ראיתי הערב את אחד הסרטים הטובים שיצא לי לצפות בהם

poseidon111

Active member
ראיתי הערב את אחד הסרטים הטובים שיצא לי לצפות בהם

אך הצטערתי שראיתי אותו. פרדוקס? לא ממש.
הסיפור הוא סרט בשם" OKJA" שקראתי ביקורות מהללות עליו,
הוא מוקרן בקולנוע אך צפינו בו בבית.
הוא מספר על ילדה קוריאנית שמנסה להציל את חיית המחמד שלה,
,חזירה ענקית, מפני שחיטה באחד המפעלים הגדולים בניו יורק.
האם היא מצליחה, תצטרכו לצפות לבד אך מה שגרם לי להסתיר
את עיני במהלך הסרט היו הקטעים של מפעל השחיטה עם החיות הכלואות וכל הזוועות שמתרחשות שם.
אני כקרניבור, הרגשתי כעס אינסופי לגבי עצמי וכל מי שאוכל בשר.
אני זוכר שבזמנו התייחסתי לטל גלבוע כאל חולת נפש.
"רצח", "מחנות השמדה", "הפרדת אמהות מילדיהן" היו רק חלק
קטן מהלקסיקון שלה. כאמור מרבית האוכלוסיה כולל כותב שורות אלו לא רצה לשמוע כי היא ניגנה על מיתר שכל אוכלי הבשר מעדיפים להתעלם ממנו.
מה אגיד לכם, סרט אחד עשוי בכשרון וברגישות נדירים, כנראה
עשה את העבודה לגבינו.
הרי הדברים הללו מתרחשים מידי יום. הבשר הארוז במגשים כל כך יפים היו פעם בעלי חיים שאכלו, חירבנו, הרגישו וכאבו בדיוק כמונו.
גם מסירות אמהית יש להם ואנו שוחטים אותם בכל כך יעילות, בכל כך אכזריות.
תחשבו על זה כשתראו חתיכת סטייק בפעם הבאה.
הסטייק היה חלק ממישהי שנשמה.
אני לא מנסה להיות אפיפיור וגם לא להצביע על אשמים, הרי אני הייתי חלק נלהב של הצריכה הזו.
אני מאוד מקווה שלא עוד.
 

sashalola

Well-known member
זמן טוב להתחיל בקיץ


קודם כל מאחלת לך בהצלחה

בקיץ ממילא אין חשק לאכול כבד, ויש מבחר מוצרים מאוד גדול במחלקת הירקות והפירות.
חשוב מאוד ללמוד את נושא התזונה ולהיערך מראש לשינוי.
כדאי להתחיל בבדיקות דם מקיפות, בי12 וכאלה,
יש המון חומר ברשת, מומלץ להיעזר באתגר 22+
https://etgar22.co.il/
הבישול היומיומי די פשוט ואצלי נהנים מאוכל טבעוני גם חובבי הבשר.
ברגע שמכירים את התחליפים ואת הדרך לשלב ביניהם אפשר להגיע למזון טעים ביותר.
אתה גם תהיה מכוסה ומסופק ביעד הנסיעה שלך, בטח בבוסטון, אבל גם בשאר הערים בארה"ב לא תהיה כל בעיה בעניין זה.
ושוב, בהצלחה.

בכוונה אני לא פותחת בדיון לגופו של הנושא הזה,
ויש לי כמה דברים לומר לגבי הגישה ההרסנית והלא נכונה שהדגימה למשל טל גלבוע.
אבל נראה. אם יתפתח דיון אתרום את חלקי.
 

poseidon111

Active member
אני יכול להגיד לך שבזמנה של גלבוע אמרתי שיש אמת בדבריה

אך היא צריכה להאמר בדרך אחרת, לא דרך מאשימה ומתלהמת אלא דרך
שתעביר את המסר.
מהות המסר היא נכונה בכל מקרה.
 
