ספיישל מתכוני ממולאים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ספיישל מתכוני ממולאים


ספיישל המתכונים השבוע יהיה בנושא ממולאים.

חמשת שירשורי הממולאים הנבחרים יקודמו ביום שישי בעמוד הבית של תפוז. זוהי הזדמנות נהדרת לפרסם את הפורום שלנו.

נא שרשרו מיטב מתכוניכם לממולאים ואם יש ברשותכם תמונות צרפו גם אותן.

בהצלחה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בצלים ממולאים/"יאמי יאמי"/בתשי

בצלים ממולאים

שהביאה בתשי למפגש חורף 2012.

המרכיבים:
8 בצלים
1 ק"ג בשר טחון בקר *
עלי פטרוזיליה קצוצים
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
11/2כפיות צילי חריף **
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סילאן
1 כף דבש ***
3 כפות סויה

אופן הכנת הבצלים:
1. בסיר עם מים רותחים, יש לשים 5-6 בצלים נקיים על מנת שיתרככו וניתן יהיה להפריד בין עלי הבצלים. יש לחתוך את הבצלים המבושלים עד לאמצע ולהפריד בין עליו.
2. בקערה, יש לערבב את הבשר טחון, 1 בצל קצוץ, מעט פטרוזיליה , פירורי לחם, צ'ילי,פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
3. יש למלא את הבצלים בבשר ולהדק לסגירה.

אופן הכנת הרוטב:
4. נטגן במחבת עם מעט שמן בצל חתוך לרצועות, נוסיף את רוטב הסויה ונאדה.
5. נוסיף דבש, סילאן, קורט מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה.
6. נשפוך את הרוטב על הבצלים ונכניס לתנור לשעה וחצי עד שעתיים

הערות שלי:
*השתמשתי בחצי קילו
** שמתי קצת צ'ילי מתוק
*** שמתי 2 כפות סילאן
לשאלתי בבלוג היא אמרה לאפות מכוסה ולקראת הסוף להוריד את נייר הכסף להשחמה, זה מוציא אותם יותר עסיסיים וטעימים..
 
עלי חסה ממולאים בשר-סרמלה ברומנית.לפי סבתי

לפני מספר שנים ישבתי בבית סבתי ורשמתי מפיה את המתכון האהוב עלי כול כך בשנות ילדותי.
מאז ניסיתי להכינו.יצא טעים אך ללא "תבלין סבתא"
סבתי אמנם עדין בחיים אך כבר לא מבשלת לצערי.

למלית: חצי ק"ג בשר טחון
פרוסת לחם רטובה ללא קרום
3 כפות אורז מבושל מעט
מלח-פילפל
בצל קצוץ מטוגן
פטרוזיליה ושמיר קצוצים
לחלוט ראש של חסה על מנת לרכך את העלים. להוריד את החלק התחתון הלבן. עם החלק הלבן ועם העלים הקרועים שלא ניתן למלא- מרפדים את הסיר.
לאחר שהעלים התקררו, שמים כפית במרכז העלה ומגלגלים. מניחים על מצע העלים שבסיר ויוצקים רוטב העשוי מ:
רסק עגבניות
פלפל-מלח
מים- כמעט עד כיסוי-אבל לא לכסות.
סבתא שלי טוענת שהיא שמה גם קטשופ(... היית מאמינה? אני לא שמתי)
לבשל כשהסיר חצי סגור כ45 דקות- לפי העין..

לתקן תיבול או להוסיף עוד תבלינים אם אוהבים
בתאבון
 
חצילונים ממולאים לפי נעמי דה פירסט

נושא : חצילונים ממולאים ע"פ נעמי דה פרסט עם ווריאציה שלי-מעדן
תאריך : 04/08/07 16:23
מחבר/ת : ליטל
חצילונים ממולאים -נעמי

