מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החלות היו הפתעה-בזכות הבת, שאימון ספורטיבי שלה בוטל בשל מזג

האויר. אני הכנתי את הבצק והיא עשתה את כל היתר.
 
ולי היתה 'נפילה' השבת עם החלות


רגילה להכין חלות עם קובית שמרים. השבוע לא מצאנו קוביות שמרים בשום מקום שיכולנו להגיע אליו...

השתמשתי בשמרים יבשים (מה שמגיע 3 בקופסה - לא רציתי לקנות הרבה). הבצק לא ממש תפח והחלות, למרות שנגמרו (כי לא היה משהו אחר...), לא תפחו גם באפריה ולא היו אוריריות כמו שאנחנו רגילים.

מקוה שעד השבוע הבא אמצא קוביות שמרים...

שבוע טובת גשום ובריא לכולם!
 

חנהפ

Active member
נשמע ממש מוזר, אני עובדת רק עם שמרים יבשים

ומעולם לא הייתה לי בעיה איתם
 

yela

New member
השמרים האלה בשלישיה ממש לא טובים ועלולים להיות ישנים בחנות

עדיף היה לקנות שקית של שמרית.
חוץ מזה, מזג האויר היה מאוד קר וצריך היה לעבוד במטבח ממש חם כדי להתפיח תוך פרק זמן דומה לרגיל.

אגב, מישהו אמר לי פעם שאפשר להקפיא את הקוביה ואח"כ לאושש אותה בקערית של מים פושרים. לא ניסיתי כי אני לא משתמשת בזה כבר שנים אבל אם אצלך זה חיוני, אז שווה לעשות פעם ניסוי באמצע השבוע ואז תהיה תמיד מסודרת מראש.

חנהפ, חושבת גם שהכמות שיש בשקית לא דומה למדידה שלנו ויכול להיות ששקית לא מספיקה.
 

22BB

New member
אמא שלי היתה קונה קובית שמרים של 1/2 קילו ומקפיאה קוביות

אפילו לא היה לה משקל, היתה מחלקת לפי העין, מוציאה קצת לפני ההכנה ומשתמשת כרגיל, ויצאו לה חלות הכי אווריריות וטעימות שיש.
אם את אוהבת רק שמרים טריים, תקפיאי קוביה קטנה לשעת חירום.
ראיתי בזמן האחרון כמה אופים שכותבים להשתמש רק בשמרים טריים כי ביבשים יש טעם לוואי של השמרים.
לטעמי המצב בדיוק הפוך.
 

יפנית 3

New member
בילדותי היתה לנו שכנה הונגריה, היתה לה קונדוטוריה

זוכרת שתמיד נתנה לאמא שלי שמרים טריים ואמרה לה להקפיא.
בעבר השתמשתי ביבשים, כבר כמה שנים שמשתמשת רק בטריים.
 

אמרלדה

Active member
מניחה שאלה הרגלים, אמרנו כבר שבשמרים המרכיב הכי חשוב - ה"יד"

בשבוע הבא את חוזרת לעצמך כמו כלום...
 

אמרלדה

Active member
ממולאי חסה, כמעט סביח וחסה מוחמצת

טוב, אז אתן (גם אתה, שייח, בשם הקיבוצי הזה. מותר כך, על פי האקדמיה) יודעות כבר שהיתה המון חסה השבוע בבית.

הנה לפניכן חסה מוחמצת - סלט עם לימון, מלח ומים. יש המכינים אותו עם חומץ, אבל אנחנו לא אוהבים. נשמר יפה.

כמעט סביח - לא קשור לחסה - מגש ביצים, תפו"א וכרובית במקום חצילים. נכון, בשני חצאי ביצים אין חלמון. זה בגלל שעשיתי את השירות לשלם כבר בעריכה...
הכל מתובל בשמנז, לימון, מלח ופלפל שחור. טעים פחד.

והשוס: ממולאי חסה באורז מלא עגול. מומלץ בחום. החסה העדינה שומרת על צורתה, אבל מכל ציפויי הממולאים שאני מכירה, היא הכי עדינה בפה. תענוג. נחטף.

שבוע טוב.





