כבר הרבה זמן לא עסקנו כאן בנפחות.

סופהו1

New member
עד שהודעתי השניה נשלחה,

כבר ענית. לא לשימוש.. אין כל בעייתיות במרקם, בצורה, בחומר. הנאה מהעשיה ותו לא. כיף. &nbsp
 

פונדיצ'רי

Active member
יש לי אלרגיה לתחום הנפחות מאז

שבעלי התחיל לצפות באדיקות בסדרה "חיים על החרב". ריאליטי שעורך תחרויות בין חרשי מתכת מי מכין את החרב הכי טובה. עכשיו תאמר, שנים שלושה פרקים יכסו את כל העניין אבל זה לא נגמר. כל פעם יש פרקים חדשים וכמה ניתן לחדש בתחום? ואיך אני יכולה לנשנש מול הטלויזיה כשהנבחנים משספים גופות חזירים כחלק מהמבחן? רק להבהיר שלא תמיד אני מוותרת ומותירה לו את זירת הסלון שיצפה כאוות נפשו. הערה בצד, אני לומדת עליך יוסי כל פעם משהו חדש. אתה נשמע איש מגוון למדי. שמפו.
 

יוסי ר1

Active member
חנחנ.

 

יוסי ר1

Active member
טוב, אשמח מאוד לשמוע (או לקרא) מה מביא אותך למסקנה

"לא נפח מקצועי" (ומנגד, למסקנה "ילד שלי מוצלח...")
 
לא הייתה לי כוונה להעליב.


אך זה נראה חובבני נורא. גם הסכינים לא. אולי כדאי שתצפה בסרטוני יוטיוב. שם מסבירים היטב כיצד להכין גרזנים.
 

קלייטון.ש

Well-known member
חה, גם לי אומרים את זה כל הזמן

אמנם לא על נפחות אלא על העבודה הרגילה שלי. אם מישהו נותן לי מחמאה אני ישר נעשה חשדן ובטוח שהוא רוצה ממני איזו טובה מפליגה. רק אם קוטלים אותי ואת מעשי אני יודע שלא רוצים ממני כלום.
 
קלינטון, אני מצטערת אך אני חייבת לזוז לעבודה.


אם תרצה נוכל לדסקס לנו בכייף מחר. אתה בטח תהיה פה גם מחר, כמו תמיד.
 

יוסי ר1

Active member
ממש לא נעלבתי. אני שמח לשמוע ביקורת, כשהיא בונה.

ולכן אשמח להבין במה את רואה את מה שעשיתי כ"חובבני". הגרזן הזה נעשה ממש לא בשיטות שנהוג להכין גרזן (יש טומהוקים שעושים ככה, אבל אז כל החלק של החור לידית מקופל לצד אחד, לא בשיטה שאני בחרתי, לפצל לשני הכיוונים). בקיצור, מה "חובבני" בזה?
 
לפי התמונה ניתן להבין כיצד הכנת את הגרזן.

מה שצרם לי זה חוסר הסימטריה, הקווים הלא נקיים. אינני מתיימרת להיות מומחית גדולה בנושא, אני רק מביעה דיעה על פי מה שרואות עיניי. ייתכן שלו היינו מדברים בתקופות עתיקות יותר היית מקבל אצלי ציון גבוה יותר.
 

יוסי ר1

Active member
אה, לגרזן כזה התכוונת!

כתבתי, והתכוונתי לכך, שאני לא לא אוהב את העבודות שלי מלוטשות ומפונפנות. אני אוהב שרואים את עקבות העבודה, מי שמבין בזה יוכל גם להגיד באיזה פטיש השתמשתי ובאיזו טכניקת עיבוד. &nbsp להחליק זו אמנם עבודה סיזיפית עם מלטשת, אבל זו העבודה היותר קלה, מצריכה הרבה פחות מיומנות או השראה מאשר עצם החישול עצמו. &nbsp על כל פנים, הנה הגרסה שאני מכיר לגרזן שלך &nbsp https://www.youtube.com/watch?v=eS2F7_JoZpk &nbsp
 
כן, כן, כן. אני מכירה את האמירות של "לא אוהב מפונפנות"..

זה בא לחפות על ביצועים ממוצעים ומטה. תאמר את האמת. למשל: "זה הכי טוב שאני יכול להוציא במסגרת הידע והכלים העומדים ברשותי".
 

יוסי ר1

Active member
אצלם לך מאוחר יותר אחד שעשיתי לפני 10 שנים בערך,

מבריק ומפונפן כמו שאת אוהבת...
 

אספרסו2

New member
לדעתי זה מוסיף למוצר המוגמר הרבה חן

כי זה נותן לו נופך ומימד מזמנים אחרים,טרום התעשיה המודרנית ואולי לכך התכוון המשורר.
 
למעלה