מה אתם חושבים על הרעלת הטונה בארומה?

dory38

New member
מה אתם חושבים על הרעלת הטונה בארומה?

ועוד חושבים שהכי מסוכן בארץ זה למות בפיגוע/מלחמה, בתאונה או ברעידת אדמה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מי אוכל טונה בבית קפה? למזלי איני אוהב נתחי טונה, וגם לו
הייתי מזמין ארוחה קלה בארומה, סביר שטונה לא הייתה נכנסת לתפריט...
 

shayCn

New member
אני לא מתפלא על ארומה

בפעמים שאכלתי ברשת בעבר, לא זכור לי לטובה הסלט יווני וגם לא הסנדביצ'ים שלהם מלחם בית שנראה לפעמים כאילו הם רטובים מרוב שהם רכים.
דג אני בדר"כ לא אוכל בחוץ באופן גורף למרות חיבתי לסנדביץ' טונה(שאגב בבית אני מעדיף ואוהב להכין), הפעם האחרונה שאכלתי דגים בחוץ, נראה לי שזה קרה בסיני על החוף וגם זה אחרי שראיתי את הדייגים מביאים את השלל מהים הישר למסעדה.
 

dory38

New member
נדיר שאני אוכל טונה או ארומה או בחוץ בכלל

בלי קשר, אני חושב שכאן צצה שאלת הפיקוח על המזון. האם יש נהלים ברורים ומסודרים במשרד הבריאות, לגבי סטנדרטים של אכסון מזון במסעדות לסוגיהן, בפאבים, בבתי קפה ואפילו בבתי מלון. לא פחות חשוב, אם אוכפים אותם ומונעים הרעלות וקלקולים בטרם עת.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נהלים יש אבל הקפדה אין. מדי פעם אנשי הטלוויזיה עורכים בדיקה
יזומה, ואז הם מגלים תחלואים, שרק בדרך נס אינם מפילים אנשים לרצפה.
גם כאן בטבעון, יש מכה של חזירי בר, שעוברים בלילות והופכים פחי אשפה. הם
נוברים בזבל, אוכלים את מה שטוב בעיניהם, ומותירים על הכביש ערימות מצחינות
של אשפה.
המועצה אינה עושה דבר ומפנה את המתלוננים אל המחלקה הוטרינרית.
המחלקה הוטרינרית אינה עושה דבר, וטוענת, כי המשטרה אינה מאפשר לצוד את
החזירים וגם החברה להגנת הטבע מונעת זאת.
כל שנותר כעת זה להמתין, עד שתפרוץ איזו מגפה של דיזנטריה או מחלת עיכול
אחרת, ואז... אולי אז, מישהו יגיד שבאמת יש לנקוט בצעדים נגד תפוצת החזירים
שמניבה גם מחלות על הציבור התמים רחמנא לצלן.
 
אני לא אוכל אצל גויים

יש כמה מקומות כשרים שאני רואה את המטבח נקי בירושלים,במרכז אני לא אוכל בגלל הכשרות ואין על מי לסמוך..
 

dory38

New member
חדשות בשבילך

70% ומעלה מעסקי המסעדנות במרכז כשרים ברמה זו או אחרת, כולל כשרים ללא תעודה מהרבנות. הבעיה היא לא הכשרות, אלא הסניטציה.
 

shayCn

New member
תתפלא, יותר בריא ונקי אצל הגויים

דווקא במקומות שמקפידים לשלם למשגיח כופר, מוצאים בדר"כ בשר מקולקל וסירחונות.
והנה, ארומה, רשת בתי קפה ישראלית, מפוקחת ע"י משגיחי כשרות, נופלת באיכותה.
 

dory38

New member
שכחת גם שבדר"כ גם יותר יקר כשהאוכל כשר

עוד סיבה למה לא להעדיף את ארומה ודומותיה.
 
פ-א-נ-י-ק-ה .

