לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
71117,111 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב'
מתכוננים לחג בפורום מבשלים כשר-איילת הירשמן תתארח מחר, יום ב
<< ההודעה הנוכחית
21/09/2014 | 07:48
83
1561
ביום שני הקרוב החל משעה 17:00 בפורום את איילת הירשמן, סופרת, בעלת טור ב-לאשה וכוכבת תכניות בישול טלוויזיוניות. 

לקראת החג עלינו לתמרן בין כל חלקי היומיום ואיכשהו למצוא זמן גם לבישולים לכבוד ארוחת החג המושקעת, איזה מאכלים הכי קל וטעים להכין? כיצד לתקתק ארוחות גדולות ומרשימות? כל המתכונים והרעיונות לקראת ארוחת החג המפוצצת וגם לבישול היומיומי! 
באירוח תוכלו לבקש מאיילת את כל הטיפים והשאלות שיעזרו לכם להקפיץ את ארוחת החג שלכם
כ"ז אלול-22.09, בשעה 1700!

 איילת הירשמן כתבה 12 ספרי בישול רבי מכר, שמתבססים כולם על אוכל טעים שקל להכין, מחומרי גלם נגישים: אוכל למשפחה, לילדים, לימי החגים -  שבהם צריך לתקתק ארוחות גדולות,  וליומיום. בעלת טור אוכל אישי פופולרי בשבועון לאשה ומגישת תוכניות בישול בטלוויזיה. 
 
הספר החדש של איילת "טעים וטוב" עוסק כולו באוכל שעושה הרגשה הרגשה טובה, ויש בו שלל מתכונים בריאים, כולל מתכונים צמחוניים וטבעוניים, מתכונים מופחתי שומן, מתכונים ללא גלוטן ומתכונים ללא סוכר, וגם טיפים ועצות פרקטיות שיהיו יעילים גם לקראת החג הקרוב.  
 
אפשר להתחיל לשרשר שאלות עבור איילת כבר עכשיו, מומלץ במיוחד עבור אלה שלא יהיו ליד מחשב מחר בחמש!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
21/09/2014 | 08:28
18
לצפיה ב-''
21/09/2014 | 09:36
1
11
לצפיה ב-'איזה יופי. תודה!!'
איזה יופי. תודה!!
21/09/2014 | 11:18
32
לצפיה ב-'נהדר תודה שבוע טוב'
נהדר תודה שבוע טוב
21/09/2014 | 14:25
17
לצפיה ב-'אירוח כיפי. אני אוהבת אותה. '
אירוח כיפי. אני אוהבת אותה.
21/09/2014 | 14:36
33
לצפיה ב-'שאלות עבור איילת הירשמן - ראש השנה טעים וקל'
שאלות עבור איילת הירשמן - ראש השנה טעים וקל
21/09/2014 | 15:06
53
113
לצפיה ב-'סלט סלק לא מתוק+סלט עם סלק לא מבושל'
סלט סלק לא מתוק+סלט עם סלק לא מבושל
21/09/2014 | 15:08
15
225
שלום איילת, ותודה רבה על הביקור בפורום שלנו.
 
מאחר וסלט סלק מבושל מתקתק (סוכר, חומץ, בצל, שמן) לא הולך אצלנו כלל, חשבתי לנסות סלט סלק לא מתכון (יש משהו מזרחי?) ו/או סלט מסלק חי.
 
יש לך רעיונות?
 
תודה מראש!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא איילת אבל ממליצה על סלט סלט'
לא איילת אבל ממליצה על סלט סלט
22/09/2014 | 11:33
6
123
אני מכינה סלט סלק מבושל כמו שמכינים סלט גזר מרוקאי, כלומר עם שום כתוש, כמון ומיץ לימון. אפשר להוסיף גם ירק קצוץ כמו פטרוזליה או שמיר.בתיאבון ושנה טובה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ורגע, האם את גברת פלפלת מynet???'
ורגע, האם את גברת פלפלת מynet???
22/09/2014 | 11:45
5
45
לצפיה ב-'את מתכוונת לפורום הקודם בynet? אכן כן.'
את מתכוונת לפורום הקודם בynet? אכן כן.
22/09/2014 | 12:04
4
47
לצפיה ב-'היי פלפלת ,אם זכרוני לא מטעה אותי היית בפורום הורים לתינוקות'
היי פלפלת ,אם זכרוני לא מטעה אותי היית בפורום הורים לתינוקות
22/09/2014 | 12:41
3
49
הייתי פינק ליידי , את גם באר שבעית לא ?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא. יש כנראה גבי פלפלת נוספת'
לא. יש כנראה גבי פלפלת נוספת
22/09/2014 | 12:49
2
50
אני ב״ה מתאימה יותר לפורום ״סבתות לתינוקות״
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ברוכה הבאה'
ברוכה הבאה
22/09/2014 | 13:09
21
לצפיה ב-'טובבבב חג שמח ! '
טובבבב חג שמח !
22/09/2014 | 15:27
8
לצפיה ב-'אוכל להציע לך סלט סלק לא מבושל פיקנטי וטעים:'
אוכל להציע לך סלט סלק לא מבושל פיקנטי וטעים:
22/09/2014 | 12:58
1
96
2 סלקים לא מבושלים
2 קולרבי לא מבושלים
2 גזרים לא מבושלים
כף שמן
2 כפות סויה
3 כפות חומץ
1 כפית סוכר
(לא חובה - 2 שיני שום כתושות)
אופן ההכנה: לגרד את הסלקים, קולרבי וגזרים בפומפיה גס, לתבל במרכיבי התיבול.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
22/09/2014 | 13:20
6
לצפיה ב-'סלטים ומנות עם סלק '
סלטים ומנות עם סלק
22/09/2014 | 17:11
3
161
הי ושנה טובה !
יש לי שני רעיונות סלק נהדרים, שהולכים אצלנו חזק.  נתחיל בסלט סלק חי ברוטב חרדל ודבש, שהולך ככה:
מגגרים ארבעה סלקים טריים, ואז מוסיפים להם את הרוטב הבא, רוטב לרדל ודבש טרי ורענן:
1/2 כוס חרדל דיז'ון חלק
5 כפיות דבש
1/4 כוס יין לבן
2/3 כוס שמן זית
4 כפיות שמיר קצוץ
מערבבים את הרוטב בקערית. שמים את הסלק בקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
22/09/2014 | 17:15
5
לצפיה ב-'ואי איך זה מוצא חן בעיני. ממש לטעמי. תודה.'
ואי איך זה מוצא חן בעיני. ממש לטעמי. תודה.
22/09/2014 | 17:57
1
27
לצפיה ב-'שמחתי לשמוע! אגב, אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים'
שמחתי לשמוע! אגב, אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים
22/09/2014 | 18:02
68
אבל מי שאוהב שמיר, הוא עובד כאן נהדר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עוד רעיון מנת סלק מבושל לחג - מנה ראשונה חגיגית ויפה'
עוד רעיון מנת סלק מבושל לחג - מנה ראשונה חגיגית ויפה
22/09/2014 | 17:58
1
126
אני אוהבת לאכול ולהגיש סלק צלוי, ובחגים, שהם הזמן שבו אני הכי נזכרת בבישולים של סבתא שלי, אני גם נזכרת בחזרת, והשילוב בינהם פשוט נפלא. אני קונה בשביל המנה הזאת ממרח חזרת לבנה מוכן, ומגישה עם הסלקים - זו מנה ראשונה שכולם מתעלפים ממנה תמיד (היא גם יפה להפליא)
 