קודם כל עשיתי להם מסאג' שיתרככו מבפנים.
באינטרפטציה שלי

קודם כל עשיתי להם מסאג' שיתרככו מבפנים.
אח"כ הוצאתי את הבפנוכו ושטפתי טוב טוב.
כדאי לשים אותם בינתיים במים שלא ישחירו יותר מידי.
הכנתי תערובת של בשר טחון - בערך חצי ק"ג, הוספתי אורז - בערך חצי כוס.
תיבלתי במלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה, ובהרט, והוספתי לתערובת עגבניה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנטנות.
מילאתי את החצילים וסידרתי בסיר עם מעט שמן זית.
נתתי להם להשתזף קצת מכל הצדדים על הגז
הוספתי מים, מלח, פלפל, רסק עגבניות, נענע, שום ועוד קצת שמן זית
הבאתי לרתיחה, הורדתי לאש קטנה ונתתי להם להתבשל עוד כ- חצי שעה.
יצא טעים מאוד.
באחריות.

ווריאציה שלי-תיבול של מלח,כמון והמון נענע קצוצה,עגבניה קצוצה.הוספתי צנוברים. בישול בעגבניות מרוסקות,רסק עגבניות מים ותבלינים.יצא מעדן.
אלפי תודות לנעמי על ההסבר שאפילו פולניה שכמוני לא נרתעת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עלי גפן במילוי אורז ועשבי תיבול נעמי דה פירסט

עלי גפן במילוי אורז ועשבי תיבול (ע"ג)

לחלוט עלים במים רותחים ל- 5 דקות, לסנן ולשים במסננת
(השתמשתי בכמות של 2 צנצנות קטנות של וילי פוד - (הכי קרוב לעלים טריים שנחלטו) - פשוט מוצר מעולה - (וזו לא פרסומת)

למילוי

2 בצלים גדולים - לקלף, לשטוף ולגרר בפומפיה.
לסחוט ולשים בצלחת. לא לזרוק את הנוזלים
2 וחצי כוסות אורז
כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה קטן מאוד (לחילופין - פטרוזיליה יבשה) אפשר להוסיף גם נענע קצוצה, שמיר קצוץ, איך שבא לכם.
מלח, פלפל, בהרט או בהר , כורכום
רכז רימונים - בערך 2 כפיות.
2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

לרוטב-
עגבניות שרי חצויות או פרוסות עגבניות
נענע
שום
שמן זית
מלח
פלפל
מים

אופן ההכנה

לשים בסיר שמן זית ולחמם מעט - לדאוג שהאש בגז תהיה נמוכה.
להוסיף את הבצל המגורר ולערבב עד שהצבע הופך לשקוף,
להוסיף את האורז ולערבב
להוסיף את הפטרוזיליה , התבלינים והרכז ולערבב
להוסיף כ3/4 כוס מים ולערבב
בערך 5 דקות נוספות על האש
לכבות את האש ולקרר מעט.

למלא את העלים לצורת אצבעות דקות
אם נשארו לכם עלים קרועים לא לדאוג - להשתמש בהם כריפוד לסיר.

ולסדר בסיר רחב בצורה צפופה ובצורת שתי וערב.
להוסיף מעל את הנענע הטרייה, שום טרי חתוך פרוסות, עגבניות שרי חצויות,
להוסיף מלח ופלפל שחור

לפזר מעל שמן זית - בערך כחצי כוס.
להוסיף מים עד כיסוי העלים + כוס נוסף.
לשים על העלים צלחת רחבה חסינת חום
להביא לרתיחה.
להוריד לאש קטנה ולבשל עם מכסה חצי פתוח.
מידי פעם לבדוק - אם חסר נוזלים - תוסיפו עוד כוס מים.
הבישול בערך ל- 40 דקות.

יוצא מעולה

טעים חם או קר
אפשר להגיש עם זה גם קצת רוטב לבנה

בתיאבון

דרך אגב,
נסו פעם להכניס מעט מעט ממרקחת הענבים הביתית שהכנתם. תקבלו טעם מאוד מיוחד.
 
