גילטי פלזרס להיום

צליליתה

New member
לחם ארז

בגרנד קניון חיפה
אמנם כתוב על האריזה ריבת תאנים
וכתוב בלי תוספת סוכר
אבל אין לזה תחושה או טעם של תאנים
בדקתי במרכיבים, יש גם פירות אחרים, כנראה בכמות גדולה
 

צליליתה

New member
גילטי פלזרס להיום

א. באיקיאה סוף סוף הפסיקו לדלג עלינו, ומצאתי קטלוג בתיבה. יש לי כמה פינות בבית שמבקשות טיפול, אך לא מצאתי משהו מתאים. היו כמה קשקושים שתפסו את עיני, אבל לא עד כדי כך תפסו שאטריח את עצמי לשם.

היה כיף לדפדף...ועוד יותר כיף לדפדף ולהחליט שאני מבריזה את הבלגן של החנות.

ב. לפני שנים התמכרתי לריבת תאנים, מהביוקר, בצנצנות הגבוהות. אחרכך הם הפסיקו לייצר או לשלוח לארץ אבל ישר מצאתי תחליף מעולה ועוד תוצרת הארץ. ואז גם זה נעלם. סוף סוף הבעיה נפתרה, אכלתי אצל חברים, וברוב נדיבותם גילו לי את שם החנות. היום קניתי.

ג. בדרך כלל אני לא קונה אוכל מוכן ולא מזמינה טייק אוויי: או לאכול במסעדה טובה, כמו שצריך, או מבשלת בבית. היום עברתי בקניון (איזה כיף. יש חניה. אין ילדים) וקניתי קצת אוכל מאחת הדרוזיות. לא יודעת איך אצלכם, אבל כאן בכל חמישי ושישי אפשר לקנות אוכל דרוזי בקניונים. בחלק מהדוכנים זו מכה, אצל אחרים זה מעולה. הקבועה שלנו נעלמה אבל מצאתי אחרת, שבינתיים לא אכזבה. אני מאוד אוהבת את האוכל הזה, טעים, ביתי, פשוט, מנחם. חתכתי סלט ליד והנה ארוחת צהריים טובה, בלי ללכלך את המטבח.

איך צ׳יפרתם את עצמכם היום?
(ומי שטרם הספיק, לא מאוחר להתחיל עכשיו)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
א. השנה משום מה הם לא דילגו גם עלינו (אולי המדלג שלהם חלה ?)

&nbsp
ב. מאחר והמטבח לא זר לך מדוע את לא מכינה ריבת תאנים בעצמך ?
&nbsp
ג. צ'יפרתי את עצמי בכך שקבעתי עם חבר טוב שבוע צלילות בשבוע הבא בעיה"ק אילת תותב"א.
 

צליליתה

New member
לא היתה לי הצלחה עם ריבות ללא סוכר

אחרי שטעמתי את זאת, מסתבר שגם הם לא ממש הצליחו
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
להגיב ב"ללא סוכר" על דיון שמהותו גילטי פלז'רס

&nbsp
זה פשוט לא לעניין וגובל באוקסימורוניזם.
 

צליליתה

New member
לא אמרתי לא מתוק

אמרתי ריבה שמבשלים בלי תוספת סוכר, ויש לה טעם של פרי, לא של סוכר

הכי מפנק שאפשר
 

קלייטון.ש

Well-known member
בראיון משותף של בארי גיב וברברה סטרייסנד

משנת 2005, גיב סיפר שסטרייסנד משתמשת בשקית תה אחת לשלוש כוסות תה. אני לא יודע איך זה בעדות אחרות אבל אני זוכר היטב את סבתא שלי - פולניה טהורה - עושה אותו דבר, וגם חמותי (עוד פולניה) נוהגת כך עד היום, ובעיני זה מנהג פולני מאין כמוהו. אני לא משתמש בשקיות תה אלא בארל גריי בתפזורת, ככה שלא יכול להמשיך את המסורת.
(נזכרתי בגלל הכותרת שלך, שהיא גם שם האלבום השני המשותף שלהם)

 

סופהו1

New member
פעם, בסוף רמת גן היה מקום מיוחד שם אפשר

היה לעמוד ולהריח שוקולד.

היום יש ברמת הגולן מקום מיוחד (דומה קצת לבית הממתקים של עמי ותמי) שאפשר ליהנות בו מריבת/ מעדן/ קונפיטורת תאנים/ דובדבנים/ תפוחים/ שזיפים/ תפוזים/ אגסים/ בננה/ ענבים וכו.. עם/בלי קינמון/ אגוזים ועוד הרבה הרבה (כמה עשרות)טעמים ומרקמים.
אבל לשם צריך לנסוע או להזמין שישלחו.

