ראיתי עכשיו מוצר שמבחינתי הוא סופר גאוני !!

ראיתי עכשיו מוצר שמבחינתי הוא סופר גאוני !! קפץ לי בפרסומת של אליאקספרס מוצר גאוני שמתאים בול לאנשים כמוני שלא מסוגלים לפצח גרעינים שחורים\לבנים במכה אחת מבלי להסתבך

זה נראה כמו שילוב של מספרי ציפורניים ומפצח אגוזים ..
https://www.aliexpress.com/item/Qui...id=353b799b-2b2e-47e8-b9ef-fce946a8275b&tpp=1


עכשיו רק נשאר לי למצוא מישהו שמוכר אבקת סבלנות כי למי יש ת'כוח לשבת ולפצח ככה ת'גרעינים
 
חחחח לא נראה לי שזה מתאים לך או מתאים למישהו בכלל...
מסוג מספרי הפטנטים ששוכבים באחת המגירות של המטבח.
יש לי מספריים כאלו שגוזרות/קוצצות פטרוזיליה. ניסיתי כמה פעמים, זה קצץ קצת את הפטרוזיליה ואחר כך שעה הייתי צריכה לנקות את המספריים

עכשיו לא הבנתי,
מה זאת אומרת לפצח גרעינים במכה אחת מבלי להסתבך?
 
הכוונה לשים גרעין בפה ,לפצח ולירוק את הקליפה ..
מה שקורה אצלי זה שאני שם את הגרעין בפה , מפצח ואז מוציא בשביל לפתוח ולחלץ את החלק האכיל מהקליפה כי לא מצליח לי "במכה אחת";-/
 
אחת מ-"בדיחות אשכול"
הסירו את השטיח ממסדרונות הכנסת.
למה ?
כי צ'ארלי ביטון הורס אותו בקפקפים ודוד לוי מלכלך אותה בגרעינים.....
 
הירוקות הזוועתיות
חחחחח
באחת מתוכניות הבישול השתמשו במספרים רגילים לגמרי, ולא לקיצוץ כי אם לקישוט

סכין על קרש חיתוך, או קוצץ ירקות ידני, להקפיד לחתוך את הגבעולים שלא יסתבכו בתוך הקוצץ.
 
הבן שלי קנה לי קוצץ ירקות נהדר
אבל אני מתעצלת וקוצצת הכל ידנית, כי לא בא לי אחר כך לשטוף את כל הסכינים...
 
יש שני סוגים, אגב
אחד, את שמה את הבצל, לצורך הענין, על קרש החיתוך, ואז יש כמו כוס כזו, בתחתיה הקוצך, שמופעל באמצעות דפיקות על ידית.
ישנו השני - קופסה כמו למעבד מזון, שלישיית שיניים, מכסה ובו ידית מסתובבת ו8מפעילה את הסכין

גם לי אין סבלנות, זו האמת. יש לי שלושה סכיני "שף", משחיז את התורן, ואודרוב לעבודה.
 
את הראשון אני לא מכירה
אני חושבת שיש לי את השני. זה היה די יקר, כלי פלסטיק עם סכין גדולה בתוכה, ידית מסתובבת שמושכים אותה עם איזה קפיץ והיא מסובבת את הסכין במהירות גדולה וככה הסכין קוצצת את הבצל ואת הירקות. האיש משתמש בכלי הזה כדי לקצוץ בצל בגלל הרגישות בעיניים. כאמור, לי אין סבלנות לנקות את הכלי הזה אחר כך.
סכיני שף עושים את העבודה מצויין
 
יש מכשירים לא מסובכים שעושים עבודה מצויינת
יש לי מכשיר שהמנוע חשמלי בגודל אגרוף, מיכל זכוכית עם סכין מסתובבת מלבישים אחד על השני וזה קוצץ לפי הצורך מסלט אפילו עד כדי ייצור מחית.
כך למשל אשתי אוהבת את סלט הירקות, יחד עם מלח ושמן זית וטובלים בזה פיתה.

היום יש מכשיר מתקדם יותר שאני חושב לקנות, גם הוא קטן אבל מספיק לצרכים של מטבח משפחתי והוא עשוי מנוע קטן ואליו מתחברת כוס זכוכית גדולה שבה שמים את המוצרים, טוחנים לגודל הרצוי, ואחר כך כל מה שיש לעשות זה לשטוף את הכוס, זה הכל. המכשירים הללו יעילים מאוד וקלים להפעלה (חשמליים).

לגבי חיתוך בצל, שמעתי על כל מיני פטנטים אבל ישנה אפשרות פשוטה לגמרי:

יום אחד נכנסתי למטבח של המסעדה "טו חאני" בכרתים (מול בית הכנסת ובבעלות יהודיה אוסטראלית) וראיתי שכל העובדות בוכות בדמעות שליש.
שאלתי מה קרה? והראו לי ארגז בצל שצריך לקצוץ וכבר בתחילה התחילו לדמוע.

