בווטסאפ יש למעלה ממיליארד משתמשים פעילים ונשלחות בו מדי יום

בווטסאפ יש למעלה ממיליארד משתמשים פעילים ונשלחות בו מדי יום

55 מיליארד הודעות. סתם שתדעו.

https://www.themarker.com/wallstree...=smartfocus&utm_content=/wallstreet/1.5763685

 

קלייטון.ש

Well-known member
ו-100% מההודעות האלה מיותרות

אולי יש הודעות פחות ממיותרות אבל הן כל כך מעטות שאין טעם לספור אותן.
חלק גדול מההודעות גם מזיקות לשולח. למשל פורסם לאחרונה מקרה של אדם ששכר מבנה דרך מתווך והמתווך שלח לו למייל דרישה לתשלום דמי תיווך. האיש כתב למתווך בוואטסאפ שישלם לו, ועל סמך התחייבות זו המתווך תבע וגם זכה. אם לא היה וואטסאפ הנ"ל לא היה צריך לשלם.
 

יוסי ר1

Active member
לא הייתי מנסח כך את הסיפא שלך.

הוא היה צריך לשלם, כי על פי חוק יש דמי תיווך. רק שלמתווך היה יותר קשה להוכיח שהרוכש היה מודע מראש לדמי התווך, מה גם שהמתווך היה מספיק רשלן ולא החתים את הרוכש על הסכם תשלום.
 

צליליתה

New member
לא הבנתי למה הווטסאפ אשם

אני מניחה שהאיש היה עונה למתווך למייל
ובכל מקרה, כמו שכתבו, הוא חייב לשלם את הדמי תווך.

לי דווקא נוח עם ווטסאפ. בינתיים אני משתלטת עליו. משתיקה קבוצות, מתעלמת או עונה בקיצור נמרץ כשלא בא לי. משמש אצלי הרבה לצלם ולשלוח למבוגר האחראי את הפריטים שהילדים השאירו אצלי.
 

סופהו

New member
ומה עם רשימת ה...אם את הולכת לקניות לפני שאת מגיעה

אולי תקני לי...


 

צליליתה

New member
ולמרות ההוראות המפורטות

הוא ינהל שיחה אמיתית מול כל מדף לשאול על כזה או כזה

אני מניחה שהסופר הוא אחד המקומות בהם הקרינה מגיעה לרמות מטורפות
 

סופהו

New member
או לחילופין.. סליחה, אישתי לא עונה לי

אולי את יודעת מה זה....
 
סליחה, אבל מה זה לחם פרוס, לא שלם? נדמה לי שלא ראיתי בסופר

לחם שלם מאז הבר מצווה.

(אבל ההוראות האלה באמת מידתיות לגמרי. אתמול שמעתי אשה מקבלת הוראות מהבן שלה מול מדף השוקולדים והחטיפים המתוקים, ואני מקווה בשבילו שהוא עוד בריא ושלם).

 

קלייטון.ש

Well-known member
היתה תקופה שהייתי קונה לחם אחיד שלם

חותך לשניים, חצי אחד שם במקפיא לפעם הבאה ואת החצי השני חותך לרוחב בשליש ובשני-שליש, וממלא שם טונה או חביתה, עם עגבניה ומלפפון וזיתים ומה שעוד נכנס.
זו היתה ארוחת צהרים שמאד אהבתי.
הפסקתי כי יותר ויותר הפריעה לי העובדה שהכיכרות לא עטופים ומי יודע כמה ידיים נגעו בהם.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעבר נהגתי באופן דומה

פעם ב הייתי מגיע לסופר בשעות הבוקר המוקדמות כשהלחם עדיין חם, קונה 3 כיכרות, פורס את הלחם במכונה של הסופר ושם כל חצי לחם בשקית. בבית הייתה נכנסת שקית אחת למגרת הלחם והשאר למקפיא.
&nbsp
מזה כשמונה שנים אני לא קונה לחם אלא אופה אותו בעצמי ולטעמי.
 
נשמח לקבל יותר פירוט. איזה לחמים אתה אופה? אתה משתמש בשאור?

יש לחמים שהמצאת בעצמך?

וכמובן, תמונות... רוצים תמונות (ופרטים נלווים).

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא משתמש בשאור מסיבה פשוטה, שאור זו מחויבות ואילו אני

&nbsp
נמצא בשלב בחיים שבו אני משתדל ככל שניתן להימנע ממחויבויות נוספות, בטח מחויבויות בהתנדבות.
&nbsp
אני אופה סוגים שונים של לחמים, רובם המצאות שלי. כמו כן חלות, פיתות, לחמניות, פיצות, פוקאצ'ות, לחוח, בע'ריר פטאיר ועוד כל מני סוגים שהספקתי להמציא אבל טרם הספיקותי להמציא להם שם.
&nbsp
לגבי תמונות יש לי הרבה אז תיכף אארגן איזו גלריה קטנה מאפיינת ואעלה לענן.
&nbsp
&nbsp
 
איזה יופי, מעורר תאבון ו...שאלות


הלחוח שלך הציף אותי בחשק בלתי נשלט למרק רגל...