עלי גפן ממולאים - ללא טיגון מקדים

נושא : עלי גפן ממולאים- הורסיה ללא טיגון מקדים
בתגובה ל: מסתבר שיש ברשת המון ורסיות של המתכון שלה - talikl

עלי גפן ממולאים- נעמי דה פירסט
הובא למפגש חנוכה 2003 אצל סם
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles/6143723.JPG
עלי גפן טריים,
או צנצנת של משומרים במי מלח (קונים בסופר)
למילוי:
½ - 1 ק"ג בשר טחון
(למילוי צמחוני, פשוט לא משתמשים בבשר)
1 כוס אורז
1 עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
קצת פטרוזיליה ונענע קצוצות
מלח פלפל שחור ובהרט

אופציה - להוסיף גרגרי רימונים לתערובת

אופן ההכנה
1. חולטים את עלי הגפן במים רותחים ומסננים.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי.

3. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול פונה אלינו. אם הגבעול בולט מידי, מורידים בזהירות עם סכין.

4. לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה.
מקפלים צד ימין, מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה,
מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.

5. לוקחים סיר רחב ומרפדים את התחתית בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים שתי וערב (רצוי לא לסדר יותר מ-3 שכבות).

6. בקערה, מערבבים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (טריה או מיובשת). שופכים על העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול. לשים גם שמן זית - לא להתקמצן!

7. מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים.

8. מורידים מהאש, סוחטים על העלים מיץ לימון טרי ומעט שמן זית.

אפשרות - לרפד את הסיר גם בפרוסות תפ"א ועגבניות.
למילוי הצמחי - אפשר להגיש עם יוגורט / לבנה
בתיאבון

נ.ב. - שוב , מתכון שלי - אין בלגן של זכויות יוצרים
 
עלי גפן ממולאים אורז, עשבי תיבול ופירות יבשים

נושא : עלי גפן ממולאים אורז, עשבי תיבול ופירות יבשים
בתגובה ל: מסתבר שיש ברשת המון ורסיות של המתכון שלה - talikl

עלי גפן ממולאים אורז, עשבי תיבול ופירות יבשים / נעמי דה פירסט
מתאים מאוד לראש השנה ולטו בשבט.

מכינים כמו המתכון הרגיל עם קצת שינויים שרשומים בהמשך
מתכון הע"ג הרגיל מופיע בסוף- לנוחותכם

חולטים את עלי הגפן ומסננים.
מכינים את המילוי
צריך:
אורז,
בצל קצוץ
פירות יבשים
תבלינים.
ואם את אוהבת פירות יבשים - את יכולה להכניס תערובת של פירות יבשים קצוצים דק מאוד - שזיפים,משמשים,חמוציות,צימוקים. כמובן שיטת הבישול נשארת אותו דבר.
כלומר, קודם מטגנים את הבצל קצוץ/מגורר עם שמן זית, מוסיפים את האורז, את הפירות יבשים, את העשבי תיבול, התבלינים זה רק מלח ומעט פלפל שחור או לבן וקינמון או אגוז מוסקט

בגירסה הזו אני אוהבת להוסיף לרוטב גם מהסירופ של המרקחת ענבים שאני מכינה לפעמים.
הטעם ייצא חמוץ-מתוק.
בגירסה הזו אני מפחיתה בכמות המלח ומוסיפה יותר רכז רימונים ברוטב.
פה העשבי תיבול מורכבים מנענע קצוצה,שמיר קצוץ ופטרוזיליה קצוצה. אפשר להשמש רק בנענע ובשמיר אם לא אוהבים פטרוזיליה.
העגבניות שרי לא נכנסות לרוטב הזה, במקומם נכנסים ענבים ללא חרצנים או צימוקים.

מתאים לראש השנה ולטו בשבט.
והאמת היא שזו גירסה שאני לא מכינה הרבה, רק בהזדמנויות מיוחדות מאוד.



מתכון הע"ג הרגיל
עלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול- ובקיצור - ע"ג צמחי/נעמי דה פירסט