אתה יודע שאני הייתי איתך בכל הקשור לטל גלבוע

גם אני לא אהבתי את הטרמינולוגיה שהיא השתמשה בה וזה הפריע לי גם אם אני עצמי לא אוכלת המון בשר, אבל כן, אוכלת עוף ומוצרי חלב, קציצות וכולי אבל אני לא נחשבת לקרניבורית גדולה.
בכל אופן, יש לנו במשפחה טבעונית שאצלה זה כבר יותר חזק מאשר אצל טל גלבוע ונאלצתי להסתיר את הודעותיה בפייסבוק כי לא יכולתי לראות את הסרטונים שהייתה שמה בנדון. בגללה כל המשפחה שלה הפכו לטבעונים.
רצה הגורל וגם הבן שלי עם החבר שלו פנו לדרך הטבעונות לפני קצת יותר משנה וזה קצת קשה היה לי בהתחלה כי לא ידעתי מה להכין להם כשהיו באים לבקר בשבת. עכשיו הרבה יותר קל כי אני משתדלת לבשל הכל בלי מוצרי בשר והם מביאים איתם את ההמבורגר הטבעוני ואני מכינה להם מלא מלא תוספות שגם אנחנו אוכלים מהם. המון ירקות, אורז וקטניות. מתרגלים. הבעיה היא הברזל.
הבן עשה בדיקות דם ומסתבר שחסר לו ברזל, אז הוא מקבל כדורי ברזל. מן הסתם יש לזה כל מיני תופעות גם.
אני מאחלת לכם הצלחה. צריך קודם לעבור את מבחן ה-22 יום ויש המון פורומים שתומכים בנושא. ככה הילד שלי התחיל והוא מחזיק מעמד יפה.
אני אישית לא יכולה לעבור לטבעונות כי אני עצלנית מדי להתעסק עם תחליפים גם אם הם טעימים לא פחות. לא יכולה כבר לשנות הרגלים. בינתיים אני נהנית מכל העולמות. אוכלת גם וגם
 

poseidon111

Active member
לא דיברתי על טבעונות אלא על אכילת בשר. טבעונות זה ארבעה

צעדים קדימה.
אני גם לא רואה את עצמי מפסיק לאכול בשר במיידי.
הדואליות הזו תצטרך להחזיק עד שאקבל החלטה סופית.
אתמול הייתי נסער, היום פחות.
אבל העיקרון של אתמול הוא אותו עיקרון שדיברתי בדבר הזוועה.
 
אוקיי אני מבינה מה אתה אומר

אני שומעת את זה מהרבה אנשים. טבעונות זה באמת רחוק מדי גם לטעמי.
אני כל הזמן אומרת לבן שלי שאני מבינה את הקטע של לא לאכול בשר אבל לא מבינה את הקטע של הטבעונות כאשר אסור לאכול משהו שבושל חס וחלילה עם אבקת מרק עוף אמיתי (לא פרווה) או שהיה בפס ייצור עם חשש שהיה בו מוצר בשרי או חלבי. באמת, יש כאן הגזמה פראית. אפילו שוקולד הוא לא אוכל. אחותו מכינה לו קינוחים מיוחדים על בסיס קרם קוקוס או כל תחליף אחר לחלב.
אני גם מבינה את הקטע שבו היום אתה נסער פחות מאתמול.
אין כמו סרטים לטלטל אותנו באותו הרגע.
אחר כך זה נרגע.
דרך אגב יש לנו אחיין במשפחה שחזר לאכול בשר אחרי שהיה טבעוני כמה שנים וזאת בגלל תמונת דם גרועה ומחסור חריף בברזל ושאר וויטמינים. ככה שצריך לראות היטב היטב את כל התמונה.
 

