אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים באינטרנט

צליליתה

New member
אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים באינטרנט

כבר זמן מה אני רואה מתכון מתרוצץ, במסגרת הקמפיין לצמצום פחמימות: להכניס פרוסות בטטה חיות לטוסטר הקופץ ולהכין סנדוויץ עם ממרח בין הפרוסות.

מכיוון שאני חובבת בטטות מאז שחר נעורי, ומכיוון שהיום חתכתי בטטה לתבנית האנטי פסטי שנאיפת בתנור ברגעים אלה ממש, ומכיוון שיש לי גם טוסטר קופץ על השיש מול הפרצוף - ניסיתי.

מה אגיד ומה אומר
אני אמשיך לאכול לחם
 

Ron W

New member
מה הקשר? בטטה היא פחמימה מורכבת ומלאה כמו לחם (מלא)

בשפה פשוטה שניהם בעיקר עמילנים
בלחם מעבר יש גם חלבון גלוטן ובקנויים גם חומרי שימור וכימיקלים
בלחם תלוי אם הוא מלא אז הוא פחמימה מורכבת וגם מלאה
כל אחד כבודו במקומו מונח ולא במקום..
 

שילה1

New member
צלליתה-בטטות בתנור,מעט פלפל שחור,

סילאן או דבש-מע וההנאה מובטחת
גם פירה בטטות-מעולה.
אז למה כל מיני המצאות ורעיונות שכאלו?
&nbsp
 

צליליתה

New member
אתה צודק

ההצעה היתה למי שמחפש תחליפים לגלוטן, לאו דווקא לפחמימות
 
"הבטטה אמנם מתוקה בפה אך פחות מתוקה בדם"

מבחינה בריאותית נוהגים להשוות את הבטטה דווקא לאחיה הבכור, תפוח האדמה:

"בטטה מכילה יותר פחמימות מתפוח-אדמה (ובערך אותו מספר קלוריות, כ‭80-‬ ל‭100-‬ גרם) אך המדד הגליקמי שלה נמוך יותר. המדד הגליקמי מגדיר את קצב עליית רמת הסוכר בדם אחרי האכילה. ככל שהמדד נמוך יותר, קצב העלייה ברמת הסוכר איטי יותר. הדבר גורם לאיזון רמת הסוכר ולכך עשויה להיות השפעה מיטיבה בקרב חולי סוכרת, ספורטאים ואף על ויסות הרעב בדיאטה."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3271610,00.html

 

Ron W

New member
יש פתרון פשוט להורדת ערך גליקמי לתפו"א

מוסיפים חלבון כמו יוגורט, לבן, גבינה או שומן והסה"כ מתאזן כלפי מטה.
אותו כנ"ל ללחם לבן, ניתן להוריד את הערך הגליקמי בתוספת סיבים
מירקות או תוספים של סיבים מסיסים בארוחה. ענין של מיצוע.
 

diday

Member
הרעיון נשמע כל כך מופרך

אבל פחות מהרכבה של קיווי ובננה
 

סופהו

New member
תמשיכי לאכול לחם כי

לחם טעים יותר?
פרוסת הבטטה היתה דקה מדי/ עבה מדי ונדבקה אל הטוסטר?
כי מה?

אצלי הבטטות יתבשלו למרק כתום, או למרק כתום- ירוק.
 
למעלה