להכין ע"ג - לחלוט ולסנן. (השתמשתי ב- 3 צנצנות)
להכין את תערובת המילוי:
בסיר רחב לשים שמן זית ולחמם מעט על הגז.
להוסיף את האורז (הפעם אני השתמשתי ב1 וחצי ק"ג) השטוף והמסונן.
להוסיף תבלינים - מלח, פלפל, בהרט, מעט כורכום, פטרוזיליה קצוצה דק מאוד, בצל מגורר
לערבב היטב ולהוסיף גם עגבניות מרוסקות. הוספתי גם רכז רימונים
להוסיף כחצי כוס מים ולחמם ביחד תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות נוספות.
לכבות את האש ולצנן מעט את התערובת.
למלא את העלים ולסדר בצפיפות בסיר רחב שמרופד בעלים שלא השתמשנו (אפשר גם להניח ריפוד של פרוסות תפ"א)
לחתוך עגבניות שרי לחצאים ולהוסיף לסיר, להוסיף גם שיני שום חתוכים לפרוסות, ועלי נענע טריים.
להוסיף שמן זית על העלים הממולאים - בערך 1/4 כוס
למלא במים עד לכיסוי.
לכסות בצלחת חסינת חום שקוטרה קטן מעט מקוטר הסיר.
לשים על הגז ולהביא לרתיחה.
להוריד לאש קטנה ולבשל עוד כ- -,40 ,30 דקות עם מכסה פתוח., במידת הצורך להוסיף מים.
לאחר גמר הבישול לכבות את האש ולסגור את הסיר. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי סחוט בהגשה.

להגיש עם (או בלי) לבנה ליד - מתובלת בשום כתוש, נענע טרייה קצוצה, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

בתיאבון
 
עלי גפן ממולאים אורז ובשר

נושא : עלי גפן ממולאים - יפרק, יברא, דולמא, וורא עריש
ממולאים אורז ובשר (או בלי)


עלי גפן טריים, או צנצנת של משומרים במי מלח (קונים בסופר)
למילוי:
1 ק"ג בשר טחון (למילוי צמחוני, פשוט לא משתמשים בבשר)
1 כוס אורז
1 עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
קצת פטרוזיליה ונענע קצוצות
מלח פלפל שחור ובהרט


אופן ההכנה


1. חולטים את עלי הגפן במים רותחים ומסננים. .

2. מערבבים את כל חומרי המילוי.

2. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול פונה אלינו. אם הגבעול בולט מידי, מורידים בזהירות עם סכין.

3. לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה.
מקפלים צד ימין, מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה,
מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.

4. לוקחים סיר רחב ומרפדים את התחתית בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים שתי וערב (רצוי לא לסדר יותר מ-3 שכבות).

5. בקערה, מערבבים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (טריה או מיובשת). שופכים על העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול. לשים גם שמן זית - לא להתקמצן!

6. מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים.

7. , מורידים מהאש, סוחטים על העלים מיץ לימון טרי ומעט שמן זית.

בתיאבון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חצילים ממולאים ברוטב עגבניות/לאה ס מפגש 2012

חצילים ממולאים ברוטב עגבניות

החומרים:
2 חצילים בינוניים*
1/4 כרוב ירוק
3 קישואים
1 בצל
1/4 כוס אורז (50 גרם)
1/4-1/2 כוס מים
2 כוסות קמח**
מעט שמן לטיגון קל
קורט מלח
***
החומרים לרוטב עגבניות:
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (200 גרם)
2-3 כוסות מים****
1 כף סוכר
פלפל שחור
*****

אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ לכל פרוסה.
טובלים את הפרוסות בקמח.
מטגנים את הפרוסות- במחבת משומנת ועל אש בינונית נמוכה-במשך כשתי דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
קוצצים את הבצל, מגררים את הקישואים על מגררת גסה וקוצצים את הכרוב לרצועות (השתמשתי בכרוב חתוך-קצת מעל חצי שקית של 400 גרם, אבל אפשר יותר).
מטגנים את הבצל במעט שמן במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את הקישואים ואת הכרוב לבצל ומאדים במשך כ-20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את האורז והמים ומאדים במשך כ-15 דקות.

עורמים על כל פרוסת חציל כף גדושה מעיסת המילוי ומגלגלים אותה בזהירות לאורכה.
מסדרים את הפרוסות בתבנית כשהחלק הסגור כלפי מטה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מכינים את הרוטב (הכנתי אותו במקביל להכנת המילוי): שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים במשך כרבע שעה.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על החצילים,
אופים 30-45 דקות, עד שהחצילים משחימים קלות והרוטב מצטמצם ומסמיך******
(החצילים נשמרים היטב בהקפאה!)