סלק אפוי עם ממרח חזרת
 
8  סלקים קטנים או בינוניים
1 כף מלח
3-4 כפות שמן זית
6-7 גבעולי טימין טריים
להגשה:
ממרח חזרת לבנה
 
שמים את הסלקים על משטח עבודה וחוצים אותם. מעבירים לסיר, מכסים במים וממליחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 25 דקות, או עד שהסלקים מתרככים.
 
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).מרפדים תבנית בנייר אפייה.
 
מעבירים את הסלקים המבושלים מהסיר לתבנית ומניחים כשחלקם החצוי למעלה. יוצקים מלמעלה את השמן. זורים את המלח ומנחים את גבעולי הטימין. צולים בתנור 8-10  דקות, עד שהסלקים זהובים.
 
מניחים את הסלקים על משטח עבודה וחותכים בעדינות לרבעים. מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים את ממרח החזרת מלמעלה, כך שהוא מתערבב במיץ הסלק שנוטף והופך ורוד. מגישים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע דרמטי ביותר -מקווה לנסות בקרוב'
נשמע דרמטי ביותר -מקווה לנסות בקרוב
22/09/2014 | 18:05
7
לצפיה ב-'אשמח לקבל רעיונות למאכלי ירקות חורפיים לארוחות ערב,'
אשמח לקבל רעיונות למאכלי ירקות חורפיים לארוחות ערב,
21/09/2014 | 16:13
3
89
חוץ מסלטים קרים ומרקים חמים, מה עוד אפשר להכין בגזרת
מאכלי הירקות המבושלים/צלויים או אפויים, וטעימים? אנחנו
גם מנסים לשמור על הבריאות וגם על המשקל.
אה. ובלי קטניות, בבקשה, סליחה ותודה רבה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רעיון ראשון לארוחת ערב עם ירקות - דלעת ערמונים עם אגוזים'
רעיון ראשון לארוחת ערב עם ירקות - דלעת ערמונים עם אגוזים
22/09/2014 | 17:42
1
102
הי אמרלדה,
בשמחה! אציע כמה רעיונות  לארוחת ערב על בסיס ירקות צלויים או מבושלים ובריאים, שאני מקווה שיחדשו. הראשונה היא מנה מפתיעה מדלעת ערמונים, שיש לה טעם של מחית ערמונים קלויים עם מתיקות קלילה של דלעת, ואפשר לקנות אותה בקלות בסופר.
דלעת ערמונים צלויה עם אגוזים
6 מנות
 
המרכיבים (6 מנות)
3 דלעות ערמונים, פרוסות בסכין חדה לעובי 1 ס"מ
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס אגוזי  מלך או פקאן קלופים קצוצים גס
3 כפות פירורי לחם
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק או מגוררות דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
המרכיבים
1.מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית.
2. מניחים את פרוסות דלעת הערמונים בתבנית. מורחים את הפרוסות ב-2 כפות משמן הזית,  במלח ובפלפל וצולים בתנור 20  דקות, עד שהפרוסות מתרככות.
3. מערבבים בקערה את האגוזים, פירורי הלחם, קליפת הלימון המגוררת, השום, הפטרוזיליה ושאר שמן הזית, ומוסיפים מעט מלח.
4. מוציאים בזהירות את התבנית עם פרוסות הדלעת הצלויות, זורים עליהן את תערובת האגוזים ופירורי הלחם וצולים עוד 10 דקות, עד שמעטה הפירורים מזהיב-משחים. מוציאים. מגישים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יופי שדרוג רציני לדלעת הערמונים הצלויה שאנחנו מכינים דרך קבע'
יופי שדרוג רציני לדלעת הערמונים הצלויה שאנחנו מכינים דרך קבע
22/09/2014 | 18:06
16
לצפיה ב-'רעיון 2 לארוחת ערב בריאה וטעימה עם ירקות ירוקים'
רעיון 2 לארוחת ערב בריאה וטעימה עם ירקות ירוקים
22/09/2014 | 18:31
91
 
ארוחת ערב שאני מאוד אוהבת, כל הירוקים המרעננים יחד. אפשר לאכול עם אטריות שעועית או אטריות אורז ליד, או רק את המה עצמה.
 
ברוקולי, אספרגוס ושעועית בשום, לימון ושמן שומשום
4-6 מנות
 
המרכיבים:
מלח
400 גרם גבעולי אספרגוס טריים
400 גרם שעועית ירוקה, או אפונת שלג, אפשר קפואה-מופשרת
400  גרם ברוקולי, מופרד לתפרחות, כשהגבעולים פרוסים לרוחב לצורת פרחים
1 כף שמן זית
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1/2  כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
1 כף מיץ לימון או ליים
 
