נר ראשון של חנוכה

Ron W

New member
לידי בת"א רולדין הוציאו שולחן עמוס ואין קונים

מעניין אם בסוף יציעו אותם לטעימה
סניף חדש יחסי ביהודה מכבי - הסתערו בהמוניכם

יותר מטריד הדווח על מחסור מטורף בביצים
בלי קשר לירידה באיכות שלנו

נתניהו הביא גם לשיא של עשרות שנים במשבר ביצים
חוסר של עשרות מליונים ללא מכסת יבוא משביתה מפעלי מזון ומסעדות
מפעלים לפסטור ביצים לתעשיה מרוקנים לגמרי.
מי לא זוכר את הימים שהיו עודף לולים ונאלצו להטיל מכסות?
הרס טוטאלי של החקלאות המשקים החיבור לקרקע למולדת
ישראל זקוקה ליבא ביצים כמו בימי הצנע ובקושי יוצאים לרחובות
 
בדיוק צפיתי בכתבה על המחסור בביצים

אני באמת לא יודעת מה אני אעשה אם יהיה מחסור בביצים

ברצינות. אני לא מבינה איך הגיעו למצב הזה

והחג הזה עוד לא טעמתי סופגניה. אני גאה בעצמי
 
גם אני צפיתי בכתבה על מחסור בביצים ומה שעוד

יותר היה לי מוזר לא מובן, זה שאמרו שפסח צפוי להיות מחסור בביצים. איך עכשיו יודעים על מחסור שיהיה בפסח?
בוקר טוב.
 

Ron W

New member
לפי הכתבה מתחילים להכין את הגפילטע המשומרים מעכשיו


 

tsaa53

New member
מתכונים - יש לי מחברת

שכתבתי בה את המתכונים שביקשתי ועל פיהם בישלתי או אפיתי.
עד היום אני שומרת עליה, יש בה מתכונים של אנשים שהיו קרובים אלי מאד
ואינם בחיים כבר. מדי פעם אני פותחת אותה
ואז עולים הזכרונות וליבי נצבט.
הבטחתי אותה לנכדתי במסגרת הירושה.
 
בוקר טוב טסה, נושיתי וכולם


לצערי, אין לי נכדות, יש לי רק נכדים שהדבר היחיד שהם מכירים בקשר לבישול ואפיה, זה את המיקרוגל. הם רק יודעים לחמם לעצמם את הצלחת לטמפרטורה הרצויה.
גם את הבת שלי, המרשמים ו/או המתכונים הללו לא מעניינים, יש לה ערימות משלה והיא אופה רק דרך מתכונים שהיא מוציאה מהאינטרנט.
אפרופו ירושה,
אצלי בשבת האחרונה, הילדים חילקו ביניהם את מערכת סירי ה-AMC שלי
ששווים את משקלם בזהב
הגרמנים הללו
יודעים לייצר מוצרים לכל החיים. קנינו אותם לפני שלושים שנה, ומלבד הייחודיות שלהם ביכולת לשמור על הוויטמינים והמינרלים של התבשיל, הבשר או העוף, הסירים עצמם נשארים מבהיקים כאילו ונרכשו אתמול. בנוסף הסתבר לנו שיש עליהם אחריות של כל החיים על הידיות ועל הפלסטיק של המכסה. המפעל עצמו כבר לא קיים בגרמניה וקיבלנו את החלפים מאיזה סניף באיטליה. רצינו לשלם, אמרו לנו שזה בחינם במסגרת האחריות לכל החיים. הילדים כמובן לא מוותרים עליהם
רק על זה הם מוכנים להילחם...
 
יש לי אין ספור מתכונים שרשמתי בתקופות שונות של החיים

המתכון של אתי שעבדה איתי כסטודנטית בירושלים
המתכון של רונית ,שאח"כ התאלמנה והתגרשה ועברה לקנדה
המתכון של חמותי ז"ל
המתכון של אורנה שהתאבדה לפני כמה שנים.
המתכון של...
כל מתכון בשבילי הוא ספר זכרונות שלם
פתקיות
כרטיסיות
מחולקים לפי חוצצים.

הבטחתי לעצמי פעם כשאהיה פנסיונרית אארגן את כל ה"משוטטים" שלא תויקו לתוך המחיצה הנכונה בחוצצים--- ואני יודעת שלעולם לא אעשה את זה כבר, כי העולם השתנה וגם אני.
אבל מתכונים בשבילי זה אלבום זכרונות גם.
 

tgranot

New member
עולם הבישול מתחלק לשניים פחות או יותר.

אילו שלא מסוגלים אפילו להתעטש ללא הנחיות מדוייקות לגבי זמנים וכמויות, לעומת אילו שרק צריכים להבין את העיקרון מאחורי הטכניקה ואז ליצור על בסיס רגש ואילתור. אני במקום האמא הייתי מוסיף תטעמי את הבצק בשביל לדעת שאת בכיוון
 
אולי רצתה לשמח את האימא שלה


כי אין דבר שמשמח יותר אימא מאשר כאשר הבת מתקשרת ומבקשת מתכון ללחם או לעוגה או תבשיל המזכיר את ילדותה... זה חלק מהחיים. גם ככה האינטרנט והפייסבוק גרמו לכך שאנחנו כבר לא מדברים יותר זה עם זה
 

tgranot

New member
אפשר לדבר בסקייפ...


ללא קשר, אני מדבר עם "אמשלי" לפחות פעם ביומיים גם טלפונית . אבל כשלקחתי על עצמי להכין את הלשון לפסח - אחריות כבדה במחוזותי - קודם למדתי בעצמי טכניקות להכנת לשון, ואז רק דיברתי עם אמא על מרכיבים ושיפורים כמו להכניס בסוף לתנור להקרמה אחרונה .

כמו האמא הזאת, גם אני מבשל תהליכית ומתבלן לפי רגש ללא כמויות מדוייקות.
המשימה נראתה לבת כמו בניית פצצת אטום מפני שכרבים מבני דור האינסטנט לא התנסתה באפיית בצקים לפני כן. אפשר לקרא זאת בין השורות.
 
וואו אתה מכין לשון לפסח?

אני לא הכנתי לשון מזה 40 שנה. זאת המומחיות של אחותי. אני לא נוגעת בזה, אולי בגלל זה אני לא טורחת להכין לשון.
 
למעלה