דג מושט מבושל חריף או גפילטע פיש?

shayCn

New member
דג מושט מבושל חריף או גפילטע פיש?

סתם תוהה מה העדפות הטעם הכלליות..
 

א ב י ב ן

New member
מושט חריף!!!


 

shayCn

New member
הפתעת אותי

לא תעדיף משהו קר ומלא בהמון סבלנות בצלחת?
 

RossieL

Active member
3 מנות

מרק חרירה - בחורף.
מרק עשיר, סמיך וחם שעושה פלאות לבטן;

קניידעלך - רק בפסח;

קובה - רק אדומה במרק סלק.

ווי, עשית לי תיאבון
 

shayCn

New member
מרק שעועית חריף התכוונת

שהולך מעולה כנזיד סמיך עם לחם בית בצד..מעולה לימים קרים.
 

RossieL

Active member
גם וגם

שולחן חג בלי גפילטע פיש לא יעבור,
ומושט מבושל חריף, עם רוטב סמיך וחלה ביתית ... נו, זה MUST
ככה זה כשהשולחן הוא מעורב
 

Ron W

New member
אפשר קרפיון ממולא מפולפל

הפולני המתוק יותר ממעיק אבל אצל הליטאים היה כמעט חריף
הרבה פלפל לבן וציר (המיץ מהסיר) שהפך ג׳לי מוצק במקרר
הכל לצד חזרת אמיתית שלעומתה החריימה רסק עגבניות

והזכרת לי רגל קרושה עם לימון או קצת חרדל..לעומת מרק רגל תימני
 
שורש חזרת ? בקלי קלות .

אני הממונה המשפחתי לטחינת חזרת . אני בכלל שונא חזרת אבל יש אישה .
יום אחד בא לי רעיון ומאז אין בכי והחזרת מוכנה בקלות .
אני מוריד מהשורש שבבים עם מקלף לגזר/תפו"א .
את כל השבבים מכניס לפוד-פרוססור .
זזזזזזזזזזזזזזזז 20 שניות וזה מוכן בלי בכי . בלי דמעות .
 

shayCn

New member
רגל קרושה..חזרת..

מבחינתי דיברת סינית עכשיו :)
&nbsp
 

Ron W

New member
הבאת לי חשק -קניתי וכבר טעמתי


החזרת במקרר מפסח.. שני היצרנים ״מזרחיים״

 

shayCn

New member
יצרנים מזרחיים לחזרת


תבדוק שאין בפנים קצת צ'ילי או פפריקה מעושנת..
&nbsp
בתיאבון!!
 

RossieL

Active member
רגל קרושה .......

בעעעעעעעעעעעעעעע
סליחה לאוהבים.
בתור מי שגדלה בבית פולני, עם אמא שהכינה את הדבר הנורא הזה, שבחיים .... בחיים לא נגעתי בו, כי רק מלראות אותו נעשה לי חלושס, יכולה רק להגיד שכל שולחן שמתהדר ב... דבר הזה, אותי לא תמצאו מסבה אליו.

אגב, גם מרק גריסים .... יש לי זכרונות איומים ממנו ועד היום אני לא מסוגלת לסבול את המראה, ריח ושומדבר שקשור אליו.
אפילו בחמין, יש מי שמשתמש בגריסי פנינה.
מבחינתי - עדיף צום הרמדאן ולא גריסים.

ולגבי חזרת? או, זו כבר אופרה לגמרי אחרת.
זוכרת את אמא שלי קונה את החזרת ומגרדת בפומפיה,על המגררת הקטנה, מגרדת ובוכה

ומוסיפה סלק ועוד כל מיני (לא טרחתי לשאול מה ולרשום
) ובסופו של תהליך התקבל חריין חריף שהנשמה פרחה.
והיינו אוכלים את זה עם הגפילטע פיש. ועם העוף המכובס.
היינו.... היו


אחחח, איזו נוסטלגיה
 

Ron W

New member
הכל תלוי באיכות.. מרקים גם לא אהבתי עד שאכלתי עשוי טוב

המרק הכי שנוא עלי היה ׳מרק חמציץ׳ מן עשב ירוק עליו יצקו לבן או שמנת
 
למעלה