1.  ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את האספרגוס ואת תפרחות הברוקולי  ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה 4-5 דקות, רק עד שהירקות מתרככים מעט אבל עדיין פריכים.. בעזרת מלקחיים, מעבירים את הברוקולי והאספרגוס למסננת.
2. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה, מוסיפים את אפונת השלג או השעועית הירוקה ומבשלים 2-3  דקות לאפונה או 4 דקות לשעועית. מסננים.
3. במחבת גדולה, שתכיל את כל הירוקים, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות רק עד שהוא רק מתחיל להזהיב (משגיחים שלא ייחרך) .מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את  הירקות, יוצקים עליהם את שמן השומשום ומיץ הלימון, מתבלים בחצי כפית מלח ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה 3-4 דקות, תוך ערבוב בעזרת מלקחיים. מסירים מהאש. טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח, עוד מיץ לימון או עוד שמן שומשום. משפרים תיבול ומגישים, אפשר עם אטריות שעועית או אטריות אורז מבושלות..
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ואפשר לבקש גם רעיון למנה עקרית צמחונית חגיגית? תודה!'
ואפשר לבקש גם רעיון למנה עקרית צמחונית חגיגית? תודה!
21/09/2014 | 16:36
2
51
לצפיה ב-'עקרית צמחונית חגיגית - דלורית ממולאת אורז צלויה בתנור'
עקרית צמחונית חגיגית - דלורית ממולאת אורז צלויה בתנור
22/09/2014 | 18:09
1
68
דלורית ממולאת אורז מבושם צלויה בתנור
(מנה טבעונית)
המרכיבים (8 מנות גדולות)
1/2 1 כוסות אורז ארוך, שטוף ומסונן
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1/3 כוס שמן זית או תירס או קנולה
אפשרות – 1-2 כפות מים חמימים
מלח, פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
4 דלוריות בינוניות
1 כוס צימוקים
אפשרות להגשה:
פטרוזיליה טרייה קצוצה
ההכנה
1. האורז: מבשלים את האורז חצי בישול -  שמים בסיר  1/2 1 כוסות אורז שטוף ומסונן, מוסיפים 3 כוסות מים וכפית מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד.
2. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה 10 דקות עד שהוא רך ושקוף. אם כעבור 5 דקות הוא לא מתקרב למצב הרצוי מוסיפים כף שתיים של מים חמימים, זה כבר יסדר את העניינים. ממשיכים לטגן עד שהוא רך ושקוף.  מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 5 דקות עד שהוא מתרכך. מכבים את הלהבה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, וקליפת הלימון המגוררת והצימוקים ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית ומשמנים אותה.
4. מסירים את החלק העליון מהדלוריות. מנקים, בעזרת סכין חדה וכפית, את החלק הפנימי של הדלוריות. ממלאים במלית אבל מקפידים לא לדחוס את המלית, כך שיישאר מקום לאורז להתבשל ולתפוח. מכסים בחלק העליון של הדלוריות. יוצקים מים עד לגובה הדלוריות ואופים רבע שעה עד שהדלוריות מזהיבות והמים רותחים. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך (160 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופה כשעה עד שהדלוריות והאורז רכים.
5. מגישים חמים. אפשר לחצות את הדלורית במרכז ולזרות פטרוזיליה קצוצה למעלה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יפה!'
יפה!
22/09/2014 | 18:21
2
לצפיה ב-'רעיונות למנת פחמימות שאפשר להכין ביום רביעי עבור שבת'
רעיונות למנת פחמימות שאפשר להכין ביום רביעי עבור שבת
21/09/2014 | 20:18
5
106
לצפיה ב-'לא יודעת את הכיוון כי ההגדרה שלך מאוד כללית. פרווה? בשרי? '
לא יודעת את הכיוון כי ההגדרה שלך מאוד כללית. פרווה? בשרי?
21/09/2014 | 22:17
4
143
האם מדובר בתוספת?
 
בצק פילאס שורד מצויין במקרר כמה ימים. מלית פרווה של ירקות סיניים, זה כמו אגרול אבל בפילאס. קל להכנה ולשמירה.
 
אותה גלילת פילאס  אפשר להכין עם מלית פטריות או בשר טחון עם פירה וירקות,  או תערובת של טונה עם תוספת ופירה.
 
אורז סיני עפ הרבה ירקות ואפשר גם קוביות פסטרמה ופתיתי ביצה. שורד יומיים במקרר.
 
תערובות של קינואה עם ירקות, חמוציות, פיצוחים,
 
טורטיות ממולאות במלית ירקות מקסיקנית, או תערובת בשר טחון עם שעועית וירקות, 
 
קוסקוס עם קוביות ירקות שורד יומיים
 
בורגול בנדורה - אין בעיה לחמם כעבור יומיים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יעלה תודה רבה על הרעיונות'
יעלה תודה רבה על הרעיונות
21/09/2014 | 22:29
3
84
תכננתי להכין בערב חג:
אורז מלא עם בצל מטוגן וגזר
בורגול - בשביל סלט עם נענע ורימון
מאפינס תפו"א ותירס של פירגה
 
ביום שישי: מתכננת לבשל ניוקי (קנוי) שיוגש עם רוטב.
 
מחפשת תוספות נוספות, עם תפו"א 
רצוי דברים מהירים, כי מתכננת לבשל בערב חג.
 
לא כל בני המשפחה אוהבים בצקים (פילאס, טורטיה) וגם לא קוסקוס. יהיו גם אורחים  בחלק מהארוחות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא מיום רביעי, אבל מהיר ליום שישי'
לא מיום רביעי, אבל מהיר ליום שישי
22/09/2014 | 02:04
1
106
אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה כתוספת - פרוסות מבושלות
תיבול 1: כמו סלט ירקות ישראלי - שמן זית, מיץ לימון, מלח והרבה הרבה בצל ירוק קצוץ (אפשר לקצוץ מראש ולשמור במקרר בניילון)
תיבול 2 חלבי: כמעט כנ"ל, רק להתחיל עם יוגורט טוב ולראות אם אפשר/צריך לימון. כל השאר אותו דבר. גם כאן הרבה בצל ירוק או עירית ואפשר להוסיף לשני הסלטים אם רוצים מלפפון חמוץ.
אופציה נוספת היא של טאבולה מקינואה: לבשל קינואה ביום רביעי, לתבל בשמן זית ומיץ לימון, לכסות ולמקרר.
ביום שישי להוסיף הרבה פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, כוזברה קצוצה (לא הכרחי) ומלח. גם את הירוקים ניתן לקצוץ
מראש ולשמור במקרר בניילון, כל אחד לחוד.
כעיראקית אני יכולה להגיד לך שהחמין העיראקי, העוף הממולא באורז (ואפשר גם ממולא בתפוחי אדמה מעוכים חלקית לפירה עם זיתים או פטריות), תפור היטב, נשמר נפלא לפני האפיה גם במקרר וגם במקפיא. את התפו"א ניסיתי גם אחרי האפיה להקפיא, יצא מעולה, כי העוף היה סגור לחלוטין.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה על הרעיונות'
תודה רבה על הרעיונות
22/09/2014 | 08:11
20
לצפיה ב-'מאפה תפח"א ובצל של פירגה - שורד מצויין ומקבל הרבה מחמאות!'
מאפה תפח"א ובצל של פירגה - שורד מצויין ומקבל הרבה מחמאות!
22/09/2014 | 16:28
64
במקור זה גם עם כרובית - אבל אני בד"כ מכינה רק עם תפח"א ובצל. נשמר מצויין ועובר טוב חימום.