אוכל דרוזי - עשית לי חשק. אולי מחר, כשאכניס (סופסוף) את הרכב לניקוי, יהיה בקניון שוק אוכל ונלך לנשנש משהו דרוזי.

ואפרופו איקיאה- לא ברור מדוע הם עדין מפיצים כזה קטלוג. הרי הכל באינטרנט. ושם, בקטלוג האינטרנטי מצאתי מה שחיפשתי, אבל אין טעם לנסוע, כי חסר במלאי בסניף אליו התכוונתי להגיע.
 

diday

Member
ברשת את יכולה למצוא את מה שאת מחפשת

הקטלוג המודפס יכול לתת לך רעיונות לדברים שאינך זקוקה להם
&nbsp
--------------------
שונא ותמיד שנאתי את איקאה
 

סופהו1

New member
אבל למיטב זכרוני הקטלוג המודפס והקטלוג האינטרנטי

לא שונים.
אופן חיפוש הפריטים שונה.
&nbsp
למה להשקיע שינאה באיקיאה? אפשר סתם לא להתיחס.
ומדוע שונא? בגלל העיצוב? בגלל העובדה שהסלון (לא שלך) יהיה דומה לעוד המוני סלונים?
מדוע?
&nbsp
 

diday

Member
שונא זה ביטוי שרוצה להביע שאיני סובל אותם

איכות בדרך כלל זבל, ייצור במדינות שונות על ידי פועלי כפייה.
אבל הסיבה העיקרית הייתה התורים האינסופיים בקופות בזמנו עם הטיעון המזלזל בלקוחות שמשווה את התנפלות עדר חף חשיבה עצמאית בזמן מכירת סוף העונה למצב אצלם כל השנה.
גם לי יש מעט דברים שרכשתי אצלם, וגם יצא לי כמה פעמים לאכול במזנונם.
&nbsp
לדעתי בבדיקת מחיר/איכות הם יהיו בדרך כלל יקרים מדי
&nbsp
בגרמניה הם מסרבים לעמוד בדרישות החוק שאומר שבקנייה מעל 250אירו חובה להוציא חשבונית עם פרטי הלקוח וודאי אם הלקוח דורש חשבונית כזו.
הם מסכימים רק אם הלקוח יפתח חשבון עסקי אצלם. אף עסק קטן לא יכל היה ליהנות מהקלה כזו
 

צליליתה

New member
על חיפוש ועל כמו כולם

פעם, כשרק הגיחו לעולמינו המילונים האלקטרונים מורה לאנגלית הסבירה למה היא כל כך מתנגדת, והאמת, השתכעתי: בחיפוש במילון רגיל אתה עובר דרך ערכים נוספים, מה שפותח אפשרויות חדשות, בחיפוש במילון האלקטרוני אתה מקליד את המילה, וזהו.

כשהייתי ילדה מאוד אהבתי לפשפש במילון. היום אבן שושן הזקן והטוב יושב על המדף העליון, לא ממש בהשיג יד. אולי זה הזמן לחזור לאהבה ישנה.

בעניין הבית כמו כולם
מישהי ממכרותי היא אמא גאה ושחצנית לבן שגר באל.אי, ומתפרנס שם, נדמה לי שהוא עושה פרסומות, מה שהופך אותה למומחית לקולנוע ולטלוויזיה. היא סיפרה לי כמה פעמים שבקולנוע אף פעם לא משתמשים בדברים מאיקיאה, כי כולנו מזהים את הרהיטים והחפצים.

מה רבה היתה שמחתי והפתעתי כשלא מזמן זיהתי שטיח מאיקיאה שיש אצלי. זה היה בפרק מסדרה בביביסי, בתוך מס 9
 

קלייטון.ש

Well-known member
לי היה מילון אלקטרוני עם סורק

מכשיר כזה שאתה מחזיק ביד ועובר על הטקסט והוא סורק אותו ומציג את התרגום.
היה יפה מאד כשעבד, ובדרך כלל עבד, עד ששבק לגמרי.
היום עם הספרים האלקטרונים גם אפשר לסמן את הטקסט ולהעביר ישר לחיפוש בגוגל. זה ממש טוב כי גוגל גם קראו את הספר הזה ויודעים לא פעם להפנות להסבר של הטקסט בהקשר לספר עצמו. אבל לפעמים יש מילים שהשימוש בהם השתנה, ויש מילים שהפכו לשמות של מותגים או של שירי ולהקות פופ, או של סרטים, ואלה מופיעים קודם. אז צריך לטרוח ולהוסיף בתיבת החיפוש dictionary שידעו שאני לא מאלה שבענינים אלא חי במאה ה-19, וצריך להתייחס אלי בהתאם.
 