sashalola

Well-known member
הקטע הבעייתי של הטבעונות

שרוב הגופים פועלים בכיוון אחד.
לשכנע להפסיק לאכול בשר.
זה לא יעבוד וזה לא עובד באופן משמעותי.
הטבעונים הם פסיק קטן במציאות צריכת הבשר הכלל עולמית.
ויוצא שעד שכל העולם יהפוך לטבעוני בעלי החיים ממשיכים לסבול בתהליך הייצור.
אדם פרטי יכול להחליט להפסיק לאכול בשר. אין לכך כל משמעות. הוא מציל אולי שתי פרות ומאה תרנגולות בשנה, בשעה שמיליוני בעלי אחרים ממשיכים לסבול.
בעלי החיים לא סובלים מהמוות עצמו, נהפוך הוא, המוות משחרר אותם מהסבל.
בעלי החיים סובלים מרגע הוולדם ועד מותם.
וזה העניין.
על זה צריך להילחם. על פס הייצור הזה.
על זה שקילו עוף זול מקילו תפוחי עץ.
על זה שאנשים אוכלים בשר כל יום ובמשך כל היום. למה? כי זה זול, זמין, וזאת המגמה של הממשלים התומכים בתעשייה הזאת שמגלגלת את הכספים.
היום, ישנם ארגונים רבים, עליהם נמנים גם המגדלים בעצמם, ואלו העוסקים בתעשיית הבשר, שמקדמים מגמות המביאות בחשבון את סבלם של בעלי החיים ומפנות מבט ומשאבים להיטיב את רווחתם ותנאי הגידול, וזאת מתוך ההכרה במציאות המציאותית שאין מצב שאנשים ברחבי כל העולם יפסיקו לאכול בשר.
אני פעילה ויודעת על מה שנעשה כאן בארץ במשק החלב, למשל.
ישנו שינוי גורף בהתייחסות לתנאי המחייה ולאופן שבו עובדים היום עם הפרות החולבות.
מדובר בינתיים במשקים הענקיים שיש להם כסף, ושמוכנים להשקיע, לעשות את השינויים במחלבות וברפתות.
בעניין החלופות והמגמות בתהליך הגידול ופס הייצור של הבשר והחלב, ממליצה לקרוא ולראות את הסרטים על טמפל גרדין.
אגב, הזכרת שאת אוכלת רק עופות וביצים.
לא רוצה לקלקל (את האשלייה) לאף אחד.
בקר לבשר חי במרחבים הפתוחים כמעט ללא מגע אדם. הם סובלים סבל גדול בשינוע ובשחיטה, בעיקר בשחיטה הכשרה שהיא האכזרית מכולם.
אבל תרנגולות לבשר ולביצים סובלות יותר מכולם, גם אלו שנקראים תרנגולי חופש והמטילות את ביצי החופש.
עדיף להם כבר בסוללות הנוראיות.
ב"חופש" ישנה צפיפות נוראית, שהרי בכל זאת צריך להרוויח, והצפיפות הזאת גורמת לניקורים הדדיים עד זוב דם ולשברים, הן בגידול עצמו ובעיקר בשעת האיסוף.
שוב,
העניין באמת לא באכילה עצמה, אלא בדרך שבעל החיים עושה עד שהוא מגיע לצלחת.
אני חושבת שאם המגמה שמובילה לשיפור תנאי הגידול והשינוע תתפוס תאוצה וכותרות יש סיכוי הרבה יותר גדול ונרחב שבעלי החיים ירוויחו יותר מזה שכמה אנשים מחליטים להפסיק לאכול בשר.
צריך להטיף לחזור לשפיות בצריכת הבשר,
לתמחר את הבשר כמוצר יקר, (משום העלויות הגבוהות בגידול הראוי) להוזיל את המוצרים מין הצומח...
ובעיקר לסגת מההתלהמות/התנשאות/הוקעת אוכלי הבשר,
ולהסב את הכוחות והמשאבים של הפעילים לרתימה והסברה אינטליגנטית תרבותית.
 


הפוסט הזה ממש קורע אותי לגזרים, אבל אני רוצה להתייחס רק לדבר אחד שציינת ולא נתתי את דעתי עליו עד עכשיו, המחיר הזול של העוף. את כל כך צודקת. אני זוכרת בתור ילדה שהייתי אוכלת עוף רק פעם בשבוע ביום שבת. כל השבוע אכלנו ירקות, קיטניות (המון קיטניות) אורז ולפעמים חתיכת דג, המון תפוחי אדמה והעיקר כל מה שלא יקר והיינו ילדים בריאים מאוד גם בלי עוף או בשר כל יום.
היום, באופן יחסי כמובן לאז, העוף הוא מאוד זול ואפשר להכין תבשיל בשרי כל יום.
הבת שלי ממש כועסת עליי שאני נותנת להם כל יום משהו בשרי. היא טוענת שלא חייבים לאכול כל יום בשר ואני באמת מרגישה לא בסדר שאני עומדת על כך שיאכלו כל יום או בשר או עוף
 
קראתי אותך, לא התרשמתי, באמת

גם לא אלך לראות את הסרט, כי אני שונא סרטי זוועה.
השף הבריטי, הולסטון{?} מגדל חיות בבית, כדי שהילדים שלו יראו את הקשר בין בעל החיים שהם אוהבים לבין האוכל שיעלה על שולחנם.
התורכי הזקן אמר שקרניבור אמיתי צריך להרוג את "הבשר" שהוא אוכל, ובצעירותו הוא היה גם מולק הראשים המומחה של הקיבוץ.
גם לי כאב פעם בסרטי הטבע, סרטי סנאפ, שהיום קצת חדלו לשדר, איך בצ'יטה טורפת עגל רק הומלט, או ערימת אריות על איזה פיל גדול. אבל,
כדי שהצ'יטה תשרוד היא חייבת לטרוף.
בני אדם, כמו החזירים המתוקים בטבע, הם אוכלי-כל. נמלות האש טורפות כל מי שבסביבתן, מבתרות אותו בהיותו חי. אצלנו בדר"כ מקפידים על הרג לפני ביתור.
 

poseidon111

Active member
הסרט הוא ממש לא סרט זוועות. אני ראיתי בו זוועה. אתה סומך אני

מקווה, שאני יודע מדוע אנשים אוכלים בשר.
הסרט גם אינו מטעם ארגון כלשהו, פשוט סרט מסחרי שעשוי היטיב.
 

poseidon111

Active member
הבה נדייק:

"מה שגרם לי להסתיר
את עיני במהלך הסרט היו הקטעים של מפעל השחיטה עם החיות הכלואות וכל הזוועות שמתרחשות שם".
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אחח הצביעות...

