מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ורגע, האם את גברת פלפלת מynet???

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב

ביום שני הקרוב החל משעה 17:00 בפורום את איילת הירשמן, סופרת, בעלת טור ב-לאשה וכוכבת תכניות בישול טלוויזיוניות.

לקראת החג עלינו לתמרן בין כל חלקי היומיום ואיכשהו למצוא זמן גם לבישולים לכבוד ארוחת החג המושקעת, איזה מאכלים הכי קל וטעים להכין? כיצד לתקתק ארוחות גדולות ומרשימות? כל המתכונים והרעיונות לקראת ארוחת החג המפוצצת וגם לבישול היומיומי!
באירוח תוכלו לבקש מאיילת את כל הטיפים והשאלות שיעזרו לכם להקפיץ את ארוחת החג שלכם
.
כ"ז אלול-22.09, בשעה 1700!

איילת הירשמן כתבה 12 ספרי בישול רבי מכר, שמתבססים כולם על אוכל טעים שקל להכין, מחומרי גלם נגישים: אוכל למשפחה, לילדים, לימי החגים - שבהם צריך לתקתק ארוחות גדולות, וליומיום. בעלת טור אוכל אישי פופולרי בשבועון לאשה ומגישת תוכניות בישול בטלוויזיה.

הספר החדש של איילת "טעים וטוב" עוסק כולו באוכל שעושה הרגשה הרגשה טובה, ויש בו שלל מתכונים בריאים, כולל מתכונים צמחוניים וטבעוניים, מתכונים מופחתי שומן, מתכונים ללא גלוטן ומתכונים ללא סוכר, וגם טיפים ועצות פרקטיות שיהיו יעילים גם לקראת החג הקרוב.

אפשר להתחיל לשרשר שאלות עבור איילת כבר עכשיו, מומלץ במיוחד עבור אלה שלא יהיו ליד מחשב מחר בחמש!

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט סלק לא מתוק+סלט עם סלק לא מבושל

שלום איילת, ותודה רבה על הביקור בפורום שלנו.

מאחר וסלט סלק מבושל מתקתק (סוכר, חומץ, בצל, שמן) לא הולך אצלנו כלל, חשבתי לנסות סלט סלק לא מתכון (יש משהו מזרחי?) ו/או סלט מסלק חי.

יש לך רעיונות?

תודה מראש!
 

רומי 9121

New member
אוכל להציע לך סלט סלק לא מבושל פיקנטי וטעים:
2 סלקים לא מבושלים
2 קולרבי לא מבושלים
2 גזרים לא מבושלים
כף שמן
2 כפות סויה
3 כפות חומץ
1 כפית סוכר
(לא חובה - 2 שיני שום כתושות)
אופן ההכנה: לגרד את הסלקים, קולרבי וגזרים בפומפיה גס, לתבל במרכיבי התיבול.
 
סלטים ומנות עם סלק

הי ושנה טובה !
יש לי שני רעיונות סלק נהדרים, שהולכים אצלנו חזק. נתחיל בסלט סלק חי ברוטב חרדל ודבש, שהולך ככה:
מגגרים ארבעה סלקים טריים, ואז מוסיפים להם את הרוטב הבא, רוטב לרדל ודבש טרי ורענן:
1/2 כוס חרדל דיז'ון חלק
5 כפיות דבש
1/4 כוס יין לבן
2/3 כוס שמן זית
4 כפיות שמיר קצוץ
מערבבים את הרוטב בקערית. שמים את הסלק בקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
 
שמחתי לשמוע! אגב, אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים

אבל מי שאוהב שמיר, הוא עובד כאן נהדר.
 
עוד רעיון מנת סלק מבושל לחג - מנה ראשונה חגיגית ויפה

אני אוהבת לאכול ולהגיש סלק צלוי, ובחגים, שהם הזמן שבו אני הכי נזכרת בבישולים של סבתא שלי, אני גם נזכרת בחזרת, והשילוב בינהם פשוט נפלא. אני קונה בשביל המנה הזאת ממרח חזרת לבנה מוכן, ומגישה עם הסלקים - זו מנה ראשונה שכולם מתעלפים ממנה תמיד (היא גם יפה להפליא)
&nbsp
סלק אפוי עם ממרח חזרת
&nbsp
8 סלקים קטנים או בינוניים
1 כף מלח
3-4 כפות שמן זית
6-7 גבעולי טימין טריים
להגשה:
ממרח חזרת לבנה
&nbsp
שמים את הסלקים על משטח עבודה וחוצים אותם. מעבירים לסיר, מכסים במים וממליחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 25 דקות, או עד שהסלקים מתרככים.
&nbsp
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).מרפדים תבנית בנייר אפייה.
&nbsp
מעבירים את הסלקים המבושלים מהסיר לתבנית ומניחים כשחלקם החצוי למעלה. יוצקים מלמעלה את השמן. זורים את המלח ומנחים את גבעולי הטימין. צולים בתנור 8-10 דקות, עד שהסלקים זהובים.
&nbsp
מניחים את הסלקים על משטח עבודה וחותכים בעדינות לרבעים. מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים את ממרח החזרת מלמעלה, כך שהוא מתערבב במיץ הסלק שנוטף והופך ורוד. מגישים.
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
אשמח לקבל רעיונות למאכלי ירקות חורפיים לארוחות ערב,

חוץ מסלטים קרים ומרקים חמים, מה עוד אפשר להכין בגזרת
מאכלי הירקות המבושלים/צלויים או אפויים, וטעימים? אנחנו
גם מנסים לשמור על הבריאות וגם על המשקל.
אה. ובלי קטניות, בבקשה, סליחה ותודה רבה.
 
רעיון ראשון לארוחת ערב עם ירקות - דלעת ערמונים עם אגוזים

הי אמרלדה,
בשמחה! אציע כמה רעיונות לארוחת ערב על בסיס ירקות צלויים או מבושלים ובריאים, שאני מקווה שיחדשו. הראשונה היא מנה מפתיעה מדלעת ערמונים, שיש לה טעם של מחית ערמונים קלויים עם מתיקות קלילה של דלעת, ואפשר לקנות אותה בקלות בסופר.
דלעת ערמונים צלויה עם אגוזים
6 מנות
&nbsp
המרכיבים (6 מנות)
3 דלעות ערמונים, פרוסות בסכין חדה לעובי 1 ס"מ
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קלופים קצוצים גס
3 כפות פירורי לחם
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק או מגוררות דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
המרכיבים
1.מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית.
2. מניחים את פרוסות דלעת הערמונים בתבנית. מורחים את הפרוסות ב-2 כפות משמן הזית, במלח ובפלפל וצולים בתנור 20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות.
3. מערבבים בקערה את האגוזים, פירורי הלחם, קליפת הלימון המגוררת, השום, הפטרוזיליה ושאר שמן הזית, ומוסיפים מעט מלח.
4. מוציאים בזהירות את התבנית עם פרוסות הדלעת הצלויות, זורים עליהן את תערובת האגוזים ופירורי הלחם וצולים עוד 10 דקות, עד שמעטה הפירורים מזהיב-משחים. מוציאים. מגישים.
&nbsp
 
למעלה