ספיישל מתכוני ממולאים

22BB

New member
צדפות קונקיליוני במילוי טונה

לבשל את הפסטה שתהיה מספיק גמישה למילוי אבל לא סמרטוטית. היא עוברת עוד אפיה אח"כ.

מילוי :
טונה, שמנת חמוצה, בצל ירוק חתוך דק, פטרוזיליה קצוצה דק.

לכמות של חבילה שלמה, 500 גר', השתמשתי ב 5 או 6 קופסאות טונה.
אם לא ממלאים הרבה אפשר פחות.

לערבב את המילוי ולמלא את הצדפות המבושלות.

רוטב עגבניות :

קילו עגבניות מורסקות / קופסה
שן שום כתושה
עלי בזיליקום
מל"פ
טיפה סוכר
כף רסק עגבניות
1/2 - 1 כוס מים

לבשל כרבע שעה. לטעום ולתקן תיבול.
לשפוך את הרוטב (שלא יהיה דליל מעט אבל גם לא סמיך מדי) בתבנית.
מעל לסדר את הקונכיות הממולאות.
לאפות מכוסה חצי שעה.

אפשר לזרות קצת פרמזן ולאפות עוד כמה דקות לא מכוסה.
 
סיגרים ממולאים בשוקולד וחלבה - ליאתי 114

יגרים ממולאים בשוקולד וחלבה


עלי סיגר כמספר הסועדים
שוקולד חלב (פרה)
שערות חלבה או חלבה מפוררת

לוקחים עלה סיגר, מרססים משני הצדדים בספריי שמן
מניחים בתחתית העלה שורה של שוקולד חלב, ומעליו
מפזרים כמות נאה של חלבה.
מגלגלים לצורת סיגר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
ממשיכים כך עם שאר הסיגרים, מרססים הכל בספריי שמן
ואופים בתנור 180 מעלות להזהבה בערך 20 דקות, כאשר במחצית
הדרך הופכים פעם אחת..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תמרים ממולאים לפי פסקל פרץ-רובין שאירית הביאה

למפגש קיץ 2013

תמרים ממולאים - לפי מתכון של פסקל פרץ -רובין
ך המתכון במקור, השינויים שלי רשומים למטה:

1 ק"ג תמרים שלמים
1/2 כוס סוכר

למלית:
250 גרם כוסות שקדים חלוטים וטחונים
1/2 כפית קינמון
2-4 כפיות קליפת לימון מגורדת
2-3 שקיות סוכר וניל
רבע כפית צבע מאכל
אגוזי מלך לקישוט

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
3 כפיות מיץ לימון

1. מבשלים בסיר את חומרי הסירופ במשך כ- 20 דקות על אש נמוכה.

2. חוצים את התמרים לשניים, אך לא עד הסוף, מסלקים גרעינים, שוטפים ומניחים בקערה.

3. בוחשים היטב את כל חומרי המלית, מוסיפים להם את הסירופ וצבע המאכל הרצוי ובוחשים לתערבת צמיגה ואחידה.

4. יוצקים את הסוכר לצלחת שטוחה, נוטלים מעט מן המלית המוכנה, יוצרים כדורים מאורכים ומגלגלים אותם בסוכר, ממלאים את התמרים.

5. מקשטים כל תמר באגוז.

הערות של אירית:
1. לא חולטת את השקדים, מבקשת מהמוכרת בחנות התבלינים לטחון על הקליפה.
2. השתמשתי כמעט ב- 300 גרם שקדים טחונים, כי 250 נראה לי לא מספיק.
3. לא השתמשתי בצבע מאכל.
4. בשלב ההרכבה - לא גלגלתי את הכדורים בסוכר ובעצם לא גלגלתי בכלל, פשוט עם כפית נטלתי מן המלית ומלאתי את התמרים. (נראה לי יותר מידי סוכר).
 
