ספיישל מתכוני ממולאים

קובה אורז ממולא של יפנית

נושא : קובה אורז מטוגן
תאריך : 21/06/07 15:47
מחבר/ת : יפנית
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles_2/21029212.JPG
בתגובה ל: קובה - Mירי

חומרים לבצק:
4 כוסות אורז
8-7 כוסות מים
2-11/2 חזה עוף טחון
1 ביצה
11/2-1 כוס קמח (שמתי קמח מלא)
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור, מלח

חומרים למילוי:
4 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
600 גרם בשר טחון (טחנתי צוואר טרי)
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית תבלין "ראס אל חנות"
מלח, פלפל שחור
צנוברים קלויים

הכנת מעטפת הקובה:
1. מרתיחים 7-6 כוסות מים מלח, מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים עד לספיגת הנוזלים
2. מצננצים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים, חזה עוף טחון, ביצה, פלפל שחור וכורכום.
את הקמח מוסיפים בהדרגה ולשים היטב את התערובת.
בכפות ידיים רטובות יוצרים כדורים (בערך 40) .

הכנת המילוי:
מטגנים בצל קצוץ ב-4 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון, תבלינים וצנוברים קלויים , מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות. מצננים.

במרכז כל כדור צרים גומה ודחוסים לתוכו כף מהמלית. מגלגלים ומשטחים בכף היד.
מניחים על מגש (הנחתי נייר אפייה).

מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים.

יפנית
 
ארטישוק ממולא ברוטב כורכום ולימון

ארטישוק ממולא ברוטב כורכום ולימון/ נעמי דה פירסט
צריך:
תחתיות ארטישוק

למלית
בצל מגורר
בשר טחון
מלח,פלפל,בהר
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
לערבב.

למלא את תחתיות הארטישוק.

לטבול בביצה טרופה ולטגן להזהבה/השחמה.

לרוטב:
שמים בסיר מעט שמן ומוסיפים שום קצוץ/כתוש.
מטגנים מעט ומוסיפים מלח,פלפל,כורכום ומערבבים
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אפשר להוסיף מרק עוף או מרק בשר
מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים.
מוסיפים את הארטישוק הממולא לרוטב
מביאים לרתיחה
מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד כ- 20 דקות

דרך אגב - אם רוצים עם בשר ברוטב , פשוט מבשלים מרק עם בשר ומשתמשים במים שלו ליצירת הרוטב.

מגישים עם אורז ליד .

יאמי

נושא : תחתיות ארטישוק ממולא שאני מכינה
תאריך : 27/04/09 17:37
מחבר/ת : נעמי דה פירסט
בתגובה ל: שלום לכולם....למישו יש מתכון קל לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר טחון? - דו

תחתיות ארטישוק - עדיף כמובן טרי, אבל לנוכח העבודה הסיזיפית, אפשר גם קפוא (אנא, לא המשומר)

להכין תערובת של בשר טחון+בצל קצוץ מגורר וסחוט (אם לא אוהבים בצל-לא צריך)
מלח, פלפל שחור, בהרט (ואפשר גם קצת פטרוזיליה קצוצה מאוד)

למלא את התחתיות בתערובת .
לטבול בביצה טרופה
לטגן בשמן משני הצדדים

להכין בסיר מים (אפשר גם ציר מרק בשר) + מלח+פלפל שחור+כורכום (ואפשר להוסיף מעט אבקת מרק) להביא לרתיחה, להוריד אש, להוסיף מיץ לימון,
להכניס את התחתיות הממולאות מטוגנות לסיר ולבשל על אש קטנה .
בתיאבון.
 
ארטישוק ממולא/סימונה

נושא : תחתיות ארטישוק ממולאות - המתכון
תאריך : 31/05/07 14:18
מחבר/ת : סימונה
בתגובה ל: ארוחת צהריים מוכנה ........... ארטישוק ממולא עם פטריות פורטבלה - סימונה
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles_2/20799628.JPG
שקית תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשרת
חצי קילו הודו אדום טחון
שתי שיני שום
בצל
חופן פטרוזיליה
ביצה
3-4 כפות קוואקר טחון
מלח, פלפל מעט כורכום, פפריקה, שום גבישי