*השתמשתי בחצילים גדולים יותר
**אין צורך בכל כך הרבה קמח
***הוספתי למילוי גם קצת פלפל שחור
****השתמשתי ב-21/2 כוסות מים
*****הוספתי לרוטב גם קצת אורגנו וטימין יבשים וטיפה לימון
******כדרכי בקודש השארתי את הגלילות זמן רב יותר בתנור

מקור:ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גלילות חצילים במילוי קישואים ואגוזים/ איליס

גלילות חצילים במילוי קישואים ואגוזים/ איליס

כותבת את המתכון כפי שהכנתי למפגש, כמובן שניתן לשחק עם הכמויות .
(לי נשאר הרבה מהמילוי , לכן הגשתי כתוספת בצד)

** עדיף ומומלץ להתחיל בהכנת המילוי כדי שיספיק להתקרר במקרר **


4 חצילים – לפרוס פרוסות (לא עבות) לאורך , לפזר מלח גס ולשלוח למנוחה כחצי שעה.
לשטוף היטב ולייבש.

לחמם מחבת פסים ולצרוב אותם עם מעט שמן זית ופלפל שחור.
להניח לקירור.

מילוי

4 קישואים מגורדים

2 בצלים קצוצים

חצי חבילת פטרוזיליה

חצי חבילת כוסברה

2 חופנים של אגוזי מלך

מלח, פלפל,


לטגן עד להזהבה את הבצל, להוסיף את הקישואים המגורדים ,לבחוש בעדינות.
להוסיף מלח, פלפל שחור.
במג'ימיקס לטחון את הירק עם האגוזים, להוסיף לקישואים ולקרר.

להוציא מהמקרר לקצוץ דק דק ולתבל ב2-3 כפות חומץ, 5-6 שיני שום.
לבדוק אם חסר מלח/פלפל שחור.

הרכבה

להניח תלולית של המילוי על פרוסת החציל, לגלגל ולהניח בצלחת הגשה.
להגיש פושר עם טחינה והרבה לימון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פלפלונים ממולאים תירס וגבינות/ללקק ת'תות

שהביאה מיכלגד:

הכנתי מלא מאכלים לחג אבל המנה הזו כיכבה! קלה להכנה טעימה ביותר ונהדרת לארוח. מילאתי מראש ואפיית ממש לפני הארוחה. הכנתי עם שימורי תירס.
מהבלוג ללקק את התות .

מכירים את המצבים, בהם חוזרים הביתה אחרי העבודה, פותחים את המקרר ובוהים בו..?

ובכן, המנה שלפנינו החלה בדיוק כך. בבהייה :)

החומרים:

חבילת פלפלונים (ניתן למצוא במגוון צבעים מרהיבים, אני אישית מאד אוהבת את הכתומים)
250 גרם גבינה בולגרית (אם יש בנמצא בולגרית כבשים – מה טוב !)
100 גרם זנבות של גבינות… מה שיש – מוצרלה, עמק, הכל הולך.
2 קלחי תירס טריים (ניתן להשתמש בתירס משומר, אך הטרי פשוט… הרבה יותר טעים)
בצל ירוק
ביצה
פלפל, מלח ופתיתי צ'ילי
פירורי פרמזן לציפוי
אופן ההכנה:

חוצים כל פלפלון לאורכו, כך שמתקבלות סירות קטנות. מסירים את הגרעינים ואת העורקים



עם סכין חדה מגלחים את קלחי התירס, ומערבבים עם הגבינות, הבצל הירוק, התבלינים והביצה



מחממים תנור לחום גבוה של 190 – 200 מעלות,

ממלאים כל סירה בתערובת הכל טוב, מעצבים עם הידיים כל שכל פלפלון יהיה מדושן… ומפזרים פירורי פרמזן מעל :)

מסדרים על רשת (עוזר לשמור על יציבותם של הקטנטנים) אך גם תבנית עם נייר אפיה תעשה את העבודה.

מכניסים לפינוק בתנור לזמן של כרבע שעה, 20 דקות

מדי פעם להציץ ולבדוק, ברגע ששזופים – הם מוכנים.