חצילונים ממולאים בשר - ברוטב - בתנור

נושא : חצילונים ממולאים - בתנור

נושא : חצילונים ממולאים בשר - ברוטב - בתנור
תאריך : 18/08/05
מחבר/ת : נעמי דה פירסט
בתגובה ל: מאוד רוצה גם את המתכון של "חצילונים ממולאים בבשר בתנור",תודה רבה. - עידית2

חצילונים ממולאים בשר בתנור
מצרכים:
חצילונים - מרוקנים את החצילונים ושמים בקערה עם מים (כדי למנוע כמה שאפשר השחרות)
לתשומת לבך: כאן שיטת החיתוך שונה מהחצילונים הממולאים הרגילים.
יש לעשות חתך לאורך החצילון בצורת כיס ולרוקן חלק מהמילוי.
החתך הוא מכיוון הראש לתחתית.

בצל קצוץ
בשר טחון או קצוץ
תבלינים מלח, פלפל, בהר או קינמון , פפריקה
עגבניות טריות מקולפות קצוצות
שמן זית

מטגנים את הבצל קצוץ בשמן זית ומוסיפים לו את הבשר טחון, מוסיפים חלק מהעגבניות הקצוצות
מתבלים ומצננים מעט.

ממלאים את החצילונים בתערובת.

מטגנים מכל הצדדים את החצילונים בשמן זית (בזהירות) ומניחים בתבנית כאשר החתך הממולא כלפי מעלה.

לרוטב: בסיר נפרד מטגנים מעט בצל בשמן זית, מוסיפים מים, פלפל שחור ומביאים לרתיחה, מוסיפים את העגבניות קצוצות, פפריקה, מלח ומעט בהר , מביאים שוב לרתיחה , מורידים לאש קטנה ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.

מוזגים את הרוטב על החצילונים ומכניסים לתנור
160 מעלות
בערך עוד כ- 30-40 דקות.

נ.ב. - זה מתכון לבנוני שקיבלתי מחברה שלי מצד"ל.
היא מגישה את זה על שערייה - אורז עם אטריות שמבושם גם הוא בקינמון.
יאמי.
 
חצילונים ממולאים בשר ואורז - בסיר

חצילונים ממולאים בשר ואורז

אפשר להכין בסיר על הגז או בתנור

תערובת של חצי כוס אורז+ 1 ק"ג בשר טחון + מלח, פלפל, בהרט+רסק עגבניות
מרוקנים את החצילונים וממלאים בתערובת המילוי.
מטגנים בסיר בשמן זית מכל הצדדים עד שהקליפה מתרכבת.
מוסיפים רוטב - מים+עגבניות מרוסקות+ שום חתוך לפרוסות+מלח,פלפל שחור, מיץ לימון
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה.
אפשר להוסיף ליד עגבניות תמר - ממולאות באותה צורה.
בתיאבון
 
מדיאס-חצילים ממולאים בשר

נושא : מדייס- שהבאתי למפגש הבשרי אצל אורני
תאריך : 08/12/08 16:43
מחבר/ת : נעמי דה פירסט


נושא : מתכון - מדייס / מדיאס
תאריך : 28/02/07 10:13
מחבר/ת : נעמי דה פירסט
בתגובה ל: מדיאס של נעמי - יעלת.

http://prdupl02.ynet.co.il/Foru u umFiles_2/19811317.JPG
מדייס / מדיאס - נעמי דה פירסט
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru u umFiles_2/19811317.JPG
חצילים - לקלף ולחתוך לפרוסות - כמו סנדוויץ. כלומר - פרוסה אחת עד האמצע - פרוסה הבאה עד הסוף - מתקבל "כריך".
תפ"א - אותו הדבר
קישואים - אותו דבר

להכניס לקערה בשר טחון -
לגרר בצל - ולסחוט - להוסיף
מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה
אופציה- להוסיף פטרוזיליה קצוצה

למלא את "כריכי" הירקות.

לטבול בביצה טרופה ולטגן.

להעביר לתבנית.

להכין רוטב:
לטגן בצל, פלפל אדום (אפשר גם חריף), להוסיף מים, מלח, פלפל, פפריקה ורסק עגבניות.
להביא לרתיחה .
לשפוך על הירקות בתבנית
להכניס לתנור - 150 מעלות כ- 1/2 שעה.
להיזהר שלא יישרף.

נ.ב. - לסדר את התפ"א למטה ורק אח"כ את החצילים.