במעבד מזון:
לשים את שיני השום ולרסק
להוסיף בצל ופטרוזליה לעבד שוב
לערבב עם הבשר
למלא בנדיבות את התחתיות ולסדר בסיר

לערבב כוס מים רותחים עם מלח , פלפל כורכום כף שמן זית ושן שום פרוסה
לצקת לסיר לכסות ולבשל על אש נמוכה (לאחר הרתיחה) 35 דקות
להוסיף פיטריות טריות חתוכות ולבשל עוד 5 דקות

בתיאבון
 
כרוב ממולא מלפוף

מתכון כרוב ממולא - מלפוף

כרוב - יש להפריד את העלים בזהירות. - אפשר לשים במים ולהרתיח או להקפיא את הכרוב ליומיים שלוש ואז לפרק את העלים.
יש להוריד מכל עלה את החלק הנוקשה של הגבעול בסכין חדה.
את החלקים הללו לא לזרוק. אנו נשתמש בהם כתחית ריפוד לסיר, כולל מה שנשאר מהכרוב ואותו נקצץ. אופציה שהיא לא חובה- לקצץ בצל ולהכניס גם אותו לריפוד.

למילוי: (המילוי לא מבושל)
אורז - בערך כוס.
בשר טחון - חצי ק"ג
2-3 עגבניות טריות, מקולפות וקצוצות
נענע טרייה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה או שניהם ביחד
מלח,פלפל,בהר או בהרט
כף רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות.
אופציה- להוסיף לתערובת רכז רימונים - לא חובה

לערבב את החומרים למילוי.
ולמלא את העלים.

לשים בסיר את חומרי הריפוד.
מעל - לסדר את העלים הממולאים בצורה צפופה -שתי וערב.
להוסיף שום טרי פרוס
להוסיף עלי נענע טריים
להוסיף עגבניות שרי או פרוסות עגבניות
לתבל במלח ופלפל
להוסיף שמן זית - בערך רבע כוס
להוסיף מים לכיסוי - לשים לב. בזמן הבישול נצטרך להוסיף עוד ככוס מים. לא לפחד
להניח צלחת חסינת חום על העלים כדי שלא יטיילו בזמן הבישול
להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה ולבשל עוד כ- 40 דקות

זהו. מוכן.
בתיאבון.

אם תרצי להכין גירסה צמחית, ללא בשר,
את יכולה להכין את המילוי של הע"ג צמחי ולמלא.

נ.ב. את התמונה צילמה נמצו'ק- אנחנו הכנו את זה אצלה בבית כשעשיתי למה מיני סדנא
 
כרוב ממולא מלפוף של EL

באדיבות יעלה

לפי מתכון של EL שהיתה באוכל תקופה קצרה, אאל"ט ערביה-נוצריה

צעירה מקסימה עם הרבה ידע במטבח. נעמי בטח זוכרת אותה...

מלפוף (כרוב ממולא)
תאריך : 15/01/08 13:36
מחבר/ת : El

כרוב בינוני, להפריד את העלים ולחלוט בתוך סיר גדול ממולא במים רותחים על האש מכנסים כל פעם כמה עלים חולטים ומוצאים למגש בצד שיתקרר. כך נוצר עלים רכים ונוחים לעבודה.
את החלקים הקשים באמצע אפשר להוציא בסכין בשכבה דקה.
את העלים הגדולים מחלקים לשניים.

משרים כ 11/2 כוסות אורז במים פושרים לרבע שעה, שוטפים אחר כך ומוסיפים
צנוברים, שמן קנולה.

תיבלתי בבהרט, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מעט קינמון
ערבבתי את הכל יחד
ומילאתי

מסדרים כמה עלי כרוב בתחתית הסיר ומתחילים לסדר צפוף ומהודק , מוסיפים שיני שום בקומה באמצע וממשיכים לסדר את הכל בסוף מכסים בעוד שכבה של עלי כרוב מלמעלה שמים צלחת מעל הכל ממלאים מים ומבשלים.

לקראת סוף הבישול אני מוסיפה מיץ לימון טרי מעל הכל לרתיחה אחרונה


לגלגל העלים באלכסון
 
עוף ממולא בנוסח דרוזי

עוף ממולא בנוסח דרוזי- שהביא מוטי הברון .

