מה אתם חושבים על הרעלת הטונה בארומה?

Ron W

New member
משרד הבריאות כן עורך ביקורות אבל לרוב בעקבות תלונות

גם משמידים תוצרת וגם סוגרים עסקים - תועד כמה פעמים
בתוכניות צרכנות. לפעמים תופסים גם משלוחים במשאיות.
לגבי טונה בקופסאות השמועה שהיא מבושלת
באותה פחית שימורים ונאטמת בעודה חמה.
יש מכשירים ביתיים לסגירת פחיות (לדורי -
אשתו של המחמיץ קנתה לו
)
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא לא ולא. אתה מתבלבל.
בתמונה הטונה הייתה ארוזה באריזת ואקום מניילון. זו לא קופסת שימורים ולא פחית של חמוצים.
ועל האריזה רשום במפורש, שברגע שפתחת, יש לצרוך את כל הכמות או להשמיד.
כל עוד האריזה אטומה, אין כל צורך בקירור, אבל לאחר שפתחת, נאמר במפורש שאין
לשמור.
וכן. משרד בריאות מבצע ביקורות פתע ולעתים הוא גם מבצע ביקורות לאחר שהוגשה
תלונה ו/או בעקבות קריאה יזומה של התקשורת.
למרות הכל, הביקורות הן נדירות ואינן מספקות את ה"דרישה".
ךרוע המזל, ונכון להיום, לא מבוצעות מספיק ביקורות, והמצב הן במרכולים הגדולים
והן בחלק ניכר מהמסעדות, טעון תיקון גדול.
 

Ron W

New member
ציינתי במפורש - טונה בקופסאות. לא מה שבתמונה

הכוונה שהטונה לא נארזת לתוך שימורים כפי שהיא
אלא עוברת בישול (נוסף) בתוך הקופסא
שקיות הואקום הן דרך חדשה יחסית
יש גם לצריכה אישית - להערכתי עם תפוגה קצרה
היו הרעלות נוספות חוץ ממקרה ארומה.
 

dory38

New member
זהו, הם צריכים לעשות ביקורת מקדימות, בטרם עת

אחרי שקרה המקרה, זה כמו לסגור את האורווה אחרי שהסוסים ברחו. ולגבי רופא השיניים שציינת, אני מעדיף למחוק אותו מהזיכרון ככל שאפשר.
 

אספרסו2

New member
צריך לפעול בצורה אחרת

כל מי שנכנס לעבוד במטבח תעשייתי כלשהוא יהיה מחויב בהסמכה של קורס היגיינת מזון מטעם משרד הבריאות.כנהוג במדינות מתוקנות.
כשלעובד מטבח אין ידע בסיסי בתחום ביקורת לא תעזור.
 

dory38

New member
נגעת בתחום חשוב מאוד, ההכשרה

בלי הדרכה מקצועית, הביצועים של העובדים לא יהיו טובים. כן, אפילו צריך לדעת איך להשגיח על מקרר, כמו במקרה שלפנינו.
 

Ron W

New member
לא יעזור כשיש מנטליות או חינוך רע מהבית

לדוגמא רשת המבורגר הכי בריא בסקרים .. העובדים
מחוייבים למדוד את טמפ הבשר כ 70c במד אלקטרוני לתוך הקציצה
מעדות אישית של מי שעבד שם נהגו ללקק את הפרוב בין לבין
באיזה קורס יגדירו להם שאסור מראש?
 

dory38

New member
גם בבית אפשר לחטוף הרעלה

אם לא רחצת כמו שצריך כלי מסוים, או קנית משהו מקולקל. אפרופו ביקורת מטבח:

 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הסיכוי לחטוף הרעלה בבית יעלה עוד יותר, אם תכניס הביתה את
שארית המנה של הטונה שלא סיימת לבלוס בארומה.
 

einat162

New member
אישית, אני לא בטוחה שזאת הטונה של ויליגר

אלא בעיה בארומה :
לקוחה אחת- אכלה בכלל מנה שאמורה להכיל סלומון (ולא טונה),
לקוחה אחרת- סיפרה שאכלה חביתה "שהיה לה ריח של דג" (ואני מניחה שלא היה להיות שם דג בכלל).

ויליגר עצמה בטוח מספקת את אותו מוצר באותה אצווה למקומות אחרים .
 

חיא2

New member
מעניין כמה כסף, לכאורה, מרוויחה עינת162 מטיולי

בוקר בפורומים ומכתיבת התשובה הזו.
 

einat162

New member
עינת162 מרוויחה טוב בעבודת בוקר משרדית שאינה קשורה לוויליגר

או לארומה, או ליחסי ציבור כלשהם.
 
זה לא חדש

כשאין כשרות ואין פיקוח במטבחים אז כל אחד עושה מה שהוא רוצה ,וצר לי לומר המבלים במסעדה רק הכסף שלכם מעניין את הבעלים,אהה וכמובן כמה שיותר לחסוך עלויות!
פשוט לשמור קבלות ולעשות צילום במקום לכל מקרה ,גם באולמות וגני אירועים אני לא רגוע ברגע שיש עובדים זרים וערבים במטבחים אני יותר חושש מבחינת הגיינה וכו
 

einat162

New member
גם עובדים יהודים, במטבח כשר- צריך לחשוש מבחינת הגיינה

 

dory38

New member
ברוב המסעדות כמעט אין עובדים יהודים במטבח

מרביתם מהגרי עבודה ופליטים ממדינות אסייתיות ואפריקאיות, כי הם מוכנים לעבוד בשכר רעב. הישראלים מפונקים ועצלנים, ברובם. לכן, אגב, חשוב לחדד עבור העובדים הזרים את ענייני הכשרות, כי הם ממש לא מודעים לנושא.
 

einat162

New member
סטיססטית נכון מאוד. ועדיין, תעודת כשרות לא בהכרח = היגיינה

או אוכל בריא.
 

dory38

New member
ידוע, כמובן

מה שאמרתי, הוא שבמסעדות כשרות צריך ללמד את העובדים הזרים את המונח, בנוסף לנושא ההגיינה, לא במקום. ואגב, אני ממש לא מאלה שמעדיפים מסעדות כשרות בכל מחיר. מבחינתי חשוב טיב האוכל, המחיר והשירות. הכשרות במקרה הטוב, במקום הרביעי בסולם הפרמטרים שלי.
 
למעלה