עוד נ.ב. - מאוד טעים לאכול אחרי הטיגון גם בלי רוטב, הולך יופי עם לחם טרי או פיתה.
 
ירקות ממולאים

מתאים לפלפלים ירוקים ו/או אדומים יפים - מרוקנים ושטופים
ו/או קישואים יפים קטנים

תערובת למילוי-
בשרי
בשר טחון + אורז+ קוביות קטנטנות עגבניות מקולפות+ פטרוזיליה או נענע קצוצים, (אופציה- בצל קצוץ)
לתבל במלח + פלפל שחור+בהרט+ טיפונת כורכום (לא הכרחי)
אפשר לתת לתערובת טיגון מקדים -
לערבב היטב
למלא את הפלפלים/קישואים
לשים בסיר רחב
להכין רוטב
מים+מלח+פלפל+שום כתוש+ נענע+ מיץ לימון ומעט שמן זית
לכסות את הפלפלים /קישואים
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ- 40 דקות

אפשר להכין בסיר או בתנור
 
תמונה של הממולאים ומתכון מסודר

ממולאים / נעמי דה פירסט

ירקות למילוי לפי בחירה - קישואים/חצילים/כרוב/עלי גפן/פלפלים

1-2 כוסות אורז
2 בצלים גדולים קצוצים או מגוררים
(1/2 בשר טחון - למילוי בשרי)
עשבי תיבול - לבחירתך - ביחד או לחוד - פטרוזיליה/ שמיר/ נענע
2 עגבניות מקולפות קצוצות - למילוי
2 עגבניות מרוסקות טרי או מקופסא- לרוטב
1 רסק עגבניות קטן- לרוטב
שמן זית - כרבע כוס שמ"ז לטיגון , + רבע כוס שמ"ז לרוטב .
מלח , פלפל לפי הטעם
מעט כורכום- אופציונלי
בהר בערך כפית.
בערך כוס מים - למילוי
עגבניות שרי או עגבניות פרוסות - לרוטב
שום טרי פרוס - לרוטב
עלי נענע טריים או מיובשים- לרוטב

הכנת המילוי
שמים בסיר רבע כוס שמן זית (לא לשכוח להדליק את הגז....)
מוסיפים את הבצל קצוץ
מערבבים
מוסיפים האורז
מערבבים
מוסיפים את העשבי תיבול קצוצים והעגבניות הקצוצות
מערבבים
מוסיפים את התבלינים
מערבבים
מוסיפים את המים
מערבבים לרתיחה + עוד כ- 5 דקות.
מכבים את האש ומחכים שיצטנן קצת

ממלאים את הירקות ושמים בסיר רחב
מוסיפים מעל את העגבניות/שום/נענע/שמן זית
מוסיפים מלח, פלפל
מוסיפים את הרסק עגבניות והעגבניות מרוסקות
מוסיפים את השום והנענע
מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת
מביאים לרתיחה , מורידים לאש קטנה ומבשלים בערך כשעה.

לתשומת לב - אם משתמשים בעלי גפן או כרוב - יש לשים צלחת עליהם שלא יטיילו בבישול .
 
פלפלים ממולאים בנוסח בולגרי

פלפלים ממולאים בנוסח בולגרי

כפי שלימדה אותי החברה הבולגריה שלי:

פלפלים גדולים ויפים מרוקנים ושטופים

לשים בסיר מעט שמן (אפשר גם שמן זית) ולאדות בצל קצוץ
להוסיף את הבשר טחון, אורז,
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל
פטרוזיליה קצוצה ומעט צ'ובריצה (תבלין איזוב בולגרי)
לערבב ולקרר מעט

למלא את הפלפלים ולסדר בסיר רחב.
אפשרות נוספת - בתנור - לסדר בתבנית עם שוליים גבוהים

להכין את הרוטב

מעט שמן בסיר+ כף וחצי רסק עגבניות
מלח, פלפל
מעט מים
לערבב היטב
לשפוך את הרוטב לסיר לכיסוי
לבשל על אש קטנה בערך כ- שעה
 
