מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב

אמרלדה

Active member
יופי שדרוג רציני לדלעת הערמונים הצלויה שאנחנו מכינים דרך קבע

 
רעיון 2 לארוחת ערב בריאה וטעימה עם ירקות ירוקים

&nbsp
ארוחת ערב שאני מאוד אוהבת, כל הירוקים המרעננים יחד. אפשר לאכול עם אטריות שעועית או אטריות אורז ליד, או רק את המה עצמה.
&nbsp
ברוקולי, אספרגוס ושעועית בשום, לימון ושמן שומשום
4-6 מנות
&nbsp
המרכיבים:
מלח
400 גרם גבעולי אספרגוס טריים
400 גרם שעועית ירוקה, או אפונת שלג, אפשר קפואה-מופשרת
400 גרם ברוקולי, מופרד לתפרחות, כשהגבעולים פרוסים לרוחב לצורת פרחים
1 כף שמן זית
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
1 כף מיץ לימון או ליים
&nbsp
1. ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את האספרגוס ואת תפרחות הברוקולי ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה 4-5 דקות, רק עד שהירקות מתרככים מעט אבל עדיין פריכים.. בעזרת מלקחיים, מעבירים את הברוקולי והאספרגוס למסננת.
2. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה, מוסיפים את אפונת השלג או השעועית הירוקה ומבשלים 2-3 דקות לאפונה או 4 דקות לשעועית. מסננים.
3. במחבת גדולה, שתכיל את כל הירוקים, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות רק עד שהוא רק מתחיל להזהיב (משגיחים שלא ייחרך) .מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הירקות, יוצקים עליהם את שמן השומשום ומיץ הלימון, מתבלים בחצי כפית מלח ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 3-4 דקות, תוך ערבוב בעזרת מלקחיים. מסירים מהאש. טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח, עוד מיץ לימון או עוד שמן שומשום. משפרים תיבול ומגישים, אפשר עם אטריות שעועית או אטריות אורז מבושלות..
&nbsp
 
עקרית צמחונית חגיגית - דלורית ממולאת אורז צלויה בתנור

דלורית ממולאת אורז מבושם צלויה בתנור
(מנה טבעונית)
המרכיבים (8 מנות גדולות)
1/2 1 כוסות אורז ארוך, שטוף ומסונן
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1/3 כוס שמן זית או תירס או קנולה
אפשרות – 1-2 כפות מים חמימים
מלח, פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
4 דלוריות בינוניות
1 כוס צימוקים
אפשרות להגשה:
פטרוזיליה טרייה קצוצה
ההכנה
1. האורז: מבשלים את האורז חצי בישול - שמים בסיר 1/2 1 כוסות אורז שטוף ומסונן, מוסיפים 3 כוסות מים וכפית מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד.
2. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה 10 דקות עד שהוא רך ושקוף. אם כעבור 5 דקות הוא לא מתקרב למצב הרצוי מוסיפים כף שתיים של מים חמימים, זה כבר יסדר את העניינים. ממשיכים לטגן עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 5 דקות עד שהוא מתרכך. מכבים את הלהבה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, וקליפת הלימון המגוררת והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית ומשמנים אותה.
4. מסירים את החלק העליון מהדלוריות. מנקים, בעזרת סכין חדה וכפית, את החלק הפנימי של הדלוריות. ממלאים במלית אבל מקפידים לא לדחוס את המלית, כך שיישאר מקום לאורז להתבשל ולתפוח. מכסים בחלק העליון של הדלוריות. יוצקים מים עד לגובה הדלוריות ואופים רבע שעה עד שהדלוריות מזהיבות והמים רותחים. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך (160 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופה כשעה עד שהדלוריות והאורז רכים.
5. מגישים חמים. אפשר לחצות את הדלורית במרכז ולזרות פטרוזיליה קצוצה למעלה.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יפה!


 

yela

New member
לא יודעת את הכיוון כי ההגדרה שלך מאוד כללית. פרווה? בשרי?

האם מדובר בתוספת?

בצק פילאס שורד מצויין במקרר כמה ימים. מלית פרווה של ירקות סיניים, זה כמו אגרול אבל בפילאס. קל להכנה ולשמירה.

אותה גלילת פילאס אפשר להכין עם מלית פטריות או בשר טחון עם פירה וירקות, או תערובת של טונה עם תוספת ופירה.

אורז סיני עפ הרבה ירקות ואפשר גם קוביות פסטרמה ופתיתי ביצה. שורד יומיים במקרר.

תערובות של קינואה עם ירקות, חמוציות, פיצוחים,

טורטיות ממולאות במלית ירקות מקסיקנית, או תערובת בשר טחון עם שעועית וירקות,

קוסקוס עם קוביות ירקות שורד יומיים

בורגול בנדורה - אין בעיה לחמם כעבור יומיים.
 