מרככים כרובית (פירגה: אני מרככת במיקרו)
מבשלים פרוסות דקות מ-4 תפוחי אדמה
מטגנים 3 בצלים פרוסים - להזהיב
רוטב:
שמים בכלי
1/4 כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
כף חומץ
כף פפריקה מתוקה וקומץ חריפה
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור
לערבב ולהוסיף 4 כפות מים
לטעום ולשפר טעמים
סידור בתבנית פיירקס:
לשמן תבנית עד למעלה
לפזר 1/2 מכמות תפוחי האדמה
מעל תפוחי האדמה לפזר 1/2 פרחי כרובית חתוכים
מעל הכרובית לפזר חצי מהבצל
לצקת עם כף ובאופן שווה 1/2 מכמות הרוטב
לסדר עוד שכבה דומה כשלמעלה הבצל והרוטב שנשאר
עוטפים את התבנית בניר כסף ואופים 45 דקות
לפני ההגשה מסירים ניר ואופים עד שהמאפה שיזהיב קלות
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לי יש שאלת סינטה'
לי יש שאלת סינטה
21/09/2014 | 21:41
1
95
ראיתי שאת ממליצה לנתח של 2 קילו + לצלות ב 250 מעלות למשך 25 דקות ולהשאיר בתנור כבוי לעוד 20 דקות.
יש שממליצים לאפות בחום גבוה 15 דקות ולהוסיף זמנים שונים בטמפרטורות שונות.
אני משערת שהדרכים השונות מטרתן אחת - להשיג עשיה אחידה ככל הניתן ולהגיע למצב שבו הפנים יהיה עשוי למידה הרצויה, כמעט 60 מעלות. (יש לי מדחום בשר).
והשאלה היא לגבי החג :
בצהריים מגיעים מבית הכנסת ישר  הביתה לארוחה ואין זמן עודף להתעסקות ולחכות עד שיהיה מוכן.
איך היית מחלקת את העשייה של נתח של כ 2.5 קילו.
האם כדאי לטגן מסביב מראש, להניח במקרר, וכשחוזרים הביתה בחג לשים מייד בתנור. לכמה זמן ובאיזו טמפרטורה ?או אולי לאפות כמעט עד שמוכן, וכשחוזרים רק לחמם חימום קצר ? ג"כ באיזו טמפרטורה וכמה זמן.
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה !
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שאלת סינטה (-:'
שאלת סינטה (-:
22/09/2014 | 17:18
84
הי וחג שמח! את העשייה של נתח במשקל 2.5 ק"ג הייתי מחלקת כך: צלייה ראשונית של 25-28 דקות בחום גבוה, ואז כיבוי התנור והשארת הנתח בתוכו למשך 25-30 דקות, וזה  יביא את הנתח לדרגת מדיום רייר, שהיא המומלצת (-: אני חושבת שעדיפה השיטה השנייה שהצעת, להכין לגמרי מראש ואז לחמם בתנור בחום בינוני, כשהנתח עטוף בנייר אלומיניום, כדי שלא ייתייבש, למשך 25 דקות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'למרות שפה משתדלים להנות מכל חג בתורו, ארוחה בסיר אחד'
למרות שפה משתדלים להנות מכל חג בתורו, ארוחה בסיר אחד
21/09/2014 | 22:04
5
151
לחג הסוכות (כדי לשנע פחות סירים לסוכות) - יש לך המלצה לתבשיל המכיל גם את התוספת, שאפשר להגיש בחג?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רוחה להכין פילו ממולא סלמון לערב שישי. כמה מוקדם ניתן להכין '
רוחה להכין פילו ממולא סלמון לערב שישי. כמה מוקדם ניתן להכין
22/09/2014 | 06:14
2
72
את המנה ואיך לחמם אותה שתצא קריספי?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איך את מכינה?'
איך את מכינה?
22/09/2014 | 09:34
1
50
אני מניחה שהחימום יהיה ללא כיסוי
ברביעי יהיה לך זמן להכין?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הנה המתכון לבלילת סלמון בדבש וכוסברה . אשמח להנחיות חימום'
הנה המתכון לבלילת סלמון בדבש וכוסברה . אשמח להנחיות חימום
22/09/2014 | 14:35
56
בעקרון אוכל חהכין ברביעי

1. מחממים מחבת פסים ומורחים בשמן קנולה.
2. מתבלים את פילה הדג מכל צדדיו במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
3. צולים כדקה את הדג מצדו הרחב, הופכים בעדינות וצולים לדקה מהצד השני הרחב .
4. מעבירים לצלחת ומצננים בצד.
5. מחממים תנור ל160 מעלות.
6. מניחים מעל משטח העבודה 4 עלים של בצק פילו וחותכים ל-2 מלבנים מאורכים.
7. מסדרים 2 עלים חופפים (מהחצאים), מורחים היטב שמן זית בעזרת מברשת ומעליהם מניחים עוד שני עלי בצק פילו ומורחים גם אותם בשמן זית.
8. מניחים ב1/4 הבצק הקרוב אלינו פילה סלמון אחד לרוחב ומעליו יוצקים ומורחים קלות כפית דבש, כפית של כוסברה קצוצה, כפית מיץ לימון טרי, כף יין לבן, חצי שן שום קצוצה, קורט מלח ומעט פלפל ירוק חריף טרי קצוץ.
9. סוגרים בגלגול עדין של הבצק סביב הסלמון ללא הידוק חזק.
10. מעל, במרכז, יוצרים בחיתוך איקס גדול עד לעומק הדג.
11. מורחים בעזרת מברשת בשמן זית.
12. מעבירים מיד לתבנית עם נייר אפייה ואופים עד לצבע זהוב ואפוי.
13. מגישים מיד חם.
דרג/י
5 4 3 2 1

גרסת הדפסה
Share on facebookShare on twitterShare on googleShare on email
תגיות:מתכונים לראש השנה | סלמון | דבש | כוסברה | לימון | פילו
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סיר שמכיל גם את התוספת - חמין עוף ופתיתים מהיר'
סיר שמכיל גם את התוספת - חמין עוף ופתיתים מהיר
22/09/2014 | 17:23
1
156
בטח. להיט בסיר אחד שאפשר להביא לסוכה, ובככל: חמין פרגיות ופתיתים
 
המרכיבים
8 נתחי פרגיות (ירכי עוף בלי העצם)
 3 כפות שמן 
 1 בצל, קלוף, וקצוץ גס
4  גזרים, קלופים וחתוכים גס
מלח, פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2 כוסות פתיתים (לא מבושלים)
4  כפות דבש
 
