מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."

shira1960

Active member
מהצלחות השבת או "מה קורה כשנתקעים בבית בשלג..."

מרק עוף וירקות עשיר. היה לי זמן אז הכנתי בשני שלבים ואז הוספתי ירקות חדשים, קצצתי יפה, וכו'.

הקנידלך מהמתכון של השיקסע שהבאתי לאחרונה

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקניידעלך נראים רכים ואווריריים כל כך! לי היו כמה "כישלונות"

לא יודעת איך, אבל הרסתי מרק עדשים כתומות שבשבוע שעבר היה להיט. חושבת שהוספתי יותר מידי מים ולא תיבלתי מספיק.
חמין המקרוני היה ממש לא מוצלח - הזהבתי עוף, השקעתי בפסטה פנה טובה, הכנתי לפי בתיה דורון (רוטב לפסטה מבצל מטוגן, תבלינים, רסק עגבניות) ויצא ממש סתמי. בלי הטעם, הצבע והארומה העשירים של הטשולנט הרגיל או חמין של פסח.
והיו חברם של הבן לשבת
. מזל שאהבו את המטבוחה והחלות שלי.
משה בתיבה כרוך בבצק שמרים, לפי הרעיון של ביזול, היה כרגיל הצלחה.
מצב הרוח מיום שישי השפיע לי על הבישולים ללא צל של ספק.
בשורות טובות!
 

אפיהיל

New member
חמין מקרוני
אצלי במתכון אני מציינת בפירוש כי חייבים לשים הרבה מלח ותבלינים, אפילו יותר מדי כי עלול אחרת לצאת תפל
בנוסף, אם חלילה וחס יוצא תפל, הוספתי לעצמי הערה שפשוט צריך להוציא את המקרוני ולהוסיף תבלינים אליו כמו שאפשר לעשות לכל פסטה לאחר הבישול. כלומר, אפשר לתקן גם אם יצא תפל
ורק אציין כי התבלינים שאני מוסיפה הם מלח, סוכר, כמו סוכר, פפריקה, תבלין לפרגיות ושמן. ושוב, מהתבלינים, יותר לכאורה ממה שצריך. כמו בחמין.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא זכרתי את המתכון שלך
והעוף היה באמת סתמי. הייתי צריכה

באמת לשים לא רק ברוטב אלא גם על העוף, פפריקה ותבלינים נוספים.

לא יודעת אם ומתי יהיה לי חשק להכין שוב, אבל אזכור, בע"ה.
 

יפנית 3

New member
הכנתי לפני כמה שנים כשהיה להיט בפורום , לא אהבנו ומאז לא

ניסיתי יותר.
 

honey37

New member
חמין מקרוני


ממש התעצבתי לראות שלא אהבתם את החמין..
אני ממליצה לנסות את החמין מקרוני של שרי אנסקי (אין בו רוטב - רק תבלון טוב)
יוצא מריח, שחום וטעים. היא מדגישה לשים בסיר (סיר גדול) רק חצי כוס מים רותחים.
אני מכינה עם מקרוני מבושלים אל-דנטה, מתבלנת היטב עם מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה.
על נייר אפיה משומן בסיר מניחים פלחי תפח"א עבים, עליהם את המקרונים המתובלים, שוקי עוף שעברו טיגון קל (אם רוצים חמין בשרי - אפשר גם לא.. )ומכסים במקרונים, יוצקים חצי כוס מים חמים ועליהם שוב נייר אפיה שסוגר את הסיר.
מבשלת או אופה 30-40 ד' ואח"כ על הפלטה.
כפי שאמרתי יוצא נימוח, זהוב וריחני..
אולי עוד נסיון אחד ודי?
 

shira1960

Active member
מאפינס בננה פרווה מjoy of baking

מתכון קליל, פירוונתי אותו, החלפתי קמח רגיל בקמח מלא, יצא ממש טעים.
מאפינס בננה - joy of baking
ל 12 מאפינס בינונים (שירה: יוצא לדעתי מאפינס קצת יותר מבינוני. עשיתי חלק בינוני ועוד כמה מיני)
1 כוס/115 גר אגוזים או פקאנים [שירה: החלפתי בבונדק ושקדים כי זה מה שהיה לי]
1 3/4 (אחד ושלושת רבעי) כוס קמח רגיל [שירה: השתמשתי ב1.5 כוסות קמח מלא)
3/4 (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן (שירה: החלפתי לחום דמררה]
1 כפית אבקת אפיה
1/4 (רבע) כפית סודה לשתיה
1/4 (רבע) כפית מלח
1 כפית קינמון (שירה: הוספתי גם ג'ינג'ר ולדעתי אפשר עוד קצת קינמון)
2 ביצים, לבחוש קלות
חצי כוס/113 גר חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת (שירה: קצת פחות מחצי כוס שמן קנולה)
3 בננות גדולות בשלות מעוכות היטב (כאחד וחצי כוסות או 454 גר)
1 כפית תמצית וניל