סמדרה11

New member
יעלה תודה רבה על הרעיונות

תכננתי להכין בערב חג:
אורז מלא עם בצל מטוגן וגזר
בורגול - בשביל סלט עם נענע ורימון
מאפינס תפו"א ותירס של פירגה

ביום שישי: מתכננת לבשל ניוקי (קנוי) שיוגש עם רוטב.

מחפשת תוספות נוספות, עם תפו"א
רצוי דברים מהירים, כי מתכננת לבשל בערב חג.

לא כל בני המשפחה אוהבים בצקים (פילאס, טורטיה) וגם לא קוסקוס. יהיו גם אורחים בחלק מהארוחות.
 

אמרלדה

Active member
לא מיום רביעי, אבל מהיר ליום שישי

אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה כתוספת - פרוסות מבושלות
תיבול 1: כמו סלט ירקות ישראלי - שמן זית, מיץ לימון, מלח והרבה הרבה בצל ירוק קצוץ (אפשר לקצוץ מראש ולשמור במקרר בניילון)
תיבול 2 חלבי: כמעט כנ"ל, רק להתחיל עם יוגורט טוב ולראות אם אפשר/צריך לימון. כל השאר אותו דבר. גם כאן הרבה בצל ירוק או עירית ואפשר להוסיף לשני הסלטים אם רוצים מלפפון חמוץ.
אופציה נוספת היא של טאבולה מקינואה: לבשל קינואה ביום רביעי, לתבל בשמן זית ומיץ לימון, לכסות ולמקרר.
ביום שישי להוסיף הרבה פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, כוזברה קצוצה (לא הכרחי) ומלח. גם את הירוקים ניתן לקצוץ
מראש ולשמור במקרר בניילון, כל אחד לחוד.
כעיראקית אני יכולה להגיד לך שהחמין העיראקי, העוף הממולא באורז (ואפשר גם ממולא בתפוחי אדמה מעוכים חלקית לפירה עם זיתים או פטריות), תפור היטב, נשמר נפלא לפני האפיה גם במקרר וגם במקפיא. את התפו"א ניסיתי גם אחרי האפיה להקפיא, יצא מעולה, כי העוף היה סגור לחלוטין.
&nbsp
 

honey32

New member
מאפה תפח"א ובצל של פירגה - שורד מצויין ומקבל הרבה מחמאות!

במקור זה גם עם כרובית - אבל אני בד"כ מכינה רק עם תפח"א ובצל. נשמר מצויין ועובר טוב חימום.

מרככים כרובית (פירגה: אני מרככת במיקרו)
מבשלים פרוסות דקות מ-4 תפוחי אדמה
מטגנים 3 בצלים פרוסים - להזהיב
רוטב:
שמים בכלי
1/4 כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
כף חומץ
כף פפריקה מתוקה וקומץ חריפה
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור
לערבב ולהוסיף 4 כפות מים
לטעום ולשפר טעמים
סידור בתבנית פיירקס:
לשמן תבנית עד למעלה
לפזר 1/2 מכמות תפוחי האדמה
מעל תפוחי האדמה לפזר 1/2 פרחי כרובית חתוכים
מעל הכרובית לפזר חצי מהבצל
לצקת עם כף ובאופן שווה 1/2 מכמות הרוטב
לסדר עוד שכבה דומה כשלמעלה הבצל והרוטב שנשאר
עוטפים את התבנית בניר כסף ואופים 45 דקות
לפני ההגשה מסירים ניר ואופים עד שהמאפה שיזהיב קלות
 

22BB

New member
לי יש שאלת סינטה

ראיתי שאת ממליצה לנתח של 2 קילו + לצלות ב 250 מעלות למשך 25 דקות ולהשאיר בתנור כבוי לעוד 20 דקות.
יש שממליצים לאפות בחום גבוה 15 דקות ולהוסיף זמנים שונים בטמפרטורות שונות.
אני משערת שהדרכים השונות מטרתן אחת - להשיג עשיה אחידה ככל הניתן ולהגיע למצב שבו הפנים יהיה עשוי למידה הרצויה, כמעט 60 מעלות. (יש לי מדחום בשר).
והשאלה היא לגבי החג :
בצהריים מגיעים מבית הכנסת ישר הביתה לארוחה ואין זמן עודף להתעסקות ולחכות עד שיהיה מוכן.
איך היית מחלקת את העשייה של נתח של כ 2.5 קילו.
האם כדאי לטגן מסביב מראש, להניח במקרר, וכשחוזרים הביתה בחג לשים מייד בתנור. לכמה זמן ובאיזו טמפרטורה ?או אולי לאפות כמעט עד שמוכן, וכשחוזרים רק לחמם חימום קצר ? ג"כ באיזו טמפרטורה וכמה זמן.
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה !
 