ההכנה
1.     מחממים את השמן בסיר גדול. מרתיחים מים בקומקום.
2.     מתבלים את הפרגיות במלח ובפלפל ובפפריקה. מכניסים לסיר ומטגנים אותם מכל הצדדים עד הזהבה-השחמה. מוציאים לצלחת. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהבצל מתרכך והגזר מתחיל להזהיב. מחזירים את נתחי הפרגית לסיר. מוסיפים פנימה את הפתיתים ואת הדבש, מתבלים במלח ובפלפל ובפפריקה שוב, יוצקים מלמעלה את המים הרותחים כך שיגיעו עד לגובה של כ-4 ס"מ מעל המרכיבים. מביאים לרתיחה.,  אם אחרי הרתיחה כבר אין נוזלים בסיר, יוצקים פנימה עוד נוזלים כך שיגיעו עד לגובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים. מבשלים 40 דקות מעל להבה קטנה מאוד, ומדי פעם בודקים אם יש נוזלים בסיר ואם אין, מוסיפים קצת.
3.     מגישים חמים.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע נהדר - תודה!'
נשמע נהדר - תודה!
22/09/2014 | 17:33
3
לצפיה ב-'אשמח לרעיון מרענן ושונה לסלט ירוקים-'
אשמח לרעיון מרענן ושונה לסלט ירוקים-
22/09/2014 | 07:42
4
65
מעבר לחסה פלוס נקטרינה. אולי איזה רוטב מעניין, איזה צירוף של פרי, ירוקים מעבר לחסות וכו'...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלט נהדר ,מאוד מומלץ ורוטב עוד יותר שהביאה דנה20'
סלט נהדר ,מאוד מומלץ ורוטב עוד יותר שהביאה דנה20
22/09/2014 | 08:59
124

מתכון של נורית ברניצקי, התפרסם בגליון "שף" 131, 09/2003
 
סלט חסה ופירות החג 

רכיבים: 
לרוטב 
1/2 כוס שמן זית 
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי 
2 שיני שום גדולות כתושות 
4 כפות חומץ בן יין לבן 
1 כף דבש/סילאן 
1 כף רכז רימונים 
מלח ופלפל שחור גרוס טרי 
1 כפית קליפת תפוז מגוררת 
1 כפית קליפת לימון מגוררת 

לסלט 
6-8 כוסות עלי חסה מגוונים ופריכים, קרועים לפיסות 
3 תפוזים קלופים חצויים לאורכם ופרוסים דק 
2 אגסים גדולים ובשלים (רצוי מזן ספדונה) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ , שרויים בכמה טיפות מיץ לימון עד לשימוש 
10 תמרים מגולענים פרוסים דק 
1 כוס גרגרי רימון 

אופן הכנה: 
1. הרוטב : שמים את כל מרכיביו בצנצנת אטומה ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד 
2. הסלט : שמים בקערת הגשה את עלי החסה ועליהם את התפוזים, האגסים והתמרים . מפזרים את גרגרי הרימון, יוצקים את הרוטב ומערבבים בקלילות. מגישים מיד. 
** אני מוותרת על הקליפות המגוררות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הנה, יקירתי'
הנה, יקירתי
22/09/2014 | 11:37
66
כל חסה אפשר להחליף ב או להוסיף לה עלי בייבי, עלי סלק קטנים, רוקט בלבד (רצוי צעיר ועדין, אפקט קצת מריר) או עלי תרד
צעירים וקטנים (אפקט קריספי).
פירות - בחרי מכל טוב הארץ. פרי הדר, פירות קיץ, מנגו, קיווי ותותים בעונה, ממש כמעט הכל, חוץ מתפוחים שמתאימים רק לסלטים מיוחדים ובננות שמתאימות לסלט פירות בלבד, לטעמי.
רטבים: המנטרה שלי שכבר נמאסה פה לבטח היא שסלט ירוק מתבלים בתפוז סחוט. נקודה. בעיקר אם הוא עם פרי. אבל אפשר להוסיף כל דבר שאת רוצה מתוך הסלט של דנה שהביאה חנהפ לעיל.
תוספות חלבוניות אפשריות: לחלבי - גבינות שונות מלוחות או עיזים. אפשרות נחמדה היא להשרות כמה ימים קודם בולגרית בפלפל אנגלי, גרגרים מתובלים וכאלה ולהעשיר אותה. אם תרצי מתכון מדויק אחפש לך, ואם את לא צריכה חלבי לחג אז אחר כך.
בשרי: עוף צלוי מוכן או שצלית לבד, חתוך לפיסות. אפשרות נהדרת - רוטב סאטה סמיך, אפשר להכין לבד, אפשר להוסיף טיפה דבש.
דגים: סלמון מעושן, פורל צלוי מופרד לפיסות וכל דג אחר בחתיכות שאת אוהבת.
ביצים קשות מפולחות.
ירוקים, פירות וחלבונים הולכים נפלא ביחד. אפשר גם להוסיף להם גזר מגורר. אבל את כל זה אפשר להגיש גם עם עגבניות שרי חצויות במקום הפירות, ולשנות קצת את התיבול ליותר עז-טעם. גם כאן אפשר להוסיף גזר ואפילו מלפפון ירוק קצוץ.
תוספות נוספות אפשריות שלא מתאימות לסלטים עם פירות: בצל סגול קצוץ, שימורים ומיובשים - תירס מקופסה, עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות, זיתים מגולענים.
תוספות להגשה מלמעלה - כל משפחת האגוזים והגרעינים קלויים ומפוזרים מלמעלה ברגע האחרון שישמרו על פריכות, או אפשר קרוטונים מוכנים או תוצרת בית, או כמו סלט ארגומנטו בקפית - "צ'יפסים" עשויים מבטטות או קישואים דקים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתכון לסלט ירוקים:'
מתכון לסלט ירוקים:
22/09/2014 | 12:52
74
עלי בייבי ירוקים (להשתדל בלי הסגולים או עלי רוקט) 
גרגרי רימון 
רוטב ויניגרט
לערבב הכל בקערה ולפני ההגשה לפזר מעל אגוזי קשיו שלמים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ירוקים קצת אחרים ומתכון לסלט ירוק סגול וטעים'
ירוקים קצת אחרים ומתכון לסלט ירוק סגול וטעים
22/09/2014 | 18:22
91
הי שירה ושנה טובה
בעונה הזאת אני אוהבת מאוד, כצפוי, להוסיף לסלטים ירוקים גרגרי רימון ותמרים קצוצים (אפשר תמרים יבשים ואפשר תמרים צהובים שהוקפאו והופשרו), יחד עם וינגרט דבש. בכלל, פירות יבשים קצוצים דק, תערובת שלהם או אחד מהם, זה תמיד תוספת טעימה וחגיגית. אני מצרפת מתכון לסלט בריא ומלא ירוקים, וטעים טעים, מהספר החדש שלי "טעים וטוב":
 