באחת התמונות נראה הלחוח ירקרק - האם זה רק בגלל התאורה או שהוספת משהו לבצק?

אפשר לעשות לחוח גם מקמח מלא? מתכון?

איך עושים את הלחם המלבני הזה - זו תבנית עם מכסה? הלחמים שלך עם המראה התפוח והמחורץ נראים לי יותר ביתיים ופחות תעשיתיים, אבל כולם יפים.

ועוד אחת: אתה משתמש תמיד רק במים רגילים?

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה דורך לי על יבלת

&nbsp
בשבוע שעבר היה לי משהו לסדר בעיר הקודש חדרה ולכן נדברתי עם חבר על ארוחת ערב ב"אופרה".
&nbsp
כל הדרך המחשבות על מרק הרגל הידוע שלהם עם החילבה והלחוח גרמו לי לרייר אבל כשהגענו הסתבר שגם מרק הרגל וגם הלחוח אזלו.
בעבר אגב ערכנו שניים ממפגשי הפורום באופרה אז אם יתוכנן אי פעם מפגש כזה אני ממליץ על המקום.
&nbsp
לשאלותיך אכן הלחם המרובע (מיועד לשימוש בטוסטר משולשים) נאפה בתבנית עם מכסה הדומה לקלמרים שהיו לנו פעם בכיתה א'. לגבי המים אני משתמש במי ברז רגילים. גם מהנדס המים האישי שלי טוען שמי הברז בארץ הם ברמה מעולה מכל הבחינות.
&nbsp
לגבי לחוח מקמח מלא לא ניסיתי אבל לא נראה לי שיש סיבה שלא, השאלה היא למה ?
 
לפני שנה-שנתיים הזדמנתי לחדרה ונכנסתי לאופרה לטעום ממרק הרגל

המהולל שלהם, כי זכרתי את ההתלהבות של סודיתה, והתאכזבתי מאוד. הוא היה מימי וחסר טעם. גם האווירה שם היתה לא נעימה - ויכוחים בתוך הצוות, או אולי בין משפחות השותפים. אולי מוטב לך שנשארת עם זכרונות מימים טובים יותר.

אם אתה מזדמן לנתניה, אל תחמיץ את המסעדה בעלת השם הנורא 'ג'חנון פון', שמגישה מרק רגל נהדר עם כל התוספות. רח' אחד העם, בצמוד לתחנה המרכזית. אם אתה מתכנן הגעה ורוצה פרטנר - תן לי לדעת.

גם המרק ב'התימניה' בבנין וילה רמה בכניסה המערבית לאזה"ת רעננה מוצלח, למרות שהמנות לא ממש גדולות. עדיף לקחת הביתה.

אהבתי מאוד לאכול אצל סעדיה ברח' הכובשים ליד שוק הכרמל בת''א אבל לא לא הייתי שם כבר כמה שנים ושמעתי שכעת הבן שלו מפעיל את המקום, והתוצאה - כמצופה...

אהבתי מאוד גם אצל נעמי ברח' אצ''ל בשכ' התקווה, אבל גם שם לא הייתי הרבה שנים.

אם יש לך עדכונים לגבי שתי האחרונות, שתף.



ולגבי המים לבצק - אהבתי להשתמש בתה כהה, שהיה נותן ללחם צבע מחרמן.


 
מה זה בע'ריר פטאיר? מצאתי איזה ממולאים שנקראים פטייר

אבל לא נראה לי שלזה הכוונה.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בדיוק לזה הכוונה, יש אפילו תמונות של זה בגלריה

פטאיר (מאפים בערבית) הם סוג של כיסוני בצק שמרים הממולאים במליות שונות, בד"כ על בסיס תרד או גבינה ומעוצבות בדמות אזני המן כלומר משולשים ועוברים אפייה בתנור.

הפטאיר מוכרים בהרבה מקומות גם בשם סבאנח' בגלל מילוי התרד הנפוץ.

בע'ריר זה הלחוח המרוקאי, די דומה לגירסה התימנית אבל הבצק מכיל בעיקר סולת ולכן המרקם גס יותר אבל בעל חיי מקרר הרבה יותר גדולים.

דוכן מאפים באגאדיר מאי 2017, הבע'ריר תופס מקום של כבוד באוכל הרחוב המרוקאי.
 
למעלה