שאלת סינטה (-:

הי וחג שמח! את העשייה של נתח במשקל 2.5 ק"ג הייתי מחלקת כך: צלייה ראשונית של 25-28 דקות בחום גבוה, ואז כיבוי התנור והשארת הנתח בתוכו למשך 25-30 דקות, וזה יביא את הנתח לדרגת מדיום רייר, שהיא המומלצת (-: אני חושבת שעדיפה השיטה השנייה שהצעת, להכין לגמרי מראש ואז לחמם בתנור בחום בינוני, כשהנתח עטוף בנייר אלומיניום, כדי שלא ייתייבש, למשך 25 דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למרות שפה משתדלים להנות מכל חג בתורו, ארוחה בסיר אחד

לחג הסוכות (כדי לשנע פחות סירים לסוכות) - יש לך המלצה לתבשיל המכיל גם את התוספת, שאפשר להגיש בחג?
 

michalgad1

New member
רוחה להכין פילו ממולא סלמון לערב שישי. כמה מוקדם ניתן להכין

את המנה ואיך לחמם אותה שתצא קריספי?
 

חנהפ

Active member
איך את מכינה?

אני מניחה שהחימום יהיה ללא כיסוי
ברביעי יהיה לך זמן להכין?
 

michalgad1

New member
הנה המתכון לבלילת סלמון בדבש וכוסברה . אשמח להנחיות חימום

בעקרון אוכל חהכין ברביעי

1. מחממים מחבת פסים ומורחים בשמן קנולה.
2. מתבלים את פילה הדג מכל צדדיו במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
3. צולים כדקה את הדג מצדו הרחב, הופכים בעדינות וצולים לדקה מהצד השני הרחב .
4. מעבירים לצלחת ומצננים בצד.
5. מחממים תנור ל160 מעלות.
6. מניחים מעל משטח העבודה 4 עלים של בצק פילו וחותכים ל-2 מלבנים מאורכים.
7. מסדרים 2 עלים חופפים (מהחצאים), מורחים היטב שמן זית בעזרת מברשת ומעליהם מניחים עוד שני עלי בצק פילו ומורחים גם אותם בשמן זית.
8. מניחים ב1/4 הבצק הקרוב אלינו פילה סלמון אחד לרוחב ומעליו יוצקים ומורחים קלות כפית דבש, כפית של כוסברה קצוצה, כפית מיץ לימון טרי, כף יין לבן, חצי שן שום קצוצה, קורט מלח ומעט פלפל ירוק חריף טרי קצוץ.
9. סוגרים בגלגול עדין של הבצק סביב הסלמון ללא הידוק חזק.
10. מעל, במרכז, יוצרים בחיתוך איקס גדול עד לעומק הדג.
11. מורחים בעזרת מברשת בשמן זית.
12. מעבירים מיד לתבנית עם נייר אפייה ואופים עד לצבע זהוב ואפוי.
13. מגישים מיד חם.
דרג/י
5 4 3 2 1

גרסת הדפסה
Share on facebookShare on twitterShare on googleShare on email
תגיות:מתכונים לראש השנה | סלמון | דבש | כוסברה | לימון | פילו
 
סיר שמכיל גם את התוספת - חמין עוף ופתיתים מהיר

בטח. להיט בסיר אחד שאפשר להביא לסוכה, ובככל: חמין פרגיות ופתיתים

המרכיבים
8 נתחי פרגיות (ירכי עוף בלי העצם)
3 כפות שמן
1 בצל, קלוף, וקצוץ גס
4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
מלח, פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2 כוסות פתיתים (לא מבושלים)
4 כפות דבש

ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול. מרתיחים מים בקומקום.
2. מתבלים את הפרגיות במלח ובפלפל ובפפריקה. מכניסים לסיר ומטגנים אותם מכל הצדדים עד הזהבה-השחמה. מוציאים לצלחת. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהבצל מתרכך והגזר מתחיל להזהיב. מחזירים את נתחי הפרגית לסיר. מוסיפים פנימה את הפתיתים ואת הדבש, מתבלים במלח ובפלפל ובפפריקה שוב, יוצקים מלמעלה את המים הרותחים כך שיגיעו עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל המרכיבים. מביאים לרתיחה., אם אחרי הרתיחה כבר אין נוזלים בסיר, יוצקים פנימה עוד נוזלים כך שיגיעו עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים. מבשלים 40 דקות מעל להבה קטנה מאוד, ומדי פעם בודקים אם יש נוזלים בסיר ואם אין, מוסיפים קצת.
3. מגישים חמים.
 

shira1960

Active member
אשמח לרעיון מרענן ושונה לסלט ירוקים-

מעבר לחסה פלוס נקטרינה. אולי איזה רוטב מעניין, איזה צירוף של פרי, ירוקים מעבר לחסות וכו'...
 
למעלה