סופהו1

New member
מי שצופה בסרטים ומקפיד/מצליח

לבדוק גם מה על המסך מעבר לשחקנים ולעלילה, די בטוחה שיאתר תוצרים שלהם.

ולגבי המילון- יש לי אחד מקוצר, ישן ומתפרק (וממש בהישג יד), ואני מעדיפה אותו על חיפוש באינטרנט. (בגלל הניקוד? ההטיות? הקישורים? או אולי הריח?)
 

חיא2

New member
היום בסוף רמת גן, בואכה הבורסה ליהלומים

ומגדלי תפלצת נעלם לו השוקולד
באו מומחי שיפוץ, שידרוג ושפצור
והנה אקדמיה לאמנות רב תחומית
שנקר, שמה בכל העולם. ריח השוקולד
חמק הלך לו, בסוף רמת גן.*

------------------
בחיפושיי בגוגל, התברר שאחד/ד שרון מרוז, במעריב מ- 2008 כתב/ה כתבה בשם הזה : "בסוף רמת-גן כבר אי-אפשר להריח שוקולד"
 

סופהו1

New member
התיאור של בניני התפלצת ממש הולם את האיזור. במיוחד כשאתה יוצא

מן המנהרות אל ג'ונגל הבניינים.
&nbsp
שמחתי שהוחלט לשמר את הבנין הפינתי של עלית (שגם הוא גבה במשך השנים).
ונחמד, אפרופו שיפצור/שידרוג האיזור, שאת מרכז התרבות שנבנה מעבר לכביש, עיצבו באותו סגנון אדריכלי כשל עלית.
(אם היו שואלים אותי, הייתי מעדיפה ללמוד במבנה של עלית ולא במבנה החדש של שנקר).
&nbsp
 

חיא2

New member
בערוץ האוכל "פודנטוורקס" [48] בכבלים

ישנה פינה המוצגת מדי פעם, של אחת, הרוזנת היחפה, ושם היא מלמדת איך להכין ריבת תאנים. עבודה ממש אבל ממש קצרה, ולדעתי תוצר מעולה ייצא.
אישית אינני אוכל ריבות מאף סוג, גם כי זה מזכיר לי את הכריכים המגעילים שאמי הכינה לנו לביה"ס וגם מזכיר לי את הריבה המזעזעת שהכין אבי ממשמשים, אז בלי טובות. [ חוצמזה, יש לי גם סכרת, אז בכללל
]
אז תענוגות היום -
קריאה ממושכת בספרו של נח הררי, האחרון
לא מתגלח, איזה כיף
אפס מטלות בבית [ הכל עשיתי אתמול ] אז אפשר לרבוץ ולגרבץ

וביום ראשון, מתחילה שנת סבא והנכדות. שלושה אחה"צים, בכל אחה"צ נכדה אחרת. אין גילטי פלז'ר גדול מזה.
ושבת מתוקה לכולן.ם
 

diday

Member
אתה צריך לנסות את ריבת תפוזים/לימונים שאני מכין

פירות אורגניים עם פיקוח דמטר, סוכר קנה סוכר גולמי.
אני מכין מכל הפרי, יחד עם כל הקליפה ובלי שטויות כמו שראיתי במתכון של "שף" ישראלי שמבשל ומצנן אותם כמה פעמים כדי לסלק את המרירות.
היחס של פרי וסוכר, 350 ג' סוכר על ק"ג פרי
מרירות מתוקה משגעת.

------------------------
כל מי שביקר אצלי ביקש צנצנת. עברתי לצנצנות קטנות יותר.
אורחת יפנית לקחה אתה, כתבה לי שסבתה בת 95 שמסרבת לאכול כל דבר מערבי, הסכימה לטעום ושאלה אם אפשר לקבל עוד

 

חיא2

New member
אבל הסוכר, חברי היקר, הסוכר

אין טעם להכין צנצנת אחת, כידוע. מה אעשה עם כל הרבה צנצנות. ואם אבחר בריבה הזו כממתיק יומי - "גילטי פלז'ר", שזה כמובן כפית אחת.. כמה זמן תשמר הריבה?
ובכל מקרה - תודה רבה
 

חיא2

New member
לא קיבלנו קטלוג, לא נורא

קרובת משפה מעדת הטוכעס קרוייבים עובדת באיקאה. אנחנו צריכים משהו ספציפי. יהיה נדע על כך.
גילינו שדרך האינטרנט אפשר להזמין רהיטים יפהפיים, במחירים סבירים לגמרי. מי צריך, כמו שנכתב כאן, את מהומת האיקאה, שהפכה מוקד לבילוי ולאכילה לישראלים רבים.
 
למעלה