לחיפאים וגם לאלו שאינם חיפאים.....

superman1234

New member
לחיפאים וגם לאלו שאינם חיפאים.....

היום הייתי בבר - מסעדה בחיפה - "מעיין הבירה", מקום חבל"ז.
אנשים יפים, אוכל נהדר ובירה יוצאת מהכלל.
ניתן לקבל בין היתר, רגל קרושה, מרק קרפלאך, כבד קצוץ וגפילטה פיש.
קבב רומני טעים , והכי חשוב ניתן לקבל גם בשר מבקר נמוך !!
שווה ומומלץ.
 

poseidon111

Active member
אם כך היית צריך לבקר במקום לפני כעשרים שנה. לא היית קם

מהשולחן עד שהיו מקימים אותך.
אני לא מתחבר למאכלים כמו רגל קרושה, מרק קרפלאך וגפילטע אבל לבשרים שם אין תחליף. גם לא לסלטים.
לא רחוק ממנו יש מקום נוסף "קפה גלידה יונק" שהוא הכל חוץ ממה שמרמז
שמו.
מסעדה רומנית מעולה שיש אומרים (ואני ביניהם), שהוא לפחות טוב כמו מעיין הבירה.
 

superman1234

New member
ת'שמע, זו היתה חוויה קולינרית ממדרגה ראשונה.

ראשית כל הקהל. היום פגשתי שם את מאיר שלו.
שנית , השרות. מהיר חבל"ז. והמסעדה היתה מלאה.
שלישית, העיצוב הפנימי של המסעדה. היא הרי לא כל כך גדולה אבל מאורגנת נהדר.
ורביעית ולא פחות חשוב , האוכל עצמו.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איזה קטע! איזה קטע...
בדיוק לפני מספר ימים, ישבנו חברי, אשתי ואני, ושוחחנו על מסעדות טובות
ו-וותיקות בחיפה הישנה. בין היתר, הזכרנו את "מעיין הבירה", את הבשר המעודן
של הבהמות הנמוכות שמטופל שם באופן גאוני ואת העגבניות הירוקות והחמוצות
שמוגשות שם, ולהן טעם גן עדן (ואותן משום מה לא הזכרת).

אתמול בערב פגשתי שוב את חברי, והוא סיפר לי, שעבר (במקרה) ליד מעיין
הבירה, ושם ראה את מאיר שלו יושב בחוץ וממתין שיתפנה עבורו שולחן... אז
צדקת! האיש הידוע אכן היה שם אתמול.

אמה מה? כשהייתי שם, נהניתי מאד מהאוכל, ואז אשתי עדיין לא הייתה אשתי,
ולכן לא יכלה להביע דעה על בשרים כשרים או טעימים (ויש לה דעה).
אבל היות שהיינו שם ביום שישי, וביום שישי סוגרים (יחסית) מוקדם, ראינו גם כיצד
שטפו את רצפת המסעדה, בעודנו ישובים עדיין סביב שוחלננו.

ומה ראינו? שעל הרצפה הדי דביקה, פוזרו גרגירי מלח גס, ונשפכו עליו מים מסיר
בו הורתחו מבעוד מועד. כל זאת כדי "להמיס" קצת את השומנים.

אז נכון. מעולם לא ראיתי שמישהו המס שומני רצפה בעזרת מלח גס ומים רותחים
וגם לא ניסיתי זאת בעצמי, כך שאיני יודע עד כמה זה יעיל, אבל תחושת גועל כן
החלה אז לקינן בקרבי, והוציאה לי את החשק לבקר שוב באותו מקום................
 

superman1234

New member
תרשה לי להיות קצת סרקסתי בתגובתי.....

