זכרונות קטנים מילדותינו או נעורינו

argamon

Member
מדברים על גבינות קרש

וגם על גבינות אחרות במודעה מתאריך 25 באוגוסט 1963 ( הגדילו את התמונה וגוללו מלמעלה עד למטה )
( קישור לאתר "עיתונות יהודית היסטורית". המודעה בעיתון "מעריב". )
http://jpress.org.il/Default/Script...ntityType=AD&sSearchInAll=false&ViewMode=HTML
 

יוליקה

Member
מנהל
ארגמון, רק אתה תבין זאת

אבל Korozot עושים רק מגבינת קרש וקוטג'
לכן אני קונה את טיב טעם או טובורג - כי הן מזכירות את גבינת הקרש...

למי שמתענין מה זה קורוזוט....
זהו ממרח גבינה הונגרית..המתכון:

250 גר' גבינת טוב טעם או טובורג
250 גר' קוטג' 9% (אפשר גם 5%)
100 גר' חמאה רכה
כפית חרדל
בצל קצוץ דק (אפשר גם עם בצל ירוק או עירית)
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם (זהירות החרדל מלוח...)
כשהיינו ילדים הוסיפו לזה גם גרגרי קימל - אני לא אהבתי אז וגם היום....
לערבב הכל יחד למחית חלקה. לחכות כחצי שעה
למרוח על כל סוג לחם שתחפצו לשים פרוסות פלפל ירוק או אדום
ויש לכם ארוחה לבוקר אן לערב....

כשהיינו ילדים קטנים, אמא היתה לוקחת פלפל שלם מרוקנת אותו וממלאת בקורוזוט...
 

argamon

Member
וואוו , מבין ועוד איך

יוליקה גירית אותי . אמא שלי הייתה אלופה בקורוזוט. זהו אחד מהמאכלים שהכי מחזירים אותי לזמנים של אז ואני עוד מרגיש את ריחו ואת טעמו בפה.
 
למעלה