1. לחמם תנור ל 180. להכין 12 שקעים של מאפינס, עם כוסות נייר או למרוח בחמאה או ספריי (השתמשתי בנייר)
2. לשים את האגוזים על תבנית אפיה, לאפרות 8-10 דקות עד שקלוי קלות. לקרר ולקצוץ גס
3. לערבב קמח, סוכר, א. אפיה, סודה לשתיה, מלח, תבלינים, אגוזים.
4. בקערה אחרת לערבב בננות, ביצים, חמאה/שמן וויניל. עם מרית או כף עץ, לקפל את החומרים הרטובים לתוך החומרים ביבשים רק עד שמתמזג והבלילה סמיכה וגושית. לא לערבב יותר מדי. זה לא אמור להיות חלק.
להעביר לתבניות המוכנות.
5. לאפות 20-25 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפינס יוצא נקי. לקרר על רשת 5 דקות ואז להוציא את המאפינס מהתבנית . להגיש חמים או בטמפ' החדר.

 

shira1960

Active member
השוס הגדול - חזרה לשנות ה70 - ג'לי בתוך פרוסות אננס

בפורום אחר, מישהו העלה נושא של "מאכלים שניראו לנו פעם גורמה" והקטע של ג'לי עלה שם, הרבה. בקיצור, בין יתר המאכלים נזכרתי שאמי ז"ל היתה מכינה פרוסות אננס בתוך ג'לי ואנחנו כילדים כמובן חשבנו שזה שיא התחכום וטרנדיות. תודה לא-ל שבמשפחתנו לא אכלו "סלט ג'לי" שהיה כנראה מאוד פופולרי בארה"ב (ירקות שקועים בתוך ג'לי בטעם פירות).

קלי קלות. פותחים קופסה של פרוסות אננס (חשוב - להכין רק משימורים. יש משהו באננס הטרי שנוגד את הג'לטין ולא מאפשר לג'לי להיקרש). מסננים היטב. מכינים ג'לי באיזה טעם שרוצים (אצלנו היה טעם ענבים). שופכים את הג'לי הנוזלי עדיין לתוך הקופסה ומעבירים למקרר.
כשרצים להגיש - הופכים את הקופסה על צלחת ופותחים את הצד השני. הג'לי יחליק החוצה. ואז פורסים לפרוסות

הערה: לא יודעת מה קרה ולמה, אבל אחרי שהוצאנו מהקופסה ואכלנו, הג'לי שנשאר קצת נמס. לא יודעת למה. אולי היו יותר מדי נוזלים עדיין באננס והם הפריעו לקרישה.







 

shira1960

Active member
משום מה היה בסופר רק טעם משמש וטעם ענבים-

הוחלט שהמשמש (כתום) קרוב מדי לאננס (צהוב) אז הלכנו על הענבים...
 

חנהפ

Active member
הטבית שהכנתי בפעם הראשונה בתנור יצא אליפות

הייתם צריכים לראות את הפרצוף של אמא שלי ושל חמותי שהתארחו בשבת, כשסיפרתי שיש חמין בתנור, אממה בלי שעועית,קיגל ותפו"א אלא עם עוף ואורז...
היום בצהריים הן אכלו מלוא הכף ונהנו
 
טבית זה נהדר, והכי טוב להכין אותו בתנור כי לאורז יש נטייה

מעצבנת לשקוע לתחתית הסיר ולהיחרך כשמכינים אותו על הפלטה.
 

אמרלדה

Active member
ואני אכלתי היום אצל חברים חמין פולני, עם שפונדרה

ושעועית וגריסים, וקישקע.
&nbsp
די, כבר לא בנויה לזה. כבד ושמן בשבילי. צריכה בשר יותר רזה.
&nbsp
חחחה. אהבתי את הסיפור שלך על אמא והחמות. רק אחרי שהתחתנתי
גיליתי שיש בכלל חמין אחר...
 

אמרלדה

Active member
הקניידלך נראים סוף. אווריריים. ומתהוללת - כשיש חלות טריות

מאפה בית, וגם מטבוחה, תמיד יש מה לאכול. אני בטוחה שהם לא יצאו רעבים.
 
למעלה