מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב

חנהפ

Active member
סלט נהדר ,מאוד מומלץ ורוטב עוד יותר שהביאה דנה20

מתכון של נורית ברניצקי, התפרסם בגליון "שף" 131, 09/2003

סלט חסה ופירות החג

רכיבים:
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף דבש/סילאן
1 כף רכז רימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית קליפת לימון מגוררת

לסלט
6-8 כוסות עלי חסה מגוונים ופריכים, קרועים לפיסות
3 תפוזים קלופים חצויים לאורכם ופרוסים דק
2 אגסים גדולים ובשלים (רצוי מזן ספדונה) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ , שרויים בכמה טיפות מיץ לימון עד לשימוש
10 תמרים מגולענים פרוסים דק
1 כוס גרגרי רימון

אופן הכנה:
1. הרוטב : שמים את כל מרכיביו בצנצנת אטומה ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד
2. הסלט : שמים בקערת הגשה את עלי החסה ועליהם את התפוזים, האגסים והתמרים . מפזרים את גרגרי הרימון, יוצקים את הרוטב ומערבבים בקלילות. מגישים מיד.
** אני מוותרת על הקליפות המגוררות
 

אמרלדה

Active member
הנה, יקירתי

כל חסה אפשר להחליף ב או להוסיף לה עלי בייבי, עלי סלק קטנים, רוקט בלבד (רצוי צעיר ועדין, אפקט קצת מריר) או עלי תרד
צעירים וקטנים (אפקט קריספי).
פירות - בחרי מכל טוב הארץ. פרי הדר, פירות קיץ, מנגו, קיווי ותותים בעונה, ממש כמעט הכל, חוץ מתפוחים שמתאימים רק לסלטים מיוחדים ובננות שמתאימות לסלט פירות בלבד, לטעמי.
רטבים: המנטרה שלי שכבר נמאסה פה לבטח היא שסלט ירוק מתבלים בתפוז סחוט. נקודה. בעיקר אם הוא עם פרי. אבל אפשר להוסיף כל דבר שאת רוצה מתוך הסלט של דנה שהביאה חנהפ לעיל.
תוספות חלבוניות אפשריות: לחלבי - גבינות שונות מלוחות או עיזים. אפשרות נחמדה היא להשרות כמה ימים קודם בולגרית בפלפל אנגלי, גרגרים מתובלים וכאלה ולהעשיר אותה. אם תרצי מתכון מדויק אחפש לך, ואם את לא צריכה חלבי לחג אז אחר כך.
בשרי: עוף צלוי מוכן או שצלית לבד, חתוך לפיסות. אפשרות נהדרת - רוטב סאטה סמיך, אפשר להכין לבד, אפשר להוסיף טיפה דבש.
דגים: סלמון מעושן, פורל צלוי מופרד לפיסות וכל דג אחר בחתיכות שאת אוהבת.
ביצים קשות מפולחות.
ירוקים, פירות וחלבונים הולכים נפלא ביחד. אפשר גם להוסיף להם גזר מגורר. אבל את כל זה אפשר להגיש גם עם עגבניות שרי חצויות במקום הפירות, ולשנות קצת את התיבול ליותר עז-טעם. גם כאן אפשר להוסיף גזר ואפילו מלפפון ירוק קצוץ.
תוספות נוספות אפשריות שלא מתאימות לסלטים עם פירות: בצל סגול קצוץ, שימורים ומיובשים - תירס מקופסה, עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות, זיתים מגולענים.
תוספות להגשה מלמעלה - כל משפחת האגוזים והגרעינים קלויים ומפוזרים מלמעלה ברגע האחרון שישמרו על פריכות, או אפשר קרוטונים מוכנים או תוצרת בית, או כמו סלט ארגומנטו בקפית - "צ'יפסים" עשויים מבטטות או קישואים דקים.
 

רומי 9121

New member
מתכון לסלט ירוקים:
עלי בייבי ירוקים (להשתדל בלי הסגולים או עלי רוקט)
גרגרי רימון
רוטב ויניגרט
לערבב הכל בקערה ולפני ההגשה לפזר מעל אגוזי קשיו שלמים.
 
