בוקר טוב, ארוחת בוקר של פועלים - מתאים לכם? הקפה עלי

בוקר טוב, ארוחת בוקר של פועלים - מתאים לכם? הקפה עלי


שרגא וַויְיל - Shraga Weil
1918-2009
בחדר האוכל - 1950
שמן על בד, 55X46 ס"מ.

שרגא ווייל נולד בשנת 1918 בצ'כוסלובקיה. בסוף 1947 עלה לארץ והצטרף לקיבוץ העוגן. ב-1951 אייר הגדה של פסח אשר שימשה את חברי הקיבוץ הארצי עד 1957.

בשנות ה-60 וה-70 יצר עבודות ארכיטקטוניות, בהן דלתות הכניסה לכנסת ודלתות בית הנשיא בירושלים.

 
נראה לי שהראשון משמאל מקבל חומוס פול (אבל בלי פיתה)


מי יודע מה היו אוכלים אז בקיבוץ.


 

סופהו

New member
קרם ברולה

מה, לא? נראה ממש דומה

מה כבר יכלו לאכול? לפי התאריך, זו תקופת הצנע.
אין ירקות על השולחן, אין גבינה, אין פיתות

בטח איזה חומוס או תחליף חומוס, עם פול, או תחליף פול.

אוהבת את הציורים שלו...

 
ארוחת צהרים תורכית-סורית ברח' הנמל בחיפה, מתאים לכם?


בדרך כלל, כששגיא כהן ('הארץ') יוצא מגדרו זה כדי לקטול מסעדה, אבל הפעם זה דווקא כדי להשתפך ולשבח:

"'רולא', מסעדה שתפריטה מבוסס על המטבח השאמי, מטבחה של סוריה הגדולה, היא היום אחת מאותן מסעדות נדירות - נכון יותר: מוסדות נדירים - שגורמות לך להאמין, ולו לרגע, שבסופו של דבר? בכל זאת יהיה פה גן עדן."

צליליתה, רובן, חייפאווים נוספים אם יש כאן, שמעתם? ראיתם? הרחתם? נגעתם? טעמתם?

"רק במנה הבאה התחלנו להבין. זו היתה מנה חדשה, שנכנסה לתפריט עם המעבר — שישטאווק: קוביות פרגית במשרה, עם יוגורט, שמן זית, נענע וזעתר. וכאן כבר היה ברור שמדובר בגריל טורקי אמיתי... הצלייה הקצרה והאחידה הותירה את הנתחים בעסיסיות משרתם, וההגשה - על פיתה שנמרחה בתערובת פלפלים, כשלצדם עגבנייה ופלפל חריף מהגריל, טחינה לימונית וסלט בצל ופטרוזיליה מריר ומרענן - הפכה את קוביות העוף מהגריל למנה מגוונת ונהדרת."

לא זול - ארוחה זוגית עם 4 מנות ראשונות ו-2 עיקריות סה"כ 330 שקל כולל טיפ, לא כולל שתיה - אבל נשמע כמו משהו לקחת למענו רכבת לחיפה, ומי יודע, אולי אפילו לגרור אותנו למפגש פורום...

https://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-1.4400889

 

צליליתה

New member
עד לפני כחודש רולא היתה כמה דקות הליכה ממני

ניצלתי את העובדה, אבל לא מספיק. עכשיו כשהיא ברחוב הנמל, והכרמלית לא עובדת, וחניה זה משהו שאפילו לחלום עליו אני לא מעזה, אני יכולה רק להצטער שלא מילאתי את הפריזר.

במסעדה המקורית היה תפריט מאוד מצומצם, כמו שצריך במסעדה ממש משובחת, הבנתי שבמקום החדש הם הרחיבו את התפריט, שמחה לשמוע שההרחבה לא פגעה באיכות.

מה שהיה חסר לי - היה בר. בירות היו רק בבקבוק, וחוץ מזה, רק ערק וויסקי. היו יינות, אבל לא מבחר גדול, ולא תמיד בא לי יין עם האוכל.

אם אתה כבר לוקח רכבת - יש כל מיני מקומות טובים באיזור. לאחרונה היינו בליבירה - מבשלת בירה עם בירות אלוהיות, האוכל בסדר עד בסדר גמור, אבל הבירות.....ולא לשכוח את פאב הסנדק...ויש עוד כמה וכמה.
 

צליליתה

New member
מעיין הבירה כבודה במקומה מונח

אני לא מתה על האוכל שם
לא בגלל שהאוכל לא טוב, אלא בגלל שאיני חובבת הז׳אנר
הבירות נהדרות
 
טוב, אני רואה שבהסתובבות ברחובות חיפה בגפי לא אגיע רחוק

אודיע לך אם וכאשר, ואולי נצליח לחלוב יחד איזה בירה טובה עם משהו לנשנש בצד.

 
למעלה