עשיתי אותו בעצמי מספר פעמים - חבל"ז

עוף ממולא במלית אורז כמו שאוכלים אצל הדרוזים , שילוב הבשר,הצנוברים והתבלינים יוצרים
טעם מזרחי כמו שאוכלים במסעדות של הערבים והדרוזים

מלית - מקור המתכון חוברת מתכוני שף של לאישה של דרוזית בשם דינה עם כמה שינויים שלי במרכיבים והכמויות

2 כוסות אורז
2 כוסות מים
250 בשר טחון
2 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
בהרט , קינמון
צנוברים קלויים

הכנת המלית

להשרות את האורז לחצי שעה ,בינתיים לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה ,להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו היטב עד שישנה את צבעו . להוסיף את האורז ,לתבל לפי הטעם ,להוסיף את המים
ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות .
לערבב את האורז עם מזלג ולהוסיף את הצנוברים אשר קלינו קודם בנפרד
לתת למלית להתקרר .

הכנת העוף ומילויו

משרה העוף
שמן זית
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה

לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים
אפשר להיעזר במברשת .
למלא את פנים העוף במלית האורז ,אני מילאתי גם בחלקו החיצוני של העוף כלומר בין העור לחזה
מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

להכניס לשקית קוקי ואפשר לשפוך פנימה את שארית המשרה . לחורר את השקית בחלקה העליון
ולהכניס לתנור ב180 מעלות לשעתיים .

לאחר שעתיים להוציא את העוף בזהירות משקית הקוקי ,להפטר מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית
ולהחזיר את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כרבע שעה או עד השחמה .
 
עוף ללא עצמות ממולא

עוף ממולא - הכנתי עם עוף ללא עצמות , בהשראתו של מוטי הברון עם קצת שינויים שלי
ממולא באורז ובשר ובצל , מתובל בבהרט , כל מרכיבי המילוי טוגנו בשמן זית , ונכנס אליהם קצת מים לבישול של כ- 15 דקות , התקרר ונכנס לתוך העוף השלם , שכאמור ללא עצמות. את העוף והמילוי , יחד עם פטריות טריות , עשיתי לו מסאג' עדין עם תערובת של שמן זית, פפריקה , מלח, שום כתוש , הכנסתי לשקית קוקי וצליתי בתנור 180 מעלות עד להשחמה
 
קדרוס- גבעולי מנגולד ממולאים

קדרוס - doritb
עם תמונות של Doritb
חותכים את הגבעולים הלבנים של המנגולד
רוחצים היטב ומבשלים כמה דקות לריכוך.

בשר טחון מעורב עוף ובקר
מלח, פלפל, פפריקה רגילה וחריפה
ביצה
פרורי לחם

(הערה של נעמי -
בהר או מוסקט מאוד מוסיפים לטעם של הבשר
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או כרפס קצוץ לתערובת )

מתאימים את הגבעולים אחד לשני
כדי שהממולאים יהיו יפים
שמים בשר וסוגרים עם גבעול נוסף

מכינים בלילה מביצה ואותם תבלינים
שבבשר.
טובלים את הממולאים בביצה ובפרורי לחם
מטגנים
מכסים במים רותחים מתבלים שוב
בתבלינים + שום + הרבה מיץ לימון
וקצת מלח לימון.

(הערה של נעמי - אני לא שמה מלח לימון . אני אוהבת להוסיף שום כתוש לרוטב, מלח פלפל וכורכום, מיץ לימון, מים , רתיחה , ואז מכניסה את הממולאים לרוטב )

משריינים חלה - בתאבון

הערה של נעמי - הולך מצוין עם אורז )
 
מאפה פילאס וסילקא/ טליק

נושא : ושכחתי את המתכון של הסילקא
תאריך : 14/09/08 10:05
מחבר/ת : talik


מטגנים המון בצל ושום
מוסיפים את עלי הסילקא/מנגולד ומטגנים עד אידוי מוחלט
מוסיפים שיקת רוטב פיטריות, מתקנים תיבול
מוסיפים ביצה טרופה (לייצוב העסק)

מרדדים בצק פילאס'לים,מורחים את המלית (או כמו שהבן שלי אומר "את המילואים") בפנים
מגלגלים, פורסים, אופים ומקפיאים

בערב החג, אחרי ההפשרה אני אופה עוד 5 דקות להחזיר את הפריכות, ומחממת על הפלטה בלי כיסוי

-בתיאבון-
 
למעלה