וסליחה מראש לכל הצמחונים :

einat162

New member
וסליחה מראש לכל הצמחונים :

סטייק כרוב- זה לא סטייק
אסאדו אבטיח (אמיתי לגמרי) - זה לא אסאדו
המבורגר צמחוני (פטרייה גדולה על הגריל) - זה לא המבורגר
חלב סויה/אורז / שקדים- זה לא חלב
וגבינת טופו- זה לא גבינה

אתם יכולים להיות מוסריים או נגעלים- אבל האירוניה בהתאמצות הזאת היא מגוחכת בענייני (במיוחד לאור העובדה שהטעם והמרקם לא דומים).
וכן, אני יודעת שהמחוקק קצת התקדם בכיוון- אבל המושגים האלו עדיין מושרשים .
 

רוב הזמן נח

Well-known member
נראה לי שכבר לא רשום על המוצר הזה חלב סויה

אלא משקה סויה. בדיוק בגלל הסיבות שציינת.

צריך לטפל גם בשניצלי התירס
 

einat162

New member
ולזה התייחסתי כשכתבתי "מושרש"

זה בא בקרטון, נשמר בקירור ליד החלב- אנשים עדיין קוראים לזה "חלב".

על "שניצלי" תירס עדיין כתוב שניצל? אני זוכרת שראיתי שעל טופו\ סויה היה כתוב קציצות טבעוניות.
 
דרך אגב, שמתי לב שגם על הגלידה שהיא בשומן צמחי

כותבים מעדן קפוא בטעם שוקולד בלגי או שוקולד כזה או אחר.
 

einat162

New member
נכון מאוד, אבל מתי שמעת מישהו אומר "המעדן הקפוא החדש של..."

 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, אכלתי פעם המבורגר או קבב טבעוני

דווקא היה טעים. הבעיה שרק מקומות ספציפים יודעים להכין את זה בצורה הזאת. והבעיה השניה שזה יחסית מאוד יקר. והבעיה השלישית שהם לא מגלים מה בדיוק הרכיבים שהם שמים שם בשביל שיתקבל הטעם הזה. אז כנראה שיש שם כל מיני דברים שלא הכי בריאים. וגם אם הם אומרים לך בכללי ממה זה עשוי, אם יכינו את זה בבית זה לא יצא אותו הדבר.
&nbsp
והבעיה הרביעית שבכללי חלבון צימחי שווה
ולכן זה לא באמת תחליף לבשר אמיתי.
&nbsp
&nbsp
 
אתה מאוד צודק

מאחר ויד לי טבעוני אדוק בבית, אכלתי לא פעם שוארמה או המבורגר צמחוני וזה ממש טעים אבל לך תדע מה הם עושים כדי להגיע לטעם המושלם הזה...
 

Ron W

New member
תלוי בזוית שבוחרים לראות את המוגמר

ניתן לטעון שמוצרים מהחי הם לא פרי או ירק או קטניה אמיתית

המונח סטייק או ביצה מבטאים סה"כ מקור חלבון נוזלי (מדיום) או מוקרש
חמין לדוגמא היא מנה שברובה צמחונית, יש גרסאות ללא בשר כלל.
או פול בבישול ארוך, שמזכיר קצת חמין - עשיר בחלבון ובטעם.
אין שום מוצר מהחי שיתן לנו את היתרונות התזונתיים לאוכל טבעוני
או לפחות צמחוני אובולקטי שכן כולל ביצים וחלב.
בתכלס צורת הבישול והעיבוד/צפוי תוספים, הם שמתחברים למינוח
סטייק או שניצל ולא רק החלבון האופייני לחי.
סטייק = קליה על אש/גריל משטח חם מאוד
המבורגר = מזון טחון מטוגן
חלב הוא מצוי נוזלי וגבינה מלשון גיבון.
 

E טי

New member
ב-PC אלופים בלקחת מילים ולהמציא אותם מחדש

הבעיה שבסוף הם גם משתמשים בזה ככלי כדי לכפות את דעותיהם על אחרים.
 

Ron W

New member
מי שמדבר על כפיה.. נוכח הכשרות ההלכתית הדקדקנית

כשרות אפילו לא לגיטימית כדעה כשהיא מבוססת על הונאה.
 
למעלה