 

אמרלדה

Active member
מתכון לממולאי חסה ואורז מלא עגול

1. משרים לילה מראש, לכל הלילה, 2 כוסות אורז מלא עגול בהרבה מים
למחרת מסננים ומשאירים קצת במסננת
מוסיפים 3 עגבניות רכות מגורדות (הכנתי בפומפיה הפעם)
מלח לפי כמות האורז ופלפל שחור לפי הטעם, אבל שיהיה מתובל טוב.
&nbsp
2.מרתיחים סיר מים עם מעט מלח, אחרי הרתיחה מנמיכים לחום כמעט נמוך
מכינים ליד הסיר את קערת המילוי, צרור חסה שכבר עבר שטיפה וניקיון, או חסלט.
אם יש אפשרות לבחור,
רצויים יותר עלים די גדולים. מכינים ליד הסיר גם קרש עבודה/חיתוך ומגש גדול.
מכניסים עלה עלה (אחרי שמתרגלים אפשר 3 יחד לסיר, מחכים חצי דקה עד דקה
ומוציאים.
מורידים מהעלה ס"מ או שניים מהגבעול למטה. שוטחים על המשטח, אם הגבעול
שנותר עדיין קשה קצת מועכים אותו ביד, שמים מילוי ומגלגלים כמו עלי כרוב. לא הרבה
מילוי. שלי היו עלים די קטנים לכן קצת פחות מכף.
מניחים אחד ליד השני על המגש, ואפשר להכניס למקרר בתוך ניילון.
&nbsp
3. לבישול: בסוטאז' רחב מטגנים קלות בצל גדול קצוץ. אח"כ מניחים עליו פרוסות עגבניה
ועליהן את הממולאים צמודים יפה זה לזה (לא היה צריך צלחת לכיסוי, כי הם היו צפופים ולא היתה
סכנה שיצופו.). ממליחים, מפלפלים, בחרתי להוסיף גם פפריקה מתוקה וכורכום. מוסיפים מים
רותחים עד כ-3/4 מגובה הממולאים, מכסים, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש.
&nbsp
אני בישלתי 3 שעות על אש מאוד מאוד קטנה, ואחר כך העברתי את זה לעוד שעה וקצת לתנור בחום פלטה. בדקתי והוצאתי. הספיק.
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
2 הערות ששכחתי

כמובן שאפשר לבשל ברוטב עגבניות כמקובל, או ברסק או במה שאתן רגילות ואוהבות. אני פשוט לא אוהבת בישול בעגבניות, אז הסתפקתי בשיטה שראיתי אצל הדרוזים בגליל - פרוסות עגבניות מתחת לממולאים וקצת עגבניות מגוררות במילוי.
&nbsp
הערה שניה: הכוונה היתה להכין חמין. בכיריים שלי המצב הנמוך ביותר הוא כמעט חום חמין. אולי טיפה יותר. אחרי 3 שעות הרגשתי שצריך תנור, העברתי למצב חמין והכנסתי. כיוון שהכנתי את זה אתמול ורציתי שנאכל היום, כשהוצאתי וראיתי שיצא "בדיוק" ולא נשארו מים, הוספתי מיד 3 כפות מים רותחים לטובת החימום של היום.
&nbsp
וסליחה שייגעתי. 3 הודעות. וואלה. הולכת לישון.
 

tzivi1

New member
אהבתי את הרעיון שלך עם העגבניות. גם אני לא אוהבת רוטב עגבניו

 

יפנית 3

New member
יופי של תוצרת


הכנתי קובות מבורגול וסולת במילוי בשר (קצוץ ולא טחון) , בתוך חמין חיטה.
יצא 10!!
 

אמרלדה

Active member
נשמע עשר. מה זה "בתוך"

הנחת אותן על הכל או ממש בתוך המים?
&nbsp
יש לי חצי צלחת קובות אורז שהכנתי והכנסתי למקרר, כי נקראתי באמצע למשהו.
מקווה שהיום אסיים את הצלחת ואקפיא אותן, שיחכו לחמין הבא.
&nbsp
כיוון םשאני לא מיומנת, החלטתי להתחיל בלי להסתבך, לכן לקחתי טחון. אבל את
צודקת לגמרי - אני יודעת שבשר קצוץ הרבה יותר מוצלח לקובות.
 
למעלה