 
פתוש ירוק סגול, עם פיסטוקים ובצל
6 מנות
לפיתה:
1 פיתה (אפשר מקמח מלא)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
לסלט:
3 כוסות עלי תרד
1 כוס עלי רוקט
1 כוס עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס שמיר קצוץ גס
1 בצל סגול קטן, קלוף, חצוי ופרוס
2 כפות פיסטוקים, קלויים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
 
1. הפיתה: מחמים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חוצים את הפיתה במרכז, לשני עיגולים, מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים בתנור כ-10 דקות, או עד שהפיתה מזהיבה. מוציאים. שוברים את הפיתה לפיסות קטנות.
2. הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערית וטורפים במזלג עד שמתקבל רוטב חלק.
3. הסלט: שמים בקערה גדולה את כל העלים, מוסיפים את הבצל, מוסיפים את קרעי הפיתה ואת הפיסטוקים, ומערבבים. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תפוחי אדמה אפויים בתנור- אשמח למתכון מוצלח בבקשה'
תפוחי אדמה אפויים בתנור- אשמח למתכון מוצלח בבקשה
22/09/2014 | 08:01
72
וגם, שיחזיק יום יומיים במקרר על לחימום על הפלטה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הממ. הזנחנו את הקינוחים! רעיון לקינוח המשלב מרציפן?'
הממ. הזנחנו את הקינוחים! רעיון לקינוח המשלב מרציפן?
22/09/2014 | 08:28
6
72
עדיף פרווה, בבקשה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'המתוקים לעולם לא ייזנחו (-:עוגת תפוחים ומרציפן פרווה לחג'
המתוקים לעולם לא ייזנחו (-:עוגת תפוחים ומרציפן פרווה לחג
22/09/2014 | 17:50
1
75
עוגת תפוחים ומרציפן פרווה לחג
מנה אחרונה מושלמת לארוחת חג, לאנשים שאוהבים מרציפן
 
1/2  כוס (100 מ"ל) שמן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4  ביצים
1/2 1  1 כוסות (210 גרם) שקדים טחונים
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
100 גרם מרציפן, גולמי חתוך לפיסות קטנות
לציפוי המרציפן:
200 מרציפן גולמי, חתוך לקוביות
3 כפות מים
מיץ מ-1/2 לימון
 
1. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים ואת השמן ומתחילים להקציף, וכשמתחיל להתקבל קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
2. מפסיקים את פעולת המערבל. מוסיפים פנימה את הקמח את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים פנימה את התפוחים, את השקדים הטחונים ואת קוביות המרציפן ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, או שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת.
3.הציפוי: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את קוביות המרציפן, המים ומיץ הלימון, ומחממים כחצי דקה, עד שהמרציפן נמס ואפשר לערבב אותו בקלות למשחה (אם צריך, מחזירים למיקרוגל ומחממים עוד כמה שניות). מורחים את קרם המרציפן על העוגה.
4. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה (עד 24 שעות. חצי שעה לפי ההגשה מוציאים את העוגה ומניחים בטמפרטורת החדר).
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע מעניין! תודה!'
נשמע מעניין! תודה!
22/09/2014 | 17:55
7
לצפיה ב-'עוד קינוח פרווה לארוחת חג - מלבי קוקוס עם סירופ אדום'
עוד קינוח פרווה לארוחת חג - מלבי קוקוס עם סירופ אדום
22/09/2014 | 18:43
3
67
לאחרונה הצלחתי להפוך לפרווה את אחד הקינוחים הכי וותיקים שלי - מלבי עם סירופ אדום - הוא הפך למלבי חלב קוקוס. מעולה לסיום ארוחת החג.
 
מלבי קוקוס עם סירופ אדום
המרכיבים (ל-8 כוסות בנפח 150 מ"ל כל אחת, או כלי מרכזי אחד גדול)
למלבי:
1 ליטר חלב קוקוס
2/3 כוס (150 גרם) סוכר (לפי כמות המתיקות שאוהבים)
4 כפות (80 גרם) קורנפלור
לסירופ:
4 שקיקי חליטת תה ורד הבר והיביסקוס או חליטת פירות אדומים
3/4  כוס  (150 מ"ל) מים
3/4 כוס  (150 גרם) סוכר
להגשה
קוקוס טחון
ההכנה
1. המלבי: שמים כמות של כוס (200 מ"ל) מחלב הקוקוס בקערה. שמים את השאר בסיר.
2. מוסיפים לנוזל שבקערה את הקורנפלור, ומערבבים היטב במטרפה ידנית, עד שאין גושים.
3. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך השגחה מתמדת על הסיר (כדי לוודא שהוא לא מתחיל להיחרך). מכבים את הלהבה. יוצקים לתוך הקערה מצקת מהנוזל שבסיר. מערבבים היטב. מחזירים את תוכן הקערה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית ותוך ערבוב במטרפה, כמה דקות, עד שהקרם מתעבה ומוכן. וכאשר מעבירים בקרם את המטרפה אפשר לראות שהיא משאירה בו סימני קווים. ברגע השארת הקווים מכבים מיד את הלהבה. יוצקים את המלבי לכלים אישיים או לכלי גדול מרכזי. מצננים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה).
4. הסירופ: שמים את שקיקי התה בסיר, מוסיפים את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס והכל רותח, מנמיכים את הלהבה  ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שמתקבל בסיר רוטב מרוכז. מוציאים את שקיקי התה. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור במקרר עד להגשה, או עד 3 ימים).
5. ההגשה: יוצקים את הסירופ על המלבי, מפזרים מלמעלה את הקוקוס  ומגישים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מעולם לא טעמתי מלבי -ידרוש ממני אומץ'
מעולם לא טעמתי מלבי -ידרוש ממני אומץ
22/09/2014 | 18:47
2
13
לצפיה ב-'שווה לאזור אומץ (-: זה בגלל המרקם?'
שווה לאזור אומץ (-: זה בגלל המרקם?
22/09/2014 | 19:03
1
25
לצפיה ב-'אין לי מושג איך המרקם, פשוט החלטתי פעם שלא אוהבת בלי לטעום..'
אין לי מושג איך המרקם, פשוט החלטתי פעם שלא אוהבת בלי לטעום..
22/09/2014 | 19:15
13
לצפיה ב-'שאלה לאיילת - קינוחים לסכרתיים קשים, בלי פרי, כמעט בלי קמח'
שאלה לאיילת - קינוחים לסכרתיים קשים, בלי פרי, כמעט בלי קמח
22/09/2014 | 10:17
1
65
אשמח לרעיונות טעימים וחגיגיים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתכון עוגת שוקולד רכה - בלי קמח ועם תחליף סוכר'
מתכון עוגת שוקולד רכה - בלי קמח ועם תחליף סוכר
22/09/2014 | 17:35
84
 