עוף ממולא

עוף ממולא .
כרעיים / ירכיים עוף - לדאוג שהעור עליהם יהיה שלם ככל האפשר או עוף שלם אם אתם מעדיפים.
קיסמי שיניים
סכין
תערובת של אורז+ בשר טחון
(אם לא אוהבים - להחליף לפטריות
או כבד עוף חתוך)+בצל קצוץ
לטגן מעט את הבצל
ולהוסיף את הבשר טחון / פטריות / כבדים
להוסיף את האורז,
להוסיף תבלינים:
מלח, פלפל שחור, בהרט וטיפה כורכום.
הערה - את האורז יש לבשל חצי בישול,
או לפחות לתת לו רתיחה
כמו אטריות ולסנן מהמים

לעשות כיס בכרעיים ולמלא בתערובת,
לסגור בעדינות בקיסם.
להפריד בעדינות את העור מהבשר בצורת כיס.
לא לדאוג אם נפתח - פשוט שמים קיסם.
למלא בתערובת עד לקבלת גבעה יפה.
לסגור הרווחים בקיסם או שניים
הניח הכרעיים בתבנית - שהשוליים שלה גבוהים מעט.
כשהגבעה כלפי מעלה
להכין "רוטב" (באותה קערה ריקה שהכנתם את תערובת הבשר) מים + מלח, פלפל, כורכום וקצת אבקת מרק (אם אתם מזועזעים - אז תוותרו על האבקת מרק) תוסיפו מעט מיץ לימון ולערבב היטב.
לשפוך על התבנית עם הכרעיים. המים חייבים להגיע לפחות לגובה הגבעה אם לא טיפה יותר. מכניסים לתנור חם 150-160 מעלות
כשמשחימים הגבעות, להוציא בזהירות התבנית ולהפוך העוף לצד שני כך שהגבעות נמצאות בתוך הרוטב.
כשמשחים גם צד זה, הופכים שוב כשהגבעות כלפי מעלה להשחמה הסופית וקבלת מעט קריספיות. להיזהר שהקיסמים לא יתקעו לכם בפה. בתיאבון

נ.ב את זה הבאתי בזמנו למפגש פורום אוכל 2003
 
חזה עוף ממולא

חזה עוף ממולא -


לשטח את החזה עוף ולחתוך לרצועות ברוחב של כ- 3 אצבעות.
למלא בתערובת שעשוי מ- בשר טחון, בצל מגורר (סחוט) , פטרוזילה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בהר או בהרט ומעט פפריקה.
לטבול בביצה טרופה ולטגן עד הזהבה יפה.

אופציה- אפשר להחליף או להוסיף פטריות קצוצות לתערובת המילוי

אפשר לעצור פה - לחתוך את הגלילות לפרוסות דקות ולהגיש. או
אפשר גם להכין להם רוטב ולהכניס לתנור או לסיר
בצל או שום קצוץ / מגורר, בסיר עם מעט שמן, להוסיף רסק עגבניות, מלח, בהר, פלפל שחור, פפריקה (אפשר גם מעט חריפה) ומים, להביא לרתיחה
לחילופין - אפשר גם להכין רוטב עם פטריות ללא עגבניות, ואז אני מוסיפה מעט כורכום לרוטב
.
בסיר - לשפוך על הגלילים. , להביא לרתיחה , להוריד לאש קטנה ולבשל עוד כ- 15 דקות.
בתבנית - לסדר את הגלילים, לשפוך את הרוטב עליהם, להכניס לתנור חם 160 מעלות בערך כ- 15-20 דקות - אפשר יותר אם אתם מתעקשים.

טעים חם, קר, או פושר., אפשר בלחם או יחד עם תוספת - אורז, תפ"א אפוי, מבושל פירה, פתיתים, מקרוני וכו'. קצת סלט חסה ליד זה + כוס יין , יהפוך לארוחה נהדרת.

(מתאים מאוד להגשה במזנון כחטיף או כמנה ראשונה. (ועם התוספת אפשר להפוך גם למנה עיקרית.)
 
כרוב ממולא בנוסח לבנוני

כרוב ממולא בנוסח לבנוני שחברה שלי מצד"ל לימדה

לחלוט את הכרוב ולהפריד עלים בזהירות
להוריד בסכין את החלק הלבן הקשה ולשמור בצד.

