טוב, גבירותיי ורבותיי, נחה עליי הרוח ואני הולכת לבשל

שנה טובה וחג שמח


חג שמח לגולשי האתר


שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום


בברכה


 
טוב, גבירותיי ורבותיי, נחה עליי הרוח ואני הולכת לבשל


את הגיבץ' שהאיש שלי היה אמור לבשל, אבל אני הולכת להפתיע אותו וכשהוא יחזור מהעבודה, הגיבץ' המקורי שלי יהיה כבר על האש...
אה, אה? לא ככה? הכי כיף. היום אני אבשל אותו, מחר אכניס אותו לתנור עם פרוסות צלי וזה יהיה נהדר. בהמשך אני אכין את שאר התבשילים.

יאללה חברים,
שתהיה לכולנו שנה נפלאה, מחוברת, שקטה ונעימה, מתוקה וחכמה, עשירה בחיים ודלה בצרות ואסונות, עשירה בטעמים, בהישגים, בטכנולוגיה ובמדע ודלה במריבות ומלחמות. שתהא לנו זאת שנה בריאה וחזקה, שתהיה מושלמת הרבה יותר מכל קודמותיה. אמן!



 

משתפרת

New member
ואני היום אופה

שתי עוגות גזר ללא סוכר. האחת עבור האיש והשניה עבור ארוחת החג של מחר, שיהיה משהו לכל המתוקים.
שתי עוגות דבש. אחת לשימוש בחג ובימים שאחריו, את השניה אקפיא ואוציא לקראת יום כיפור או סוכות. התלבטתי אם להכין 3 והחלטתי לצמצם.
בינתיים שלא ישעמם הכנתי 5 קופסאות גדושות סחוג (הן במקפיא), שלא יחסר ל"ילד"שלי, וק"ג גבינה בתוספת שום שמיר. הגברים בבית מתים על זה (אני לא, וגם הבת לא), וקופסא אחת נגמרת בשניות. וצריך לאכול גם היום, אז מיהרתי והכנתי חזה עוף במחבת טפלון- עם תבלינים וטיפה שמן זית, בלי ציפוי. טוב, היום אני לא מבשלת.
 
אני מקנאה במי שיודעת לאפות


אני ואפיה לא הולכות ביחד.
אני מבשלת היטב, בדיוק סיימתי להכין את הגיבץ' (לקח לי בדיוק רבע מהזמן שלוקח לאיש שלי להכין) ועכשיו הוא על אש קטנה בסיר המיוחד מחכה עד שהאדים יחדרו היטב לכל הירקות.
האפיה אצלנו שייכת לבת שלי. היא המומחית לענייני אפיה ועוגות. ממש קונדיטורית קטנה. לצערי, השנה לא תהיה אפיה. אולי היא בכל זאת תצליח להכין איזושהי עוגה.
היום, הנכד הגדול הגיע לארוחת צהריים והודעתי לו חגיגית שחייבים לסיים את כל מה שיש במקרר כי חייבים לפנות את הסירים
וכך הוא אכל שניצל ואורז ושעועית ירוקה וברוקולי ואני הסתפקתי באורז שניצל ואפונה. זהו, אני מקווה שבערב הכל יתחסל ואוכל לבשל שוב את מה שתכננתי לחג.
 

prizman

New member
ואני מקנא במי שיודע להכין סחוג כהילכתו

קארי תאילנדי חריף זה טעים אבל לא תחליף הולם לטעמי.
למזלי יש לי ידידה בישראל שאמא שלה מחבבת אותי ומכינה עבורי מדי פעם
אבל זה מגיע בטיפטופים, כשמישהו מגיע, זה לא רציף ונגמר מהר מדי.
 
כמוני כמוך

אין לי מושג איך מכינים דברים כאלו, וגם אני לפעמים מקבלת איזו צנצנת ממי שיודע להכין זאת כמו שצריך. בכל מקרה אני משתמש בסחוג לעתים רחוקות כאשר בא לי לנגב קצת חומוס עם שמן זית ואז אני לוקחת ממש טיפה סחוג ושמה בצלחת בזהירות רבה
 

משתפרת

New member
הבן שלי אוכל את זה בכפות.

כמו שאחרים אוכלים חומוס. כף על הסלט, כף על הבשר, כף בתוך האורז. אז לימדתי את עצמי להכין. ראיתי מתכונים ברשת והרכבתי לעצמי מה שנראה.
אני? רבע כפית מדי פעם. אשכנזית בת אשכנזים...
 
