בוקר טוב. תקווה ואופטימיות

יוסי ר1

Active member
אכן, תקווה ואופטימיות.

לפני כ5 שנים השתוללה באיזור שריפה, שהשמידה כמעט את כל המשק שלי. עמל משפחתי של למעלה מ80 שנים ירד לטימיון.
בין היתר נשרפו כ70 עצי זית עתיקים, בני למעלה מ100 שנים.
התלבטתי עם מומחים מה לעשות. הרוב המליצו לי לחרוש חריש עומק, לעקור את הגזעים השרופים ואת השורשים, ולשתול חדשים.
אני החלטתי לתת לעצים הללו הזדמנות להתחדש. זית סורי אמיתי, לא הולך ברגל.
ניסרתי עד פני הקרקע כמעט, השקיתי, התפללתי.

----------------
הם צמחו מחדש. הוציאו המון חוטרים , אותם דיללתי ועיצבתי, הבאתי למצב שבמקום גזע מרכזי של מטר קוטר, יש לי בין ארבעה לחמישה גזעים בצורת גביע.
העצים כנראה לא היו מורכבים, כי מה שיצא זהה לפרי המקורי.

בתמונה, אחד הגזעים החדשים שעלה ממש מתוך הגזע הישן.

 
מרגש לשמוע, וטוב עוד יותר מראה עינים

לא חשבת לנצל את ההזדמנות ולהרכיב גם קצת זנים חדשים?

 

יוסי ר1

Active member
לא להרכיב, את הסורי שלי לא אוריד ברמה...

קניתי שני ברנע - זה הזן שהיום תופס תאוצה בארץ, אבל אני לא ממש מתלהב.
אני רוצה להוסיף קלמנטה, הם נהדרים למאכל כשחורים.
וקניתי חמישה בוגרים - שלטענת המוכר הם מזן נבאלי - אני לא יודע אם להאמין, אבל הפרי יוכיח.
עיקר הזיתים הם לשמן, והשנה ברוך השם, ממה שצמח מחדש, הוצאתי מעל 40 ליטר שמן נהדר.
,
 
הסורים הם הנהדרים שבכולם, מסכים ללא קושי, בתנאי ש...

זה לכבישה. לא טעמתי את השמן שלך, אבל נדמה לי שבד''כ הוא קצת שפיצי מדי. אני מעדיך את הטעם העגעגל יותר של שמן ברנע..

אגב, אתה גם מערבב שמן מזנים שונים? אני יודע שאפשר לקבל תוצאות נפלאות כשזה נעשה נכון.

לגבי הנבאלי אני לא בטוח - הוא קרוב בטעמו לסורי, ורק גדול יותר? אני זוכר שאהבתי אותו, ורק לא זוכר מדוע...


תיהנה מכל רגע.

 

יוסי ר1

Active member
כן, הסורי הרבה הרבה יותר חזק מהברנע.

בטעם, בצבע, בניחוח.
הוא חריף (חריף, לא חמוץ), ולטעמי אין כמוהו לתיבול.
&nbsp
אני מוסק מה שיש, שזה מגוון של ווריציות של סורי, וטיפה נוספים...
השנה לקחתי שלוש פעמים לבית הבד, כל פעם יצא טעם שונה.
 
למעלה