להכין המילוי:
לטגן במעט שמן זית בצל קצוץ+אורז+עגבניות מרוסקות+פטרוזיליה קצוצה + בשר טחון
לתבל במלח, פלפל, בהרט
לערבב היטב.
למלא את עלי הכרוב.

לסדר בסיר את החלק הלבן הקשה ששמרנו בצד- קצוץ לקוביות + בצל קצוץ - כריפוד
להניח עליהם את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות
לתבל במעט פלפל שחור ומלח, ושמן זית
אפשר להוסיף עגבניות שרי חצויות - אבל לא הכרחי
להוסיף מעט מים
לסגור את הסיר ועל אש קטנה
ה"ריפוד יפריש" נוזלים
כשרותח לטעום ולבדוק תיבול ובמידת הצורך להוסיף עוד טיפה מים
להמשיך לבשל על אש קטנה ומכסה סגור.
כשמוכן, לכבות את האש, למזוג בפיזור על העלים מיץ לימון טרי סחוט
ולהגיש
בתיאבון
 
כיסוני בצק ממולאים

כיסוני בצק ממולאים (שישבאראק)


כיסוני בצק ממולאים - אפשר להכין אפוי או מטוגן (או לזרוק אפילו למרק)

להכין בצק מ- 1 ק"ג קמח,
כ- 2 כפות שמרים יבשים או 1 שמרית
בערך כף גדושה מלח
בערך כפית גדושה סוכר
שמן זית - בערך 1/2 כוס
מים כמה שנכנס - בערך 2 כוסות
ללוש היטב
לכסות במגבת לחה ולהתפיח


ק"ג בשר טחון
2-3 יח' גדולות בצל קצוץ
מלח
פלפל
בהרט
כורכום
אופציה - להוסיף פטרוזיליה + כרפס קצוץ . (לא חובה )

לשים בסיר רחבת מעט שמן, להוסיף את הבצל ולאדות מעט
להוסיף את הבשר והתבלינים ולערבב היטב עד שמתחלף צבע הבשר + כ- 10 דקות נוספות.

לקרר התערובת.

לרדד הבצק, לקרוץ עיגולים
למלא כל עיגול בכפית התערובת ולסגור כחצי סהר או ככובעים.

לטגן בשמן עמוק או לאפות:
לסדר בתבנית , למשוח במעט שמן או ביצה ולאפות בתנור חם 180 מעלות עד שהבצק מוכן.

בתיאבון.
טעים חם או פושר
 
עלי מנגולד ובצלים ממולאים

עלי מנגולד ובצלים ממולאים בסלק -המתכון באדיבות "סומאק" - השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים

מצרכים לרוטב:
1/2 ק"ג סלק קצוץ דק
2 סלקים - קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי בינוני-דק
עלים מ-2 יחידות מנגלד
קילו בצלים גדולים
1.5 כוס קמח
כפית כורכום
כפית מלח

מצרכים למלית:
2 כוסות אורז
כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כפיות בוטנאג'
1/2 כוס שמן

מצרכים לרוטב:
3/4 כוס מיץ לימון
כוס ורבע מים
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
בצל
לקלוף את הבצלים לחרוץ חריץ רוחב (לא עד הסוף)
להרתיח במים עד אשר הגלדים מתחילים להתפרק (חליטה ארוכה)
להפריד לגלדים בודדים

עלי מנגולד
לשטוף את העלים ולהסיר את בסיסי הגבעולים (החלקים הקשים) - לשמור אותם לבישול
לחלוט חליטה קצרה את העלים (לא לסמרטט)

מלית
לשטוף את האורז ובקערה לערבב אותו עם סלק קצוץ, פלפל שחור, מלח, בוטנאג' וחצי כוס שמן