ירוקים קצת אחרים ומתכון לסלט ירוק סגול וטעים

הי שירה ושנה טובה
בעונה הזאת אני אוהבת מאוד, כצפוי, להוסיף לסלטים ירוקים גרגרי רימון ותמרים קצוצים (אפשר תמרים יבשים ואפשר תמרים צהובים שהוקפאו והופשרו), יחד עם וינגרט דבש. בכלל, פירות יבשים קצוצים דק, תערובת שלהם או אחד מהם, זה תמיד תוספת טעימה וחגיגית. אני מצרפת מתכון לסלט בריא ומלא ירוקים, וטעים טעים, מהספר החדש שלי "טעים וטוב":
&nbsp
&nbsp
פתוש ירוק סגול, עם פיסטוקים ובצל
6 מנות
לפיתה:
1 פיתה (אפשר מקמח מלא)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
לסלט:
3 כוסות עלי תרד
1 כוס עלי רוקט
1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס שמיר קצוץ גס
1 בצל סגול קטן, קלוף, חצוי ופרוס
2 כפות פיסטוקים, קלויים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
&nbsp
1. הפיתה: מחמים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חוצים את הפיתה במרכז, לשני עיגולים, מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים בתנור כ-10 דקות, או עד שהפיתה מזהיבה. מוציאים. שוברים את הפיתה לפיסות קטנות.
2. הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערית וטורפים במזלג עד שמתקבל רוטב חלק.
3. הסלט: שמים בקערה גדולה את כל העלים, מוסיפים את הבצל, מוסיפים את קרעי הפיתה ואת הפיסטוקים, ומערבבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים.
&nbsp
 

תכלתt

New member
תפוחי אדמה אפויים בתנור- אשמח למתכון מוצלח בבקשה

וגם, שיחזיק יום יומיים במקרר על לחימום על הפלטה.
 
המתוקים לעולם לא ייזנחו (-:עוגת תפוחים ומרציפן פרווה לחג

עוגת תפוחים ומרציפן פרווה לחג
מנה אחרונה מושלמת לארוחת חג, לאנשים שאוהבים מרציפן
&nbsp
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 ביצים
1/2 1 1 כוסות (210 גרם) שקדים טחונים
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
100 גרם מרציפן, גולמי חתוך לפיסות קטנות
לציפוי המרציפן:
200 מרציפן גולמי, חתוך לקוביות
3 כפות מים
מיץ מ-1/2 לימון
&nbsp
1. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים ואת השמן ומתחילים להקציף, וכשמתחיל להתקבל קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
2. מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים פנימה את הקמח את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים פנימה את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.
3.הציפוי: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את קוביות המרציפן, המים ומיץ הלימון, ומחממים כחצי דקה, עד שהמרציפן נמס ואפשר לערבב אותו בקלות למשחה (אם צריך, מחזירים למיקרוגל ומחממים עוד כמה שניות). מורחים את קרם המרציפן על העוגה.
4. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה (עד 24 שעות. חצי שעה לפי ההגשה מוציאים את העוגה ומניחים בטמפרטורת החדר).
&nbsp
 
עוד קינוח פרווה לארוחת חג - מלבי קוקוס עם סירופ אדום

לאחרונה הצלחתי להפוך לפרווה את אחד הקינוחים הכי וותיקים שלי - מלבי עם סירופ אדום - הוא הפך למלבי חלב קוקוס. מעולה לסיום ארוחת החג.
&nbsp
מלבי קוקוס עם סירופ אדום
המרכיבים (ל-8 כוסות בנפח 150 מ"ל כל אחת, או כלי מרכזי אחד גדול)
למלבי:
1 ליטר חלב קוקוס
2/3 כוס (150 גרם) סוכר (לפי כמות המתיקות שאוהבים)
4 כפות (80 גרם) קורנפלור
לסירופ:
4 שקיקי חליטת תה ורד הבר והיביסקוס או חליטת פירות אדומים
3/4 כוס (150 מ"ל) מים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
להגשה
קוקוס טחון
ההכנה
1. המלבי: שמים כמות של כוס (200 מ"ל) מחלב הקוקוס בקערה. שמים את השאר בסיר.
2. מוסיפים לנוזל שבקערה את הקורנפלור, ומערבבים היטב במטרפה ידנית, עד שאין גושים.
3. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך השגחה מתמדת על הסיר (כדי לוודא שהוא לא מתחיל להיחרך). מכבים את הלהבה. יוצקים לתוך הקערה מצקת מהנוזל שבסיר. מערבבים היטב. מחזירים את תוכן הקערה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית ותוך ערבוב במטרפה, כמה דקות, עד שהקרם מתעבה ומוכן. וכאשר מעבירים בקרם את המטרפה אפשר לראות שהיא משאירה בו סימני קווים. ברגע השארת הקווים מכבים מיד את הלהבה. יוצקים את המלבי לכלים אישיים או לכלי גדול מרכזי. מצננים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה).
4. הסירופ: שמים את שקיקי התה בסיר, מוסיפים את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס והכל רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שמתקבל בסיר רוטב מרוכז. מוציאים את שקיקי התה. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור במקרר עד להגשה, או עד 3 ימים).
5. ההגשה: יוצקים את הסירופ על המלבי, מפזרים מלמעלה את הקוקוס ומגישים.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מעולם לא טעמתי מלבי -ידרוש ממני אומץ