לפי הסדר :
1. לא פרטתי כל מה שאכלנו, (אכלנו גם את החמוצים המצויינים כולל העגבניות , הפלפלים, צנוניות וכרוב....)
2. אני שמח שחברך אישר את מה שכתבתי בהקשר מאיר שלו. תאר לעצמך מה הייתי עושה אלמלא חברך אישר את נוכחותו של מאיר שלו ?
3. אינני יודע איך שוטפים את הרצפות במסעדות אחרות, אבל לפי התיאור שלך הייתה כאן עבודת קרצוף רצינית שאני מניח שלא קיימת במסעדות אחרות. נראה לך שעובדי מסעדה מקרצפים את הרצפות עם מסיר שומנים ? הצחקתני...
4. המסעדה הייתה בתפוסה מלאה במשך כל זמן שהותינו במקום. משמע, גם אם לא תגיע לאכול שם יותר הם יחזיקו מעמד...
 
תודה על ההמלצה אבל הקטע הוא שזה רחוק לי מדי

אחרת בכיף הייתי הולכת לחגוג בה את יום ההולדת שלי.
בינתיים אנחנו מסתפקים בביקור בשבת במסעדת 'בני הדייג' שבנמל.
שמעתי המלצות, אבל אני לא אוכלת דגים. אני רק מקווה שיש שם גם דברים אחרים...
 

superman1234

New member
ללכת ל"בני הדייג" ולא לאכול דגים - חבל"ז וגם חבל על הכסף.

אני ד"א לא מחזיק ממנו כל כך .
לגבי "מעיין הבירה". החניתי את הרכב ברכבת, נסעתי ברכבת עד לתחנת חיפה - השמונה (מרכז) משם 5 דקות ברגל , רח נתנזון 4 .

תחליטי את מה שווה לך יותר.
 
אין רכבות בשבת


אנחנו הולכים לבני הדייג ביום שבת בצהריים עם חברים. האיש שלי מאוד אוהב דגים אז אני שמחה בשבילו. אני כמעט בטוחה שאמצא שם איזה בשר אחר שאפשר לאכול על האש...
 
אש האדי - בשר נמוך?

גפילטע פיש נשמע כמו אצל השכנוז ההוא מתל אביב, באזור רחוב סלמה.
בירה אינני שותה יותר, גם יין כמעט ולא.
 
"בקר נמוך"

ניסיתי להסביר לכרתי שיש אנשים בארץ, רבים, שמשום מה יש להם איז8ו התנגדות פנימית לאמירת המילה חזיר, וממציאים שמות שונים כמו למשל "בקר נמוך".
הוא לא הבין, אז הצבעתי על הכביש ממול, שם הוצבו שני תמרורים של "זהירות פרות" משני צידי הכביש, אלא שתמרור אחד הותקן כראוי ואילו השני בגובה של פחות ממטר מהקרקע.
הצבעתי לו על התמרורים, זה בקר וזה בקר נמוך.....


 
האזרחית עידכנה אותי


אצלנו בבית קראו לבשר חזיר בשמו, לא התביישו מעולם על צריכתו, ולא האכילו דוסים מאף סוג.
 
"התביישו על..."

צרמה לי מאוד הצורה הזו שבחרתי, אז רצתי לברר. יש בפייס פורום מצויין שנקרא "קול העברית". מייד התברר לי שטעיתי מאוד. מתביישים ב... בעברית לא על...

אשר על כן
אצלנו בבית לא התביישו מעולם בצריכת בשר חזיר על כל נגזרותיו.
 
אצל א"א מעדנים, גבעתיים, רח' ויצמן פינת ה-ל"ה

בייקון זה בייקון, ושפק זה שפק. שפק גם יש במספר סוגים - מבושל, מאודה, מעושן.
הנקניק שאני הכי אוהב זה פפרדלה. בייקון אני משתמש לעתים להכנת מרק שעועית לבנה עמוק טעם. [ עצם, בייקון מטוגן מראש, ציר בשר, קצת שומן כבש ◄ מותר לאכול רק צלחת ביום לסובלים מכולסטול
].
א"א מעדניה
 
למעלה