סוף שבוע נעים ושקט לכולם

קלייטון.ש

Well-known member
כביסה בבית יותר חסכונית במבט כולל

כי כל דבר שמיוצר במפעל דורש משאבים בשלבי הייצור והשיווק השונים. המפעל לייצור מגבות נייר צורך חשמל, מים, וחומרים רבים נוספים. את המוצר צריך להוביל מהמפעל למרכול תוך שריפת דלק, והמרכול צורך חשמל ומים.
אבל בענין מוצרי נייר הייתי עושה הנחה לטובת הנוחות האנושית שגם היא חשובה.
הרי כבר נתקלתי במאמר (כנראה מוזמן כפרסום) שדוחף מתקני שטיפה לשירותים בטענה שהם חוסכים נייר טואלט. זו הדגמה איך אפשר להגזים בכל כיוון שלוקחים.
 

סופהו1

New member
בקיצור, לכל צד יש את הבעד ונגד.

אם אצטרך לנגב בשר אשתמש במגבות נייר.
&nbsp
לפעמים צריך להתחשב בעצמנו.
&nbsp
&nbsp
 

צליליתה

New member
דווקא מכבסת

עובדה ידועה היא שהן מטונפות ומלאות חיידקים, וירוסים, חרקים, וכיוצב. אבל לפחות במטבח שלי אני יודעת שכשיש שלולית מגעילה במיוחד, אני משתמשת במגבת נייר, מה שמאפשר ליאת האשליה שמגבות המטבח מלוכלות רק מאוויר מזוהם, יד ענוגה אחרי שטיפה, וכו.

מה שאני לא רואה אני לא יודעת, וטוב שכך
 

סופהו1

New member
חומץ!! הוסיפי חומץ לכביסה

ינקה את מכונת הכביסה ויחסל כל מיני מרעין בישין שנדבקו לכביסה המלוכלכת
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חומץ ממיס בעיקר את האבנית ולכן הוא מרכך כביסה מעולה

&nbsp
מאחר ובניגוב בשר עסקינן אז בכנות, אחת לכמה זמן יוצא לנו לעשות את זה ?
&nbsp
אני משתמש בזה רק לצלי בקר ואחרי שטיפה מדובר בעיקר במים.
 

צליליתה

New member
אני כמעט ולא מתעסקת עם בשר

באיזה חג מרובה אורחים הכנתי צלי, ואל תגלו לאף אחד, לא ניגבתי אותו.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
א. אני חייב כאזרח שומר חוק לדווח עליך

&nbsp
ב. מאחר ואני מניח שאת שוטפת היטב את הבשר לפני השימוש בו הניגוב נועד בסך הכל על מנת שבטיגון הוא לא ישפריץ עליך שמן.
 

צליליתה

New member
שוטפת, מעט שמן, כיסוי חלקי

ועזבו אותי באמא שלכם
אני לא אוהבת לאכול בשר ואני עוד יותר לא אוהבת לגעת בבשר לא מבושל


ואגב, עוף אני עוד יותר שונאת, לאכול ולגעת, אבל קראתי לפני כמה זמן שעכשיו ממליצים לא לשטוף את העוף, בגלל....לא זוכרת. בכל מקרה, אם אני נאצלת להתמודד עם הקוקוריקו אני שוטפת, שמה במסננת, ומקווה לטוב
 

יוסי ר1

Active member
בצוות של הבנשלי עובדת בחורה טבעונית.

ופעם הזדמן להם לדבר על תרנגולות החופש שלנו, והוא סיפר לה שפעם בכמה שנים אבא שלו מביא שוחט, ושוחט את הזכרים שהתרבו, ופושט את עורם וממליח ומכשיר ומבשל .
ככה צריך! פסקה ההיא, למרבה ההפתעה.
אם כבר מישהו אוכל בשר, אז שיצוד ויהרוג וינקה, הרבה יותר אישי ואנושי מאשר לקנות בשקית בסופר.
&nbsp
--------------
בספר "קולד מאונטן" (הספר, לא הסרט!!!) יש קטע מצמרר, החייל הצועד אל ביתו, גווע מרעב ומפציעותיו, מגיע אל בקתת אישה זקנה החיה עם העיזים שלה.
היא רואה את מצבו הקשה, נוטלת סכין והולכת ומתיישבת ליד אחת העיזים שלה.
היא מתחילה ללטף את העז, וכשזו מתמסרת לליטוף, היא משספת באבחה אחת את גרונה של העז.
וככה הן יושבות שתיהן מחובקות, עד שהחיים אוזלים מגופה של העז, כדי שאפשר יהיה לבשל את בשרה לחייל הגווע.
&nbsp
 

סופהו1

New member
בעניין החומץ (שבו יש חומצה אצטית), לך תתווכח עם המומחים.

לדעתם החומצה שבחומץ הורגת חלק מהחיידקים,(אחרים דווקא יגדלו) לא רק ממיסה אבנית.
&nbsp
&nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני חושב שחיידק ששרד את ההרתחה ואת הסיבובים במכונה

&nbsp
מגיע לו לחיות.
&nbsp
ועוד לא הזכרתי את התלייה שבאה אחרי.
 

יוסי ר1

Active member
יש שנהנים מגיהוץ, כנראה.

אנטוני הופקינס, בסרט "שארית היום".
מעביר זמן פנוי בגיהוץ עיתוני הבוקר.
 

צליליתה

New member
אני לא בטוחה שזה היה הכיף שלו

אלא יותר דרישה של הממונים
(סרט נהדר)

סבתא שלי היתה מגהצת מצעים, מגבות, לבנים וגרביים
חשבתי שזה בגלל שהיא היתה עקרת בית חרוצה, אבל מישהו פעם הסביר לי שהם נהגו כך כדי לחטא את הבגדים, מכל מיני טינופות בימים שלפני האנטיביוטיקה ושאר תרופות פלא או מרעין בישין, תלוי איך מסתכלים על זה
 
כן, אחותי הגדולה שתחיה, עדיין מגהצת מצעים ולבנים

מכוח ההרגל כנראה ואני הקטנה למזלי, לא ירשתי את האובססיה הזאת לגיהוץ,
ויש בגדים שקיפול טוב ונכון, עושה עבורם את העבודה. היום, עם אבקות הכביסה וטמפרטורת המים, לא נשאר שום חיידק על הבגד (בשישים מעלות לא נשאר שום טפיל) ויש גם מייבש כביסה שמשלים את החיטוי.
 
למעלה