כללים מומלצים בעת הבאת מתכון מבלוג/אתר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כללים מומלצים בעת הבאת מתכון מבלוג/אתר

אני, המתהוללת, מוסיפה תתזכורת, שאצלנו, כמו בפורומים אחרים, נהו להביא את המתכון עצמו (טקסט) בצרוף קישור, ולא רק קישור או רק טקסט.

והנה הכללים שיעלה הטיבה לנסח:

כדאי להקפיד על הבאת קישורים למתכון בבלוג/אתר וחשוב מאד גם לתת קרדיט נכון ומדוייק.

לדוגמא: אם רושמים מתכון + שם מביא הדברים לפורום = לא תקין! נניח: "לחם בירה שהביאה נורית"זה ממש לא טוב אם המתכון נכתב ע"י מישהו אחר, כי זה כבר יישאר עם התאור הזה לתמיד וזהות מקור המתכון נמחקה בעצם מדפי ההסטוריה.

מתוך נסיון של שיבושים במקור ובתוכן המתכון, אם יש מתכון של שף או בלוג/אתר - יש להעלות אותו כפי שהוא, נקי! בלי תיקונים, הצעות או שיפורים בתוך הטקסט!

אחרי שמביאים את המתכון המקורי בעצמו, רק אז אפשר לרשום דברים כמו:

1 - הובא לפורום בהמלצת רחל/טובה/שרה וכו'.

2 - רחל הציעה להכפיל כמות או לחלק ל-2 תבניות או להוריד מכמות המלח וכו'.

3- ואז להוסיף את ההערות שלי עצמי, זה שמביא שוב את המתכון, אבל בשמו "דניאלה: הוסיפה עגבניה"... ולא לרשום "אני הכנתי". כי כשיצטטו שוב את המתכון, כבר לא יידעו מי זה שהעיר כך וכך.

נכון, אולי מסורבל לחלק מאיתנו ואולי יעדיפו לא לעלות בכלל את המתכון, אבל זה עדיף על פגייעה בזכותו של אדם או אתר וכו'.

רק באופן הזה המתכונים יישמרו אותנטיים וזהים למה שהוצע במתכון המקורי , מה שחוסך תקלות ועגמת נפש. ואז, כל אחד יחליט מה מתאים לו.
בבלוג פרטי כל אחד יכול לצטט או לכוון כרצונו, אבל כשכותבים באתר ציבורי, כדאי להתרגל להקפיד ב"קטנות" הללו למען הסדר הטוב.
 
למעלה