 

22BB

New member
שאלה לאיילת - קינוחים לסכרתיים קשים, בלי פרי, כמעט בלי קמח

אשמח לרעיונות טעימים וחגיגיים.
 
מתכון עוגת שוקולד רכה - בלי קמח ועם תחליף סוכר

&nbsp
יש לי מתכון מנצח לעוגה שוקולד רכה, בחושה, שוקולדית מאוד - ללא קמח, ועם תחליפי סוכר. מקווה שזה מתאים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ
חמאה, לשימון התבנית
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) תחליף סוכר או אבקת ממתיק דל קלוריות בטעם סוכר (לא ממתיק נוזלי)
100 גרם שוקולד מריר מעולה ללא סוכר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב מעולה ללא סוכר, קצוץ גס
150 גרם חמאה
1/2 כוס מים רותחים
2/3 כוס (90 גרם) קורנפלור
2 כפות אבקת קקאו ללא סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
לקרם:
200 גרם שוקולד חלב מעולה בלי סוכר, חתוך לקוביות או בנטיפים
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות בלי סוכר
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים את הביצים ותחליף הסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
3. שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה חסינת חום. יוצקים עליהם את המים הרותחים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת משחה חלקה ודלילה. מצננים קצת.
4. מוסיפים את קרם השוקולד לקערה עם קרם הביצים. מקציפים כדקה, עד לקבלת קרם דליל. מסירים את הקערה מהמערבל ומוסיפים את הקורנפלור, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה ודלילה. יוצקים לתבנית ואופים בתנור החם 40-35 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת והיא מעט קפיצית למגע, אבל קיסם שננעץ במרכזה יוצא כשהוא עדיין לח במקצת. מוציאים ומצננים בתוך התבנית 15 דקות. מחלצים מהתבנית ומצננים בטמפרטורת החדר.
5. הקרם: יוצקים את השמנת המתוקה לקערה המתאימה למיקרוגל. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוסיפים לקערה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה. מצפים את העוגה למעלה ובצדדים. מקשטים בסוכריות. מאחסנים במקרר עד להגשה.
6. ההגשה: מביאים את העוגה לטמפרטורת החדר וחותכים לפרוסות.
&nbsp
 

APRSMO N

New member
אשמח לקבל מתכון לעוגה דבש ללא גלוטן.

כמו כן ללחם טעים ללא גלוטן, ביצים, שמרים.

תודה ושנה טובה.
 
דפי אורז וטורטיות - איך עובדים?

הי לשכנה של מתהוללת (-:
איך עובדים עם דפי אורז: טובלים אותם בקערה עם מים בטמפרטורת החדר, אחד אחד, עד שהם מתרככים ומתגמשים – זה לוקח כדקה. מוציאים ומניחים על משטח עבודה - כדאי שיהיה מרופד במגבת, כי הם הופכים קצת דביקים, ומניחים אותם ישרים ומתוחים, שלא יתקמטו ויידבקו. אם רוצים לערום אותם זה על זה – כדאי להניח ביניהם בד או נייר מגבת לחים קצת.
למילוי, מניחים על משטח, מניחים את המלית במרכז ומגלגלים. מקפלים פנימה שוליים. אפשר לחתוך באמצע.
טעים במיוחד עם מילוי ירקות טריים וגם עם אטריות שעועית מבושלות שמגלגלים פנימה.
לגבי טורטיות: אני אוהבת לחמם אותן קצת במחבת ללא שמן לפני המילוי.
&nbsp
 
למעלה