דג מושט מבושל חריף או גפילטע פיש?

shayCn

New member
לגמרי


לא יודע מה קורה פה בפורום, כל החיים אשכנזים אמרו לי שהאוכל העדתי שלהם מגעיל
רק פה אנשים מתים על הגפילטע והחזרת.
קטע, גם אמא שלי מכינה מרק גריסים והריחות של זה...
אבל בחמין אני לא מרשה לה להוסיף גריסים רק חומוס, שעועית,ביצים,תפוא ובשר ואת שאר התבלינים שמחברים הכל יחד.
מבחינתי חמין זה קודש הקודשים לשבת חורפית אחרי נזיד זיתים מבושלים עם פרגיות ושניצלים.
 

Ron W

New member
הרבה יותר גרוע מגריסים, כוסמת לא קלויה

למרות שגם את הרגילה יש מי שלא סובל בגלל הריח
ה״ירוקה״ יוצאת רירית ומגעילה להפליא.
 
מושט ? רק בגלל שיש בכינרת .

טוב סלמון זה מיוחד , גם טונה .
אבל יש דגי ים שהם טובים מהמושט . לברק , ברבוניה ............
 

shayCn

New member
תכלס אפשר כל סוג דג לעשות מבושל חריף

אבל דג מושט בסגנון מזרחי זה טאבו.
אם זה לא היה ברור, הכוונה היתה לבדוק אם אנשים מעדיפים יותר אוכל אוריינטלי מזרחי או אשכנזי.
 

ROZELESS

New member
לא זה ולא זה .. סלמון ברוטב או צלוי על האש כי זה דג בריא

יותר ..
אמנון או מושט הם דגי מים מתוקים וכל רופא יגיד לך שעדיף דגי ים שהבשר שלהם רזה יותר ומכיל פחות שומנים ..
 

RossieL

Active member
סתם לידיעה

אמנון ומושט זה אותו דג.
ועוד משהו:
את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח.
 
התכוונתי לאמנון או קרפיון (ROZELESS זה הכינוי הישן שלי)
החליפו לי מחשב בעבודה ובגלל כל הקטע בתפוז שהם "ברוגז" עם משתמשים שמסיבה כלשהי נאלצו להתנתק מהמערכת אז הם לא נותנים להיכנס מחדש הגבתי בכינוי הישן שלי

&nbsp
ולא משנה איך ואיפה מגדלים קרפיון או אמנון אלו עדיין דגי מים מתוקים והסלמון או הטונה (לא משומרת אלא כנתח פרוס) בכ"ז עדיפים עליהם
 

shayCn

New member
דגי ים לא יותר בריאים תזונתית מדגי מים מתוקים

אם התכוונת לדגי ים שעברו דרך עד שהגיעו לחכה, אז אולי זה נכון והם בריאים תזונתית אבל דגי ים גם סופגים הרבה זיהומים בדרך וכספית גבוהה ככל שהדג גדול יותר.
דגי מים מתוקים נחשבים לפחות בריאים תזונתית, אולי פחות אומגה, אבל מגדלים אותם בבריכות בתנאים אידיאליים עם פיקוח ככה שהסיכוי לזיהום בדגי בריכה הוא קרוב לאפס.
אגב קרפיון, הדג הכי מזוהה עם הגפילטע פיש וראש דג בראש השנה, זה הדג הכי פחות טעים ומעודן מבין דגי הבריכה.
הטונה,הסלמון והאנשובי אכן יותר טעימים אבל גם יותר יקרים.
&nbsp
היתה פעם תכנית בנשיונל גיאוגרפיק על מסעם של להקות הטונה בים הפתוח באזורים של מפגשי זרמים מכמה אזורים, שמפגיש הרבה טורפים אחרי הדג הטעים.
&nbsp

 

חיא2

New member
חריף - ממש לא, גפילטע - רק של החותנת

לא מסוגל לאכול חריף. האלרגיה שלי לחריף יכולה להוביל אותי לחנק ממשי, אז זה בחוץ. מושט, בורי, דניס, לוקוס מאוד אהובים עליי, כמו גם ברבוניות, פארידה ומלכת הנילוס.
פירות ים הנן אהבה גדולה של בת זוגי ושלי.
קערת צדפות מהבילה היא תשוקה משותפת לשנינו. יין, חמאה, מעט עשבי תיבול...
לגבי הגפילטע -
תמיד תלוי מי מכין את הקציצה הנהדרת והטעימה מאוד הזו.
 
למעלה