רוטב
לערבב את כל מצרכי הרוטב

מילוי ובישול
למלא את גלדי הבצל בתערובת במלית
לחצות כל עלה מנגולד לשניים (ברוחב) - ולמלא במלית.
בסיר (רצוי לחץ) - 3 כפות שמן ועליהן מצע מפרוסות סלק (שכבה אחת), עליהן שכבה של בצלים ממולאים. לשפוך מעט מהרוטב על השכבה. שכבה של עלי מנגולד ממולאים ועליהם שוב את הרוטב.
לפזר מעל את שאריות גדלי הבצל ועלי המנגולד שלא מולאו וכן את גבעולי המנגולד שנחתכו קודם לכן.
לבשל על אש גבוהה עד אשר מתחילים לצאת האדים מסיר הלחץ, לבשל עו 15 דקות על אש קטנה.
בבישול בסיר רגיל - לבשל כשעה לאחר הרתיחה. הסימן לכך שהתבשיל מוכן הוא כאשר האורז בעלים העליונים נראה נפוח ויפה.
להגשה, לסדר צלחת או תבנית שטוחה ואת הממולאים עם פרוסות הסלק. לצקת מעל את הרטוב שנשאר בסיר.
טעים יותר כאשר מוגש פושר ואפילו קר.


נושא : בעיון מחדש, הלימון נראה בסיידר, סוכר כדאי להגדיל, חובה שום
תאריך : 12/06/03
מחבר/ת : סומאק



בצל חיי וגם השום במלית
לימון וסוכר כדאי שיהיו גם חלק במלית,
אמא שלי מכינה עם סוכרזית וזה מורגש.
בוטנאג' אפשר בחנויןת התבלינים של העיראקים ובטוח שבשכונת התקווה.
ובמיוחד עכשיו בטבע, תגידי באיזה איזור ואומר לך איפה.
תבשיל נהדר ואפשר לזייף ולהכין בשכבות במקום לגלגל.
 
גלילות חצילים ממולאות

גלילות חצילים ממולאות /נעמי דה פירסט
בשר טחון
בצל גדול מגורר
תפ"א מגורר
ביצה1
3-4 כפיות קמח מצה או פירורי לחם או 2 פרוסות חלה שרויה וסחוטה
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, בהרט

לערבב היטב
להכין קציצות מאורכות
לטגן ולשים בצד

לוקחים חצילים, מקלפים וחותכים לאורך
מטגנים משני הצדדים ושמים במסננת

לוקחים פרוסת חציל
מנחים עליה קציצה
עוטפים

מכינים בסיר
כחצי כוס שמן זית,
פרוסות עגבניות
שיני שום קצוצות
מלח,פלפל
מסדרים בשכבה על הסיר
מניחים את הגלילות על המצע
מוסיפים כחצי כוס מים
מביאים לרתיחה ומורידים את האש לקטנה
 
מאפה ממולא פסטרמה

מאפה פסטרמה--- נעמי דה פירסט
עם הערות ותמונה של יפנית
המצרכים:
פרפר הודו- פסטרמה - קצוצה קטן מאוד.
2 בצלים קצוצים דק
פלפל אדום גמבה- חתוך לקוביות קטנות
שמן
פטריות קצוצות
פטרוזיליה יבשה קצוצה
מלח,פלפל,בהרט, כורכום,פפריקה.

עלי מלוואח, או בצק פילאס, או בצק עלים (הפעם הזו הכנתי עם עלי מלוואח)

לטגן במחבת עם מעט שמן את הבצל עד שקיפות.
להוסיף את הגמבה, ואת הפטריות.
להוסיף את קוביות הפסטרמה
להוסיף פטרוזיליה
ותבלינים.
לערבב היטב ולקרר מעט

לקחת את עלה הבצק ולשים עליו כף נדיבה מהתערובת.
לסגור היטב ולמרוח ביצה טרופה.
לאפות בתנור חם 180 מעלות עד להזהבה.

הערה של יפנית:
במקום חזה הודו הכנתי עם פרגיות קצוצות, פטריות, פלפל אדום ובצל(כפי שרשום במתכון של נעמי).
תיבלתי במלח ופלפל שחור.
אפיתי בבצק פילאס של מעדנות.