יש לי מתכון מנצח לעוגה שוקולד רכה, בחושה, שוקולדית מאוד - ללא קמח, ועם תחליפי סוכר. מקווה שזה מתאים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ
חמאה, לשימון התבנית
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) תחליף סוכר או אבקת ממתיק דל קלוריות בטעם סוכר (לא ממתיק נוזלי)
100 גרם שוקולד מריר מעולה ללא סוכר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב מעולה ללא סוכר, קצוץ גס
150 גרם חמאה
1/2 כוס מים רותחים
2/3 כוס (90 גרם) קורנפלור
2 כפות אבקת קקאו ללא סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
לקרם:
200 גרם שוקולד חלב מעולה בלי סוכר, חתוך לקוביות או בנטיפים
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות בלי סוכר
1.   מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית.
2.   שמים את הביצים ותחליף הסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר.
3.   שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה חסינת חום. יוצקים עליהם את המים הרותחים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת משחה חלקה ודלילה. מצננים קצת.
4.   מוסיפים את קרם השוקולד לקערה עם קרם הביצים. מקציפים כדקה, עד לקבלת קרם דליל. מסירים את הקערה מהמערבל ומוסיפים את הקורנפלור, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה ודלילה. יוצקים לתבנית ואופים בתנור החם 40-35 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת והיא מעט קפיצית למגע, אבל קיסם שננעץ במרכזה יוצא כשהוא עדיין לח במקצת. מוציאים ומצננים בתוך התבנית 15 דקות. מחלצים מהתבנית ומצננים בטמפרטורת החדר.
5.   הקרם: יוצקים את השמנת המתוקה לקערה המתאימה למיקרוגל. מחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה. מוסיפים לקערה  את השוקולד ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה. מצפים את העוגה למעלה ובצדדים. מקשטים בסוכריות. מאחסנים במקרר עד להגשה.
6.   ההגשה: מביאים את העוגה לטמפרטורת החדר וחותכים לפרוסות.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שלום לכולם ושנה טובה!'
שלום לכולם ושנה טובה!
22/09/2014 | 17:03
56
מאד שמחה להיות אתכם כאן
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אשמח לקבל מתכון לעוגה דבש ללא גלוטן.'
אשמח לקבל מתכון לעוגה דבש ללא גלוטן.
22/09/2014 | 16:44
18
כמו כן ללחם טעים ללא גלוטן, ביצים, שמרים.
 
תודה ושנה טובה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איילת, שאלה משכנתי-איך את משתמשת בדפי אורז וגם בטורטיות. '
איילת, שאלה משכנתי-איך את משתמשת בדפי אורז וגם בטורטיות.
22/09/2014 | 16:49
2
25
לצפיה ב-'דפי אורז וטורטיות - איך עובדים? '
דפי אורז וטורטיות - איך עובדים?
22/09/2014 | 17:26
1
123
הי לשכנה של מתהוללת (-:
איך עובדים עם דפי אורז: טובלים אותם בקערה עם מים בטמפרטורת החדר, אחד אחד, עד שהם מתרככים ומתגמשים – זה לוקח כדקה. מוציאים ומניחים על משטח עבודה -  כדאי שיהיה מרופד במגבת, כי הם הופכים קצת דביקים, ומניחים אותם ישרים ומתוחים, שלא יתקמטו ויידבקו. אם רוצים לערום אותם זה על זה – כדאי להניח ביניהם בד או נייר מגבת לחים קצת.
למילוי, מניחים על משטח, מניחים את המלית במרכז ומגלגלים. מקפלים פנימה שוליים. אפשר לחתוך באמצע.
טעים במיוחד עם מילוי ירקות טריים וגם עם אטריות שעועית מבושלות שמגלגלים פנימה.
לגבי טורטיות: אני אוהבת  לחמם אותן קצת במחבת ללא שמן לפני המילוי.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אעביר הלאה - תודה!'
אעביר הלאה - תודה!
22/09/2014 | 17:51
8
לצפיה ב-' שלום לכולם ושנה טובה! '
שלום לכולם ושנה טובה!
22/09/2014 | 17:02
2
53
מאד שמחה להיות כאן אתכם ולדבר על אוכל ועל חגים
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שלום איילת, תודה שבאת, מקווה שיהיה לך נעים אתנו '
שלום איילת, תודה שבאת, מקווה שיהיה לך נעים אתנו
22/09/2014 | 17:04
21
לצפיה ב-'איילת, החבר'ה שרשרו שאלות עבורך במהלך היום-ראי לאורך השרשור'
איילת, החבר'ה שרשרו שאלות עבורך במהלך היום-ראי לאורך השרשור
22/09/2014 | 17:11
28
לצפיה ב-'מקווה שלא מאוחר מידי-שכחתי חצילים! יש לך רעיון למנה מעניינת '
מקווה שלא מאוחר מידי-שכחתי חצילים! יש לך רעיון למנה מעניינת
22/09/2014 | 18:09
5
28
עם חצילים?
מוסקה - מכירה, כל מיני סלטים מבושלים - מכירה.
מה עוד אפשר?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתכון החצילים שהפתיע גם אותי'
מתכון החצילים שהפתיע גם אותי
22/09/2014 | 18:56
4
115
בטח! בספר החדש שלי יש מתכון לחציל קלוי עם טחינה ופטל טרי, שההשראה שלו הגיעה ממסעדה מופלאה, מסעדת שראביכ של השף חיאט בכפר ראמה, שבה טעמתי גרסה שונה קצת, אבל גאונית לגמרי, לשילוב הזה, ופשוט הייתי חייבת לנסות בבית. הנה המתכון, מ"טעים וטוב":
 
לחצילים:
4 חצילים יפים
2-3 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון
לטחינה עם הפטל:
1 כוס טחינה גולמית
כ-1/3 כוס מים , או לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
1 כוס פטל טרי אדום או שחור  
אפשרות: נענע קצוצה
 
