ורק למקרה שיש פה ולו משתתף אחד שלא שינן את מתכון הפירה של
ז'ואל רובושון, 'השף הצרפתי מעוטר כוכבי המישלן' כלשון YNET ערב יציאתו לגימלאות, הרי המתכון לפניכם.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5323623,00.html#autoplay
שימו לב: מומלץ להכין את המנה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.
המצרכים (ל-6 סועדים):
1 ק"ג תפוחי אדמה איכותיים, עדיף מסוג ראט (Ratte)
250 גר' חמאה קרה
250 מ"ל חלב
מלח גס – לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנקים היטב את תפוחי האדמה, אם אפשר בעזרת מברשת. בכל מקרה, לא מקלפים.
בסיר מלא בשני ליטר מים קרים וכף מלח, מבשלים את תפוחי האדמה. אחרי כ-25 דקות בודקים בעזרת סכין אם הם בשלים (הסכין חייבת לחדור בקלות לתוך תפוח האדמה). אם הם בשלים - מוציאים את תפוחי האדמה ומסננים היטב את המים.
קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, ומעבירים אותם דרך מטחנה ידנית או שמרסקים בצורה ידנית אחרת לתוך סיר גדול.
מחממים את הסיר עם המחית על אש נמוכה במשך כ-5 דקות, כדי לאדות את שארית הנוזלים. במקביל, מרתיחים את החלב בסיר נפרד.
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר עם המחית את קוביות החמאה, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד על אש נמוכה. מוסיפים את החלב בכמויות קטנות, ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה ועדינה.
לקבלת מרקם קטיפתי, מומלץ להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה או חיתול, ולהקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית במשך כשלוש דקות.
-----------------------------------------------------------------------------------------
בצבא לא השקיעו כל כך בפירה שנתנו לנו למסטינג.
ז'ואל רובושון, 'השף הצרפתי מעוטר כוכבי המישלן' כלשון YNET ערב יציאתו לגימלאות, הרי המתכון לפניכם.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5323623,00.html#autoplay
שימו לב: מומלץ להכין את המנה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.
המצרכים (ל-6 סועדים):
1 ק"ג תפוחי אדמה איכותיים, עדיף מסוג ראט (Ratte)
250 גר' חמאה קרה
250 מ"ל חלב
מלח גס – לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנקים היטב את תפוחי האדמה, אם אפשר בעזרת מברשת. בכל מקרה, לא מקלפים.
בסיר מלא בשני ליטר מים קרים וכף מלח, מבשלים את תפוחי האדמה. אחרי כ-25 דקות בודקים בעזרת סכין אם הם בשלים (הסכין חייבת לחדור בקלות לתוך תפוח האדמה). אם הם בשלים - מוציאים את תפוחי האדמה ומסננים היטב את המים.
קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, ומעבירים אותם דרך מטחנה ידנית או שמרסקים בצורה ידנית אחרת לתוך סיר גדול.
מחממים את הסיר עם המחית על אש נמוכה במשך כ-5 דקות, כדי לאדות את שארית הנוזלים. במקביל, מרתיחים את החלב בסיר נפרד.
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר עם המחית את קוביות החמאה, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד על אש נמוכה. מוסיפים את החלב בכמויות קטנות, ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה ועדינה.
לקבלת מרקם קטיפתי, מומלץ להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה או חיתול, ולהקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית במשך כשלוש דקות.
-----------------------------------------------------------------------------------------
בצבא לא השקיעו כל כך בפירה שנתנו לנו למסטינג.