שתהיה שנה טובה לכל מי שחוגג

ובשבילך יחפה
סיימתי חלק ב של סאגת הבישול לחג (שעה ורבע)
המרק על האש
הצלי על האש
החצילים כבר מוכנים
הדלעת בתנור
עוגת דבש גם מחכה לתורה.
הפטריות מולאו
בקבוקי השתיה הוכנסו למקרר.
שטפתי כלים-מטבח-אשפה.
(כן, אני זריזה מאד, אני יודעת -חפיפניקית של מטבח שעושה רוח כאילו עובדת קשה).
נשאר עוד פרק ג מחר.

 
וואו וואו טובה וזריזה את


מה זה בדיוק דלעת בתנור? איך את מכינה אותה?
אצלי הדלעת נחתכת לקוביות קטנות ומבושלת על אש קטנה עם צימוקים ושזיפים, לימון ודבש...
ועם מה את ממלאה את הפטריות?
 
חפיפניקית ומאלתרת עם מה שיש

דלעת בתנור
ולא היה לי מספיק- אז הוספתי בטטה
בריבועים של 4 ס"מ בערך (לא עובדת עם מחוגה וסרגל)
ורוטב שמבוסס על קצת שמן זית, גרידה של מקל קינמון אחד (או פחות אם לא אוהבים), 3-4 כפות של סוכר חום וקצת מלח...
הכי פושטי שיש... ולדאוג להוציא לפני שהופך לעיסה מעיכה.
אבל אם "עבר זמנו" עובר למצב לביבות או פשיטדה.
(תחמנית,אמרתי כבר?)

הפטריות שלי ממולאות בבשר טחון עם בצל ותבלינים ו... משמשים קצוצים. כמה ? ככה וככה- מה שהחופן לקחה ... לא יודעת לתת מתכונים, בחיי.
 
וואלה נשמע טוב, אני מאמצת את המתכון של הדלעת


הפטריות קצת מסובך יותר כי אני בעקרון שונאת ממולאים עם בשר. בכל אופן, יש לי טבעוני אחד בסביבה שאני צריכה להתחשב בו...
 
כן, אני חושבת שכתבת כאן מתכון לפטריות ממולאות

צמחוני או טבעוני, בחיי שאיני זוכרת

אני מדפיסה כל פעם מתכון מהפורום ומקווה שאמצא מתישהו זמן להכין אותו
 

superman1234

New member
לידיעתכם/ן כל מי שמספרת מה היא/הוא הכינ/ה

ולא העלה תמונה כאילו שלא עשה כלום....

אנחנו נהיה בחג בהרכב מצומצם - 7 אנשים.
כבר מוכנים - פשטידת קישואים.
בנוסף פלפלים ממלואים עם כרוב ממולא (במרכז).
הבשר יהיה , בין היתר פילה בקר טרי שלא עבר הכשרה .
ונקנה ב"הקצביה" במתחם שבביתן אהרון. מומלץ !.



 
אני לא צילמתי כי העברתי מיד לכלים כדי שיהיה לי מקום במקרר

כך שנשאר לך רק להאמין לנו, או שלא

הממולאים נראים בדיוק כמו אלה שהבת שלי מכינה לי אבל הפעם אנחנו נסתדר בלעדיהם. גם הפשטידה שלך נראית טוב
 

superman1234

New member
נו וגם הקומפוט הקלאסי כבר מוכן...

המילה "קומפוט" נשמעת לי מה זה מגוכחת....אבל אני יודע שמקורה מצרפתית.
והכן, בואו ונאמר שהלפתן מוכן גם כן......

 

משתפרת

New member
במשפחה שלי זה הקומפוט של פסח

בראש השנה אמי היתה מכינה לפתן חבושים. מהחבושים של פעם, עם הקליפה המכוסה בפרווה סמיכה- שהורדנו עם מברשת קשה, עם הקמטים העמוקים שבילינו שעות בקילופם, עם הציפה הקשה, שהיינו פורסים בעזרת סכין חד ופטיש שחבט בסכין. ואז היינו מוציאים את הליבה הקשה כאבן עם הגרעינים שבה. אחרי כן היתה אמי מבשלת את זה עם הרבה לימון והרבה סוכר, רצוי בסיר לחץ. בסופו של דבר היה מתקבל מעדן בצבע בורדו כהה. אי אפשר להשיג את הצבע הזה עם החבושים שיש היום, איתם אפשר להגיע לצבע כתום- אדמדם לכל היותר.
 
וואו וואו איזו נוסטלגיה הזכרת לי עכשיו את הלפתן של ילדותי

אכן הקומפוט שלנו בראש השנה היה לפתן חבושים ותיארת את זה כל כך טוב שאין מה להוסיף...
לפתן כזה לא טעמתי כבר חמישים שנה מאז שסבתא שלי נפטרה. אפילו אחותי הגדולה לא מכינה אותו. חוץ מזה שהיה לנו עץ חבושים בגינה, כך שהלפתן הזה היה מככב אצלנו בבית.
 
למעלה