* מומלץ לאכול מיד עם יציאתם מהתנור.. בתיאבון :)
 
קישואים ממולאים באורז וחומוס – ברוטב יוגורט

קישואים ממולאים באורז וחומוס – ברוטב יוגורט / נעמי דה פירסט
מתכון סורי חלאבי
בערבית- קוסא מחשי בל לבן (מהמטבח הסורי/לבנוני)
ע"פ דודה זהבה ודודה שרה- (דיברתי איתן בטלפון והם הכתיבו לי את המתכון)
מכינים אותו בחג שבועות, כאשר על השולחן מגישים גם קלצונס, ווראק דוואלי (עלי גפן ממולאים באורז), לבנה, מעקרונה בל חליב, וקצת קינוחים חלבים, כמו עש א סראייה למשל.

המצרכים-
קישואים קטנים ומוצקים
אורז
חומוס
מלח
פלפל לבן/שחור
מרגרינה / חמאה/ מחמאה / שמן
יוגורט
שום
נענע

אופן ההכנה:
מנקים היטב את הקישואים, מרוקנים את הליבה
שמים בסיר בערך 1/4 כוס מים + מלח.
משפשפים את הקישואים היטב מבפנים ומבחוץ

המילוי:
מכינים בקערה:
בערך 2 וחצי כוס אורז – שוטפים ומסננים
מוסיפים גרגרי חומוס – בערך כוס. (משרים אותם כל הלילה ומקלפים) (לעצלנים- חומוס מקופסא)
מתבלים במלח ופלפל לבן או שחור
מוסיפים 1/2 חבילת מרגרינה + 1/4 חבילה חמאה או מחמאה או כ- 1/2 כוס שמן.
בוחשים היטב
ממלאים את הקישואים ומועכים אותם מעט ביד.
מסדרים בסיר ושמים צלחת שלא יזוזו.
מוסיפים מים עד גובה הקישואים + טיפונת מלח
מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד.
זמן בישול - עם תחתית מתחת לסיר בערך שעה. בלי תחתית בערך כ- 40 דקות.
המים צריכים להיספג כמעט עד הסוף.

רוטב יוגורט –
מערבבים ביחד יוגורט + שום כתוש+ נענע קצוצה.

הגשה:
מגשים הממולאים בצלחת ומוזגים מעל מעט מהרוטב.
 

22BB

New member
פופייט של עוף ברוטב עגבניות שרי - עמית קאופמן

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4341776,00.html

פופייט של עוף ברוטב עגבניות שרי וחזה אווז מעושן

לא קדירה פר אקסלנס, אבל מנת חורף צרפתית קלאסית. במקור מכינים את הפופייט מאסקלופים של עגל חלב ממולאים בבשר טחון ומבושלים ברוטב עגבניות סמיך, בטעם וצבע. אנחנו מכינים גרסה כשרה עם עוף וחזה אווז מעושן ומבשלים אותה ברוטב עגבניות רענן המוכן מעגבניות שרי ובזיליקום.


המרכיבים:

6 שניצלים דקים וגדולים מחזה עוף
300 גרם חזה עוף טחון
חצי כוס פירורי לחם טריים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
ביצה

12 פרוסות חזה אווז מעושן

12 קיסמי עץ

1 ק"ג עגבניות שרי
1 בצל בינוני קצוץ דק
6 שיני שום קלופות
מלח, סוכר

3 כפות שמן זית

עלה דפנה,
3 ענפי טימין
20 עלי בזיליקום + מספר עלים קטנים להגשה.

אופן ההכנה:

