ביקשו ממני להציג נושא, אז אדבר על מזון

dory38

New member
ביקשו ממני להציג נושא, אז אדבר על מזון

* מתי התחלתם לבשל, אם בכלל?
*מי מקור ההשראה שלכם בבישול?
* מה המאכלים שאתם מתמחים בהם?
* אילו מאכלים הייתם רוצים לדעת להכין?
 

dory38

New member
תשובה מיידית שלי

* מתי התחלתי לבשל- בקטן, בגיל 28 (2009). אבל הקפיצה הגדולה התחילה בגיל 33. לאחרונה, בעקבות אשפוזה של אמי, השתכללתי עוד יותר (כי צריך להכין לה אוכל למועד השחרור).
* מקור השראה- אותו כנ"ל, אמא שלי. את רוב הדברים שהיא עושה, אני עושה בדומה, עם טוויסטים משלי.
* מאכלים שהכנתי- סלט ירקות, סלט פירות, קלחי תירס, קציצות פרסה, מרק מיסו, אורז, בטטות, תפו"א בנייר כסף, כרובית, כנפיים מתובלות (חימום בלבד), כרעיים, קבב, צ'ילי קון קרנה, דגים (בעיקר סלמון ודניס), ניוקי, ביצים (קשות בלבד). הערה: דרגות ההתמחות שלי הן שונות. חלק מהמאכלים עשיתי רק לאחרונה ופעם אחת. מאכלי הדגל שלי מודגשים בבולד.
* מאכלים שאני רוצה ללמוד להכין- מרקים אחרים (חוץ ממיסו) , פשטידות,עוף שלם, נקניקיות, פסטה לסוגיה, מוס או פודינג, קרפ צרפתי.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אווווו, יש לי תוספות ששכחתי

עוף שלם מפורק כליל מהעצמות וממולא בבשר טחון עם אורז.
בישול אורז ופסטה בצורה מיוחדת וכנראה ייחודית שלי.
 

tgranot1

New member
בגיל 7 כבר בישלתי את החביתה הראשונה שלי.

בגיל 9 האחים שלי נאלצו לאכול את האקספרימנט המוזר הראשון שהכנתי, חביתה עם לימון וקפה.

מה אני מכין בעיקר: מרקי קטניות, מוקפץ, פסטות, חצילים, בורקסים (לא קנויים). ממולאים, חומוס.
מי היה מקור ההשראה שלי: אמא ואהרוני.
לא חושב שיש משהו שאני ממש רוצה להכין ולא יכול טכנית.
 

dory38

New member
זה נכון לגבי הרבה דברים, הכל בראש

לא כתבתי שאני לא יכול להכין, אלא כתבתי שאני רוצה ללמוד אותם, כשיתפנה לי קצת זמן.
 

tgranot1

New member
לא אמרתי שאינך יכול להכין


הייתה לי תשוקה לעניין מגיל צעיר. גם למדתי מנהל בתי מלון ומסעדות לתואר.
 

dory38

New member
אז בסדר

פשוט לאחרונה מנגחים אותי על כל פיפס שאני כותב, אז אני כבר מתגונן מראש. איפה למדת, אגב? סתם בשביל הסקרנות. אוסיף עוד מקורות השראה, חוץ מאמא שלי שתהיה בריאה- שף שהוא ידיד המשפחה והסרט שף מ-2014. כל מי שאוהב סרטי בישול חובה שיראה. המלצתי לשף והוא הבטיח שיצפה.
 

tgranot1

New member
למדתי בלאס ווגאס.

ולמדתי תוך כדי התנסות. יו טיוב גם הוא מקור טוב. החכמה בבישול היא להבין את היסוד של כל מתכון ואז לתבל ולהכין או להחליף לפי הבנה אישית.
 

dory38

New member
אני מאלה שעדיין צמודים למתכונים

כמובן שאני גם מגוון לפי טעמי האישי. פה יש מקום לתכונה שמאוד מאפיינת אותי ולא באה לידי ביטוי בשגרה שלי- יצירתיות. אותו כנ"ל, בשיעורי הפילאטיס והיוגה שאני לוקח כבר כמה שנים. לא חייבים לעשות הכל בצורה מסוימת, יש כמה ורסיות.
 

CharmingGuy

New member
אממ

* מתי התחלתם לבשל, אם בכלל?
בגיל 12
&nbsp
*מי מקור ההשראה שלכם בבישול?
אני גונב מכולם אין מישהו ספציפי.
&nbsp
* מה המאכלים שאתם מתמחים בהם?
תן לי מתכון ואבצע אותו כהלכה!
&nbsp
* אילו מאכלים הייתם רוצים לדעת להכין?
הייתי רוצה לדעת להכין הכל מהכל, בעיקר מאכלי עדות.
 

אבי בן 1231

Well-known member
ד.א. כאשר אני אוכל, למשל במסעדה מאכל שמצא חן בעיניי

אני עם חוש הטעם בפה, מנסה למצוא מה הרכיבים ועושה נסיון להכין, בד"כ אני מצליח.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אוי תבורך, בישול הוא נושא שני שאני אוהב

להתחיל התחלתי כאשר זכיתי בפוקס במכרז למזנון באחד ממשרדי משרד העבודה, לפני שנים רבות.
חלק גדול מההשראה היא אמי ז"ל השאר זה הטעם האישי שלי והדמיון.
אני מתמחה ב ...................
הכנת טחינה גולמית
הכנת חומוס ישירות מהמרכיבים הטבעיים
פלפל ממולא
קציצות בשר ברוטב
אוכל סיני, בשר ברוטב חמוץ מתוק שגם את הרוטב אני מכין.
סוגי פטה שונים.
טונה ברוטב עגבניות
מרק אפונה.
 

dory38

New member
אז בוא נפתח יחד מסעדה

וברצינות לרגע, מאיפה הידע שלך לאוכל סיני? גרת בסין?
 

אבי בן 1231

Well-known member
לא, לא גרתי בסין.

לקחתי פעם אחת מתכון מהאינטרנט, היו לנו אורחים וזכיתי למחיאות כפיים אדירות.
ובקשר למסעדה, הרעיון הוא לא רע.
יש לי רעיון למיזם רציני במזון דוגמת רשת מזנונים למזון מהיר בספרד עם הצלחה שחובקת את כל ספרד, ואני רציני.
 

dory38

New member
קודם תן לי לסיים את האשפוז של אמא שלי ואז נדבר, בשמחה

סיוט מתמשך, מצידה ומצד כל המעורבים בעניין. היום העבירו אותה חדר בטעות, כי מישהו התבלבל ברישום. עולם שלישי ממש.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אוווו, תזכיר לי היא מאושפזת בהרצפלד נכון?

החלמה מהירה, מכל הלב.
 

dory38

New member
תודה רבה

לא, בגריאטרית א' באיכילוב. היום התבשרנו שתהיה שם שבוע נוסף, לכל הפחות.
 
למעלה