רגע לפני שבת קבלו טיפ נהדר להכנת צ'יפס מופלא בבית

רגע לפני שבת קבלו טיפ נהדר להכנת צ'יפס מופלא בבית


אז במסגרת שיטוטיי במרשתת, נתקלתי במתכון מופלא להכנת צ'יפס ביתי,
ואני שמאוד אוהבת צ'יפס אבל נשמרת לא להכין ממנו יותר מדי, כלומר משהו כמו פעם בשנה או שנתיים, קפצתי על המציאה כי אמרתי לעצמי, הנה סיבה טובה להכין צ'יפס ביתי לעתים קרובות יותר...
מה רבה הייתה הפתעתי למקרא המתכון המעניין הזה
https://food.walla.co.il/item/3158622

האמת היא שהייתי עוזבת את הכתבה הזאת לאנחות אילמלא קראתי את התגובות. אתם יודעים, לפעמים התגובות שוות את כל הזמן שהשקעתי בקריאה של מתכון שאין שום סיכוי שאעשה אותו כלשונו.
אז בהמשך לתגובות הישירות לכתבה, אם יש לכם הערות או טיפים טובים יותר להכנת צ'יפס, אשמח לשמוע מכם.
בכל אופן, אני מכינה את הצ'יפס שלי כמו שאימי עליה השלום הייתה מכינה לנו כל שבת יחד עם סטייק עסיסי, אורז, שעועית ירוקה, סלט גדול וחמוצים.
חותכת מקלות צ'יפס למקלות לא דקים ולא עבים מדי, שוטפת היטב, מייבשת במסננת, זורקת לשמן עמוק ולא נוגעת בהם עד שהם מזהיבים עד חומים, תלוי בסוג תפוח האדמה. זה כל הסיפור.

אז שתהיה כאן לכולם שבת שלום ומבורכת
שבת מנוחה ובטלה והעיקר הרבה שמחה


 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
חיתוך. שטיפה. בישול במים. קירור. טיגון. קירור. טיגון. נו
באמת... כל כך הרבה התעסקות? ועד שקניתי סיר לטיגון עם כף שמן? בחיאת. לא מתאים לי...
 

poseidon111

Active member
זה טיפ? זה ספר הוראות. קבלי טיפ שיתן לך את אותן תוצאות

במינימום מאמץ:
את מקלות תפוח האדמה לא שוטפים אלא שמים אותם כפי שהם בקערה.
בוזקים עליהם קמח רגיל ומערבבים היטיב עם היד ושמים זאת בשמן חם מאוד.
כן מעט קמח עושה את אותה פעולה והם יצאו פריכים.
אם את רוצה לייעל את הטיפ שהבאת הרי יש לבשל מעט את תפוח האדמה החתוך במים, לאחר מכן להכניס את התוצר לקערת מי קרח, לנגב היטיב ולהכניס זאת לשמן רותח.
כאמור שתי השיטות יתנו לך צ'יפס פריך.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
איזה כייף לכם שאתם אוכלים ציפס- לי אסור בגלל סוכרת

אבל שויע הבא אראה סרט במועדון. ואוכל פופ קורן
 

חביף

New member
אבל, גם פופקורן לא הכי טוב לנו

אבל איך אמרה הדיאטנית הקלינית כשעוד בזבזתי זמן והלכתי אליה:
הכל ענין של בחירה. יש צ'יפס ויש אורז, תבחר אחד מהשניים, יש צ'יפס ויש לאפה - תבחר.
במסעדות שהן יותר ממילוי הבטן א-לה-שווארמיות, סטקיות,בורגריות ואוכל רחוב, הבעיה לא תתעורר מול הפחמימות דווקא.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה

אני חושב שאביא מהבית סוכריות מנטה ללא סוכר לסרט
מחלקים שם פופקורן ועוגיות ללא סוכר אבל מקמח לבן.
שניהם לא טובים
 
גם אני קצת מוגבלת בצ'יפס ובפופ קורן

אבל מרשה לעצמי פעם בכמה זמן... אני מכינה בשביל הקטנים ולא עומדת בפיתוי...
 

shayCn

New member
יש לי מתכון מעולה לפופקורן עם דבש וקרור

יוצא בערך כמו החטיף המוכר פופקו אבל זה גם פותח את הראש ליצירתיות ולהמיס שוקולד על פופקורן.
 

superman1234

New member
צ'יפס טעים עבורי הוא צ'יפס שהוא קריספי מבחוץ

ופריך בפנים.
אנחנו מכינים בד"כ צ'יפס סטנדרטי בטיגון אחד.
היו כמה מקרים שהחלטתי להכין צ'יפס "מופלא" כמו שאת קוראת לו. והוא אכן יצא מופלא, אבל הצריך דיי הרבה עבודה כדלקמן :
* - חשוב להתחיל עם תפוחי אדמה מתאימים. אלו מזן "דזירה" [האדומים] מספיק טובים.
* - רצוי לחתוך לחתיכות שוות בגודל. חתך מומלץ בין 1X1 ס"מ או 1X2 ס"מ.
* - רצוי להשתמש בכמות גדולה של מספיקה של שמן.
שתי ההערות שלעיל יאפשרו טיגון אחיד לכל הצ'יפסים.
* - לשטוף את הצ'יפסים במים ולהשרות לפרק זמן מסויים. (להוצאת העמילן
שבמעטפת הצ'יפס שגורם להגדלת כמות השמן שניספג בצ'יפס).
* - לטגן טיגון ראשון. רצוי בטמפרטוה יחסית נמוכה (על להבה קטנה).
* - לדעת מתי להפסיק את הטיגון הראשוני , נדרשת מומחיות מסוימת. בד"כ כאשר
הגוון מתחיל להשתנות, הצ'יפסים עדין רכים ונוטים להתקפל אבל לא להישבר.
* - מוציאים , מיבשים ומייד מכניסים לכלי עם מי קרח. ב ז ה י ר ו ת .
* - מכניסים לקירור לפחות לשעה. ניתן גם להשאיר למשך כל הלילה. (המהדרים
מכניסים למקפיא. אני לא מוצא סיבה מיוחדת לכך).
* - משלימים את הטיגון עם שמן חם מאוד שהוכן מראש עד לקבלת הגוון הזהוב.
הצ'יפס אמור להיות קשה ו"זקוף" . ניתן "לשבור" אותו ולראות את החלק הפנימי שאמור להיות רך ונימוח בפה.
חבל שאין לי כרגע צילום של צ'יפס כזה.....
 

superman1234

New member
חחח נו זה לא פלא שכיפלה חבר שלך. בזה אתם דומים כמו שתי

טיפות מים.....
 
למעלה