מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שלום איילת, תודה שבאת, מקווה שיהיה לך נעים אתנו


 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מקווה שלא מאוחר מידי-שכחתי חצילים! יש לך רעיון למנה מעניינת

עם חצילים?
מוסקה - מכירה, כל מיני סלטים מבושלים - מכירה.
מה עוד אפשר?
 
מתכון החצילים שהפתיע גם אותי

בטח! בספר החדש שלי יש מתכון לחציל קלוי עם טחינה ופטל טרי, שההשראה שלו הגיעה ממסעדה מופלאה, מסעדת שראביכ של השף חיאט בכפר ראמה, שבה טעמתי גרסה שונה קצת, אבל גאונית לגמרי, לשילוב הזה, ופשוט הייתי חייבת לנסות בבית. הנה המתכון, מ"טעים וטוב":
&nbsp
לחצילים:
4 חצילים יפים
2-3 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון
לטחינה עם הפטל:
1 כוס טחינה גולמית
כ-1/3 כוס מים , או לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
1 כוס פטל טרי אדום או שחור
אפשרות: נענע קצוצה
&nbsp
1. החצילים: מחממים גריל פחמים, גריל גז או את גריל התנור לחום גבוה (190 מעלות). צולים את החצילים על הגריל או בגריל התנור כחצי שעה, או עד עד שהם משחירים מכל הצדדים.
2. מניחים את החצילים על משטח העבודה וחוצים במרכז. פותחים אותם קצת לצדדים, כדי שבשרם יתגלה. מתבלים את בשר החצילים במלח ובפלפל ובמעט לימון, ויוצקים מעט שמן זית.
3. בקערה נפרדת, שמים את הטחינה ואת המים ומערבבים במזלג עד שהסמיכות היא במרקם דומה לזה של שמנת מתוקה לפני ההקצפה, מתבלים במעט מלח ובפלפל. מניחים מהטחינה על החצילים החמימים, ומערבבים בעדינות עם בשר החציל, בעזרת מזלג. מניחים מלמעלה הפטל ומועכים קצת במזלג כדי שטעמו ומיציו ישתלבו בטחינה ובחצילים. יוצקים עוד שמן זית ואם רוצים נענע קצוצה, ומגישים מיד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הא! תכננתי להביא חצילים בטחינה לארוחה אליה הוזמנו-אולי אנסה

את שלך - נשמע טעים ומהמם!
 

אמרלדה

Active member
איילת, את עדיין פה?

הייתי חייבת לצאת, אבל חזרתי ורוצה לומר לך תודה על ביקור מדהים.
רצה לקנות את הספר שלך.
כאוכלי ירקות ומאכלים בריאים וקלים בבית מצאתי פה כל כך הרבה רעיונות לרוחי - חבל שאוותר עליו.
שנה טובה, שנה פוריה ומוצלחת. שנת בריאות
ושוב תודה
אמרלדה
 
תודה מאיילת

אמרלדה היקרה, תודה! שמחתי מאוד, וכיף לשמוע שהביקור והרעיונות היו לרוחך. שתהיה לך שנה נהדרת, בריאה וטעימה!
שלך
איילת
 
לזניית דלורית ותרד טבעונית

אני מכינה לחג לזניית דלורית ותרד טבעונית [גבינה שאני מכינה לבד מחלב סויה]. יש לך אולי רעיון לתיבול שישדרג אותה? מעבר לדברים הרגילים...
 
תיבול ללזנייה תרד ודלעת

הי, נשמע טעים! לא הייתי מוותרת כאן בכל מקרה על אגוז מוסקט שהוא קלאסי, ומשדרג פלאים. ומתאים להוסיף לדלעת גם מעט עלי מרווה.
 

אמרלדה

Active member
אפשר מתכון בבקשה? נשמע טוב. אני לא

טבעונית, ואין לי בעיה לקנות גבינה אם תגידי לי איזה סוג מתאים.
מעניין אותי בעיקר איך את מכניסה את הדלורית לעסק. ובכלל - יש רוטב, חוץ מהגבינה?
אשמח ללמוד. תודה מראש.
 
תודה רבה לכם על האירוח הנעים, ושתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה

נהניתי מאוד לשוחח איתכם ולענות על השאלות המעניינות, ושיהיה חג שמח וטעים!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איילת, תודה לך על שחלקת אתנו מזמנך ומידעותיך - נהנתי מאד

מהתשובות.

שנה טובה לך ולבני משפחתך
 

shira1960

Active member
איזה יופי של אירוח!! כל הכבוד למנהלת ולאיילת הירשמן!

מתכונים מיוחדים ויצירתיים, תשובות מלאות ומכל הלב. תודה!!
 

אמרלדה

Active member
מה נהיה? לא קיבלת איזה פטור מהבת שלך לעשר דקות

מעבודות המטבח כדי להיות פה רגע?
אמרתי כבר: עבדות זה עניין של פסח. אין מערבין שמחה בשמחה...
שנה טובה, שנת בריאות ואושר.
 
למעלה