הראיתי להן איך עושים זאת, והן תמהו שאני מתעקש לעשות את הפעולה בישיבה .....

הסברתי להן היכן טועים כולם ואיך נמנעים מזה, ומאותו רגע אף אחת לא דמעה יותר. מאז הן טוענות שדמעות יורדות להן רק כשרואות אותי, משמחה (עזרתי להם בעוד כמה מתכונים פשוטים וטעימים מאוד שלי, הבאתי להם גם לטעום סחוג וגם חריין/חזרת).

ובכן , אנשים לא שמים לב, אבל כאשר רוב האנשים חותכים בצל, הם לא חותכים בפעולת סכין לחם, אלא כמו הפעלת גרזן. משמע, לא רק בהנעת הסכין קדימה ואחורה בלבד, אלא בלחץ מלמעלה על הבצל תוך כדי חיתוך.
זה גורם לכך שמיצי הבצל מושפרצים כלפי מעלה, בדיוק לעיניים של החותך.
הפתרון:
לשבת עם כסא כאשר הבצלים והקרש חיתוך מולך, אתה מתחיל לחתוך את הבצל כאשר בשום רגע הפנים שלך לא נמצאות מעל הבצל אלא במרחק מה (יושבים ישר וידיים מושטות קדימה). ואגב, זו פעולה הרבה יותר פשוטה מאשר בעמידה שאז אוטומטית אתה כפוף מעל הבצל, חותך ובוכה.....

אגב, פעולות רבות במטבח אני עושה בישיבה, אין לי כח לעמוד זמן רב, ולא משנה אם זה פילוח חצילים לסלט פיקנטי או חיתוך ירקות למרק ירקות או קילוף וחיתוך תפוחי אדמה לצ'יפס.

תנסו ותהנו.
 
תודה על הטיפ עם הבצל
אני אנסה בהזדמנות הראשונה...
בכל אופן, האיש מבסוט עם הקוצץ שלו ואין מצב בחיים שהוא יישב ליד השולחן כדי לקצוץ בצל. יש גבול למה שהוא מוכן לעשות בשביל הגיבץ' שלו
 

poseidon111

Active member
לא צריך לחפש. יש שתי שיטות פשוטות ביותר שבהן לא תצטרכי
לנסר את הבצל, לא לשבת בתנוחה מאוד לא נוחה לעבודה ולא תצטרכי לקלקל
את הצורה של החיתוך המדוייק. תוכלי לקצצו כפי שתכנן הטבע: תנועות קצובות מלמעלה ולמטה.
1. הכנסת הבצלים לפריזר לעשר דקות לפני החיתוך.
2. לעיסת מסטיק תוך כדי החיתוך. מסטיק בטעם מנטה.
אם תרצי את ההסבר המדעי למה אלו שיטות שעובדות (ולא מכאיבות לשרירי הגב
בישיבה שמצריכה התכופפות קדימה), שאלי.
 
שמעתי על מיליון פטנטים כיצד לא לדמוע בזמן חיתוך בצל
למשל להחזיק בפה גפרורים...
הפריזר לגביי לא כל כך רלבנטי כי אין לי ספק שאשכח שם את הבצל עד שיקפא למוות. אבל המסטיק בטעם מנטה דווקא מוצא חן בעיניי

ולמה באמת השיטות הללו עובדות?
 

משתפרת

New member
השיטה הכי טובה לא לדמוע בעת חיתוך בצל-
לקרוא למישהו אחר שיחתוך...
הלו? מישהו? מישהי? לאן נעלמו כולם?
 
חחחחחחחח זה מה שהייתי עושה לפני שגיליתי
שהוא רגיש בעיניים יותר ממני...
הבעיה היא שלפעמים אני מאופרת ואז בכלל זה אסון
 
האחד עם מיכל זעיר והשני ידני
הידני היה לנו ומהר מאוד זרקנו אותו בגלל הטירחה הרבה גם לנקות בתוך החורים של הסכינים, גם לחתוך ירקות מסויימים לגודל תא הסכינים.

השני בין אם הוא חשמלי או ידני לא מיועד אלא לפריטים קטנים,
המכשיר למי שרוצה לחתוך ירקות ופירות ועוד, זה מה שיש לי או דומה, עם קערה של ליטר.
יש לנו אותו הרבה שנים.
 
זה המכשיר שיש לי
מכניסים את המוצרים לקערת הזכוכית מניחים מעל את המנוע, לחיצה עליו מפעילה אותו. אחר כך יש רק לשטוף את הקערה והסכין וזהו.
בשניות עושה את העבודה.
 
למעלה