כנראה שאף ישראלי לא מת מאכילת טונה .
ואם ייתברר שיש אחד כזה...................אז מה ?
מהסרת קשקשים של אמנון הגליל כבר יש מתים .
ממכת ברק כבר יש מתים .
מאופניים חשמליים כבר יש מתים .
אפילו מבניית בנין גבוה כבר מתו עשרות אנשים .
טונה ????????????????
קטן עלינו .
 

חיא2

New member


 

Ron W

New member
מי צריך טונה שיש דגים טריים


הציבור שוחט את המרכולים ומרוקן את המדפים
היום בקושי נותרה תבנית ביצים.. שלא לדבר על סלומון טרי
אבל לדייג היה בורי גדול ק״ג וחצי . חצי ממנו חוסל אחרי צלייה בתנור
קצת שמן זית רוטב לימון שום ופלפל חריף מעדן.
וכן הכנתי סלט וולדורף תקני כולל מיונז תוצרת בית
נותר רק לשרוף קלוריות מחר.
 

אספרסו2

New member
נקודת זכות לארומה המדוברת

יש שם מכונת קפה של La Cimbali.מצוינת ,לי יש בבית מכונה של אותו היצרן וממקומיים שם הבנתי שהקפה שם מעולה.
 

Ron W

New member
אני אוהב את המחוזק של קימבו

נכון שקפסולות זה נחות אבל האינטנסו שלהם
שווה טעימה - אין לנספרסו מתחרה ראוי.
 

חיא2

New member
מה יש לחשוב על ההרעלה?

כל מקום מחוץ לביתך בו אתה אוכל אתה לוקח סיכון. במקומות רבים, בארץ ובעולם, זה סיכון מחושב ומשוכלל. בחיים לא ראיתי שערכו איזו בדיקת נקיון למטבחים, כמו בסרטים או בתוכנית של ההוא גרניט המשפר מטבחים. אבל כשאתה רואה תכניות מהסוג הזה של גרניט ואמריקאיות אתה מבין כמה כסף עושים על חשבונך, מסכנים את חייך ללא הרף.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אמריקאיות או אנגליות? טוב. נו. לא חשוב.
בכל מקרה, שמע. אתה יכול להחזיק את חבילת הטונה הסגורה של וילינגר כמה זמן שאתה רוצה.
אבל כשאתה פותח אותה, אתה חייב לנצל את כל הכמות או להשליך את השארית.
אמה מה? החבילות הללו מכילות 2 ק"ג, ואם פתחת כד להכין מנה אחת? מה? תזרוק
את השאר? לא מוגזם? אז שומרים. וכששומרים בניגוד להנחיות היצרן, ברור שיש
בכך סיכון. והנה התוצאות. אז... זה מה שיצא.
 

אבי בן 1231

Well-known member
חחות דעת שלי.

לפני שנים רבות היתה לי סיטונאות גדולה לשיווק מוצרי מזון.
טונה, קניתי רק טונה תוצרת חוץ או ספרדית או אמריקאית שהיתה אז מאוד נפוצה.
טונה תוצרת הארץ היתה המוצר הגרוע ביותר.
מוצרים של ויליגר לא הכנסתי לעסק שלי בגלל איכותם הגרועה.
ויליגר היה אז יבואן מסתבר שהטונה המדוברת, עפ"י התגית, היא טונה תוצרת ויליגר, בחיים לא הייתי קונה כזו.
אני בד"כ קונה טונה STAKIST שהיא במקור אמריקאית, וכיום יש מפעל תחת המותג הזה.
הטונה מעולה ויש גם אריזות של 2 ק"ג, כאשר אני פותח כזו אריזה לשימוש אני מוציא חלק אותו אני צורך מיד והשאר מחלק לשתי מנות נוספות בקופסאות פלסטיק ומקפיא.
מעולם לא התקלקל אצלי חלק מהמוצר הזה.
לכתבה
https://www.maariv.co.il/news/health/Article-724573
 
למעלה