עוד מעט גם תרגישו אשמה על החרקים שעל הסלט ותוותרו על הסלט.
It's a dog eat dog world.
 

poseidon111

Active member
אין ספק, אחת מהתגובות העמוקות והיותר דעתניות מזה זמן רב.

שורתך האחרונה היא תגלית שנותנת פרספקטיבה שאף אחד לא ידע על קיומה
לסובב אותנו.
הרווחנו.
 
חבל לערבב מין במי שאינו מינו

בטבע יש מערכת חוקים ולא כדאי לנו להפר אותה. חרקים ומזיקים יש להדביר למרות שהם משמשים מקור מזון לבעל חיים אחר.
לפני כמה שבועות גיליתי שיש לי באקווריום חלזונות שאין לי מושג איך הגיעו אליו. הם מטפסים על הזכוכית והם מכוערים מאוד. צילמתי ושלחתי הודעה לאיש הדגים שלי ושאלתי אותו מה זה? מסתבר שהם מתפתחים כתוצאה מהמים שמגיעים עם הדגים.
אמר לי לבוא לקנות חלזונות מסוג אחר כדי שהחלזונות הללו יחסלו את החלזונות הקיימים. לא הייתה לי ברירה. שילמתי 100 ש"ח ל-4 חלזונות שאמורים לחסל את החלזונות הקיימים. החלזונות הטורפים לא מתרבים ולכן הם יקרים.
אז בחיים אין ברירה. כדי לשמור על המערכת האקולוגית שלי אני חייבת לאזן אותה עם טורפים.
לעומת זאת, כאשר מדובר על פרות ועגלים, כבשים, טליים ושאר בעלי חיים העולים על שולחננו, אז זה אחרת. זה לא מחוייב המציאות כל ההתעללות הזאת בהם. זה הכל.
 
לא נראה לך שכדאי מאד

שתספר את זה גם לכל האריות, ולכל הפנתרים, ולכל הטיגריסים, ולכל הצ'יטות
באפריקה ובאסיה, ואיפה שהם רק מסתובבים וטורפים חיות אחרות בהמוניהן.
חיות שאוכלות, מחרבנות, מזדיינות וכואבות במסירות אימהית בדיוק כמו כל שאר
בעלי החיים בעולם, כולל אלו שטורפים אותן בפועל!!

בהבדל אחד מאיתנו:

כל הטורפים הללו מתחילים לאכול את טרפם בהמון מהמיקרים כאשר הם
עדיין בחיים וזועקים לשמיים בכאבים.
(כל מה שצריך לעשות בכדי להיווכח בכך זה לצפות בכמה סירטי טבע בטלויזיה
שמראים בדיוק את המיקרים האלו.)

בעוד שאנחנו רחמנים בני רחמנים ומוודאים שמה שארוז לנו יפה בקופסאות
כבר מת לחלוטין הרבהההה לפני שנארז.....

ואתה כמובן רשאי להיות צימחוני ולא לאכול יותר בשר בגלל כל אותם הדברים
שהטבע דאג שככה הם יתרחשו.....

אין שום בעיות עם זה.
 
ברוך הבא שמוליק


אתה מזכיר לי את הבת שלי שמנסה לשכנע את אחיה בכל זאת לאכול חתיכת בשר ואומרת לו שהפרה הזאת כבר מתה לגמרי. זה לא יעזור לה יותר בזה שהוא ימנע מלאכול חתיכת בשר.
 
אין לי שום בעיה עם צימחונים.

אני אפילו מאמין שבהחלט ייתכן שזה לא רע להיות צימחוני לתקופות מסויימות
בין לבין אכילת הבשר והלאפות הממולאות - ולו לצורך הורדת מה במשקל....

אבל לא צריך בשביל זה להתפלץ כנגד כל היסודות של התנהגותנו כבעלי חיים בטבע.

אנחנו קרניבורים והרביבורים כאחד, בדיוק כמו הקופים, ועוד כמה בעלי חיים פה ושם.

ככה הטבע יצר אותנו.

אפילו "קרובי משפחתנו" השימפנזים, שהם צימחוניים ברובם המכריע, יוצאים
מידי פעם למסעות ציד קרניבוריים במיסגרתם הם מקמזצים אפילו על בני מינם.....

אז כדאי מאד לשים דברים בפרופורציה.

אנחנו קרניבורים!
לא נבראנו להיות הרביבורים באופן בלעדי.
ובכדי להיות קרניבור - מישהו צריך למות....
לפחות אנחנו לא עושים את זה בדרכם של
השימפנזים.....
 
למעלה