1.מכינים את המלית: מניחים את פירורי הלחם בקערה קטנה ומכסים במים, סוחטים היטב. בקערה מניחים את בשר העוף הטחון, מוסיפים אליו את הפטרוזיליה, הביצה ופירורי הלחם הסחוטים. מערבבים לכדי מלית אחידה ומתבלים במלח ובפלפל.
2.
3.חוצים את כל שניצל עוף לשניים באופן שיתקבלו שניצלים ארוכים וצרים. מניחים בתחתית כל שניצל כף גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל. עוטפים כל גליל בפרוסת חזה אווז דקיקה ומקבעים באמצעות קיסם. שומרים בקירור.
4.מכינים את הרוטב: חוצים את עגבניות השרי לאורכן.בסיר רחב, מחמיים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומבשלים בעדינות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הבזיליקום והשום ומבשלים מספר שניות לפני שמוסיפים את העגבניות. מתבלים במלח ובקורט סוכר מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדפנה והטימין ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
5.מתבלים את גלילות העוף במלח ובפלפל, במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית ומשחימים את הגלילות מכל הצדדים, מעבירים לסיר עם רוטב העגבניות ומבשלים ברתיחה עדינה מספר דקות עד שהן מבושלות. במידת הצורך מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב על מנת שלא ישרף.
6.מגישים מיד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קנלוני בטטה (חלבי) או עם תרד/מוטי ברון, הביאה

והכינה (לאחד ממפגשי הקיץ), תמר האחרת.


קנלוני במילוי בטטה וגבינות
מתוך הבלוג של מוטי בארון בתפוז "אוכל מכל הלב" – שימו לב לקישור עם תמונות נהדרות:


חומרי המילוי
2 בטטות בינוניות
50 גר` חמאה
גבינת פטה
גבינת פארמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנת המילוי
לבשל* את הבטטות עד התרככות , למעוך אותן לפירה עם 50 גר` חמאה
לפורר לתוך הפירה את גבינת הפטה , להוסיף חופן גבינת פארמזן ולתבל במלח
ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
כמויות הגבינות שהוספתי לפירה נתונות לשיקולכם ,עניין של עד כמה אתם רוצים להרגיש את הגבינה במילוי.

חומרי הרוטב **
2 בצלים בינונים
שמן זית
1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר`
2 שמנת לבישול 15%
מלח , פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
אורגנו יבש


הכנת הרוטב
לטגן בצל קצוץ דק בשמן זית עד שקיפות , להוסיף את שיני השום שקצצנו דק
ולערבב היטב בשמן ,להוסיף את רסק העגבניות ,את השמנת ולתבל במלח ,פלפל שחור ,סוכר ואורגנו לפי הטעם.
לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות

מילוי הפסטה
למלא את גלילי הפסטה במלית בעזרת שקית זילוף ,אני השתמשתי בשקית ניילון רגילה של כריכים שחתכתי בה את אחד הקצוות.
בכדי להקל על הזילוף העמדתי את הגלילים בכוס כך שידי היו חופשיות לזילוף

הכנת המאפה
לצקת בתבנית מעט מהרוטב ולסדר בתוכה את גלילי הפאסטה הממולאים
תוך כדי השארת מרווח ביניהם . לפזר מעל ובין הגלילים גבינה צהובה מגורדת .
לצקת מעל את יתרת הרוטב , לפזר את עלי התימין שקצצנו ומעליהם לפזר בנדיבות שוב גבינת פארמזן מגורדת .
לחמם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 20 דקות מכוסה בניר אלומיניום
ועוד כ 10 דקות ללא הניר .

עד כאן דברי מוטי בארון

הערות שלי:

* אני לא בישלתי את הבטטות אלא אפיתי - הטעם מרוכז יותר
וכשהמסתי את החמאה, הוספתי גם 4 עלי מרווה (רק להמסה, אח"כ הוצאתי אותם)
לדעתי טעם המרווה מאד מאד מוסיף!
שמתי מעט מאד פטה במילוי ורק כף פרמזן

** לרוטב השתמשתי בשתי שקיות קפואות של רוטב עגבניות שהכנתי ע"פ מתכון שהביאה BB - כמובן אפשר כל רוטב - זה היה בערך 3.4 ליטר רוטב + רק קופסה אחת של שמנת לבישול 10%

למעלה פיזרתי פרמזן + קשקבל, כי נגמרה הפרמזן

ועוד הערה/התנצלות: לשלושה הקנלוני האחרונים לא הספיק לי המילוי! אז מהר הפשרתי קצת מנגולד מאודה קצוץ, הוספתי מעט קוטג' ופסטו, ומילאתי.
אז מי שקוראת את המתכון ולא מבינה במה מדובר - זה ההסבר!
 
למעלה