1. החצילים: מחממים גריל  פחמים, גריל גז או את גריל התנור לחום גבוה (190 מעלות). צולים את החצילים על הגריל או בגריל התנור כחצי שעה, או עד  עד שהם משחירים מכל הצדדים.
2. מניחים את החצילים על משטח העבודה וחוצים במרכז. פותחים אותם קצת לצדדים, כדי שבשרם יתגלה. מתבלים את בשר החצילים במלח ובפלפל ובמעט לימון, ויוצקים מעט שמן זית.
3. בקערה נפרדת, שמים את הטחינה ואת  המים ומערבבים במזלג עד שהסמיכות היא במרקם דומה לזה של שמנת מתוקה לפני ההקצפה, מתבלים במעט מלח ובפלפל. מניחים מהטחינה על החצילים החמימים, ומערבבים בעדינות עם בשר החציל, בעזרת מזלג. מניחים מלמעלה הפטל ומועכים קצת במזלג כדי שטעמו ומיציו ישתלבו בטחינה ובחצילים. יוצקים עוד שמן זית ואם רוצים נענע קצוצה, ומגישים מיד.
 
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הא! תכננתי להביא חצילים בטחינה לארוחה אליה הוזמנו-אולי אנסה '
הא! תכננתי להביא חצילים בטחינה לארוחה אליה הוזמנו-אולי אנסה
22/09/2014 | 19:04
3
38
את שלך - נשמע טעים ומהמם!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איזה כיף!'
איזה כיף!
22/09/2014 | 19:09
2
14
לצפיה ב-'איילת, את עדיין פה?'
איילת, את עדיין פה?
22/09/2014 | 19:17
1
50
הייתי חייבת לצאת, אבל חזרתי ורוצה לומר לך תודה על ביקור מדהים.
רצה לקנות את הספר שלך.
כאוכלי ירקות ומאכלים בריאים וקלים בבית מצאתי פה כל כך הרבה רעיונות לרוחי - חבל שאוותר עליו.
שנה טובה, שנה פוריה ומוצלחת. שנת בריאות
ושוב תודה
אמרלדה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה מאיילת '
תודה מאיילת
22/09/2014 | 19:22
58
אמרלדה היקרה, תודה! שמחתי מאוד, וכיף לשמוע שהביקור והרעיונות היו לרוחך. שתהיה לך שנה נהדרת, בריאה וטעימה!
שלך
איילת 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לזניית דלורית ותרד טבעונית'
לזניית דלורית ותרד טבעונית
22/09/2014 | 18:26
2
31
אני מכינה לחג לזניית דלורית ותרד טבעונית [גבינה שאני מכינה לבד מחלב סויה]. יש לך אולי רעיון לתיבול שישדרג אותה? מעבר לדברים הרגילים...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תיבול ללזנייה תרד ודלעת'
תיבול ללזנייה תרד ודלעת
22/09/2014 | 19:01
45
הי, נשמע טעים! לא הייתי מוותרת כאן בכל מקרה על אגוז מוסקט שהוא קלאסי, ומשדרג פלאים. ומתאים להוסיף לדלעת גם מעט עלי מרווה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אפשר מתכון בבקשה? נשמע טוב. אני לא'
אפשר מתכון בבקשה? נשמע טוב. אני לא
22/09/2014 | 19:27
19
טבעונית, ואין לי בעיה לקנות גבינה אם תגידי לי איזה סוג מתאים.
מעניין אותי בעיקר איך את מכניסה את הדלורית לעסק. ובכלל - יש רוטב, חוץ מהגבינה?
אשמח ללמוד. תודה מראש.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה לכם על האירוח הנעים, ושתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה'
תודה רבה לכם על האירוח הנעים, ושתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה
22/09/2014 | 19:13
2
41
נהניתי מאוד לשוחח איתכם ולענות על השאלות המעניינות, ושיהיה חג שמח וטעים!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איילת, תודה לך על שחלקת אתנו מזמנך ומידעותיך - נהנתי מאד '
איילת, תודה לך על שחלקת אתנו מזמנך ומידעותיך - נהנתי מאד
22/09/2014 | 19:21
1
19
מהתשובות.
 
שנה טובה לך ולבני משפחתך
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/09/2014 | 19:23
32
וגם אני. אשמח להיפגש שוב. שתהיה לך שנה מצוינת
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי של אירוח!! כל הכבוד למנהלת ולאיילת הירשמן!'
איזה יופי של אירוח!! כל הכבוד למנהלת ולאיילת הירשמן!
22/09/2014 | 19:51
25
מתכונים מיוחדים ויצירתיים, תשובות מלאות ומכל הלב. תודה!!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עוגת פאי קרם בננות'
עוגת פאי קרם בננות
22/09/2014 | 19:57
47
איילת שלום
בסיפרך "מבשלת בקלות" במתכון "פאי קרם בננות" את כותבת להשאיר את התנור על 160 מעלות. השארנו ועבר שבוע ואנחנו לא יודעים אם לכבות או לחכות לספר הבא עם תפריט מעודכן.
ועכשיו ברצינות: מה לעשות עם התנור ב- 160 מעלות? האם להכניס בחזרה את העוגה לתנור ולכמה זמן? עם או בלי הבננות?
 
נורית צוקרמן 0546651476
 
בתודה מראש
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איזה אירוח מקסים!! תודה רבה ושנה טובה ומבורכת!!'
איזה אירוח מקסים!! תודה רבה ושנה טובה ומבורכת!!
22/09/2014 | 23:34
2
18
לצפיה ב-'מה נהיה? לא קיבלת איזה פטור מהבת שלך לעשר דקות '
מה נהיה? לא קיבלת איזה פטור מהבת שלך לעשר דקות
23/09/2014 | 07:33
1
21
מעבודות המטבח כדי להיות פה רגע?
אמרתי כבר: עבדות זה עניין של פסח. אין מערבין שמחה בשמחה...
שנה טובה, שנת בריאות ואושר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'צודקתשנה טובה ומבורכת!!'
צודקתשנה טובה ומבורכת!!
23/09/2014 | 09:36
6

הודעות אחרונות

22:05 | 15.06.19 הבת המתהוללת
13:47 | 14.06.19 לאה סי
23:56 | 12.06.19 הבת המתהוללת
11:15 | 10.06.19 פ הילה
13:57 | 07.06.19 לאה סי
22:11 | 06.06.19 רונית הדודנית
11:24 | 05.06.19 אורחים בפורום
19:00 | 03.06.19 אמרלדה

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