המתכון המקורי שפרסמתי בזמנו בשנת 2002
נושא : מאפה פסטרמה
המתכון הזה נולד אחרי שבשוונג ניסיונות הכנת פסטרמות-
השארתי פשטרמה אחת בתנור טיפה יותר מידי והיא יצאה קצת יבשה.
אז במקום לזרוק - קצצתי אותה קטן מאוד וזה מה שעשיתי ממנה

מאפה פסטרמה - נעמי דה פירסט
המצרכים:
פרפר הודו- פסטרמה - קצוצה קטן מאוד.
2 בצלים קצוצים דק
פלפל אדום גמבה- חתוך לקוביות קטנות
שמן
פטריות קצוצות
פטרוזיליה יבשה קצוצה
מלח,פלפל,בהרט, כורכום,פפריקה.

עלי מלוואח, או בצק פילאס, או בצק עלים

לטגן במחבת עם מעט שמן את הבצל עד שקיפות.
להוסיף את הגמבה, ואת הפטריות.
להוסיף את קוביות הפסטרמה
להוסיף פטרוזיליה
ותבלינים.
לערבב היטב ולקרר מעט

לקחת את עלה הבצק ולשים עליו כף נדיבה מהתערובת.
לסגור היטב ולמרוח ביצה טרופה.
לאפות בתנור חם 180 מעלות עד להזהבה.

להגיש כך עם ביצה קשה וסלט
או עם רוטב פטריות,קורקבנים
 
חזה עוף ממולא של מוטי הברון שהביאה אורני

חזה עוף ממולא

מלוי : אורז לבן מבושל, צנוברים , צימוקים ,בצל מטוגן ,פטרוזיליה קצוצה מלח ,פלפל שחור ,פפריקה מתוקה וכמון . (הערה של אורני: אני אוהבת להוסיף גם כוזברה קצוצה)


משרה : שמן זית ,רוטב סויה ,דבש , מלח ,פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי
(אני מוותרת על שבבי הצ'ילי)

להכנת המתכון השתמשתי ב 3 פרפרים חזה עוף שחולקו ל 2
חלקים .בכל חלק יש לחתוך כיס לאורך הנתח , למרוח בפנים את המרינאדה ,למלא במלית ,להדק היטב ולנעוץ קיסמי עץ לסגירה .

להניח את חלקי החזה לאחר שמשחנו אותו היטב במרינאדה מ 2 צדדיו בתבנית אשר ריפדנו את קרקעיתה בפרוסות דקות של עגבניות ,פלפלים ירוקים ,שום קצוץ ,מלח ,פלפל שחור
ושמן זית . לפזר מעל הנתחים עלי תימין .

לתנור ב200 מעלות ,להפוך פעמיים בזמן החימום עד שישחים מ 2 צדדיו . זמן השהיה בתנור כ30- 40 דקות
תודה לכל חברי הפורום שהעלו את הרעיונות מהם נולד מתכון זה

אני מקווה שאצליח גם להעלות את הקובץ שמכיל צילומים המסבירים נהדר את תהליך ההכנה.
 
קובה בורגול ממולא

קובה בורגול/ נעמי דה פירסט
מתכון שלמדתי מדודה שלי וחברה לבנונית
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles_2/18944444.JPG
1/2 ק"ג בורגול דק (כ- 3 כוסות)
1/4 ק"ג קמח ( כוס וחצי)

להשרות את הבורגול עם הרבה מים למשך כשעתיים.

לסחוט את הבורגול ולהעביר לקערה
להוסיף את הקמח
לתבל - במלח, פפריקה, מעט כמון,
להוסיף 1/2 כף רסק עגבניות
להוסיף שמן בערך 3-4 כפות
לערבב היטב

המילוי-
לטגן במעט שמן 2-3 בצלים קצוצים דק דק
להוסיף 1/2 ק"ג בשר טחון ולערבב
לתבל –
מלח, פלפל, בהר או בהרט ומעט ציפורן
אפשר להוסיף צנובר

לצנן את התערובת.

להכין את מעפת הקובה ולמלא.
לוודא שיש ליד כוס מים- הידיים צריכות להיות רטובות.
אפשר ומומלץ להשתמש בצלוחית שמן ליד
לסדר במגש.

לטגן בשמן עמוק וחם.

אופציה – למילוי צמחוני – להחליף את הבשר טחון בפטריות קצוצות
 
למעלה