיגנתי בצל גדול פרוס, אחר כך שיני שום פרוסות.
החזרתי את הבשר, הוספתי ירקות כמו אצל גיל אבל הוספתי שני קישואים קטנים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולורבי חתוך לחצי, סלק חתוך לרבעים, קוביות דלעת , הרבה גזר. גבעולי סלרי, שמיר ופטרוזיליה.
מלאתי מים רותחים , הוספתי חוויאג למרק ובישלתי שעתיים. שעה לפני שבת שלפתי את הקישואים, סלק,ירק, שורשים והוספתי בטטות קוביות ותפוחי אדמה. הוספתי מלח.
חשוב שירתח במשך הלילה, על מנת שלא יחמיץ.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מה שהופך מרק למרק תימני זה החוויאג'...'
מה שהופך מרק למרק תימני זה החוויאג'...
11/01/2015 | 19:48
29
למעשה כל שאר המתכון תלוי באילו ירקות אוהבים וכו ולכן יש כל כך הרבה מתכונים שונים שכולם נקראים מרק בשר תימני
אבל הדבר נכון גם לגבי מרקים אחרים. לדוגמא, מרק עוף? כל אחד יש לו את הירקות שהוא מכניס, ואפילו העוף משתנה (כן או לא כנפיים, שלד, כרעיים, גרונות וכו)
כפי שציינתי למעלה, אצלנו התערובת הינה כמו שגיל חובב הציע, כלומר בשר, גזר, תפוחי אדמה וסלרי. אבל אין מתכון "חובה" כלשהו
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הרגשתי בחסרונך פה '
הרגשתי בחסרונך פה
11/01/2015 | 10:46
1
19
מזדהה לגמרי עם תקופות שאין חשק לבשל...
אבל כשיש חשק, זה כיף. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' תודה'
תודה
11/01/2015 | 11:39
8
. ואכן כיף כאשר יש חשק, אבל בייחוד כאשר ממש מצליח!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כיף לראות אותךגם לי חסרתשונאת את הימים האלה של'
כיף לראות אותךגם לי חסרתשונאת את הימים האלה של
11/01/2015 | 10:59
1
24
חוסר החשק ומקווה שהתקופה הטובה תמשך.
שבוע טוב!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'התגעגעתי להיות פה ובעז"ה תקופות ובשורות טובות לכולנו!'
התגעגעתי להיות פה ובעז"ה תקופות ובשורות טובות לכולנו!
11/01/2015 | 11:41
9
לצפיה ב-'איזה יופי של טעמים ותמונות!'
איזה יופי של טעמים ותמונות!
11/01/2015 | 11:08
13
וחייבת לומר לכל האלופות כאן. כל כך מעודד לראות שגם לכן יש לפעמים נפילות..... באמת! קחו את זה ברוח טובה, בשבילי ושכמותי זה ממש מרגיע להרגיש נורמלית ושלא רק לי לפעמים מתפשל.... (מה גם שברור לי שהכל יחסי)
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'michalgad1 , תודה על ההמלצה לעוגת שוקולד תפוזית'
michalgad1 , תודה על ההמלצה לעוגת שוקולד תפוזית
11/01/2015 | 11:08
1
32
אהבנו מאוד
כל השבת יישרנו אותה
 
 
המלצה לשבת עוגת שוקולד תפוזית מבימקסר
מאת: michalgad1
09/01/15 02:36
עוגת שוקולד ותפוזים, טעמי חורף אמיתיים.
החומרים
ל-2 תבניות אינגלישקייק

4 ביצים
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גרם קמח (3/4 1 כוס)
50 גרם קקאו (1/3 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
1/4 כפית מלח
100 גרם שוקולד מגורר
120 גרם שמן (2/3 כוס)
300 גרם מיץ תפוזים (1/4 1 כוס)
גרידת תפוז מתפוז שלם

אופן ההכנה
מקציפים את הביצים בשלמותן במהירות גבוהה, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
במקביל מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה מלח ושוקולד מגורר. מוסיפים לתערובת את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ורכה.
מעבירים מחצית מקציפת הביצים לתערובת שבקערה ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתאחד, מוסיפים את שאר הקציפה ומערבבים בעדינות עד שהכל אחיד.
משמנים קלות את התבניות ויוצקים את התערובת.
אופים ב-180 מעלות, 35-30 דקות עד שמשחים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.
הכנת ציפוי שוקולד תפוז:
מחממים 1/2 חבילת שמנת (או קצפת צמחית) עם גרידה מחצי תפוז עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה.
מוזגים על העוגות כשהן קרות ומטים אותם מצד לצד לקבלת ציפוי אחיד. מניחים להתקרר לפני ההגשה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שמחה שאהבתם ואני הכנתי בצק לגביניות שהבאת. מחכה שיתפח...'
שמחה שאהבתם ואני הכנתי בצק לגביניות שהבאת. מחכה שיתפח...
11/01/2015 | 21:06
6

הודעות אחרונות

16:26 | 24.02.20 אורני אורני
09:59 | 24.02.20 אורחים בפורום
22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית
12:58 | 13.02.20 michalgad1
09:10 | 13.02.20 אורחים בפורום
23:02 | 12.02.20 הבת המתהוללת
23:01 | 10.02.20 הבת המתהוללת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